امروز مروگر اپرا وان رسما از سوی کمپانی اپرا با قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و تب‌ آیلند معرفی شد.

چندی پیش، اخباری مبنی بر معرفی مرورگر اپرا وان منتشر شد که بر اساس آن گفته می‌شد قرار است بر پایه هوش مصنوعی طراحی شود. این مرورگر جدید از یک هوش مصنوعی یکپارچه بومی‌سازی شده به‌نام آریا استفاده می‌کند که در نوار کناری مرورگر قابل مشاهده است. علاوه‌بر‌این، هوش مصنوعی آریا می‌تواند به اینترنت متصل شود و اطلاعات به‌روز و ارگانیک را در اختیار کاربران قرار دهد.

در اواخر سال گذشته، اپرا تحقیقات خود را در زمینه هوش مصنوعی به پایان رساند و اظهار کرد که مرورگر جدید اپرا وان می‌تواند به بهره‌وری و خلاقیت کاربر از طریق هوش‌مصنوعی آریا کمک شایانی کند و در تعامل با مصرف‌کنندگان باشد.

مدیر بخش فناوری اپرا می‌گوید: با توجه به نیازهای امروز و نوآوری‌های دنیای فناوری قصد داشتیم تا دنیای هوش مصنوعی را در همین عمر کوتاهش بازنگری اساسی کنیم. او همچنین گفت که برخلاف سایر شرکت‌های مرورگر، اپرا به‌سادگی خدمات هوش مصنوعی را به مرورگرش اضافه نکرد و مدت‌زمان بسیاری را به‌همراه متخصصان این زمینه به تحقیق و توسعه پرداخته است. این کمپانی مدعی شد که آریا در حال حاضر نقطه اوج خدمات هوش مصنوعی از ابتدا تاکنون محسوب می‌شود.

یکی از کلیدی‌ترین اجزا در مرورگر اپرا وان خدمات هوش مصنوعی است که به‌صورت رایگان به کاربران ارائه می‌شود. برای ساخت هوش مصنوعی آریا، اپرا با اوپن ای‌آی که مخترع این فناوری تلقی می‌شود همکاری کرد، اما نکته جالب توجه اینجا است که قابلیت‌های بسیار بیشتری را نسبت به هوش مصنوعی اوپن ای‌آی ارائه می‌دهد و کاربران می‌توانند به هرچیزی که علاقه دارند دسترسی سریع داشته باشند.

مسئولان در کمپانی اپرا می‌گویند که هوش مصنوعی آریا برپایه موتور کامپوزر طراحی شده که می‌تواند آن را مستقیما به چت جی‌پی‌تی متصل کند؛ اما نتایج بهتری را به‌صورت زنده و ارکانیگ تهیه می‌کند. آریا حتی می‌تواند در مورد کل پایگاه داده‌ها و اسناد پشتیبانی اپرا و نحوه طراحی این هوش مصنوعی به کاربران اطلاعات جامعی را بدهد.

اپرا همچنین فرمان جدیدی را از کلید‌های ترکیبی ctrl+/ Win یا /+cmd در مرورگر جدید اپرا وان طراحی کرده است که کاربران با استفاده از آن می‌توانند در تعامل با هوش مصنوعی آریا قرار بگیرند. برای مثال، زمانیکه سوالی به ذهن کاربر خطور می‌کند کلید‌های میان‌بر اجازه می‌دهند در سریع‌ترین زمان به آریا دسترسی پیدا کرده و پاسخ خود را دریافت کنند.

قابلیت‌های اپرا وان

علاوه‌بر ویژگی‌های گفته شده، آریا از قابلیت پرامپت پشتیبانی می‌کند که با استفاده از خروجی داده‌ها از سوی هوش مصنوعی بسیار ساده‌تر و سریع‌تر می‌شود. این ویژگی در کمپانی اپرا مورد بررسی قرار گرفته است و کاربران می‌توانند تنها با برجسته کردن بخشی از متن یا کلیک راست روی عبارت هدف پاسخ‌های بهتری را دریافت کنند.

از آنجایی که هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی از محبوبیت غیرقابل انکاری میان کاربران برخوردار است، توسعه‌دهندگان مرورگر اپرا وان تصمیم گرفتند که این سرویس خدماتی را به مرورگر خود اضافه کنند تا سرویس‌ها بیش از پیش کامل شود.

