معمولا برای همه پیش آمده که با استفاده مکرر و نامناسب از سیم و کابل شارژر گوشی خود، سبب فرسودگی و از بین رفتن آن شده باشند و یا حتی بارها و بارها مجبور به تعویض آن شده ایم. اگر شما نیز از تعویض و صرف هزینه های مکرر بابت خرید کابل های شارژر گوشی خسته شده اید. پس با ما در ادامه مطالب همراه باشید، تا به شما راه جلوگیری از فرسودگی کابل شارژ را یاد دهیم.

روش های بسیاری برای جلوگیری از سایش و فرسودگی کابل سیم شارژر گوشی وجود دارد، که در ابتدا باید در نظر داشته باشید هیچگاه نباید  فشار زیادی به این کابل ها وارد شود. آنها را به ارامی در دست گرفته و به آداپتور یا شارژر بزنید. حتی گاها مرتبا علائم فرسودگی یا سایش را برای این کابل ها بررسی نمایید. همچنین می توانید از محافظ های سیم استفاده نمایید، و یا این که زمانی که گوشی را از شارژر کشیده اید، کابل را جمع کرده و آن را پیچیده تا ثبات بیشتری پیدا کند و در گوشه ای نگه دارید تا دچار خرابی نشود و طولانی تر عمر کند. ولی اگر سیم کابل شما فرسوده شده است، در تعویض آن شک نکنید.

روش های زیر نیز در نگهداری هرچه بهتر و با دوام تر از این کابل ها یاری می رسانند.

در روش اول بهتر است زمانی که گوشی به شارژ است، سیم کابل شارژر بصورت منحنی باشد و اصلا دچار کشیدگی نشود و یا تحت فشار نباشد. گوشی را حتی المقدور به پریز و شارژر نزدیکتر کنید، تا سیم شارژرکشیده نشود.

متاسفانه خم کردن این کابل ها با زاویه های تند و یا کشیدن آنها موجب ضعیف شدن و در نهایت تخریب کابل خواهد شد. زمانی که گوشی شما کاملا شارژ شد و قصد داشتید آن را از برق بکشید از قسمت آداپتور متصل به پریز، گوشی را از شارژ قطع کنید. هرگز کابل شارژ گوشی را برای جدا کردن آن از شارژ نکشید، زیرا به شدت موجب ضعف و در نهایت تخریب کابل خواهد شد. کشیدن ناگهانی کابل از پریز، نه تنها به خود کابل بلکه حتی به شاخک های شارژر که داخل پریز قرار دارند نیز، آسیب وارد می کند.

در زمانی که از کابل و شارژر استفاده نمی‌کنید، بدون وارد کردن فشار به کابل آن را جمع کنید. گاهی اوقات کابل را به دور شارژر می‌پیچیم و آن را با خود می‌بریم اما این کار می‌تواند باعث خراب شدن کابل شود. در عوض بدون کشیدن کابل، آن را دور ۳ یا ۴ انگشت بپیچید و دور از دسترس کودکان و حیوانات قرار دهید. اگر از چند کابل در یک محل نگه‌داری می‌کنید، بهتر است هرکدام از آن‌ها را به صورت جداگانه ببندید تا با هم گره نخورند.

اگر قصد سفر دارید، کابل شارژر خود را در کیف بسته بندی زیپ دار نگهداری کنید. هرگز آن را بصورت نامنظم داخل چمدان یا کیف دستی خود پرتاب نکنید، زیرا این کابل ها بسیار حساس هستند و در اثر کشیدگی و تکان خوردن های بسیار در داخل چمدان یا کیف، احتمال خرابی و سایش آنها چندین برابر می گردد. پس به راحتی آن را در یک کیف زیپ­ دار مخصوص قرار دهید تا از خرابی آن جلوگیری گردد.

