چند روز پیش بود که خبر جالبی درباره مردی منتشر شد که روی اسکوتر خود یک AirTag اپل قرار داده بود. بعد از ربوده شدن این اسکوتر، کاربر با استفاده از برنامه FindMy اپل، محل اسکوتر خود را پیدا کرد و پیش مراجع قانونی رفت اما به هیچ نتیجه ای نرسید. تا اینکه بالاخره خودش دست به کار شد، یک اسکوتر دیگر کرایه کرد و به راه افتاد، تا بالاخره اسکوترش را پیدا کرد. با ما در مقاله ردیابی آیفون حتی در صورت خاموش بودن همراه باشید.

مشکل زمانی اتفاق افتاد که او از سارق خواست تا اسکوترش را برگرداند و تهدید کرد که با پلیس تماس می گیرد. اما در نهایت به جای دارایی اش، تنها چیزی که نصیبش شد یک دماغ شکسته بود که باید چندین جراحی روی آن صورت می‌گرفت! این راه درست پس گرفتن لوازم ربوده شده از کسی که فکر می‌کنید آن را سرقت کرده نیست. روش درست این است که بعد از ردیابی آیفون خاموش خود ابتدا مطمئن شوید پلیس طرف شماست، و بعد از سارق درخواست پس گرفتن وسیله خود را بکنید.

اخیرا یکی از کاربران تیک تاک به نام  Katrina Audrey یک کلاس آموزشی آنلاین برای بازگرداندن آیفون های دزدیده شده، برگزار کرده است. آیفون کاترینا را به تازگی دزدیده بودند، اما او به لطف قابلیت hack که در اینستاگرام پیدا کرده بود، موفق شد بدون آسیب دیدن از طرف سارق، آیفون خود را پس بگیرد. برای استفاده از قابلیت hack، کاربر باید با استفاده از اپل آی‌دی خود، وارد یک دستگاه iOS دیگر شود (مثلا آیفون یا آیپد یکی از دوستان).

برای ردیابی آیفون خاموش کافیست با اپل آی‌دی وارد دستگاه ثانویه شوید، سپس از آن برای کنترل تنظیمات آیفون دزدیده شده خود استفاده کنید. برای انجام این کار، باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • در مرحله اول به Face ID و Passcode بروید و Control Center و لوازم جانبی USB را غیرفعال کنید.
  • سپس Services Location و Find my iPhone را فعال کنید و هر سه گزینه (Find my iPhone، Find my Network و Send Last Location) را روشن کنید.

بسیار مهم است که آیفون خود را به درستی تنظیم کنید چراکه این کار به تلفن شما اجازه می‌دهد، تا حتی زمانی که خاموش یا روی حالت هواپیماست نیز، همچنان قابل ردیابی باشد.

پس گرفتن گوشی آیفون

کاترینا آدری می‌گوید: "هرکسی که دیشب آیفون من را دزدیده تمام شب بیرون بوده است." او در ویدئوی منشتر شده در حساب تیکتاک خود، اسکرین شاتی از نقشه شیکاگو را به اشتراک گذاشته که مسیر حرکت سارق به آیفون او را به خوبی نشان می‌دهد. کاترینا لحظه به لحظه موقعیت آیفون خود را ردیابی کرد، تا دست آخر آدرس خانه ای که آیفونش وارد آنجا شده را پیدا می‌کند.

قدم بعدی آدری، هوشمندانه ترین حرکتی بود که در طول این پروسه انجام داد. این کاربر به جای اینکه مستقیما برود و در خانه سارق را بکوبد و آیفونش را پس بگیرد، با اداره پلیس تماس گرفت و آدرس آیفون ربوده شده اش را به پلیس داد. مأموران پلیس به این آدرس رفتند و آیفون کاترینا را پس گرفتند. همانطور که می‌بینید برای بازپس گرفتن دستگاه ربوده شده خود، نیاز به حمله های ضربتی ندارید.

یک گزارش قدیمی ‌تر در سال 2013  هم از سازمان FCC منتشر شده، که نشان می‌دهد در آن سال، 68 درصد از کسانی که گوشی شان را دزدیده ‌اند، نتوانسته اند آن را پس بگیرند. متأسفانه، در 44 درصد از این موارد، گوشی زمانی به سرقت رفته که در یک مکان عمومی رها شده است. FCC در آن زمان متوجه شد که بیشتر سرقت گوشی ها در رستوران ها، و در تایم بعدازظهر اتفاق می‌افتد. قربانی هم تازه بعد از یک ساعت متوجه نبودن گوشی خود می‌شود.

مهم‌ترین بخش داستان کاترینا آدری این است که پلیس کمک کرد و توانست تلفنش را برای او پس بگیرد. اما متأسفانه بیشتر اوقات قربانیان حتی اگر دقیقا بدانند که گوشی دزدیده شده آنها در کدام خانه است، امیدی به کمک پلیس ندارند. چراکه در خیلی از مواقع بسیاری از افراد به پلیس مراجعه کرده اند اما هیچ پیگیری از طرف آنها ندیده اند.

ممکن است بگویید موقعیت مکانی آیفون من اشتباه است! در این صورت از طریق این مطلب می‌توانید این مشکل را نیز برطرف کنید.

مقاله آموزشی مرتبط: چگونه iOS نسخه بتا را به نسخه قبلی برگردانیم؟