همانطورکه سایر سیستمعاملها بهطور منظم بروزرسانیهایی را منتشر میکنند که ویژگیها، بهبودها و رفع باگها را برای گوشیها و تبلتها به همراه دارد، اندروید نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگر شما صاحب یک دستگاه اندرویدی هستید، آگاهی از نسخه اندروید گوشی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اگر با مشکلاتی در عملکرد اپلیکیشنها مواجه هستید یا در مورد پشتیبانی دستگاه شما از ویژگیهای جدید، ابهاماتی دارید، دانستن نسخه اندروید میتواند راهگشا باشد. علاوهبر این، شناسایی نسخه اندروید هنگام رفع مشکلات نرمافزاری نیز مفید است؛ چراکه برخی از اشکالات یا اختلالات ممکن است به نسخه خاصی از سیستمعامل مرتبط باشند.
همچنین، این اطلاعات به شما کمک میکند تا از زمانبندی دقیق دریافت بروزرسانیها آگاه شوید و در صورت تمایل به ارتقاء دستگاه خود، انتخاب بهتری داشته باشید.
اگر قصد نصب اپلیکیشنی را دارید که به نسخه خاصی از اندروید نیاز دارد یا صرفا کنجکاو هستید، در این مقاله آموزش میدهیم که چگونه نسخه اندروید گوشی خود را شناسایی کنید. این فرآیند برای هر دو نوع دستگاه گوشی و تبلت یکسان است.
چگونه نسخه سیستمعامل اندروید گوشی و تبلت را بررسی کنیم؟
برای بررسی نسخه اندروید دستگاه خود، مراحل زیر را دنبال کنید:
باز کردن اپلیکیشن تنظیمات: ابتدا وارد اپلیکیشن تنظیمات دستگاه اندرویدی خود شوید.
اسکرول به پایین صفحه: به انتهای صفحه تنظیمات بروید.
انتخاب گزینه «درباره دستگاه» یا «درباره تبلت»: این گزینه حاوی اطلاعات دقیقتری در مورد دستگاه شما است.
کلیک روی «نسخه اندروید» یا «اطلاعات نرمافزاری»: در این بخش، نسخه دقیق اندروید دستگاه شما نمایش داده میشود، نظیر اندروید 10، اندروید 11، اندروید 12 یا هر نسخه جدیدتر.
اطلاعات اضافی: علاوهبر نسخه اندروید، اگر دستگاه شما از یک پوسته سفارشی مانند Samsung One UI، Xiaomi MIUI یا OnePlus OxygenOS استفاده میکند، شماره نسخه این پوستهها نیز در همین قسمت قابل مشاهده است.
این پوستهها ظاهر و عملکرد دستگاه را تغییر میدهد و آگاهی از نسخه سیستمعامل و نسخه پوسته سفارشی برایتان مفید خواهد بود.
برای دسترسی سریعتر به اطلاعات دقیق، میتوانید به وبسایت What Is My Android Version مراجعه کنید که اطلاعات کامل نرمافزاری، از جمله نسخه دقیق اندروید دستگاه را نمایش میدهد.
شایان ذکر است که نسخههای قدیمیتر اندروید (از 1.0 تا 9.0) با نامهای الهام گرفته از دسرها شناخته میشدند، مانند کاپکیک، دونات، ایکلیر و غیره. بااینحال، از نسخه اندروید 10 به بعد، گوگل از این نامها دست کشید و به سیستم نامگذاری عددی سادهتری مانند اندروید 10، اندروید 11 و غیره روی آورد.