پس از سال‌ها تلاش، قطع ارتباط اپل با کوالکام بسیار نزدیک به‌نظر می‌رسد اما این مسئله می‌تواند ضررهای بزرگی نیز برای اپل به‌دنبال بیاورد.

شرکت اپل مدت‌هاست که تلاش می‌کند نیاز خود به شرکت کوالکام در زمینه تولید مودم را قطع کرده و در هزینه‌های گسترده‌ای که به این غول تکنولوژی می‌پردازد، صرفه‌جویی کند. سال آینده با عرضه گوشی اقتصادی آیفون SE 4 قطعا اپل فاصله‌ای از کوالکام خواهد گرفت و می‌تواند نفس راحتی بکشد زیرا این دستگاه برای اولین بار از مودم اختصاصی 5G ساخته خود شرکت اپل بهره می‌برد.

بااین‌حال، قرارداد همکاری بین اپل و کوالکام تا ماه مارس سال 2027 انقضاء داشته و اپل تا آن زمان می‌تواند محصولاتش را از این غول تکنولوژی خریداری کند. واضح است که اپل منتظر پایان قرارداد نمانده و تلاش‌های خود برای مستقل‌شدن در این زمینه را آغاز کرده است. شرکت اپل می‌تواند در چندسال آینده، به راحتی از کوالکام جدا شود اما به باور تحلیل‌گران، کارت‌های برنده در دستان کوالکام است.

اگر به هردلیلی، کوالکام تصمیم بگیرد اپل را از لیست مشتریان خود حذف کند، این غول آمریکایی به معنای واقعی کلمه دچار دردسر شده و ضررهای هنگفتی را متحمل خواهد شد. این حرکت قطعاً به نفع شرکت کوالکام نخواهد بود اما آسیبی که به اپل می‌رسد بسیار بیشتر بوده و این شرکت را در شرایطی بسیار ناگوار گرفتار می‌کند که حاضر باشد با هر کمپانی برای ساخت مودم‌های 5G قرارداد ببندد.

تحلیل‌گر برجسته حوزه تکنولوژی، پاتریک مورهد در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نظرات خود در مورد قطع ارتباط اپل با کوالکام و جزئیات همکاری این دو شرکت با کاربران به اشتراک گذاشت. باتوجه به این که اپل در حال حاضر در شرایطی حیاتی قرار دارد، هرگونه قطع ارتباط کوالکام با وی می‌تواند ضررهای هنگفتی برایش به دنبال داشته باشد و خط تولید آیفون‌ها را با مشکلاتی عظیم مواجه کند.

قطع ارتباط اپل با کوالکام

واضح است که کوالکام از تلاش اپل برای مستقل‌شدن آگاه است اما قصد ندارد به سراغ دشمنی با این کمپانی بزرگ برود. به جای چنین حرکتی، کوالکام می‌خواهد از این فرصت نیز برای درآمدزایی استفاده کرده و سود خود از این شرایط را افزایش دهد. کوالکام در حال حاضر هزینه هنگفتی از اپل دریافت می‌کند تا اجازه استفاده از مودم‌های 5Gاش در آیفون‌های جدید را به اپل بدهد.

پس اپل یکی از مشتریان بسیار مهم برای کوالکام است که حذف ناگهانی آن از لیست مشتریان، می‌تواند ضرر مالی زیادی برای کوالکام به بار بیاورد و این شرکت شناخته‌شده را تحت فشار قرار دهد. از طرف دیگر، ممکن است مفاد همکاری بین این دو به گونه‌ای باشد که کوالکام نتواند در زمان دلخواه ارتباطش با شرکت اپل را قطع کند. درهرحال، مفاد این قرارداد تا به این لحظه به صورت جزئی مشخص نشده پس نمی‌توان در این زمینه قضاوت خاصی به میان آورد.

پیتر مورهد در اینباره عنوان کرد: «کوالکام از شرایط فعلی مطلع است و در برنامه‌اش برای سال 2027، خبری از تکیه بر درآمد حاصله از سوی اپل نیست. از طرف دیگر، شرکت اپل نیز از ماه جولای سال 2019 که مودم نیمه‌کاره اینتل را خریداری کرد، در تلاش برای استقلال است. اگر بخواهیم جریان همکاری‌اش با اینتل را نیز در نظر بگیریم، تلاش اپل حدود یک دهه است که آغاز شده و بالاخره در حال رسیدن به نتیجه‌ای مطلوب است».

برطبق گفته‌های یک تحلیل‌گر، قیمت هر قطعه از مودم 5G که شرکت کوالکام به اپل می‌فروشد، حدود 28 دلار است. با توجه به این که 90 میلیون نسخه از سری آیفون 16 برای سال 2024 در نظر گرفته تولید شده، تخمین زده می‌شود کوالکام درآمدی 2.52 میلیارد دلاری فقط از فروش مودم‌هایش به شرکت اپل کسب کرده باشد! این آمار فقط برای گوشی‌های سری آیفون 16 بوده در حالی که اپل از تراشه مودم کوالکام در آیفون‌های نسل قبلی و حتی آیپدها نیز استفاده کرده و تمامی این مدل‌ها در حال حاضر به صورت فعال در کل جهان به فروش می‌رسند.

شرکت اپل قصد دارد برنامه‌اش برای استفاده از مودم اختصاصی 5G خود را با گوشی اقتصادی آیفون SE 4 آغاز کند. هدف نهایی این غول آمریکایی شکست کوالکام در این زمینه و اضافه‌کردن پشتیبانی از mmWave به گوشی‌های آیفون 18 پرو و آیفون 18 پرو مکس است. احتمالا در سال‌های آینده، اپل بتواند اتصال به اینترنت سلولی را به لپ‌تاپ‌های مک و حتی مدل جدید هدست واقعیت مجازی ویژن پرو نیز بیاورد.

AMA