برخلاف سایر مرورگر‌ها، استفاده از هوش مصنوعی براساس سلایق فردی کاربر است و آن‌ها می‌توانند انتخاب کنند که قصد دارند از سرویس استفاده داشته باشند یا خیر. کمپانی اپرا می‌گوید که پس از ساخت اکانت در مرورگر اپرا وان که به‌صورت رایگان انجام می‌پذیرد می‌توانند سرویس هوش مصنوعی آریا را در صورت صلاح‌دید غیرفعال کنند.

ویژگی تب آیلند در مرورگر اپرا وان

یکی دیگر از عناصر کلیدی در مرورگر پرچمدار اپرا وان ویژگی تب آیلند است که روش جدیدی در استفاده از صفحات مرورگر را ارائه می‌کند. البته لازم به‌ ذکر است که تب آیلند از روش استاندارد برای تعامل کاربر با ایجاد تب‌ها را دارا نیست و این می‌تواند نقطه ضعفی برای اپرا وان محسوب شود. محققان و علاقه‌مندان حوزه فناوری می‌گویند که طراحی تب‌ها در مرورگر و جابجای بین صفحات کمی دشوار و ناملموس به‌نظر می‌رسد که احتمالا در به‌روزرسانی‌های آینده برطرف شود. اما کمپانی اپرا می‌گوید که بسیاری از افراد از آشفتگی و درهم بودن تب‌ها خسته‌ هستند و علاقه دارند که مرورگری بر روی سیستم خود داشته باشند که بتواند تب‌ها را مدیریت کند.

قابلیت تب آیلند می‌‌تواند به کاربران کمک‌های زیادی کند؛ برای مثال، این روش جدید برگه‌ها که مرتبط باهم هستند را مرتب‌سازی و مدیریت می‌کند تا دسترسی به منابع اطلاعاتی برای کاربران ساده‌تر شود. در مرورگر‌های حال‌حاضر، گاهی اوقات کاربران با جستجوی مطالب و بازکردن تب‌های متعدد ممکن است گمراه شوند که این اتفاق با طراحی تب آیلند اپرا وان دیگر رخ نمی‌دهد.

برای بیان دقیق‌تر مثال دیگری می‌زنیم، تصور کنید که شما به‌عنوان یک کاربر اپرا وان در مورد شرایط سفر، هتل‌های مقصد و مسیر جاده‌ای را جستجو می‌کنید؛ در این حالت اپرا وان نتایج جستجو مرتبط را در دسته‌بندی‌هایی مانند گوگل داکس ذخیره‌سازی می‌کند تا برای استفاده در آینده در دسترس باشند. حتی درصورتی‌که جستجو‌های شما منجر به ساخت دسته‌های زیادی شود باز هم پیدا کردن آن‌ها با استفاده از کلمات کلیدی به‌سادگی امکان‌پذیر خواهد بود.

طراحی ماژولار و معماری جدید اپرا وان

کمپانی اپرا از سابقه خوبی در ارائه طراحی‌های منحصر به‌فرد و به‌روزرسانی‌های امنیتی در دنیای وب برخوردار است. مرورگر اپرا وان که براساس طراحی ماژولار بازطراحی شده است می‌تواند آینده مرورگر‌ها برپایه هوش مصنوعی را با تحولی اساسی روبه‌رو کند. طراحی ماژولار اپرا وان اجازه می‌دهد تا این مرورگر به‌مرور زمان پیشرفت کرده و قابلیت‌های ویژه‌تری را بر اساس نیازهای کاربر ارائه دهد.

فراتر از بازنگری در ظاهر رابط کاربری اپرا وان، کمپانی اپرا زبان طراحی مرورگر خود را مجددا مهندسی کرده و معماری اپرا وان با ترکیب چندین لایه مالتی‌ترد توانسته آن را سریع‌تر و روان‌تر کند. این معماری در ترکیب با اصول طراحی ماژولار امکان استفاده از ویژگی‌های جدید را برای کاربران امکان‌پذیر می‌کند و به اپرا وان اجازه می‌دهد تا از سایر مرورگر‌هایی که برپایه کرومیموم طراحی می‌شوند متمایز شود.

اخبار مرتبط: اپرا از مرورگر جدید «اپرا وان» رونمایی کرد

AMA