پس از ممنوعیت واردات نسل جدید دستگاه‌های آیفون به بازار ایران، قیمت دستگاه‌های سری آیفون ۱۳ به شدت افزایش یافته و تعداد نسخه‌های ریپک و رفرش آن در حال افزایش است. به همین دلیل، در این مقاله قرار است به ارائه یک راهنمای کامل برای خرید آیفون ۱۳ بپردازیم.

با گذشت حدود ۳ سال از تولید و عرضه سری آیفون ۱۳، این دستگاه‌ها همچنان در بازار ایران از محبوبیت بالایی برخوردارند و کاربران هزینه‌های زیادی را برای خرید آن‌ها می‌پردازند. مشکل اصلی اینجاست که همچنان نسخه‌هایی از این دستگاه‌ها تحت عنوان نو و نات اکتیو به فروش می‌رسند در صورتی که در حال حاضر، پیدا کردن یک دستگاه نو از سری آیفون ۱۳ تقریبا غیر ممکن است.

از طرف دیگر، سری آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ هم وارد بازار شده‌اند و به دلیل ثبت نشدن در سامانه همتا، قیمت آن‌ها به شکل قابل توجهی از دستگاه‌های سری ۱۳ کمتر است. البته نکته جالب موضوع اینجاست که حتی آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ هم با قیمتی گران‌تر از حد عادی به فروش می‌رسند زیرا گلکسی اس ۲۳ اولترا که از تمامی دستگاه‌های ذکر شده قیمت دلاری بیشتری دارد، در ایران با کمترین قیمت به فروش می‌رسد.

در ادامه قصد داریم به بررسی وضعیت و سرنوشت آیفون ۱۳ و آیفون ۱۳ پرومکس در بازار ایران بپردازیم تا اگر قصد خرید آن‌ها را دارید، بتوانید تصمیم بهتری بگیرید. همچنین در ادامه به توضیح اصطلاحات پر‌استفاده در مورد آیفون‌های سری ۱۳ می‌پردازیم تا احتمال اشتباه در خرید کمتر شود.

Original iPhone pack

آیفون پک اصلی به چه معناست؟

آیفون پک اصلی در حقیقت همان چیزی است که باید به دنبال خرید آن باشید. این عبارت فقط برای دستگاه‌هایی به کار می‌رود که توسط شرکت اپل ساخته‌ شده‌اند و هیچ تغییری در آن‌ها به وجود نیامده است. در نسخه‌های پک اصلی، جعبه دستگاه برای اولین بار توسط کاربر باز می‌شود و تمامی لوازم موجود در آن فابریک شرکت هستند. 

این دستگاه‌ها از قیمت بالاتری برخوردارند و یکی از راه‌های تشخیص آن‌ها، مشاهده حرف M در اول مدل نامبر دستگاه است. البته باید گفت که آیفون ۱۳ پک اصلی دیگر در بازار وجود ندارد و اگر در حین خرید آیفون ۱۳ با این عبارت مواجه شدید، بهتر است که از خرید دستگاه صرف نظر کنید.

تشخیص آیفون ریپک

گوشی آیفون ریپک چیست؟

به زبان ساده، آیفون ریپک دستگاهی است که تغییری در جعبه آن به وجود آمده باشد. البته انواع مختلفی از ریپک وجود دارند که هر‌کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند. در نوع اول آیفون‌های ریپک، تنها جعبه دستگاه تعویض شده و تغییری در محتویات اورجینال آن به وجود نیامده است. 

نوع دوم از دستگاه‌های ریپک، شامل آیفون‌هایی می‌شود که لوازم موجود در جعبه آن تعویض شده باشد اما تغییری در آیفون ایجاد نشده باشد. در پایان هم باید به نوع سوم دستگاه‌های ریپک اشاره کرد. این دسته شامل آیفون‌هایی می‌شود که بدون جعبه وارد کشور شده‌اند و سپس جعبه‌ای برای آن‌ها ساخته شده است. این نوع از آیفون‌ها حتی ممکن است تعمیر شده باشند و از قطعات دیگری در آن‌ها استفاده شده باشد.

