یکی از کارشناسان شبکه و امنیت در مورد تاثیر فیلترینگ در ایران با اشاره به شدیدتر بودن آن نسبت به چین گفت که فیلترینگ راه به جایی نمیبرد و باعث آسیب روانی به مردم شده است.
طی یک سال و نیم گذشته شاهد اختلالهایی در شبکه اینترنت و پلتفرمها بودهایم که به گفته یکی از کارشناسان شبکه و امنیت، این اختلالات عمدی بوده و مردم را از دسترسی به اینترنت آزاد محروم کرده است. وی با بیان اینکه امنیت کاربران با استفاده از فیلترشکنها بهخطر افتاده است، گفت توسعه شبکه داخلی و راهاندازی اینترنت 5G اتفاق خوبی است اما بخاطر عدم تناسب با شبکه بینالملل کاربران این تغییرات را احساس نمیکنند.
او پیامدهای فیلترینگ در ایران را نهایتا متوجه دولت دانست و با بیان اینکه شاید مردم هزینه بیشتری بابت فیلترشکن میپردازند اما دولت نمیتواند هزینههای آن را تحمل کند گفت مردم برای انجام کارهای عادی و روزانه خودشان از اینترنت آزاد محروم شدهاند اما دسترسی آزاد شهروندان به اینترنت از همه چیز مهمتر است و فیلترینگ بزرگترین تهدید است. با این وجود بعضی از کارشناسان عنوان کردهاند که صرف استفاده از فیلترشکن موجب بهخطر افتادن امنیت اطلاعات نمیشود اما استفاده از فیلترشکنهای رایگان که ممکن است آلوده به بدافزار باشند موجب این اتفاق میشود.
از سوی دیگر در روزهای اخیر با بروز اختلال و قطعیهای پیاپی در شبکه اینترنت اپراتورها، برخی از مسئولان و مدیران شبکهها و شرکتهای فعال در حوزه مرتبط، حملات سایبری را عامل ایجاد این مشکلات دانستهاند. همچنین عامل دیگری که بهعنوان یک مورد تاثیرگذار روی وضعیت اینترنت اعلام شده محدودیت ظرفیت پهنای باند بینالمللی است.
گفتنی است که ظرفیت پهنای باند بینالمللی از سه سال گذشته تا اکنون تغییری نکرده است و این درحالی است که کارشناسان عنوان کرده اند حملات سایبری روز به روز گستردهتر میشود و برای مقابله با آن توسعه زیرساخت شبکهها میتواند موثر واقع شود.
اخبار مرتبط: