به تازگی، مشخص شد که سازمان FTC آمریکا به‌دنبال تخلفات مایکروسافت در زمینه فعالیت‌های انحصارطلبی این کمپانی افتاده است.

رگولاتوری‌ها و سازمان‌های دولتی، به تازگی دنبال شرکت‌های بزرگی می‌گردند که از قوانین مختلف سرپیچی کرده و دست به تخلف در زمینه‌های مربوط به انحصارطلبی می‌زنند. این سازمان‌ها، از طریق تغییر قوانین یا جریمه‌های سنگین، مجازات می‌شوند تا دیگر دست به این اعمال نزده و فضای رقابتی مناسبی خلق کنند. در ابتدا، شرکت‌های بزرگ و مشهوری چون گوگل و اپل به زیر ذره‌بین رفتند و حال، نوبت به مایکروسافت است.

سازمان‌های دولتی، مایکروسافت را متهم به انحصارطلبی و ایجاد فضای ناسالم رقابتی در زمینه‌هایی چون پردازش کلاود و بخش نرم‌افزاری کرده‌اند و ادعا دارند که این شرکت، انتخاب کاربران را محدود کرده است. اخبار شکایت‌ها و درخواست‌های سنگین از شرکت گوگل، به تازگی از هر منبعی به گوش رسیده و این شرکت نیز در شرایط دشواری قرار گرفته است. برطبق گزارشی از سوی نشریه معتبر بلومبرگ، کمیسیون فدرال تجارت ایالات متحده تحقیقاتی کامل را بر روی مایکروسافت آغاز کرده است.

قرار است در راستای این تحقیقات، سرویس‌های مختلف شرکت مایکروسافت از قبیل پردازش کلاود، لایسنسینگ، امنیت سایبری و سرویس‌ها و محصولات حوزه هوش مصنوعی تحت بررسی قرار بگیرند تا تخلفاتی که ممکن است در این زمینه‌ها رخ داده باشد، کشف شود. ظاهراً به تازگی تخلفات مایکروسافت و سایر شرکت‌ها، به شدت زیر ذره‌بین مقام‌های دولتی قرار گرفته و سازمان‌های مختلف، سعی دارند به هر طریقی که شده، به سراغ مبارزه با سیاست‌های ضدرقابتی بروند تا در نهایت، فضایی سالم در صنعت‌های مختلف برای رقابت فراهم کرده و از انحصارطلبی دوری کنند.

تخلفات مایکروسافت

بیشتر از یک سال است که سازمان FTC به دنبال کمپانی‌ها و صنعت‌های مختلف است و از راه‌های مختلف همچون مصاحبه با رقبا و شرکت‌های همکار استفاده می‌کند تا اسنادی مبنی بر تخلف کشف کرده و در این راستا، شرکت‌های مختلف را محکوم کند. یکی از مهم‌ترین جنبه‌های تحقیقات پیرامون تخلفات مایکروسافت در زمینه نرم‌افزارهایی چون سرویس‌های کلاود Azure و Microsoft 365 است.

برطبق ادعای مختلف، این سرویس‌ها حالتی انحصارطلبی و ضد رقابتی دارند و فضا را برای سایر شرکت‌های مبتنی بر کلاود تنگ کرده‌اند. درحال‌حاضر، یکی از اصلی‌ترین ارائه‌دهنده‌های نرم‌افزار به دولت ایالات متحده، شرکت مایکروسافت است و همین امر، شک و شبهه زیادی برای این غول تکنولوژی به دنبال آورده است که مهم‌ترین آن نیز در زمینه محصولات حوزه امنیت سایبری خواهد بود.

اوایل سال جاری، هیئت بررسی امنیت سایبری دولت آمریکا تحقیقاتی در زمینه ابزارهای حوزه امنیت سایبری مایکروسافت انجام داده و به این نتیجه رسید که مایکروسافت باید در این زمینه، ابزارهایش را قدرتمندتر کند زیرا نقش بسیار مهمی در صنعت کل کشور برعهده گرفته است. به دنبال این گزارش، مدیر عامل مایکروسافت در طی پیامی به تمامی اعضای خود در شعبه‌های مختلف اطلاع داد که از این پس، بحث امنیت را نسبت به هرچیزی در اولویت قرار بدهند.

شرکت مایکروسافت سال‌هاست که موفق شده از تحقیقات بحث انحصارطلبی دوری کند و آخرین مورد آن نیز به دهه 90 میلادی باز می‌گردد که از سوی وزارت دادگستری ایالات متحده، تحت تحقیقاتی قرار گرفت. با توجه به روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، ممکن است شیوه عملکرد سازمان‌های مختلف و حتی گروه‌های تحقیقاتی در این راستا، دستخوش تغییر شود.

از طرف دیگر، احتمال دارد این تغییر در کابینه سیاسی، هیچ تاثیری بر روی این تحقیقات نداشته و همچنان سازمان‌های مسئول، با قدرت به کار خود ادامه دهند. درهرحال، شرکت مایکروسافت به همراه غول‌های دیگر حوزه تکنولوژی، به شدت تحت ذره‌بین قرار گرفته و روز به روز با فشار بیشتری مواجه می‌شوند که در عین تلاش برای بهتر شدن، سعی کنند فضایی سالم از لحاظ رقابتی نیز خلق کنند تا آسیبی به سایر کسب و کارها نرسد و از انحصارطلبی نیز پرهیز شود.

AMA