اتفاق ها می توانند برای هرکسی بیفتند. این جمله ای است که احتمالا زیاد در زندگی خود شنیده اید. متأسفانه به واسطه ظرافت و آسیب پذیر بودن، گوشی های هوشمند امروزی راحت تر دچار تصادف و حادثه می شوند. شرایط متعددی وجود دارند که احتمال خراب شدن گوشی در آنها زیاد است و صادقانه معمولا زیاد هم دستخوش حوادث می شوند، چرا که به هر حال آنها را هر روز با خودمان هرجایی می بریم یکی از این حوادث خیس شدن گوشی است.

افتادن تصادفی گوشی داخل آب و سپس تلاش زیاد برای خشک کردن آن به هر روشی که بلد هستید و نیستید، اتفاقی است که برای خیلی از ما افتاده است. به همین خاطر در این مقاله به بهترین روش اصولی خشک کردن گوشی بعد از افتادن آن در آب می پردازیم. با ما همراه باشید.

پاک کردن گوشی با دستمال کاغذی

گام اول: آن را از آب خارج کنید

وقتی گوشی داخل آب می افتد بهتر است هرچه سریعتر آن را از آب بیرون بیاورید. مگر اینکه بخواهید واقعا گوشی خود را از قصد خراب کنید! بعضی از گوشی های هوشمند هستند که لایه ضد آب روی خود دارند. لایه ای که طی چند ثانیه از گوشی در مقابل آسیب دیدن محافظت می کند. اگر چنین گوشی هایی دارید، احتمال اینکه دستگاه هیچ آسیبی از خیس شدن ندیده باشد زیاد است. در چنین شرایطی تنها کافیست گوشی خود را با دستمال به خوبی پاک کنید تا بتوانید دوباره از آن استفاده نمایید.

خاموش کردن گوشی

گام دوم: گوشی را خاموش کنید

از آنجایی که به احتمال زیاد وقتی گوشی را داخل آب انداخته اید روشن بوده، توصیه می کنیم به محض اینکه از آب درش آوردید خاموشش کنید. خاموش کردن گوشی مانع هرگونه آسیب زدن جریان ها کوتاه و جرقه های بسیار ریز به سیستم های داخلی گوشی می شود.

درگاه سیم کارت galaxy a73

گام سوم: تمامی اجزای گوشی را خارج کنید

بعد از خاموش کردن گوشی هرچه را که می توانید از گوشی خارج کنید. باتری، سیمکارت، کارت حافظه یا هر وسیله دیگری (از جمله قاب، محافظ و غیره). سپس تلاش کنید تا این قطعات را به صورت مجزا به خوبی پاک کنید تا هیچگونه رطوبتی روی آنها باقی نماند. همچنین گوشی به اصطلاح لخت شده را هم سریعا با دستمال رطوبت زدایی کنید.

(البته گوشی های هوشمند امروزی اغلب پکیجینگ بسته ای دارند و تنها ممکن است بتوانید با خارج کردن اسلات کنار گوشی، سیمکارت و کارت حافظه را بیرون بکشید. این گوشی ها درب پشت قاب ندارند و دسترسی به باتری های آنان ممکن نیست.)

گام چهارم: تکانش دهید

سعی کنید گوشی را به آرامی تکان دهید تا هر قطره آبی که داخل جک هدفون، پورت شارژر یا زیر دکمه های فیزیکی گوشی باقی مانده است خارج شود. بعد از اینکار گوشی را با یک دستمال خشک یا دستمال کاغذی پاک کنید تا هیچ رطوبتی در سطح بیرونی آن باقی نماند.

گذاشتن گوشی در برنج

گام پنجم: در برنج غرقش کنید

این یکی از رایج ترین متدهای شناخته شده برای گرفتن رطوبت است. یک کیسه خالی بردارید و آن را پر از برنج خام کنید. سپس گوشی را داخل برنج ها قرار دهید و درب کیسه را محکم گره بزنید تا از رطوبت محیط در امان باشد. همچنین به جای برنج می توانید از بلغور جو دوسر و البته بسته های ژل سیلیکا هم استفاده کنید.

گام ششم: صبر کنید

بگذارید گوشی حداقل به مدت 24 تا 48 ساعت در برنج باقی بماند. در حالت ایده آل سعی کنید در این مدت حتی یکبار هم گوشی را از کیسه برنج خارج نکنید تا وضعیتش را چک کنید. اگر گوشی آسیب زیادی از افتادن در آب ندیده باشد، احتمالا به زودی روشن می شود و به روند کار قبلی اش ادامه می دهد.

اگر این روش افاقه نکرد چی؟

به یاد داشته باشید هیچ تضمینی وجود ندارد که گوشی شما با این روش از آسیب های ناشی از خیس شدن نجات پیدا کند. تنها 50 درصد شانس آن وجود دارد که گوشی شما بتواند مثل سابق کار کند. چنانچه گوشی حتی بعد از این روش خشک کردن هنوز هم کار نکرد، بهتر است آن را به یک تعمیرگاه تخصصی ببرید. آنها می توانند به خوبی قطعات گوشی را از هم باز کرده و راحت تر به آسیب وارد شده داخلی دسترسی داشته باشند. به یاد داشته باشید که آسیب دیدن با آب معمولا تحت پوشش گارانتی شرکت ها نیست.

روش های دیگر

به یاد داشته باشید که روش های دیگری هم برای خشک کردن گوشی وجود دارند. یکی از آنها اینگونه است که بعد از خارج کردن قطعات جدا شونده گوشی، خشک کردن بخش داخلی و تکان دادن برای بیرون ریختن قطرات آب باقی مانده در دستگاه، آن را به مدت یک الی دو روز داخل یک گنجه یا کابینت خشک و تاریک قرار دهید تا رطوبت باقی مانده در آن خشک شود.

علاوه بر این بعد از خاموش کردن و خشک کردن کامل سطح قابل دسترسی گوشی، می توانید مجدد آن را روشن کنید و با اجرای نرم افزارهای خاصی گوشی را تحت لرزش قرار دهید تا آب داخل قطعات آن به خوبی تخلیه شود. سپس دوباره گوشی را خاموش کرده و اقدام به خشک کردنش کنید.

گوشی های ضد آب

امروزه گوشی های جدید گرچه آسیب پذیرتر شده اند اما مخصوصا مدل های پرچمدار مقاومت خوبی در رطوبت از خود نشان می دهند. ضد آب بودن گوشی ها تا جایی پیش رفته است که گوشی ها می توانند تا چند دقیقه بدون آسیب دیدن داخل آب باقی بمانند. این زمان برای برخی مدل ها حتی چند ساعت است! اما به هر حال هنوز هم بهتر است مراقب گوشی های حتی ضد آب خود باشید و آنها را در معرض خیس شدن قرار ندهید. یادتان باشد که رطوبت قاتل دستگاه های الکترونیکی است.

مقاله آموزشی مرتبط: چگونه Feed Recommendations اینستاگرام را خاموش کنیم؟