براساس گزارش وب‌سایت Axios، کمپانی متا وارد یک پروژه بزرگ برای استفاده از راکتورهای هسته‌ای در تامین انرژی دیتاسنترها شده است. غول آمریکایی قصد دارد از اوایل دهه 2030 رآکتورهایی را برای تامین انرژی مراکز اطلاعاتی و جوامع پیرامونی راه‌اندازی کند.

دراین‌راستا، متا به‌دنبال توسعه‌دهندگانی است که قادر به استقرار این راکتورها و تامین انرژی لازم برای عملیات پیچیده هوش مصنوعی و پردازش داده‌ها باشند. هدف متا از این طرح، کاهش وابستگی به انرژی‌های فسیلی و استفاده از انرژی هسته‌ای صفر کربن برای کاهش اثرات زیست‌محیطی است.

براین‌اساس، مِتا درخواست‌های زیادی برای پیشنهادات (RFP) منتشر کرده که هدف آن ایجاد یک خط لوله بزرگ تولید انرژی با ظرفیت 1 تا 4 گیگاوات است. کمپانی متابه‌دنبال همکارانی است که بتوانند سرعت استقرار راکتورهای هسته‌ای را افزایش دهند و از مقیاس اقتصادی برای کاهش هزینه‌ها بهره‌برداری کنند.

انرژی هسته‌ای متا

متا در این پروژه به‌دنبال شرکای تجاری است که از ابتدای پروژه تا انتها همراه باشند که شامل مراحل مختلفی مانند انتخاب مکان، اخذ مجوزها، طراحی، تامین مالی، ساخت و عملیات راکتورها است. همچنین، متا آماده است تا هزینه‌ها را در مراحل ابتدایی توسعه پروژه با شرکای تجاری به اشتراک بگذارد و پس‌از راه‌اندازی راکتورها، انرژی تولید شده را خریداری کند.

شاید مهم‌ترین ویژگی سیاست جدید متا، انعطاف‌پذیری در انتخاب نوع راکتور و مکان است. به‌گفته اوروی پارهِک، مدیر انرژی جهانی متا، این کمپانی به‌دنبال راهکارهای متنوع است و محدود به نوع خاصی از راکتور یا مکان خاصی نیست. سیاست جدید به متا اجازه می‌دهد تا بهترین محل‌ها را برای استقرار راکتورها شناسایی کند.

ورود متا به عرصه انرژی هسته‌ای نمایانگر گامی مهم در تحول صنعت انرژی است. اگرچه این پروژه‌ها به دلیل نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین و مقررات پیچیده چالش‌هایی دارند، اما پارهِک معتقد است که مِتا می‌تواند از تجربیات قبلی خود در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کند تا این موانع را پشت سر بگذارد.

AMA