فراموش کردن رمز عبور گوشی، برای اغلب کاربران یک اتفاق وحشتناک محسوب می‌شود که می‌تواند به تمام زوایای زندگی فرد نفوذ کرده و تبدیل به یک دردسر اساسی شود.

دستگاه تلفن‌همراه امروزه به یک ابزار بسیار مهم برای اکثر مردم دنیا تبدیل شده و اتفاقاتی مثل گم‌شدن و سرقت و حتی فراموش کردن رمز عبور گوشی اغلب کاربران را دچار فوبیا می‌کند. شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید ترس‌ها و اضطراب‌های مربوط به از دست دادن و گم کردن و قطع آنتن و به‌طور کلی تمامی مواردی که باعث می‌شود دیگر مثل قبل نتوانیم از گوشی موبایل استفاده کنیم، به عنوان یک بیماری خاص به نام موبوفوبیا اسم‌گذاری شده است. بر این اساس یکی از مواردی که عامل بروز موبوفوبیا خواهد شد از یاد بردن رمزی است که برای باز کردن و استفاده از گوشی آن را تنظیم کرده‌ایم. چه احساسی خواهید داشت اگر زمانی‌که با عجله برای برقراری یک تماس به تلفن‌همراهتان مراجعه کرده‌اید رمزعبورتان را به یاد نیاورید؟ با توجه به این‌که گوشی همراه برای کاربران به عنوان یک ابزار و محل ذخیره اطلاعات حساس محسوب می‌شود در این مقاله قصد داریم تا راه‌کارهایی را برای باز کردن رمز عبور گوشی در زمان فراموشی آن، در اختیارتان قرار دهیم.

Lock phone

انواع روش های بازیابی رمز عبور گوشی

خوشبختانه، بسته به نوع گوشی و تنظیماتی که انجام داده‌اید، چند راه مختلف برای بازیابی رمز عبور گوشی وجود دارد. در ادامه به بررسی این روش ها می پردازیم:

بازیابی رمز عبور با قابلیت Find My Device

اولین و بهترین راه‌حل برای اکثر گوشی‌های اندرویدی، استفاده از قابلیت Find My Device گوگل است. این قابلیت به شما امکان می‌دهد گوشی گم شده یا قفل شده‌تان را به صورت آنلاین پیدا کنید، قفلش را باز کنید، زنگ هشدار بزنید یا حتی اطلاعاتش را پاک کنید.

بازیابی رمز عبور با قابلیت Find My Device

پیش نیازهای استفاده از Find My Device

برای استفاده از قابلیت Find My Device، لازم است که قبل از قفل شدن گوشی، دو مورد را تنظیم کرده باشید:

  1. حساب کاربری گوگل: باید یک حساب‌کاربری گوگل فعال روی تلفن همراهتان داشته باشید.
  2. Find My Device: باید قابلیت Find My Device روی دستگاه روشن باشد.

اگر قبل از فراموش کردن رمز عبور گوشی موارد بالا را تنظیم کرده باشید، به راحتی می توانید با استفاده از یک کامپیوتر یا گوشی دیگر به وب‌سایت Find My Device (https://www.google.com/android/find) مراجعه کرده و با حساب کاربری گوگل وارد آن شوید. در مرحله بعد باید گوشی قفل شده را انتخاب کنید. سپس گزینه "Secure Device" را باز کرده و با زدن دکمه "Erase Device"، اطلاعات گوشی را پاک و رمز عبور را ریست کنید. توجه داشته باشید که قبل از انجام این مراحل حتما باید از اطلاعات مهم دستگاه‌‌تان پشتیبانی تهیه کرده باشید در غیر این‌صورت با انجام این‌کار تمام اطلاعات گوشی پاک خواهند شد.

قابلیت Smart Lock

بازیابی رمز عبور گوشی با قابلیت Smart Lock

سیستم‌عامل اندروید یک راه‌کار مناسب برای بازیابی رمز عبور گوشی در اختیار کاربران قرار داده که Smart Lock (قفل هوشمند) نام دارد و با استفاده از این قابلیت، دیگر کاربران این سیستم‌عامل نگران فراموش کردن رمز عبور گوشی‌ همراهشان نخواهند بود. Smart Lock به کاربران این امکان را می‌دهد که در شرایط خاص، بدون نیاز به واردکردن رمز عبور، قفل گوشی را باز کنند. برای مثال، زمانی که در خانه هستید یا از یک دستگاه بلوتوث خاص استفاده می‌کنید، دیگر نیازی به وارد کردن رمز عبور نخواهید داشت.

مزایای استفاده از Smart Lock

  • عدم نگرانی برای فراموش کردن رمز عبور گوشی
  • افزایش سرعت دسترسی به برنامه‌ها
  • بالا بردن امنیت گوشی

انواع روش های Smart Lock

Smart Lock چندین روش مختلف برای دور زدن رمز عبور ارائه می‌دهد. در ادامه به معرفی این روش‌ها خواهیم پرداخت:

  • On-body detection (تشخیص همراه بودن): با فعال کردن این گزینه، تا زمانی که گوشی را در دست دارید یا نزدیک بدن خود نگه داشته‌اید، نیازی به وارد کردن رمز عبور نخواهید داشت و به محض اینکه گوشی را روی زمین بگذارید، قفل آن به صورت خودکار فعال می‌شود.
  • Trusted places ( مکان‌های قابل‌اعتماد): می‌توانید مکان‌هایی مانند خانه یا محل‌کار خود را به عنوان مکان‌های قابل‌اعتماد تعریف کنید. هنگامی‌که در این مکان‌ها حضور دارید، بدون نیاز به رمز عبور می‌توانید به گوشی خود دسترسی پیدا کنید.
  • Trusted devices (دستگاه‌های قابل‌اعتماد): می‌توانید دستگاه‌های بلوتوث مانند هندزفری یا ساعت‌هوشمند خود را به‌عنوان دستگاه‌های قابل‌اعتماد تعریف کنید. زمانی که این دستگاه‌ها به گوشی شما متصل باشند، نیازی به وارد کردن رمز عبور نخواهد بود.

لازم به ذکر است که برای بازیابی رمز عبور گوشی‌های آیفون نیز راه‌هایی وجود دارد که در مقاله دیگری به بررسی آن‌ خواهیم پرداخت.