یکی  دیگر از نکات حائز اهمیتی که باید بدان توجه بسیار کرد، این است که بعضا کاربران زمانی که کابل شارژ تلفن همراهشان هم خراب و یا دچار فرسودگی شود، از آن استفاده می کنند و بارها و بارها گوشی را به شارژ می زنند. ولی در واقع باید گفت که، این کابل های خراب یا سیم های فرسوده ممکن است به مدار ضعیفی که داخل گوشی شما نیز وجود دارد، هنگام اتصال به شارژ آسیب وارد کنند. بنابراین بهتر است اگر متوجه پیچ خوردگی، خم شدن و یا ساییدگی و خرابی کابل شارژر خود شده اید، سریعا اقدام به تعویض آن نمایید. می توانید در یکی از نزدیکترین فروشگاه های نزدیک منزل خود، آن را برای بازیافت تحویل دهید.

می توانید به راحتی و با صرف کمترین هزینه برای تقویت و تثبیت قسمت انتهایی کابل شارژر خود، محافظ تهیه کنید. این بسته های محافظ به شما کمک می کند، تا بخش هایی از کابل شارژر گوشی شما که دچار ضعف شده، پایداری بیشتری پیدا کنند. این محافظ ها پایداری و ماندگاری کابل شما را افزایش می دهند. با اینکار سیم شما صاف باقی می ماند و دچار خمیدگی و یا زوایای تند هنگام اتصال به شارژر نمی گردد. اینکار را بهتر است برای قسمت دیگر یا سر دیگر کابل هم انجام دهید، که با اتصال محافظ بدان، ماندگارتر و مقاوم تر گردد.

یکی از روش های دیگری که می توان در جهت ارتقا کیفیت کابل ها و جلوگیری از فرسودگی آنها انجام داد، اینست که با تهیه پاراکورد یا همان paracord در زبان لاتین که در واقع یکسری طناب های نازکی هستند که بصورت رشته های بهم بافته شده تولید شده اند و کاربردهای بسیاری در زندگی روزمره دارند.

در این روش می توانید پاراکوردها را در طول کابل بهم ببافید، تا پایداری آن بیشتر گردد. پاراکوردها در واقع باید به گونه ای بپیچید که دور کابل قرار گیرد و یک انتهای آن را بصورت حلقه در بیاوردید و سپس بکشید تا گره ایجاد شود. سپس گره را تا آخر و انتهای کابل بلغزانید، تا دور سیم بافته شود و تا انتهای کابل برسد. برای تخمین اندازه نیز می توان گفت بطور مثال برای یک کابل ۱۵ سانتی متری حدودا ۱۸۰ سانتی متر پاراکورد لازم است.

سیم-شارزر

روش جالب بعدی که می توانید جهت حفظ و ماندگاری کابل های شارژر خود انجام دهید، استفاده از فنر خودکار دور سیم می باشد.

برای انجام این روش باید، یک خودکار قدیمی که دیگر نمی خواهید از آن استفاده کنید را باز کرده، پیچ آن را نیز باز کنید و فنر داخل خودکار را بیرون بیاورید.

در ادامه فنر را از انتهای آن جدا کنید تا شل شود. برای این که یک مقداری محکم بودن و سفت بودن فنر کمتر شود تا بهتر بتوانید دور سیم کابل شارژر خود بپیچید، باید هر دوسر فنر را محکم در دست گرفته و سپس آن را تا حدود ۱۰۳ سانتی متر از هم جدا کنید تا سیم پیچ ها از هم دور شوند.

خراب-نشدن-شارژر-گوشی

فنر را در اطراف یکی از دو انتهای سیم بچرخانید و سپس انتهای دیگر فنر را نیز روی کابل قرار دهید و سپس آن را بهم فشار دهید تا حرکت نکند و با استفاده از دست دیگر خود فنر را دور کابل بچرخانید و سپس آن را تا انتهای کابل بلغزانید تا به خوبی دور تا دور سیم قرار گیرد. با این روش از ساییدگی کابل جلوگیری می گردد.

نکته ای که در این بخش حائز اهمیت است، آن است که می توانید قبل از این که فنر خودکار را دور تا دور سیم بپیچید، از نوار برق یا چسب برق برای دور تا دور سیم استفاده کنید تا محکم تر و با ثبات تر گردد. ولی اگر کابل در حال فرسوده شدن است، این‌کار خیلی جواب نمی دهد.

مقاله آموزشی مرتبط: چگونه یک نگهدارنده برای شارژر گوشی بسازیم؟