اپل به‌دنبال همکاری با DeepSeek برای ارائه Apple Intelligence در چین است تا بر موانع نظارتی و رقابت با غول‌های فناوری چینی غلبه کند.

عرضه رسمی Apple Intelligence در چین به امضای قرارداد همکاری با غول‌های فناوری چینی نظیر Tencent و ByteDance وابسته بود. با‌این‌‌حال، به‌نظر می‌رسد اپل، غول فناوری مستقر در کالیفرنیا، تا مدت‌ها نتوانسته در دستیابی به این هدف موفقیت چشم‌گیری داشته باشد.

اخیرا شایعاتی مبنی‌بر احتمال همکاری اپل با DeepSeek، کمپانی نوظهوری که به‌سرعت به رقیب جدی OpenAI و سایر فعالان عرصه هوش مصنوعی تبدیل می‌شود، قوت گرفته است. گفته می‌شود این همکاری می‌تواند به بهره‌برداری اپل از مدل‌های هوش مصنوعی دیپ سیک و ارائه ویژگی‌های هوش مصنوعی خلاق به کاربران منجر شود.

قابلیت‌های اپل اینتلجنس قرار است در نهایت به مجموعه‌ وسیع قابلیت‌های اپل اضافه شوند. کمپانی کوپرتینو به شبکه‌ای گسترده از کمپانی‌های بین‌المللی و چت‌بات‌های پیشرفته‌ آنها، مثل چت جی‌پی‌تی متعلق به OpenAI، دسترسی دارد و می‌تواند با ادغام آنها در سرویس‌های مختلفش، تجربه کاربری را حسابی ارتقا دهد.

اما در چین اوضاع فرق می‌کند. به‌خاطر موانع نظارتی و نیاز به مجوزهای دولتی، استفاده از این قابلیت‌ها با پیچیدگی‌هایی روبرو است. حتی اگر درخواست‌های اپل در دست بررسی باشد، احتمالا ماه‌ها طول می‌کشد تا نهادهای مربوطه پاسخ مثبت بدهند.

همکاری اپل و دیپ سیک

زمان منبعی محدود برای اپل است و این کمپانی برای دستیابی به اهدافش در زمینه هوش مصنوعی نیازمند سرعت عمل بیشتری است. هوش مصنوعی دیپ سیک می‌تواند راهگشای چالش‌های پیش‌روی اپل در این عرصه باشد. اخیراً Fixed Focus Digital در Weibo پستی منتشر کرده که توسط افشاگر @Jukanlosreve رویت شده و در آن به احتمال همکاری بین دیپ سیک و اپل اشاره شده است.

در این پست آمده که iOS 19 با رفع موانع مربوط به حریم خصوصی در نسخه چینی و همچنین فراهم کردن دسترسی منبع باز و کم‌هزینه برای ایالات متحده، اروپا و هنگ‌کنگ، نگرانی‌های احتمالی در این زمینه را برطرف خواهد کرد. باوجود گزارش‌های اخیر مبنی‌بر افزایش هزینه‌های سرمایه‌ای ByteDance به 22 میلیارد دلار و مقیاس عملیاتی گسترده کمپانی مادر تیک‌تاک، دیپ سیک نشان داده که برای ارائه مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی مانند R1، که قادر به رقابت و حتی ارائه نتایج بهتر از رقبا هستند، نیازی به بودجه‌های سرسام‌آور نیست.

بااین‌حال، چالش اصلی پیش روی این همکاری احتمالی، موضع دولت ایالات متحده است. باتوجه‌به ممنوعیت اخیر استفاده از DeepSeek توسط کارمندان پنتاگون، وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا، این نگرانی وجود دارد که این ممنوعیت به سراسر کشور گسترش یابد و چالش‌های جدیدی را برای این همکاری ایجاد کند.

گزارش مربوط به همکاری احتمالی اپل با DeepSeek برای ارائه Apple Intelligence در چین درحال‌حاضر در مرحله آزمایشی قرار دارد و نمی‌توان در مورد صحت ادعاهای مطرح‌شده اظهار نظر قطعی کرد. تیم کوک، مدیرعامل اپل، در گفت‌وگویی با CNBC اعلام کرد که مناطقی که شاهد عرضه اپل اینتلجنس بوده‌اند، با افزایش محموله‌های آیفون 16 مواجه شده‌اند. این امر نشان می‌دهد که اپل باید هر چه سریع‌تر برای گسترش و پیشبرد این روند اقدام کند.

AMA