براساس گزارشها، تا ماه آینده رابط کاربری One UI 6.0 سامسونگ و اندروید ۱۴ در اختیار کاربران سری گوشیهای پرچمدار این کمپانی قرار میگیرد.
سامسونگ سال گذشته با معرفی رابط کاربری وان یو آی ۵ و سیستمعامل ۱۳ توانست به موفقیتهایی در ارائه ویژگیهای جدید در اکوسیستم گوشیهای خود دست یابد. حال با گذشت یک سال به آرامی به سمت انتشار رابط کاربری One UI 6.0 و اندروید ۱۴ میرویم که در ادامه قصد داریم به برخی از ویژگیهای آن بپردازیم.
درحالحاضر، گوکل با انتشار پیشنمایش توسعهدهندگان اندروید ۱۴ و رابط کاربری وان یو آی ۶ به بررسی و مشکلات آنها میپردازد؛ اولین پیشنمایش در بهمن ماه سال گذشته رونمایی شد تا توسعهدهندگان بتوانند از برای اضافه کردن ویژگیهای جدید در اپلیکیشنهایشان استفاده کنند. همانطور که اطلاع دارید این نسخه برای کاربران عادی سری گوشیهای گلکسی منتشر نمیشود. بر همین اساس، سامسونگ هر ساله نسخههای بتا را در اختیار کاربران قرار میدهد تا با بازخورد از سوی افراد بتواند نرمافزارهای خود را راستی آزمایی کند. این روند قرار است در سهماهه سوم سال میلادی اجرا شود که اگر با موفقیتهای مورد انتظار سامسونگ روبهرو شود در ابتدای سهماه چهارم نسخههای پایدار از طرف کمپانی انتشار مییابند.
اما مسئلهای که این روزها بیشتر مورد بحث قرار میگیرد دستگاههای واجد شرایط برای دریافت این بهروزرسانی نرمافزاری است. طی سالیان گذشته سامسونگ سیاستهای بهروزرسانی خود را در ارائه خدمات نرمافزاری برای کاربران بسیار شفافسازی کرده و اکنون میدانیم که تنها دستگاههایی که از سال ۲۰۲۰ به بعد تولید شدهاند واجد شرایط دریافت آپدیتها میشوند. بنابراین، لازم نیست تا روز انتشار نهایی صبر کنید تا متوجه شوید که دستگاه شما در بین گوشیهای تاییده شده در فهرست سامسونگ قرار میگیرد یا خیر. در ادامه لیست گوشیهای مورد تایید برای دریافت رابط کاربری وان یو آی ۶ را مشاهده میکنید:
سری گلکسی S
- گلکسی اس 21
- گلکسی اس ۲۱ پلاس
- گلکسی اس ۲۱ اولترا
- گلکسی اس ۲۱ افای
- گلکسی اس 22
- گلکسی اس ۲۲ پلاس
- گلکسی اس ۲۲ اولترا
- گلکسی اس 23
- گلکسی اس ۲۳ پلاس
- گلکسی اس ۲۳ اولترا
سری گلکسی Z
- گلکسی زد فلیپ ۳
- گلکسی زد فولد ۳
- گلکسی زد فلیپ ۴
- گلکسی زد فولد ۴
سری گلکسی A
- گلکسی A04s
- گلکسی A13
- گلکسی A14
- گلکسی A23
- گلکسی A24
- گلکسی A33
- گلکسی A34
- گلکسی A52 (گلکسی A52 5G و A52s
- گلکسی A53
- گلکسی A54
- گلکسی A72
- گلکسی A73
سری گلکسی M
- گلکسی M23
- گلکسی M33 5G
- گلکسی M53 5G
- گلکسی M54
سری گلکسی F
- گلکسی F14 5G
- گلکسی F23
- گلکسی F54
سری گلکسی XCOVER
- گلکسی ایکس کاور ۶ پرو
سری گلکسی تب
- گلکسی تب اس 8
- گلکسی تب اس ۸ پلاس
- گلکسی تب اس 8 اولترا
ویژگیهای اندروید ۱۴
سامسونگ هیچگاه جزئیاتی را در مورد ویژگیهای رابط کاربری وان یو آی فاش نمیکند، اما امسال گوگل با انتشار ویژگیهای اندروید ۱۴ در زمان پیشنمایش نسخه توسعهدهندگان نگاهی اجمالی از آنچه در بهروزرسانی جدید میتوان انتظار داشت را در اختیار کاربران قرار داده است.
بنابراین، با نگاهی دقیق به اندروید ۱۴ و قابلیتهایی که تاکنون توسط افشاگران از رابط کاربری وان یو آی ۶ منتشر شده میتوان گفت که این بهروزرسانی از تفاوتهای محسوسی نسبت به گذشته برخوردار هستند؛ اما برای جزئیات دقیقتر باید تا روز انتشار نهایی صبور باشیم.
