زمانی که شرکت OpenAI هوش‌مصنوعی چت‌محور ChatGPT را در سال 2022 عرضه کرد، به سرعت توجه‌های زیادی را به خود جلب کرد. ازسوی‌ دیگر بسیاری از شرکت‌ها اقدام به ساخت هوش‌مصنوعی کرده‌اند که یکی از آنها گوگل بارد است.

البته با توجه به فواید زیادی که چت جی پی تی در انجام کارهای مختلفی همچون طراحی فرمول‌های اکسل، بازنویسی مقالات و غیره دارد، این محبوبیت روز‌افزون چندان هم تعجب‌برانگیز نیست. متاسفانه با وجود تمام قابلیت‌ها و فوایدی که این هوش‌مصنوعی دارد، همچنان در مقایسه با سایر هوش‌های مصنوعی چت‌محوری که به تازگی منتشر شده‌اند محدودیت‌های زیادی دارد. یکی از رقبای اصلی چت‌ جی‌ پی‌ تی نیز هوش‌مصنوعی مکالمه محور شرکت گوگل، موسوم به بارد (Bard) است.

هوش‌مصنوعی بارد گوگل که در بهمن‌ماه سال گذشته عرضه شد، درست مانند چت‌جی‌پی‌تی یک پلتفرم رایگان است. گرچه بارد همچنان در دست توسعه قرار دارد، اما از همین حالا نیز قابلیت‌هایی را در دسترس کاربران قرار داده که از ظرفیت‌های چت‌بات OpenAI خارج است. اگر شما هم از جمله افرادی هستید که به هوش‌مصنوعی علاقه زیادی دارید و مرتبا از آن استفاده می‌کنید، در این مقاله ما ۵ دلیل اصلی برای استفاده از گوگل بارد به جای چت‌جی‌پی‌تی می‌پردازیم.

دسترسی به اطلاعات آنلاین در Google Bard

دسترسی در لحظه به اطلاعات آنلاین

پاسخ‌های یک هوش‌مصنوعی به سوالات کاربران به شکل قابل توجهی به داده‌هایی که بر اساس آنها آموزش دیده و اطلاعاتی که اخیرا به آنها دسترسی دارد وابسته است. متاسفانه نسخه رایگان ChatGPT تنها تا تاریخ شهریور سال 1400 آپدیت بوده و داده‌های آموزشی محدودی دارد. این به معنای آن است که اگر سوالی از این هوش‌مصنوعی بپرسید که مربوط به اتفاقات بعد از آن تاریخ است، احتمالا جواب‌ درستی دریافت نخواهید کرد.

اینکه چت‌ جی‌ پی‌ تی به شما اعلام می‌کند با توجه به محدودیدت‌های دسترسی در داده‌های آموزشی، نمی‌تواند پاسخ شما را بدهد، یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های این دو هوش مصنوعی گوگل و اوپن‌آی است. بارد به واسطه اتصال دائمی به اینترنت همواره به جدیدترین و به‌روز‌ترین اطلاعات دنیا دسترسی دارد.

می‌توانید هر چیزی را از گول بارد بپرسید و مطمئن باشید که این هوش‌مصنوعی با دسترسی به داده‌های جدید، در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ شما را می‌دهد. بارد حتی گاهی اوقات منبع اینترنتی که پاسخ شما را از آن برداشت کرده نیز اعلام می‌کند.

با استفاده از گوگل بارد به جای چت‌جی‌پی‌تی شما می‌توانید از تمامی داده‌های آنلاین، تا زمانی که در دسترس عموم هستند استفاده کنید. این موضوع در زمان‌هایی که قصد دارید یک مقاله تحقیقاتی را خلاصه کنید یا نکات کلیدی یک سند PDF آنلاین را بدون نیاز به آپلود آن داخل هوش‌مصنوعی استخراج کنید، به کار خواهد آمد.

