مهم نیست که شما آخرین و بهترین گوشی اندروید را داشته باشید، در هر صورت هر دستگاهی طول عمری دارد و پس از مدتی عملکرد آن کند می‌شود. این مسئله بسیار رایج است. اما آیا برای بهبود عملکرد گوشی اندرویدی راه‌حلی وجود دارد؟

در واقع هنگام استفاده از گوشی‌های اندرویدی، کم‌کم با اشغال و شلوغی‌هایی مواجه می‌شویم که سرعت و عملکرد دستگاه را کاهش می‌دهند. به همین دلیل، آشنایی با روش‌های بهینه‌سازی مدل‌های گوشی اندروید بسیار حائز اهمیت است.

بخش اصلی موضوع این است که شما واقعاً نیازی به انجام کارهای زیادی ندارید. برخی اقدامات اساسی می‌توانند عملکرد و سرعت تلفن اندرویدی شما را بهبود ببخشند. برای آشنایی بیشتر با نحوه بهینه‌سازی گوشی اندروید پیشنهاد می‌کنیم که به خواندن این مقاله ادامه دهید.

روش‌های بهبود عملکرد گوشی اندرویدی

استفاده و افزایش عمر گوشی می‌تواند باعث کاهش سرعت و عملکرد دستگاه اندرویدی شود. در نهایت، این موضوع باعث کندی و خالی شدن سریع‌تر باتری می‌شود. بااین‌حال، با انجام روش‌ها و نکاتی ساده، می‌توانید عملکرد گوشی اندروید خود را افزایش دهید.

گوشی خود را به آخرین نسخه اندروید آپدیت کنید

1- تلفن خود را به جدیدترین نسخه اندروید به‌روز کنید

قبل از هر اقدام، ضروری است که ابتدا بررسی کنید آیا نسخه جدیدی از سیستم‌عامل اندروید برای دستگاه شما موجود است یا خیر. زیرا این به‌روزرسانی دو وظیفه مهم را به‌عهده دارد. در ابتدا، با حل مشکلات امنیتی که ممکن است در نسخه‌های قبلی وجود داشته باشند، اقدام به تأمین امنیت بیشتری می‌کند. در مرحله دوم، عملکرد نرم‌افزار دستگاه اندرویدی شما را بهینه‌سازی کرده و بهبود می‌بخشد.

نصب کاستوم ROM روی اندروید

2- نصب کاستوم رام (CUSTOM ROM) را در نظر بگیرید

نکته‌ای که در مورد گوشی‌ها وجود دارد این است که در نهایت در یک نقطه به وضعیت پایان پشتیبانی (EOS) خود می‌رسند. در واقع هنگامی که گوشی هوشمند اندرویدی به این وضعیت رسید، تولیدکنندگان ارائه به‌روزرسانی‌های اندروید یا امنیتی را برای آن دستگاه خاص متوقف می‌کنند. بااین‌حال، این لزوماً مانع از اجرای آخرین نسخه اندروید شما نمی‌شود.

هنگامی که دستگاه شما به وضعیت EOS رسید، می‌توانید رام‌های سفارشی را انتخاب کنید. هزاران ROM با عملکرد بهینه وجود دارد. به‌عنوان‌مثال، می‌توانید از LineageOS، Pixel Experience و ParanoidAndroid استفاده کنید.

اما نصب کاستوم رام در اندروید نیاز به صبر و کمی دانش دارد. باید بوت لودر را آنلاک کنید و ROM سازگار را برای دستگاه خود دانلود کنید. خبر خوب این است که انجمن‌های زیادی وجود دارند که می‌توانند در مورد همه اینها به شما کمک کنند و راهنمایی‌های لازم را در اختیارتان قرار دهند.

دستگاه اندروید خود را restart کنید

3- دستگاه اندروید خود را ریستارت کنید

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای افزایش عملکرد گوشی اندروید، راه‌اندازی مجدد آن است. با راه‌اندازی مجدد تلفن اندرویدی شما، تمام فرایندهای غیرضروری پس‌زمینه‌ای که ممکن است در دستگاه شما در حال اجرا باشند، بسته می‌شود. این کار در نهایت رم را آزاد می‌کند و به گوشی شما اجازه می‌دهد عملکرد سریعی ارائه دهد.

حال ممکن است این سؤال برای شما ایجاد شود که آیا بسته شدن دستی فرایندهای پس‌زمینه امکان‌پذیر است یا خیر. بله این امکان وجود دارد، اما در بیشتر موارد، نمی‌توانید تمام کارهای پس‌زمینه در حال اجرا در گوشی اندرویدی خود را ببندید. به همین دلیل، راه‌اندازی مجدد سریع‌ترین گزینه است.

