کارل پی، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت ناتینگ، در آخرین جلسه خود از احتمال ساخته شدن سیستم عامل Nothing OS خبر داد.

کارل پی تایید کرد که گوشی‌های هوشمند، تبدیل به مهم‌ترین و حیاتی‌ترین ابزار برای برقراری ارتباط با دیگران و دسترسی به اطلاعات شده است. وی اشاره کرد که در این زمینه، گوگل و اپل تبدیل به غول‌هایی شکست‌ناپذیر شده‌اند. وی عنوان کرد: «ما به این فکر می‌کنیم که چگونه می‌توانیم در این زمینه مانور بدهیم». این حرف، به نوعی اشاره‌ای به مقاصد شرکت ناتینگ برای تولید سیستم عاملی است که هدف آن، بهبود تجربه کاربر خواهد بود.

در هر حال، شرکت ناتینگ در مقایسه با امثال گوگل و اپل، بازیکنی کوچک در صنعت گوشی‌های هوشمند به شمار می‌رود. کار پی از طرف دیگر، باور دارد که ساخت سیستم عامل Nothing OS نیاز به نیرو و منابع زیادی دارد و در شرایط فعلی کمپانی، حرکت به این مسیر شاید چندان استراتژی هوشمندانه‌ای نباشد. یکی از راه‌هایی که وی می‌تواند این مسئله را دور بزند، استفاده از مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی است که بتوانند عملکرد این سیستم عامل را تا حد قابل توجهی بهبود ببخشند. پی جزئیات این هدف و استراتژی را عنوان نکرد اما از حرف‌های بیان‌شده‌اش می‌توان مطمئن بود که وی اگر سیستم عامل جدیدی تولید نکند، قصد دارد ویژگی‌های رابط کاربری‌اش را تا حد قابل توجهی بهبود ببخشد و تعامل کاربران با این سیستم را به طور کامل دگرگون کند.

سیستم عامل Nothing OS

به باور کارل پی، هوش مصنوعی پروسه ساخت سیستم عامل را بسیار آسان کرده است و سطوحی از شخصی‌سازی را ممکن می‌کند که قبل از آن، در هیچ پلتفرمی ممکن نبود. رئیس ناتینگ، تولید یک سیستم عامل از صفر را رد کرد و به جای آن، قصد دارد بیشتر بر روی تجربه کاربر از این سیستم عامل تمرکز کند و چندان اهمیتی به قابلیت‌های تکنیکی پایه نمی‌دهد. وی قصد دارد از طریق جمع‌آوری اطلاعات بیشتر و متنوع‌تر، بتواند گوشی‌های هوشمند را هوشمندتر و تواناتر از قبل بسازد.

کارل پی چزئیاتی از اختصاص دادن منابع و هزینه‎‌های بیشتر به این پروژه عنوان نکرد اما احتمال داد که در برهه‌ای از زمان، شرکت ناتینگ ممکن است تصمیم بگیرد به صورت مستقل به جلو برود. وی همچنین تایید کرد که هوش مصنوعی نیز قرار است نقشی مهم در پروژه سیستم عامل Nothing OS داشته باشد اما قطعاً مرکزیت این پروژه نخواهد بود. وی عنوان کرد: «نباید این پروژه را سیستم عامل هوش مصنوعی بنامیم». به باور وی، موفقیت در این بازار، در شرایطی به دست می‌آید که بتوان بهترین محصول را ساخت و تجربه کاربری منحصر به فرد ارائه داد.

در همین زمینه، شرکت هواوی نیز چنین مسیری را در پیش گرفته و سیستم عامل HarmonyOS Next را توسعه داده است. این سیستم عامل، به طور کامل از اندروید جدا شده و استقلال کامل در پیش گرفته است. برخلاف نسخه‌های قبلی سیستم عامل HarmonyOS که از اپلیکیشن‌های اندرویدی پشتیبانی می‌کرد، HarmonyOS Next به طور کامل از صفر ساخته شده و اکوسیستم مختص به خود به همراه گزینه‌های حفاظت از حریم شخصی را دارد. هواوی امیدوار است از این طریق، آن را به طور کامل مستقل از گوگل و اندروید بسازد. این سیستم عامل که به دلیل تحریم‌ها توسعه یافت، قصد دارد تجربه‌ای عالی، روان و بدون مزاحمت بر روی دستگاه‌های مختلف ساخته هواوی به کاربران تقدیم کند.

AMA