یک تحلیلگر آمریکایی می‌گوید انتقال خط تولید گوشی‌های آیفون از چین به هند به‌دلیل جنگ اقتصادی میان آمریکا و چین غیرممکن به‌نظر می‌رسد و سودی برای اپل ندارد.

بازار ایالات متحده همواره برای کمپانی اپل از اهمیت حیاتی برخوردار است، چراکه این بازار بالاترین درآمد حاصل از فروش گوشی‌های هوشمند را به‌ارمغان می‌آورد. ازاین‌سو، با اعمال تعرفه‌های تجاری میان آمریکا و چین، قدرت خرید مصرف‌کنندگان تضعیف شده و این موضوع باعث یک پیامد زنجیره‌ای منفی می‌شود که مستقیما روی سود نهایی کوپرتینو تاثیر نامطلوب خواهد گذاشت.

تعدادی از منابع خبری می‌گویند به‌منظور کاهش فشار ناشی معضل پیش رو، قصد دارد بخشی از تولید آیفون را از چین به هند منتقل کند تا از پرداخت عوارض و مالیات‌های غیرضروری اجتناب کند. بااین‌حال، یک تحلیلگر برنامه کوپرتینویی‌ها «غیرواقع‌بینانه» توصیف کرده و می‌گوید انتقال شبکه مونتاژ به هند، اپل را از سایر هزینه‌ها نجات نخواهد داد.

انتقال تولید آیفون از چین به هند

براساس گزارش وب‌سایت MyDrivers به نقل از رسانه مالی کایلیانشه، تحلیلگری به‌نام کریگ مافیت بر‌این‌باور است که انتقال تولید آیفون از چین به هند، راهکاری غیرممکن و غیراصولی است. مافیت می‌گوید که تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و چین، یک موضوع دو وجهی است که روی هزینه‌ها و فروش تاثیرگذار است.

علاوه‌براین،مافیت اذعان دارد که هرچند انتقال تولید به هند احتمالا بتواند عامل هزینه را تا حدی کاهش دهد، اما چالش‌های دیگری نیز در این مسیر وجود دارند. درحال‌حاضر، تخمین زده می‌شود که تولید آیفون در هند حدود ۲۰ درصد از کل محموله‌های جهانی را شامل می‌شود که نشان‌دهنده وجود پتانسیل چشم‌گیر و بهره‌برداری‌نشده در این منطقه است.

کمپانی اپل می‌تواند از هزینه پایین نیروی کار در هند به‌منظور حفظ حاشیه سود مطلوب بهره‌برداری کند. البته، به اعتقاد مافیت انتقال صرف عملیات مونتاژ آیفون از چین، نمی‌تواند «معمای تعرفه‌ها» را به‌صورت کامل حل کند. دلیل اصلی این امر آن‌است‌که قطعات متعدد آیفون همچنان نیازمند تولید در خارج از کشور خواهند بود که نشان می‌دهد زنجیره‌تاتمین اپل برای آینده در چین ریشه‌دار باقی خواهد ماند.

حتی با فرض اینکه غول کوپرتینو راهکاری برای عبور از این مانع پیدا کند، گزارش‌ها نشان می‌دهد که مقامات چینی انتقال تجهیزات و ماشین‌آلات ضروری به خارج از چین را برای اپل و تامین‌کنندگانش با دشواری‌های زیادی همراه ساخته‌اند.

AMA