شیائومی به‌تازگی سیستم‌عامل هایپراواس را معرفی کرده و پس از هارمونی‌اواس هواوی، این دومین سیستم‌عامل چینی است که راهی بازار شده است. در این مقاله به مقایسه HyperOS و HarmonyOS می‌پردازیم.

پس از تحریم آمریکا علیه هواوی، این شرکت مجبور به استفاده از سخت‌افزار خود شد، اما در قسمت نرم‌افزاری هم شرکت گوگل دیگر سیستم‌عامل اندروید را در اختیار هواوی قرار نداد. به‌همین دلیل هواوی سیستم‌عامل HarmonyOS را رونمایی کرد که به‌صورت اختصاصی در دستگاه‌های خود استفاده می‌کند. هفته گذشته هم شیائومی رابط کاربری MIUI را رها کرده و از سیستم‌عامل اختصاصی خود با نام HyperOS رونمایی کرد تا دومین سیستم‌عامل چینی گوشی‌های هوشمند هم راهی بازار شود. البته سیستم‌عامل شیائومی با دستگاه‌های اندرویدی سازگار است، اما هواوی اکوسیستم اختصاصی خودش را دارد. بر این اساس مقایسه HyperOS و HarmonyOS خالی از لطف نیست.

سیستم‌عامل HyperOS تلفیقی از اندروید و پلتفرم اینترنت اشیا شیائومی «Vela» است که تجربه‌ای ساده و بدون پیچیدگی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. با بهره‌مندی دستگاه‌هایی مانند گوشی، ساعت، تلویزیون، یخچال، ماشین لباس‌شویی و خودرو شیائومی از این سیستم‌عامل، کاربران تجربه یکپارچه‌ای خواهند داشت. بنابراین هدف شیائومی با عرضه این سیستم‌عامل، تمرکز روی بقیه دستگاه‌های هوشمند و ترغیب کاربران به استفاده از آنهاست و قصد ترک کردن اندروید را ندارد.

مقایسه HyperOS و HarmonyOS

اما هواوی که قبل از تحریم‌های آمریکا یکی از بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان گوشی‌های هوشمند جهان بود، رویکرد متفاوتی نسبت به شیائومی اتخاذ کرده است. سیستم‌عامل HarmonyOS Next هواوی به‌گونه‌ای طراحی شده که ردی از سیستم‌عامل اندروید در گوشی‌های هواوی باقی نماند. همان‌طور که اشاره شد، پس از تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه هواوی، این شرکت دیگر به خدمات گوگل مانند گوگل پلی، جیمیل و گوگل مپ دسترسی ندارد و کاربران باید از پلتفرم‌های اختصاصی هواوی بهره ببرند. باوجود چالش‌های اولیه و از دست دادن بخش عمده‌ای از بازار به گوشی‌های اندرویدی و آیفون، هواوی موفق شده قدم‌های مهمی بردارد. درنتیجه، اکنون بیش از ۷۰۰ میلیون دستگاه هواوی در سراسر جهان به سیستم‌عامل HarmonyOS مجهز هستند.

بنابراین سیستم‌عامل‌های HyperOS و HarmonyOS ۲ کاملا متفاوت هستند که یکی فقط اندروید را بهبود داده و دیگری کاملا تجربه‌ای متفاوت را در اختیار قرار می‌دهد. با این وجود، هنوز این ۲ سیستم‌عامل حتی به بزرگ‌ترین رقیب خود نزدیک هم نشده‌اند و شرکت گوگل به‌لطف سهم ۷۰ درصدی اندروید، بر بازار تسلط دارد.

اخبار مرتبط: