براساس تازه‌ترین گزارش‌ها، تعرفه‌های سنگین ترامپ تاثیرگذار نبوده و اپل هرگز تولید گوشی‌های آیفون را به ایالات متحده آمریکا منتقل نخواهد کرد.

گوشی‌های آیفون همیشه به‌عنوان منبع اصلی درآمد اپل شناخته شده و طی سال‌های گذشته همیشه نقش کلیدی را سودآوری ایفا کردند. غول فناوری ساکن کوپرتینو با داشتن یک زنجیره تامین گسترده در کشورهایی آسیایی مانند چین، ویتنام و هند، توانسته با نیروی کار بسیار ارزان به سودهای کلان‌تری دست پیدا کند. عوامل یادشده باعث شدند که برخی افراد باور داشته باشند که اپل هرگز تولید آیفون را حتی باوجود تعرفه‌های ترامپ به ایالات متحده منتقل نخواهد کرد.

اولین دلیل آن‌است‌که هزینه‌های لازم برای راه‌اندازی یک کارخانه تولید آیفون در آمریکا بسیار بالا خواهد بود. درمقایسه‌با دیگر کشورها، هزینه‌های تولید در ایالات متحده بیشتر است؛ بنابراین، جای تعجبی نیست که اپل تصمیم گرفته تاسیسات تولیدی را در خارج از آمریکا مستقر کند. در این راستا، گزارشی از NewsWire در پلتفرم X آمده است که قیمت آیفون به دلیل تعرفه‌ها احتمالا به ۳۵۰۰ دلار برسد، اما این گزارش توسط مارک گورمن از بلومبرگ مورد انتقاد قرار گرفت.

تولید گوشی‌های آیفون در آمریکا

گورمن در ادامه گفته است: «هیچ سناریویی وجود ندارد که اپل تولید گوشی‌های آیفون را به ایالات متحده آمریکا منتقل کند.» باوجود این‌که اپل اعلام کرده که قصد دارد ۵۰۰ میلیارد دلار در منطقه سرمایه‌گذاری کند، هیچ اشاره‌ای به انتقال تولید آیفون به ایالات متحده نشده است. یوتیوبر معروف و ادمین کانال Max Tech، در واکنش به این پست، نظرات منطقی ارائه داد. او معتقد است که نیروی کار آمریکایی نمی‌تواند کارهای یک‌نواخت و طولانی‌مدت را با دستمزدهای معقول انجام دهد.

حتی اگر فرض کنیم تولید آیفون به ایالات متحده منتقل شود، تولید آن کاهش خواهد یافت. علاوه‌براین، باتوجه‌به دستمزد بالاتر در آمریکا، اپل مجبور خواهد شد قیمت آیفون را افزایش دهد تا هزینه‌های اضافی را پوشش دهد. البته احتمالا اپل تولید برخی محصولات دیگر را در آمریکا انجام دهد، اما این محصولات معمولا در حجم کم تولید می‌شوند و نیاز به نیروی انسانی زیاد ندارند.

به‌عنوان‌مثال، برای آماده‌سازی برای عرضه آیفون ۱۶، گزارش‌ها نشان می‌دهند که فاکس‌کان ۵۰ هزار نیروی کار جدید استخدام کرده و برای جذب آن‌ها پاداشی معادل ۱۰۵۰ دلار به هرکدام داده است، اما چنین پاداشی در آمریکا مورد توجه کارکنان قرار نمی‌گیرد.

AMA