برطبق گزارشی از سوی CNBC، مدیر ارشد بخش ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی اپل، استفاده اپل از تراشههای آمازون برای تعلیم هوش مصنوعی را تایید کرد.
بنوئیت دوپپین، مدیر ارشد بخش ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی اپل، در کنفرانس AWS re:Invent شرکت آمازون در لاس وگاس حضور یافته و تایید کرد که اپل، تراشههای شخصیسازی شده آمازون وب سرویس برای بسیاری از سرویسهای مبتنی بر کلاود خود بهره میبرد. از طرف دیگر، این شرکت در حال بررسی مزایای استفاده از تراشه هوش مصنوعی آمازون برای تعلیم مدلهای Apple Intelligence است.
دوپین در مصاحبه خود تایید کرد که شرکت اپل بیش از یک دهه است که برای سرویسهای مختلف خود از قبیل سیری، سرچ، اپ استور، اپل موزیک، Apple Map و… از تراشههای آمازون وب سرویس یعنی دو مدل Graviton و Inferntia استفاده میکند. ظاهراً استفاده از تراشههای آمازون، حدود 40 درصد بازخورد بهتری نسبت به تراشههای x86 شرکتهای اینتل و AMD به دنبال داشته و کار را برای اپل راحتتر و بهتر میکند.
دوپین درباره استفاده اپل از تراشههای آمازون ذکر کرد: «ما با آمازون رابطه مستحکمی داریم و تراشههای ارائه شده نیز از لحاظ معماری، قدرت و کارایی مناسب بوده و به کاربرانمان در سرتاسر دنیا خدمترسانی میکنند». خود دوپین، در سال 2014 به شرکت اپل ملحق شد و قبل از آن، معاون بخش A9 Search Technology در شرکت آمازون بود پس وی اطلاعات بهتر، دقیقتر و پرجزئیاتتری در مورد ابعاد مختلف این همکاری در دست دارد.
به گفته دوپین، اپل در حال حاضر شرایط استفاده از جدیدترین تراشه هوش مصنوعی آمازون وب سرویس، یعنی Trainium2 را ارزیابی میکند. وی تایید کرد که اپل باور دارد استفاده از این تراشه، باعث افزایش کارایی 50 درصدی در پیش تعلیم هوش مصنوعی خود میشود. البته این تراشه قطعاً برای قابلیتهای مختلف Apple Intelligence استفاده نمیشود و اپل آن را برای توسعه و تعلیم مدلهای مختلف هوش مصنوعی دیگرش استفاده خواهد کرد.
تمامی قابلیتهای هوش مصنوعی Apple Intelligence، یا بر روی خود دستگاه و به کمک تراشه آن پردازش میشود یا از طریق سرورهای کلاود خود اپل که با نام پلتفرم Private Cloud Compute شناخته میشوند، اجرا خواهند شد. این سرویس قدرتمند نیز بر روی تراشههای سری اپل سیلیکون ساخته شده و از هیچ شرکت یا پلتفرم دیگری استفاده نمیکند.
جالب است بدانید که در اوایل سال جاری نیز شرکت اپل تایید کرد که برای تعلیم مدلهای هوش مصنوعی خود، از تراشههای سری Tensor شرکت گوگل نیز استفاده کرده است. این حرکت اپل نیز منطقی به نظر میرسد زیرا در حال حاضر، بسیاری از شرکتها برای تعلیم هوش مصنوعیهای خود از تراشه شرکت انویدیا استفاده میکنند پس اپل در این بین، تلاش کرده کمی متفاوتتر باشد و از طرف دیگر، در هزینههایش نیز تا جای ممکن صرفهجویی کند.