البته اگر بخواهیم عادلانه قضاوت کنیم، باید بگوییم که ChatGPT نیز ظرفیت جستجوی آنلاین را دارد، اما این قابلیت تنها محدود به کاربرانی است که برای استفاده از این هوش‌مصنوعی ماهانه 20 دلار حق اشتراک پرداخت می‌کنند. این در حالی است که گوگل بارد تمام این قابلیت را رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

همگام بودن با سرچ گوگل و ابزارهای موجود در گوگل بارد

همگام بودن با گوگل سرچ و ابزارهای کاربردی

زمانی که قصد دارید پاسخ‌های ChatGPT را اعتبار سنجی کنید، باید متن پاسخ هوش‌مصنوعی را کپی کرده، یک تب جدید باز کنید، موتور جستجوی مورد نظر خود را انتخاب کرده و متن را داخل آن بارگذاری کنید. این در حالی است که این فرآیند هنگام استفاده از گوگل بارد تنها با دو کلیک ساده انجام می‌شود. این به خاطر آن است که چت‌بات گوگل با موتور جستجوی محبوب این شرکت به خوبی ادغام شده و فرآیند تایید اعتبار پاسخ‌های دریافتی از این هوش‌مصنوعی را سریع‌تر کرده است.

تنها کاری که باید در این زمینه انجام دهید این است که روی کلید “Google it” در زیر پاسخ ارائه شده توسط بارد کلیک کنید تا به گستره زیادی از مقالات و سرتیترهای مرتبط با موضوع مورد جستجوی خود دست پیدا کنید. کلیک کردن روی هریک از این سرفصل‌ها نیز به سرعت یک صفحه سرچ گوگل با کلید واژه آن مطلب برای شما باز می‌کند.

علاوه‌بر‌این، هنگام استفاده از گوگل بارد به جای چت‌جی‌پی‌تی، می‌توانید پاسخ‌های دریافتی از هوش‌مصنوعی را مستقیما وارد ابزارهای کاربردی دیگری همچون Google Docs، Sheets، Gmail و Google Colab کنید. هنگام ساخت ایمیل، جداول، متن نوشتاری یا کدهای برنامه‌نویسی با گوگل بارد، کافی است روی کلیدهای Export to Docs/Sheets، Draft in Gmail یا Export to Colab در زیر پاسخ هوش‌مصنوعی کلیک کنید تا بارد به صورت اتوماتیک پاسخ دریافتی شما را به سرویس‌های مورد نظرتان انتقال دهد. با این قابلیت دیگر نیازی به باز کردن یک تب جدید و پِیست کردن محتوای مورد نظر در آن به صورت دستی نخواهید داشت.

پشتیبانی سریع صوتی در Google Bard

پشتیبانی از دستورات صوتی

برخلاف ChatGPT که تنها از دستورات یا پرامپت‌های نوشتاری پشتیبانی می‌کند، گوگل بارد هم از دستورات متنی و هم از دستورات صوتی پشتیبانی می‌کند. گوگل بارد قابلیتی دارد که به میکروفون دستگاه شما متصل شده و اجازه می‌دهد تا از طریق صدا و گفتگوی کلامی با هوش‌مصنوعی ارتباط برقرار کنید. موقع استفاده از گوگل بارد به جای چت‌جی‌پی‌تی، کافی است روی آیکون میکروفون کلیک کنید، دستور خود را بگویید و پاسخ هوش‌مصنوعی را در جواب دستورتان دریافت کنید.

این قابلیت باعث می‌شود تا هوش‌مصنوعی گوگل، به‌ویژه برای افرادی که به خاطر نقص‌های فیزیکی امکان تایپ کردن متن را ندارند، دسترسی و رابط کاربری بسیار بهتری داشته باشد. می‌توانید زمان استفاده از گوگل بارد، دستوراتی که پیش از این به صورت متنی تایپ می‌کردید را از طریق صدا به گوش هوش‌مصنوعی برسانید.

به عنوان مثال می‌توانید به جای تایپ کردن درخواست خود، با گوگل بارد صحبت کنید و از او بخواهید آخرین اخبار روز را به شما نشان دهد یا اینکه برای پست فیسبوک شما کپشن بنویسد یا کدهای برنامه‌نویسی خاصی را برایتان استخراج کند. دستورات صوتی بارد همچنین می‌توانند برای ترجمه زبان‌های مختلف نیز کارایی زیادی داشته باشند. هرچند از آنجایی که این هوش‌مصنوعی هنوز در دست توسعه است، تا الان تنها از سه زبان زنده دنیا پشتیبانی می‌کند.