دکمه بازگشت (Back Arrow)
حالت دکمه بازگشت در نسخه بتا ۱ اندروید ۱۴ تغییر کرده است که میتوان از آن بهعنوان مهمترین قابلیت افزوده شده نام برد. البته کاربران باید برای فعالسازی این ویژگی ابتدا به تنظمیات ژستهای حرکتی بروند و از آنجا دکمه بازگشت را به صفحهنمایش خود اضافه کنند که در داخل حبابی کنار صفحات قرار میگیرد.
این ویژگی از طراحی متریال یو استفاده میکند که ژستهای حرکتی و عقبگرد را بهبود بخشیده است. البته کارشناسان میگویند که احتمالا سامسونگ برای تطبیقپذیری بیشتر با رابط کاربری وان یو آی ۶ تغییر بیشتری را تا انتشار نسخه پایدار در آن ایجاد میکند.
در اندروید ۱۴، توسعهدهندگان میتوانند قابلیتهای جدید این سیستمعامل را در برنامههای خود شخصیسازی کنند. همچنین سیستمعامل اندروید گزینههای اشتراکگذاری برنامهها را براساس رتبهبندی قابل دسترستر از گذشته میکند؛ چنین ویژگی احتمالا در رابط کاربری One UI 6.0 سامسونگ ارائه شود.
قابلیت رتبهبندی در منو اشتراکگذاری
قابلیت رتبهبندی میتواند بسیار مفید باشد؛ برای مثال، زمانیکه شما از برنامههایی نظیر گوگل فوتو بهصورت مدام بهره میبرید در ایجاد پیوندها این برنامه در صدر فهرست قرار میگیرد. برایناساس، تجربه کاربری در اندروید و رابط کاربری وان یو آی ۶ روانتر و بهتر میشود.
تغییر زبان درون برنامه
سال گذشته با انتشار اندروید ۱۳، گوگل اولویتبندیهای زبانی را برای هر برنامه معرفی کرد که میتوانید آن را در رابط کاربری وان یو آی ۴ نیز پیدا کنید. اما خبر خوب برای کاربران گوشیهای پرچمدار اندرویدی این است که ویژگی زبان درون برنامه در اندروید ۱۴ بهبود مییابد و برخی قابلیتهای شخصیسازی نیز به آن اضافه میشود.
با اینحال، ممکن است برای شما سوال شود که این ویژگی چه کاربرد مفیدی میتواند داشته باشد؟ پاسخ اینجاست که شما با هر بار باز کردن برنامههای مدنظرتان دیگر نیاز به عوض کردن صفحهکلید گوشی ندارید، زیرا با ویژگی یاد شده در اندروید ۱۴ زبان کیبورد شما به زبان انتخابی در اپلیکیشن مقصد بهصورت خودکار تغییر میکند.
قابلیت دسترسیپذیری
یکی از ملموسترین ویژگیهای بهبود یافته در اندروید ۱۴، قابلیت دسترسیپذیری است که کاربران دارای معلولیت میتوانند از تمامی ویژگیها و قابلیتهای گوشی بهرهمند شوند. همچنین این ویژگی را برای ایمن نگه داشتن اطلاعات هویتی بهروزرسانی کرده که از اجرای اقدامات ناخواسته جلوگیری میکند.
بهروزرسانی اپلیکشین هواشناسی
در سیستمعامل اندروید ۱۳، شاهد قفل شدن ویجت آب و هوا روی لاک اسکرین گوشیها بودیم که با بازخورد منفی بسیاری از کاربران روبهرو شد. بنابراین، گوگل در اندروید ۱۴ گزینهای را برای غیرفعال کردن این ویژگی در اپلیکیشن هواشناسی طراحی کرده است؛ البته برخی منابع خبری میگویند سامسونگ این قابلیت را در رابط کاربری One UI 6.0 اضافه نمیکند و احتمالا ویژگی مورد بحث به گوشی پیکسل محدود میشود.
بهبود قابلیت Nearby Share
قابلیت Nearby Share یکی از مهمترین و پراستفادهترین برنامههایی است که از سوی کاربران بهصورت روزمره مورد استفاده قرار میگیرد تا فایلها و سندهای مهم را از یک گوشی به گوشی دیگری اشتراکگذاری کنند. باید یادآور شویم که رابط کاربری انحصاری وان یو آی ۵ نیز از چنین قابلیتی با نام Samsung Quick Share برخوردار است که برای انجام امور یاد شده میتوانید از آن بهرهمند شوید. حال نکته مهم اینجاست که برای استفاده از آن باید از چندین منو در گوشی خود گذر کنید؛ اما با انتشار اندروید ۱۴، قابلیت Nearby Share در منو اشتراکگذاری اضافه میشود تا بدون اتلاف وقت بتوانید از آن استفاده کنید.
اخبار مرتبط: