حدود دو ماه تا معرفی رسمی سری آیفون ۱۵ زمان باقی مانده است و شایعات تایید میکنند که این سری به باتریهای بزرگتر و شارژ تایپ سی مجهز میشوند.
عمر باتری آیفونها هرگز بهعنوان نقطه قوتی در فروش این گوشیهای پرچمدار محسوب نمیشود؛ اما این موضوع باعث نمیشود که اپل ظرفیت و طولعمر باتریها را بهبود نبخشد، چراکه تراشههای جدید نیاز مبرمی به باتریهای ظرفیت بالا دارند تا بتوانند از حداکثر توان استفاده کنند. برهمیناساس، گزارشها تایید میکنند که غول کوپرتینویی قصد دارد از باتریهای بزرگتر در سری آیفون ۱۵ بهره بگیرد. در جدول زیر میتوانید میزان افزایش باتریهای سری آیفون ۱۵ را با دو نسل قبلی مقایسه کنید.
۲۰۲۱ | ۲۰۲۲ | ۲۰۲۳ |
---|---|---|
آیفون ۱۳: ۳۲۲۷ میلیآمپر ساعت | آیفون ۱۴: ۳۲۷۹ میلیآمپر ساعت | آیفون ۱۵: ۳۸۷۷ میلیآمپر ساعت |
آیفون ۱۳ مینی: ۲۴۰۶ میلیآمپر ساعت | آیفون ۱۴ پلاس: ۴۳۲۵ میلیآمپر ساعت | آیفون ۱۵ پلاس: ۴۹۱۲ میلیآمپر ساعت |
آیفون ۱۳ پرو: ۳۰۹۵ میلیآمپر ساعت | آیفون ۱۴ پرو: ۳۲۰۰ میلیآمپر ساعت | آیفون ۱۵ پرو: ۳۶۵۰ میلیآمپر ساعت |
آیفون ۱۳ پرومکس: ۴۳۵۲ میلیآمپر ساعت | آیفون ۱۴ پرومکس: ۴۳۲۳ میلیآمپر ساعت | آیفون ۱۵ پرومکس: ۴۸۵۲ میلیآمپر ساعت |
در سال ۲۰۲۳ انتظار میرود آخرین نسل گوشیهای آیفون از تراشه A17 بایونیک برپایه معماری ۳ نانومتری بهره ببرد که با همکاری شرکت تراشهسازی تایوانی تیاسامسی ساخته میشود. بهنظر میرسد کمپانی اپل بهدلیل عملکرد فوقالعاده سریع تراشه مذکور مجبور است ظرفیت باتریهای آیفون ۱۵ را در تمامی نسخهها افزایش دهد تا عملکرد دستگاه بهمخاطره نیافتد.
اگر به ارقام داخل جدول توجه کنید میبینید که در مقایسه با ظرفیت باتری گوشیهای اندرویدی این اعداد بهطور فاحشی کمتر هستند؛ اما لازم است بدانید بهدلیل وجود تراشههای سیلیکونی اپل که از بهرهوری انرژی بالایی برخوردار هستند، این شرکت همیشه در شارژدهی روزانه گوشیهای هوشمند در رتبه نخست قرار دارد.
اگر به حاشیهها و شایعات پیرامون سری آیفون ۱۵ دقت بیشتری داشته باشید متوجه میشوید که برخی از این شایعات میتوانند درست باشند که از منابع داخلی در کمپانی اپل بهدست افشاگران میرسد. برای مثال، چندی قبل شنیدیم که مدل پایه و پرو از صفحهنمایش ۶.۳ اینچی و نسخه پلاس و پرومکس از صفحه نمایش ۶.۹ اینچی بهرهمند میشوند. برایناساس، اخبار مربوط به باتریهای بزرگتر آیفون ۱۵ که از صحت بالایی برخوردار است میتواند خبر افزایش ابعاد در نمایشگرها را تایید کند، چراکه برای افزایش باتریها به فضای بیشتری در بدنه دستگاهها نیاز داریم.
برای درک بهتر از عمر باتریها باید مقایسهای بین آیفون ۱۴ پرومکس و گلکسی اس ۲۳ اولترا صورت پذیرد تا مخاطب بهتر متوجه بشود که کدام دستگاه از نظر کاهش مصرف انرژی و شارژدهی روزانه بهتر عمل میکند. درحالحاضر، آیفون ۱۴ پرومکس با ۴۳۲۳ میلیآمپر ساعت و گلکسی اس ۲۳ اولترا با ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت توان ۱۹ ساعت شارژدهی را برای وبگردی در شبکههای اجتماعی دارند؛ اما ۱۴ پرومکس هنگام پخش ویدئوهای یوتیوبی در مقایسه با پرچمدار سامسونگ ۲ ساعت بیشتر شارژدهی دارند که آن را به رتبه نخست پرچمداران در بخش باتری تبدیل میکند.
مقایسه دو پرچمدار فعلی اپل و سامسونگ این پیام را به کاربران میدهد که ظرفیت باتری تنها ملاک برتری نیست و نوع پردازنده و بهرهوری آن از اهمیت ویژهای برخوردار است و اپل همواره پیروز این رقابت محسوب میشود. اما سوالی که ذهن کاربر بهچالش میکشد آن است که تراشههای سه نانومتری که افزایش ظرفیت باتری را بههمراه خواهد داشت تا چهمیزان شارژدهی روزانه را افزایش میدهد؟
برای رسیدن به پاسخ این سوال باید به فرآیند ساخت تراشههای A17 بایونیک توجه کنیم؛ این پردازندهها با فناوری N3B ساخته میشوند که شامل تراکم ترانزیستور و لایههای فرابنفش شدید بیشتری است که امکان عملکرد و کارایی بهتر را در تراشههای کوچک فراهم میکند. همچنین، تخمین دقیق میزان بهبود عملکرد بین تراشه سه نانومتری با تراشه A16 بایونیک که برپایه معماری ۵ نانومتری ساخته شده است کاری بسیار دشوار خواهد بود، اما براساس گمانهزنیهای کارشناسان عملکرد تراشه A17 بایونیک ۲۰ تا ۳۰ درصد عمر باتری و شارژدهی روزانه را در سری آیفون ۱۵ افزایش میدهد.
اکنون سوال دیگری که برای کاربران پیش میآید آن است که چگونه به این اعداد و ارقام رسیدیم و چطور میتوان فهمید که این اخبار صحت دارد، درصورتیکه هیچیک به تایید غول کوپرتینویی نرسیده است؟ برای جواب این سوال باید به گذشته اپل نگاهی انداخت تا متوجه شد آیفون ۱۳ پرومکس ۱۸ درصد باتری بزرگتری نسبت به آیفون ۱۲ پرومکس داشت؛ دو پرچمدار بزرگ اپل با تراشههای ۵ نانومتری عرضه شدند، اما ۱۳ پرومکس نسبت به نسل قبلی عمری باتری را ارائه داد. این مقایسه بهطور متوسط میتواند به کاربر بگوید که میزان عمر باتری سری آیفون ۱۵ نسبت حدود ۳ ساعت در مقایسه با آیفون ۱۳ پرومکس افزایش یافته است.
باتریهای بزرگتر و جهش در افزایش کارایی و بهرهوری انرژی در تراشههای A17 بایونیک این دستگاه را به بالاترین جایگاه ممکن در سال ۲۰۲۳ میرساند. درعینحال، سامسونگ و گوگل باید پرچمداران خود یعنی سری پیکسل ۸ و سری گلکسی اس ۲۴ را با ارتقاهای فراوانی معرفی کنند تا برای رقابت با پرچمدار اپل توان داشته باشند.
افزونبراین، یادآوری میشود که نسخه پایه و پلاس آیفون ۱۵ با تراشه A16 با معماری ۵ نانومتری معرفی میشود که با توجه به ظرفیت باتری این گوشیها میتوان بهطور قطع گفت از بهرهوری انرژی بیشتری از نسخههای پرو آیفون ۱۴ برخوردار خواهند داشت.
سری آیفون ۱۵ با شارژ تایپ سی
باتریهای بزرگ و شارژدهی روزانه با میانگین بالاتر مزیت بزرگی برای تمامی گوشیهای هوشمند محسوب میشود؛ اما قابلیتهای سری آیفون ۱۵ بههمینجا ختم نمیشود. براساس قوانین اتحادیه اروپا، اپل باید از شارژ استاندارد تایپ سی برای آیفونها استفاده کند تا قابلیت همگامسازی با سایر دستگاههای هوشمند امکانپذیر شود.
علاوهبراین، تیم کوک، مدیرعامل اپل، چندین بار علاقهاش را به فناوری شارژ ۵۰ درصد در مدتزمان ۳۰ دقیقه را نشان داده است. بنابراین، میتوان گفت سری آیفون ۱۵ از شارژ سیمی قویتر و سریعتری نسبت به سری آیفون ۱۴ بهرهمند میشوند، اما تحلیلگران باور دارند که اپل از شارژ سریع سیمی ۳۰ واتی استفاده خواهند کرد.
شایعات جدیدتری در خبرگزاری مشاهده میشود که شارژ معکوس به نسخههای پایه آیفون ۱۵ میرسد؛ درحالیکه این ویژگی در نسلهای قبلی تنها معطوف به نسخههای پرو بود. شارژهای معکوس به کاربر اجازه میدهد لوازم جانبی مانند ایرپادها را با نزدیک کردن دستگاه به پنل پشت آیفون شارژ کنند. دیگر قابلیتی که احتمالا از ارتقای قابل توجهی برخوردار میشود شارژ مگسیف است که میتواند بهترین خبر برای کاربران آیفون باشد، چراکه اخیرا بسیاری از کاربران به شارژ دستگاه با مگسسیفها روی آوردهاند.
اخبار مرتبط: سری آیفون ۱۵ با باتری بزرگتر عرضه میشود