حباب زیر گلس گوشی اغلب آزاردهنده است. شاید برای شما هم سوال شده باشد که این حباب‌ها را چگونه می‌توان از بین برد. ما در این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته‌ایم.

گلس یکی از ملزومات مهم برای حفاظت از گوشی در برابر آسیب‌های احتمالی و صدمات ناشی از ضربه‌های قوی است. به‌طوری‌که بدون استفاده از آن حتی ممکن است صفحه نمایشگر دستگاه، در اثر ضربات سبک هم آسیب ببینند. این مساله در مورد برندهای معروف گوشی‌های موبایل نیز صادق است و هیچ گوشی وجود ندارد که به محافظ صفحه نیاز نداشته باشد. اما در اکثر مواقع دیده می‌شود که مدتی بعد از نصب گلس، حباب‌هایی در زیر آن ایجاد می‌شود. اگر شما هم زیاد با این مساله روبه‌رو می‌شوید با وب‌سایت علاالدین همراه باشید تا راهکارهایی برای از بین بردن آن ارائه دهیم.

چرا حباب زیر گلس تشکیل می‌شود

چرا حباب زیر گلس تشکیل می‌شود؟

علت اصلی این اتفاق نفوذ هوا بین گلس و تاچ گوشی است که دلایل مختلفی را می‌توان برای این موضوع ذکر کرد؛

  • ناشی‌گری هنگام نصب گلس روی صفحه نمایشگر؛ دقت در زمان نصب گلس برای جلوگیری از تشکیل حباب موثر است و اگر رعایت نشود خیلی زود شاهد به‌وجود آمدن حباب زیر گلس خواهیم بود که از قابلیت و کارایی گلس می‌کاهد.
  • استفاده از گلس‌های نامرغوب که برآمدگی‌ و فرورفتگی‌ دارند و با نصب روی صفحه حباب‌ها ظاهر می‌شوند.
  • ورود تصادفی گرد‌و‌خاک، کرک‌ و مو و موارد دیگر زیر گلس است که باعث ایجاد فاصله بین گلس و صفحه می‌شود و راه ورود هوا را باز می‌کند.
  • قاب‌های لبه‌دار که باعث باز شدن چسب گلس و ایجاد فاصله و حباب می‌شوند.
  • استفاده برای مدت طولانی و ارسال پیام‌های زیاد که باعث ضربه زدن به صفحه و جا‌به‌جا شدن گلس و ظاهر شدن حباب‌ها می‌شود.
  • همچنین فشار آمدن بیش از حد به صفحه گوشی عامل دیگری برای این اتفاق است؛ مثلا زمانی‌که گوشی شما در جای نامناسبی قرار دارد.
انواع گلس

انواع گلس

گلس‌ها انواع متعددی دارند: تمپرد، مات، براق، پرایوسی، فول کاور، TPU، 2D، 3D، UV، PET، Nano Liquid

Tempered Glass

گلس تمپرد Tempered Glass

گلس حرارتی یا تمپرد، یک نوع گلس حرارت دیده است و به‌همین دلیل مقاومت بالایی ایجاد می‌کند و به‌راحتی جلوی خط و خش‌ را می‌گیرد. حتی اجسام تیز هم با این گلس کمترین آسیب را به صفحه نمایش گوشی می‌رسانند. این گلس‌ها ضخامت نازکی دارند برای همین وقتی آن را روی گوشی‌تان نصب می‌کنید خیلی حس نمی‌شوند و به خوبی در برابر لکه‌ها مقاومت می‌کنند.

گلس‌ مات

گلس‌ مات مزایای بسیاری دارد. ضد ضربه و ضدخش است و نور آفتاب را انعکاس نمی‌دهد. نام دیگرش گلس ضد تابش است.

گلس‌ براق

ویژگی گلس براق یا گلس شیشه‌ای، صاف بودن آن است به‌طوری‌که اگر سطح آن با ماده‌ای کثیف شود می‌توانید به‌راحتی با یک دستمال آن را پاک کنید. رد انگشتانتان نیز به‌راحتی با دستمال تمیز می‌شود و در کنار زیبایی و درخشش خاصی که دارد به خوبی در برابر خش از صفحه گوشی محافظت می‌کند.

گلس فول کاور

این گلس تمام صفحه گوشی را پوشش می‌دهد، دوام بسیار بالایی دارد و ضدلک است. این ویژگی‌ها باعث شده که بسیار پرفروش باشد.

