پس از کشف حمله سایبری چین به سامانههای رایانهای ژاپن، امنیت سایبری ژاپن افزایش پیدا کرد.
براساس گزارشها، آژانس امنیت ملی در سال 2020 کشف کرد هکرهای چینی وابسته به ارتش، به شبکههای دفاعی ژاپن رخنه و به حساسترین سامانههای اطلاعاتی ژاپن راه پیدا کردند.
سران آژانس امنیت ملی آمریکا بهمحض خبردار شدن از این اتفاق به توکیو سفر کرده تا وزیر دفاع ژاپن را در جریان قرار بدهند، اما دولت ژاپن، درز اطلاعات امنیتی خود را تایید نمیکند.
هکرها ضمن رخنه عمیق به رایانهها، هر اطلاعاتی مربوط به کمبودهای نظامی، ارزیابیها، نواقص و توانمندیهای نظامی را کپیبرداری کردند. مقامات امنیت سایبری و دفاعی ژاپن که امیدوار بودند این مشکل حل شده در سال 2021 و بعد از تثبیت دولت بایدن متوجه شدند چینیها هنوز به شبکههای ژاپن دسترسی دارند.
البته پکن هنوز درباره این موضوع اظهار نظر نکرده است. ژاپن اعلام کرد، امنیت سایبری ژاپن افزایش خواهد یافت و این موضوع پایه و اساس حفظ ائتلاف آمریکا و ژاپن بوده و توکیو تمام تلاش خود را در حفظ استحکام و امنیت شبکههای ملی انجام خواهد داد.
طبق اطلاعات بهدست آمده، فرماندهی سایبری آمریکا به ژاپنیها برای پاکسازی شبکههای سایبری از بدافزارها، پیشنهاد کمک داده است، اما توکیو این پیشنهاد را رد و اعلام کرده که کشورش نمیتواند دسترسی ارتش کشور دیگر را به سیستم کامپیوتری خود بپذیرد. در عوض، تصمیم گرفت از شرکتهای امنیتی داخلی برای یافتن عوامل آسیبزا استفاده کند.
ژاپن برای بالا بردن امنیت شبکه، نیروهای امنیت سایبری را چهار برابر افزایش داد و این تعداد به 4000 نفر رسید. یک مقام ارشد آمریکایی خاطر نشان کرد، در طول سالها، ما نگران جاسوسافزارهای چینی بودیم. اما این کشور قابلیتهای حمله سایبری خود را نیز توسعه داده که میتوان از آن برای مختل کردن خدمات حیاتی در ایالات متحده و متحدان کلیدی آسیایی استفاده کرد.
وزیر دفاع ژاپن امیدوار است بعد از تدابیر انجام شده، اطلاعات ملی این کشور قابل هک نباشد.