در سالهای اخیر تفاوتهایی میان دستگاههای اندروید و آیفون بسیار کم شده، اما همچنان مشکلاتی وجود دارد که ممکن است کاربران در حین مهاجرت از اندروید به آیفون با آنها مواجه شوند. در این مقاله قصد داریم به ۷ مورد از این مشکلات اشاره کنیم.
در حال حاضر بازار تلفنهای همراه به دو بخش دستگاههای اندروید و آیاواس تقسیم میشود و کاربران بسته به سلیقه خود، یکی از آنها را انتخاب میکنند. حالا ممکن است برخی افراد بخواهند دستگاه اندرویدی خود را با یک آیفون جایگزین کرده و تجربه جدیدی را به دست بیاورند. اما اگر قصد دارید این کار را انجام دهید، بهتر است قبل از آن نگاهی به مشکلات آیفون بیندازید تا در آینده با مشکلی روبهرو نشوید.
مدیریت ضعیف نوتیفیکیشنها
مدت زیادی است که کاربران از نحوه مدیریت نوتیفیکیشنها در آیفون انتقاد میکنند اما اپل همچنان سیستم نوتیفیکیشنهای خود را دست نخورده نگهداشته است. در ابتدا باید گفت که کار کردن با بخش نوتیفیکیشنهای آیفون تفاوتهای زیادی با اندروید دارد که یکی از بزرگترین آنها، باز شدن این بخش از سمت پایین صفحه قفل انجام میشود.
همین موضوع باعث میشود که در نگاه اول به صفحه قفل نتوانید تعداد زیادی از نوتیفیکیشنهای مهم را ببینید. نکته دیگری که در این بخش بهچشم میخورد، دستهبندی نشدن نوتیفیکیشن برنامههای مختلف است که باعث میشود ایمیلها یا پیامهایتان در میان موارد دیگر تقسیم شوند. این ایراد را میتوان یکی از مشکلات آیفون دانست که افراد را بسیار سردرگم میکند.
از طرف دیگر در پنل نوتیفیکیشن اندروید، برنامههای مختلف از یکدیگر جدا میشوند و میتوانید از همان بخش به پیامها پاسخ دهید و نیاز به باز کردن برنامه ندارید. همچنین در این سیستم عامل، مدیریت ارسال نوتیفیکیشن بهصورت جداگانه توسط برنامهها انجام میشود و سیستم دخالت کمی در آن دارد.
عملکرد نهچندان خوب برنامههای گوگل
این مشکل در برخی برنامهها وجود ندارد اما بخش زیادی از اپلیکیشنهای گوگل عملکرد ضعیفتری را در سیستم عامل آیاواس ارائه میدهند. این موضوع پس از مهاجرت از اندروید به آیفون برای کاربر بسیار قابللمس خواهد بود. برای مثال، انتقال به برنامه با لینکهای جیمیل یا گوگلمپ چندان روان نیست و احتمالا در این مسیر، با منوها و گزینههای اضافی روبهرو خواهید شد.
علاوهبر این، بهدلیل قوانین سختگیرانه اپل برای پشتیبانی از برنامههای دیگر، بسیاری از برنامههای گوگل ویژگیهای کمتری نسبت به دستگاههای اندروید را ارائه میدهند و درصورتیکه از این امکانات استفاده زیادی دارید، بهتر است به سراغ آیفونها نروید. البته تعداد این مشکلات در سالهای اخیر کمی کمتر شده اما همچنان مشکلات زیادی در آنها وجود دارد.
محدودیت شخصیسازی چیدمان در آیفون
دستگاههای اپل نسبت به سالهای اولیه تولید، راه زیادی را طی کردهاند و حالا امکان شخصیسازی بخشهای زیادی را در اختیار کاربر قرار میدهند اما این امکانات همچنان فاصله زیادی با دستگاههای اندروید دارد. در حال حاضر امکان اضافه کردن ویجت به صفحه اصلی و تغییر آیکون برنامهها وجود دارد اما انجام این کارها گاهی اوقات مراحل زیادی دارد.
در صفحه اصلی آیفون امکان جابجا کردن آیکون برنامهها به موقعیت دلخواه وجود ندارد زیرا آیکونها بهصورت پیشفرض به اولین فضای خالی منتقل میشوند که گاهی اوقات میتواند آنها را از دسترس کاربر دور کند. تغییر آیکون برنامهها هم به کمک برنامه شورتکات انجام میشود اما با ایجاد این تغییر، برای باز کردن برنامه ابتدا وارد بخش شورتکاتها میشوید که میتواند سرعت انجام کارها را کاهش دهد. این موضوع را میتوان یکی از مشکلات آیفون دانست که مانع شخصیسازی دستگاه و ایجاد تغییرات خاص توسط کاربر میشود.