گلس پرایوسی

اگر نگران دید زدن افراد بغل‌دست‌تان به صفحه گوشی‌تان هستید، این گلس بسیار مناسب است. زیرا به‌جز فردی که درحال استفاده از گوشی است دیگران صفحه را سیاه و تاریک می‌بینند. همچنین محافظ بسیار خوب و ضدلک است.

Nano liquid Glass

گلس Nano liquid

Nano liquid نوعی از گلس است که با ریختن قطرات مایع خاصی روی صفحه گوشی از آن در برابر خط‌و‌خش محافظت می‌کند. اما گفته می‌شود که چون لایه نازکی ایجاد می‌کند نباید انتظار مقاومت بالا در برابر ضربه‌های سخت از آن داشت. ایراد دیگر آن این است که احتمالا هنگام نصب مایع به اسپیکر رسوخ کند. همچنین این گلس قابلیت برداشتن و تعویض ندارد.

2D and 3D Glass

گلس‌های 2D و 3D

علاوه بر کارایی خوب هردوی این گلس‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند. گلس 2D تمام صفحه گوشی موبایل را پوشش می‌دهد و سطحی صاف دارد اما برعکس گلس 3D با انحنایی که در لبه‌ها دارد تمام صفحه را پوشش نمی‌دهد و بیشتر از جنبه زیبایی مورد استقبال قرار می‌گیرد و قیمت بالایی هم دارد.

UV Glass

گلس UV

گلس UV مخصوص گوشی‌هایی است که در لبه‌ها انحنا دارند و به‌وسیله آن تمام صفحه نمایشگر پوشش داده می‌شود. این گلس همراه با مایع مخصوص نصب به فروش می‌رسد که برای افرادی که در این زمینه حرفه‌ای هستند نصب گلس را آسان می‌کند، اما اشتباه در نصب آن باعث خرابی اسپیکر خواهد شد.

 TPU Glass

گلس TPU

TPU گلسی از جنس پلاستیک انعطاف‌پذیر است و مقاومت خوبی در برابر خش و چربی دارد اما نصب آن سخت است و برای همین در بازار محبوبیت چندانی ندارد. همچنین حباب‌ زیر گلس بعد از نصب تشکیل می‌شود که می‌توان با فشار انگشت آن‌ها را از بین برد و بیشتر مناسب گوشی‌های قدیمی است.

 PET FILM Glass

گلس PET FILM

اگر به‌دنبال گلس ارزان قیمت می‌گردید گلس PET را پیشنهاد می‌کنیم اما این گلس مقاومت پایینی دارد و در برابر ضربات از گوشی به خوبی محافظت نمی‌کند. این گلس رده پایین‌تری نسبت به TPU دارد.

نحوه تشخیص گلس خوب

نحوه تشخیص گلس خوب

با توجه به مطالب گفته شده، وقتی برای تهیه گلس مناسب به فروشگاه‌ می‌روید می‌دانید که کدام گلس را انتخاب کنید تا حباب زیر گلس ایجاد نشود و از فروشنده بخواهید که آن را بر روی صفحه نمایش گوشی‌تان نصب کند. اما چطور جنس خوب را از فیک تشخیص بدهیم؟

  • با کشیدن یک جسم تیز مانند چاقو روی گلس مقاومت آن را در مقابل خش بسنجید.
  • نباید اثر انگشتتان روی گلس بماند یا هیچ مایعی نباید از طریق گلس نفوذ کند.
  • گلس‌های فیک سرعت کار را کاهش می‌دهند و هنگامی که صفحه را لمس می‌کنید زمان بیشتری صرف انجام کاری که می‌خواهید انجام دهید می‌شود.
  • گلس‌های نامرغوب سطح ناهمواری ایجاد می‌کنند و هنگام لمس پنل گوشی احساس ناصاف بودن صفحه نمایشگر به شما دست می‌دهد.  
  • گلس‌های تقلبی هنگامی که روی گوشی نصب شوند دیگر رنگ‌ها را شارپ و درخشان نخواهید دید و روشنایی صفحه هم کم می‌شود.

در نظر داشته باشید که معمولا گلس‌های فیک ارزان قیمت هستند و این راه دیگری برای تشخیص خوب بودن جنس خوب است.

روش از بین بردن حباب زیر گلس

روش از بین بردن حباب زیر گلس

با درنظر گرفتن این مطلب که اغلب مردم با این مشکل سر‌و‌کار دارند ما روش‌هایی برای خلاص شدن از شر این حباب‌ها را ارائه خواهیم داد.

