آیا می‌توان بازی‌های پی‌سی را روی گوشی‌ اندرویدی هم تجربه کرد؟ در این مقاله به شما روشی جالبی را برای این کار آموزش می‌دهیم.

این ساده‌ترین راه برای تجربه بازی‌های PC روی تلفن همراه اندرویدی شما است، اما انجام اینکار با محدودیت‌های مشخصی همراه است. با این حال، قبل از شروع این مطلب باید چند نکته را به شما گوش‌زد کنیم. برنامه Winlator به شما این امکان را می‌دهد که برخی از بازی‌های رایانه‌های شخصی را در گوشی اندروید خود تجربه کنید. ما بازی‌های مختلفی را آزمایش کردیم، اما تعداد کمی از آن‌ها قابل تجربه هستند. باید منتظر برنامه در دست ساخت Cassia باشید که احتمالا نوید یک تجربه بهتر را می‌دهد.

ما در طول این سال‌ها، چندین پروژه مختلف را برای اجرای بازی‌های ویندوز روی گوشی‌های اندروید دیده‌ایم. با وجود جواب‌گو بودن این پروژه‌ها، اما مسائلی چون مشکلات عملکردی و ناسازگاری‌های کلی، تجربه بازی‌های مختلف روی گوشی‌های اندروید را دشوار می‌کرد. به تازگی اپلیکیشنی به نام Winlator اندروید به بازار عرضه شده است و قصد دارد بخش زیادی از مشکلات اساسی تجربه بازی‌های ویندوز در اندروید را رفع کند.

شایان ذکر است که برنامه Winlator در واقع مجموعه‌ای از برنامه‌ها و ابزارهای موجود است که در یک رابط کاربری مخاطب پسند، جمع‌آوری شده است. این ابزارها عبارتند از Box (به شما این امکان را می‌دهد تا برنامه‌های x86 را روی دستگاه‌های Arm اجرا کنید) و Wine (به شما این امکان را می‌دهد تا برنامه‌های ویندوز را روی لینوکس اجرا کنید). اگر مجددا به این موضوع فکر کنید، متوجه می‌شوید که BoxWine نام‌گذاری خوبی برای این ترکیب خواهد بود. به هر حال، فرآیند نصب ساده و رابط کاربری مطلوب، نشان دهنده یک پیشرفت بزرگ نسبت به پروژه‌های مشابه مانند Box4Droid است که نیاز به استفاده از دستورات ترمینال دارد.

ایجاد Container در اپلیکیشن Winlator

دانلود Winlator و راه‌اندازی آن بسیار آسان است، زیرا تمام کاری که باید انجام دهید این است که برنامه را نصب کنید و سپس فایل مورد نظر را در یک مقصد خاص از تلفن خود کپی کنید. از اینجا به بعد، شما برنامه را اجرا می‌کنید و سپس به تنظیم وضوح صفحه نمایش، درایورها و غیره مشغول خواهید شد. این برنامه همچنین به صورت پیش‌فرض به پوشه دانلودهای شما دسترسی دارد، بنابراین می‌توانید همه بازی‌های قانونی خود را در یک پوشه قرار دهید.

آموزش Winlator بسیار ساده است زیرا موضوع چندان پیچیده‌ای در این برنامه وجود ندارد. کافیست پس از نصب برنامه و فایل‌های مورد نیاز، بازی را به کمک آن اجرا کنید. قبل از اجرای بازی هم باید تنظیمات متناسب با سخت‌افزار دستگاه‌تان را انتخاب کنید تا نرخ فریم به عدد مطلوبی برسد.

من حدود 9 یا 10 بازی PC را با موفقیت در این برنامه اجرا کردم. بسیاری از این بازی‌ها برای اجرا شدن به تنظیمات رزولوشن و بهینه‌سازی درایور نیاز داشتند؛ با فرض اینکه این عناوین در وهله اول اجرا می‌شوند. اکثر عناوین اصلا اجرا نمی‌شوند یا قبل از ورود کامل به بازی، شما را به صفحه نمایش اصلی پرت می‌کنند. اگرچه مطمئن هستم که دستکاری تنظیمات مختلف، می‌تواند در اجرای بازی‌های بیشتری کمک‌کننده باشد.

در میان بازی‌هایی که به درستی اجرا شدند، می‌توان به نسخه اول Deus Ex اشاره کرد که با عملکردی خوب اجرا شد. بازی Hitman 2 نرخ فریم متغیر اما قابل تحملی را ارائه کرد. بازی Undertale نیز بیشتر مواقع قابل اجرا بود. من همچنین توانستم بخش مقدمه یا پرولوگ Far Cry 2 را تجربه کنم (البته با نرخ فریم غیر استاندارد). با این حال، چند دقیقه بعد، بازی به طور کامل کرش کرد. بازی Prince of Persia: The Sands of Time نیز اجرا شد اما با باگ‌های گرافیکی شدیدی همراه بود. برخی از کاربران اجرا شدن عناوینی مانند Trackmania Nations Forever و Gothic را نیز گزارش کرده‌اند.

به طور کلی می‌توان گفت که راه‌اندازی و استفاده از Winlator اندروید آسان است، اما عملکرد و سازگاری آن در اکثر بازی‌ها عالی نیست. با این وجود، اگر می‌خواهید بازی‌های گرافیکی و سنگینی که در دهه گذشته منتشر شده‌ است را با این شبیه‌ساز تجربه کنید، نباید امیدوار باشید. بنابراین به نصب و اجرای بازی‌هایی چون Cyberpunk 2077 ،The Witcher 3 یا Control در این برنامه حتی فکر هم نکنید.

دانلود Winlator در گوشی‌های گیمینگ قدیمی

اگر بخواهیم کمی فنی‌تر به عملکرد این شبیه‌ساز نگاه کنیم، به نظر نمی‌رسد که این برنامه مانند سایر ابزارهای اندرویدی در این زمینه از جمله، (Box4Droid) با جدیدترین چیپست‌های اسنپدراگون (مانند تراشه‌های اسنپدراگون با پردازنده‌های گرافیکی Adreno 7xx) سازگاری داشته باشد. بنابراین بهتر است از موبایل‌های گیمینگ قدیمی‌تر خود برای انجام اینکار استفاده کنید.

در انتها، سوال دیگری ذهن ما را به خود مشغول می‌کند، آیا راه‌ حلی برای این مشکلات وجود دارد؟ مطمئنا این آخرین باری نخواهد بود که از یک اپلیکیشن با هدف اجرای بازی‌های PC روی گوشی‌های اندروید می‌شنویم. دو نفر از توسعه دهندگان شبیه‌ساز Skyline که مشکلات زیادی داشت، روی برنامه رایگان Cassia کار می‌کنند. این برنامه به کاربران اجازه می‌دهد تا بازی‌های ویندوز (DirectX8 و بالاتر) را روی گوشی‌های هوشمند خود تجربه کنند. به نظر می‌رسد که آن‌ها قصد دارند چالش‌ها و مشکلات شبیه‌سازهای امروزی را رفع کنند. بنابراین اگر می‌خواهید تجربه بهتری داشته باشید یا اگر دوست ندارید برنامه‌های ناشناخته‌ را از Github نصب کنید، باید منتظر انتشار این برنامه در آینده‌ای نامشخص باشید.

همچنین شایان ذکر است که برخی از بازی‌های قدیمی PC پورت‌های رسمی اندروید دریافت کردند یا به صورت همزمان برای کنسول‌هایی مانند PS2 و GameCube نیز عرضه شدند. بنابراین می‌توانید این عناوین را به صورت رسمی خریداری کنید یا از طریق شبیه سازها کسنولی، روی گوشی اندروید خود اجرا کنید. در نهایت بد نیست بدانید که Steam Link نیز برای استریم بازی‌های رایانه‌های شخصی روی تلفن‌های همراه در دسترس است، در حالی که GeForce Now نیز تجربه مشابه‌ای را ارائه می‌کند. بنابراین این گزینه‌ها نیز ارزش بررسی را دارند.

مطالب مرتبط: اطلاعات شخصیتان را در اختیار هوش مصنوعی نگذارید