فضای ذخیره سازی در گوشی اندروید را آزاد کنید

4- فضای ذخیره‌سازی را در تلفن اندرویدی خود آزاد کنید

دستگاه شما نیاز به فضای ذخیره‌سازی کافی برای اجرای صحیح برنامه‌ها دارد. در واقع، طبق گفته گوگل، زمانی که گوشی اندرویدی کمتر از 10 درصد فضای ذخیره‌سازی باقی‌مانده باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که با مشکلات عملکردی مواجه شوید. تعجب می‌کنم چرا؟ وقتی فضای ذخیره‌سازی کمتری وجود دارد، برنامه‌ها نمی‌توانند فایل‌های کش را ذخیره کنند.

اما چگونه می‌توانیم فضای ذخیره‌سازی را برای بهینه‌سازی گوشی اندروید خود آزاد کنیم؟ ساده‌ترین راه برای آزاد کردن فضای ذخیره‌سازی گوشی اندرویدی خود استفاده از برنامه Files by Google است.

برنامه های استفاده نشده را در دستگاه اندرویدی حذف کنید

5- برنامه‌های استفاده نشده را حذف کنید

کاملاً طبیعی است که تعداد زیادی برنامه روی تلفن اندرویدی خود نصب کنید. شما هرگز واقعاً نمی‌دانید چه زمانی به یکی از آنها نیاز خواهید داشت. اما آیا می‌دانستید که برنامه‌هایی که به‌ندرت از آنها استفاده می‌کنید فضای ذخیره‌سازی را اشغال کرده و عملکرد دستگاه شما را کاهش می‌دهند؟

برخی از این برنامه‌ها حتی ممکن است فرایندهای پس‌زمینه غیرضروری را اجرا و رم گوشی شما را مسدود کنند و زمانی که کمبود رم وجود داشته باشد، دستگاه اندرویدی شما عملکرد بسیار آهسته‌ای ارائه خواهد کرد.

بنابراین، ساده‌ترین راه برای حذف برنامه‌های استفاده نشده و بهبود عملکرد گوشی اندرویدی چیست؟ شما به هیچ برنامه‌ای نیاز ندارید. در عوض، به فروشگاه Google Play بروید، روی پروفایل خود ضربه بزنید و گزینه Manage apps and device را انتخاب کنید. یک Manage tab را خواهید دید که در آن برنامه‌ها با least used فیلتر می‌شوند. می‌توانید برنامه‌های غیرضروری را از آنجا حذف کنید.

نسخه Lite برنامه ها را روی گوشی های اندرویدی نصب کنید

6- نسخه‌های LITE برنامه‌ها را نصب کنید

اکثر برنامه‌های ضروری دارای نسخه‌های Lite هستند. به‌عنوان‌مثال، شما Facebook Lite و Messenger Lite دارید. این نسخه‌های لایت برنامه‌ها به‌اندازه جایگزین‌های کامل‌شان منابع فشرده نیستند. در نتیجه، گوشی شما لازم نیست به‌سختی برنامه‌های معمولی، برای اجرای آن‌ها کار کند؛ بنابراین، هنگام اجرای آن برنامه‌ها، عملکرد سریع‌تری خواهید داشت.

تنظیم سرعت انیمیشن در گوشی اندروید

7- سرعت انیمیشن سیستم تلفن اندروید خود را تنظیم کنید

برای بهبود عملکرد گوشی اندرویدی می‌توانید وارد تنظیمات پیشرفته شوید. تنظیماتی که بیشترین تأثیر را روی سرعت انیمیشن سیستم می‌گذارد. حقیقتاً، این تنظیم واقعاً عملکرد تلفن شما را سرعت نمی‌بخشد، اما به شما این تصور را می‌دهد که دستگاه عملکرد بهتری دارد.

برای این کار، باید گزینه‌های توسعه‌دهنده را از Android phone’s Settings خود فعال کنید. سپس به developer settings بروید و تنظیمات مقیاس انیمیشن (animation scale) را انتخاب کنید. هر یک از تنظیمات را به 0.5x تغییر دهید تا انیمیشن‌های سریع‌تر را در دستگاه خود ببینید.

جمع‌بندی

بهترین نکته برای کمک به افزایش عملکرد گوشی اندروید این است که به‌خوبی از گوشی هوشمند خود مراقبت کنید. مطمئن شوید که فقط نرم‌افزار جدید را از منابع شناخته‌شده و قابل‌اعتماد نصب می‌کنید، از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه می‌کنید، هر از گاهی تلفن خود را راه‌اندازی مجدد می‌کنید، فایل‌های بزرگ و برنامه‌های استفاده نشده را حذف می‌کنید، بقیه اطلاعات خود را مرتب نگه می‌دارید و مطمئن شوید که دستگاه شما همیشه به‌روز است.

اگر با روش‌های دیگر بهینه‌سازی گوشی اندروید آشنایی دارید می‌توانید از طریق کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.