محدودیت به اپ استور اپل
یکی از بزرگترین منابع درآمد اپل، اپ استور است که تنها راه کاربران برای نصب برنامههای جدید به شمار میرود. همین موضوع دسترسی کاربران را به اپهای دلخواهشان محدودتر میکند و به اپل اجازه میدهد تا سود بیشتری دریافت کند. پلی استور اندروید هم وضعیت مشابهی دارد اما در این سیستمعامل امکان نصب برنامهها به صورت مستقیم از اینترنت وجود دارد که آزادی عمل بسیار زیادی به کاربر میدهد.
البته خبر خوب این است که به دلیل وضع قوانین جدید توسط اتحادیه اروپا، اپل مجبور شده تا فروشگاههای دیگری را هم به آیفونها اضافه کند تا کاربران تنها به اپ استور محدود نباشند. البته همچنان مشخص نیست که استورهای جدید قرار است چگونه عمل کنند و باید گفت که این تغییر در ابتدا قرار است فقط در قاره اروپا اجرا شود و سرنوشت آن برای کشورهای دیگر مشخص نیست. در حال حاضر باید گفت که مهاجرت از اندروید به آیفون این پیامد را به همراه دارد که یکی از مشکلات آیفون به حساب میآید.
کمتر شدن گزینهها برای لوازم جانبی
نکتهای که برخی افراد در حین خرید آیفون به آن توجه نمیکنند، لوازم جانبی آن است. با خرید دستگاههای اپل، عمدتا به استفاده از ساعتها و سایر محصولات این شرکت محدود میشوید که میتواند گاهی اوقات بسیار آزار دهنده باشد. تا زمانی که با پرداخت هزینه برای محصولات اپل یا ویژگیهای ظاهری آنها مشکلی نداشته باشید، این موضوع اهمیت خاصی نخواهد داشت اما اگر بخواهید از ساعت یا هندزفری دیگر شرکتها استفاده کنید، باید بدانید که یا امکان انجام این کار وجود ندارد، یا تواناییهای محصول مورد نظرتان بهوسیله آیفون محدود خواهد شد.
وابستگی شدید به iCloude
شرکت اپل به وابسته کردن کاربران به آیکلود علاقه شدیدی دارد و در حال حاضر، بخش عمدهای از عملکردهای آیفون به این سرویس وابسته است. البته همچنان امکان استفاده از سرویسهایی مثل دراپ باکس و گوگل درایو در این دستگاهها وجود دارد اما عملکرد آنها نسبت به آیکلود به شکل قابل توجهی محدودتر است.
یکی از عواملی که باعث آزاردهندهتر شدن این موضوع میشود این است که بهدلیل استفاده از آیکلود برای بکاپها، فضای رایگان این سرویس به سرعت پر میشود و کاربران را مجبور به پرداخت هزینه برای بیشتر کردن هزینه آن میکند. البته برای جلوگیری از این موضوع میتوانید دائما فضای این سرویس را مدیریت کرده و موارد اضافی آن را حذف کنید اما انجام این کار هم سختیهای خود را دارد.
تحمیل تصمیمات شرکت به کاربر
یکی از مشکلات آیفون که کاربران را بهشدت تحت تاثیر قرار میدهد، تصمیمات اپل برای دستگاههای بعدی است. یکی از مثالهای آن، حذف حسگر اثرانگشت و جایگزین کردن آن با فیس آیدی است که کاربران را به مرور مجبور به استفاده از این سیستم کرد. بهدلیل عرضه انحصاری سیستمعامل آیاواس روی دستگاههای آیفون، کاربران باید با روالهای جدید شرکت پیش بروند یا به دستگاههای اندروید باز گردند.
آیا مهاجرت از اندروید به آیفون انتخاب خوبی است؟
در پایان باید گفت که مهاجرت از اندروید به آیفون کاملا به کاربر بستگی دارد و نمیتوان آن را یک تصمیم خوب یا بد دانست. هرکدام از سیستمعاملها مزایای خاص خود را دارند و ایرادهایی هم در آنها دیده میشود که به نیازهای کاربر بستگی دارد. علاوهبر این، برخی از کاربران به یکی از این دو سیستم عامل عادت کردهاند و جابهجا شدن برای آنها بسیار سخت است.
در حال حاضر از کدام سیستمعامل استفاده میکنید؟ به نظرتان جابجایی کامل بین دو سیستم عامل آسان است؟ نظراتتان را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط: اتصال چند اپل واچ به یک آیفون