  • یکی از این راه‌ها استفاده از یک کاردک پلاستیکی یا کارت اعتباری است به‌این‌ترتیب که به‌وسیله آن می‌توانید به آرامی لبه گلس را باز کنید و حباب‌ها را به سمت لبه‌ها هدایت کنید تا با این کار هوای موجود بین گلس و صفحه نمایش تخلیه شده و حباب‌ها از بین بروند و دوباره از قسمت پایین‌تر گلس شروع به چسباندن دوباره آن کنید.
  • راه‌حل دوم نیاز به دقت و تمرکز دارد. به‌این‌صورت که می‌توانید با برداشتن گلس و نصب دوباره آن باعث از بین رفتن حباب‌ زیر گلس شوید. اما پیش از اینکه دوباره آن را بچسبانید باید با یک پد الکلی صفحه تاچ را تمیز کنید تا مطمئن شوید گرد‌و‌غبار دوباره باعث به‌وجود آمدن این مشکل نمی‌شود. دقت داشته باید که هنگام چسباندن دوباره گلس باید فشار یکنواختی را به همه قسمت‌ها وارد کنید.
  • روش دیگر استفاده از مایع UV یا روغن است. مایع UV مخصوص از بین بردن حباب‌ها هنگام نصب گلس است. این مایع در بعضی از فروشگاه‌های موبایل به فروش می‌رسد. برای از بین بردن حباب زیر گلس توسط مایع uv یک گوش پاک‌کن را به آن آغشته کنید و بعد آن را به لبه‌های گوشی بمالید تا مایع به زیر گلس نفوذ کند، سپس با فشار انگشت سعی کنید حباب‌ها را خارج کنید. اگر به این مایع دسترسی ندارید می‌توانید به همین روش از روغن‌های مایع نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که روغن باید به اندازه‌ کمی آغشته شده باشد تا به گوشی نفوذ کند.
  • آخرین راه حل پیشنهادی استفاده از سشوار است. به این صورت که ابتدا باید دستگاه‌تان را خاموش کنید و بعد با هوای گرم سشوار سطح گلس را نرم کنید. سپس با کاردک یا کارت اعتباری حباب‌ها را به سمت بیرون هدایت کنید. توجه کنید که این روش بسیار حساس است و نباید به صفحه گوشی‌تان بیش از اندازه گرما وارد کنید.
نحوه نصب گلس روی گوشی

نحوه نصب گلس روی گوشی

اگر نصب گلس را به فروشنده نسپرده‌اید و مایل هستید که خودتان آن را روی صفحه گوشی نصب کنید مراحل زیر را انجام دهید.

  • ابتدا دست‌ها را بشویید و تمیز کنید
  • به یک مکان بدون گرد و غبار بروید تا گرد و خاک و مو و پرز هنگام نصب به صفحه نچسبد
  • با یک پد الکلی یا پارچه تمیز آغشته به الکل صفحه را تمیز کنید
  • گلس را به دقت روی صفحه تراز کنید و بعد به کمک یک کاردک یا کارت اعتباری آن را به صفحه بچسبانید
  • در آخر اگر با حباب زیر گلس مواجه شدید، با کمک کارت اعتباری از یکی از لبه‌ها گلس را از صفحه جدا کنید و بعد با انگشت حباب‌ها را به سمت لبه جداشده هدایت کنید تا از بین بروند و دوباره با کمک همان کارت اعتباری یا کاردک لبه بلند شده را بچسبانید.
روش برداشتن گلس از روی گوشی

روش برداشتن گلس از روی گوشی

برای اینکه گلس را از صفحه جدا کنید می‌توانید هم از کارت اعتباری و هم از نوارچسب استفاده‌ کنید. به این ترتیب که به‌وسیله کارت اعتباری از یکی از گوشه‌ها بین گلس و صفحه فاصله ایجاد کرده و بعد آن را جدا کنید. همچنین با یک تکه نوارچسب هم می‌توانید این کار را انجام دهید. ابتدا و انتهای نوار چسب را به هم بچسبانید به‌طوری‌که قسمت بیرونی آن چسبناک باشد و بعد آن را به گلس چسبانده و به سمت بالا بکشید. به این ترتیب گلس از صفحه جدا می‌شود.

هرچند راهکارهای ارائه شده در مقاله بالا می‌تواند مشکل شما را در مواجهه با حباب زیر گلس تا حدود زیادی برطرف کند، اما توجه داشته باشید که دقت نکردن هنگام کار می‌تواند به گوشی شما آسیب برساند.