ایجاد پیش نویس به طور خودکار در گوگل بارد

ایجاد پیش‌نویس‌های خودکار

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که بارد را از ChatGPT متمایز می‌کند، تعداد پاسخ‌هایی است که می‌تواند برای هر دستور کاربر ارائه دهد. موقع استفاده از ChatGPT، هربار که یک دستور یا پرامپ را برای هوش‌مصنوعی ارسال می‌کنید، چت‌ جی‌ پی‌ تی تنها یک پاسخ به شما می‌دهد. چنانچه از پاسخ اول راضی نبودید، باید روی گزینه Regenerate response کلیک کنید تا ChatGPT یک پاسخ دیگر برای شما آماده کند.

اما زمان استفاده از گوگل بارد به جای چت‌ جی‌ پی‌ تی، شما به صورت خودکار در جواب هر دستوری که ارسال می‌کنید، سه پاسخ دریافت خواهید کرد (به هرکدام از این پاسخ‌‌ها پیش‌نویس یا drafts گفته می‌شود). با این اوصاف دیگر نیازی به بازتولید دوباره و دوباره یک پاسخ نخواهید داشت و از همان ابتدا با سه نوع پاسخ روبه‌رو خواهید بود.

اگر هم نتوانستید پاسخ مورد نظر خود را در هیچ‌یک از سه پیش‌نویس اول مشاهده کنید، می‌توانید در گوگل بارد هم پاسخ‌های دریافتی را باز تولید کرده تا به جواب مورد نظر خود برسید. گرچه این قابلیت رسیدن به پاسخ‌های مورد نظر را تسریع می‌‌کند، اما ایرادش آن است که اگر پاسخی را رد کنید، دیگر نمی‌توانید به پاسخ‌های ارائه شده قبلی دسترسی داشته باشید.

پشتیبانی از عکس در پاسخ ها در گوگل بارد

پشتیبانی از عکس در پاسخ‌ها

بعضی از پاسخ‌ها هستند که با استفاده از عکس راحت‌تر منتقل می‌شوند. به عنوان مثال فرض کنید که هوش‌مصنوعی می‌خواهد فهرستی از ابزارهای مورد نیاز برای ساختن یک میز چوبی را به شما ارائه دهد. اگر ذهن تصویری داشته باشید یا اطلاعات شما از نام‌ ابزارها کم باشد، مطمئنا مشاهده یک تصویر تولید شده توسط هوش‌مصنوعی، می‌تواند کمک بیشتری به شما بکند. خوشبختانه گوگل بارد چنین قابلیتی دارد؛ دوم خرداد امسال، گوگل ارائه پاسخ‌های تصویری را به هوش‌مصنوعی Bard اضافه کرد. تصاویری که این هوش‌مصنوعی در پاسخ به دستورات کاربران ارائه می‌کند، همچنین حاوی لینک منبعی هستند که به شما اجازه می‌دهد تصویر را دانلود کنید.

این یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های استفاده از گوگل بارد به جای چت‌ جی‌ پی‌ تی است. برای اینکه از بارد بخواهید تصویری را برای شما بسازد، باید این موضوع را مستقیما در دستور خود ذکر کنید. به عنوان مثال بگویید ” فهرستی از سگ‌های خانگی خوب و تصویر آنها را به من بده”. گوگل بارد بلافاصله به صورت خودکار تصاویر مربوط به درخواست شما را در کنار متن پاسخ به دستورتان ارائه می‌کند.

به صورت کلی اگر از گوگل بارد در مورد مکان‌ها، حیوانات، جاذبه‌های طبیعی، آثار هنری و مواردی مانند این سوال بپرسید، این هوش‌مصنوعی به‌صورت خودکار تصاویری را در کنار پاسخ به سوالتان، به شما ارائه می‌کند. توسعه‌دهندگان بارد همچنین در تلاش هستند تا قابلیت ارسال دستورات تصویری توسط کاربر را نیز به هوش‌مصنوعی گوگل اضافه کنند.

مقاله آموزشی مرتبط: ربات ChatGPT چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