آنباکس ایفون ۱۳

نحوه تشخیص آیفون ریپک

تشخیص اصالت جعبه آیفون ممکن است گاهی اوقات بسیار سخت باشد اما راه‌هایی برای آن وجود دارد. یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای تشخیص ریپک بودن آیفون، بررسی کیفیت جعبه آن است. جعبه و چیدمان لوازم دستگاه‌های ریپک با نسخه‌های اصلی تفاوت دارد و برای مشاهده این تفاوت باید بسیار دقت کنید.

برای شروع می‌توانید یک دستمال مرطوب یا پارچه آغشته به الکل را روی جعبه بکشید. در صورت کمتر شدن غلظت رنگ نوشته‌ها مشخص می‌شود که جعبه آیفون موردنظرتان تعویض شده است. پس از باز کردن جعبه باید به چیدمان و نظم لوازم داخل آن دقت کنید. اپل فرآیند بسته بندی محصولات را به کمک ربات‌های دقیقی انجام می‌دهد و حتی اگر محل قرارگیری لوازم موجود در جعبه دستگاه کمی عجیب به نظر می‌آمد، احتمال زیادی وجود دارد که دستگاه ریپک شده باشد.

آیفون رفرش چیست

گوشی آیفون رفرش چیست؟

یکی از اصطلاحاتی که استفاده زیادی برای آیفون‌ها دارد، رفرش است. رفرش در حقیقت به دستگاهی گفته می‌‌شود که پس از عرضه با مشکلی روبه‌رو شده و شرکت سازنده آن را مرجوع کرده است. دستگاه‌های مرجوع شده در حالت عادی توسط شرکت بازسازی می‌شوند و تحت عنوان دستگاه رفرش و با قیمت کمتر وارد بازار می‌شوند.

آیفون‌های رفرش شده توسط اپل کیفیت بالایی دارند و از گارانتی کامل برخوردارند. البته تجربه نشان داده که حتی دستگاه‌های رفرش شده در شرکت اپل هم کیفیت کمتری نسبت به دستگاه‌های عادی دارند و عمر مفید آن‌ها کمتر است. شناسایی دستگاه‌هایی که توسط اپل به چرخه تولید بازگردانده شده‌اند آسان است اما مشکل اصلی اینجاست که گاهی اوقات، آیفون‌ها توسط شرکت‌های دیگر تعمیر می‌شود و حاصل این کار، دستگاه‌های بی‌کیفیتی است که نو به نظر می‌رسند.

دستگاه‌های رفرش شده توسط شرکت اپل استاندارد‌هایی دارند که آن‌ها را به دستگاه‌های نو نزدیک‌تر می‌کند. برای مثال باید گفت که دستگاه‌های رفرش شده سلامت باتری بالایی دارند ولی این موضوع در دستگاه‌های رفرش شده توسط شرکت‌های دیگر قابل مشاهده نبود. اما در حال حاضر، شرکت‌های سوم شخص هم تغییراتی را در نرم‌افزار دستگاه به وجود می‌آورند تا دستگاه عدد سلامت باتری و مشخصات دیگری را به کاربر نمایش دهد.

همین موضوع باعث می‌شود تشخیص دستگاه‌های رفرش کمی سخت‌تر شود و خرید دستگاه‌هایی مثل آیفون ۱۳ ریسک بالاتری داشته باشد. 

نحوه تشخیص آیفون رفرش

نحوه تشخیص آیفون رفرش

تشخیص آیفون‌های رفرش شده توسط شرکت اپل بسیار آسان است. این دستگاه‌ها عبارت RFB را روی جعبه جعبه خود دارند که اصالت آن‌ها را تایید می‌کند. همچنین دستگاه‌هایی که به صورت استاندارد رفرش شده‌اند، حرف F در ابتدای شماره مدل آن‌ها وجود دارد. این دستگاه‌ها نسبت به نسخه‌های دیگر رفرش از کیفیت بالاتری برخوردارند اما همچنان خرید آن‌ها را توصیه نمی‌کنیم.

تشخیص دستگاه‌های رفرش شده توسط شرکت‌های سوم شخص ممکن است کمی سخت‌تر باشد. برای تست کردن این دستگاه‌ها باید به شماره مدل آن‌ها دقت کنید. اگر شماره مدل با 5L شروع شود، مشخص می‌کند که آیفون شما رفرش است و تعمیر آن توسط اشخاص سوم شخص انجام شده است. همچنین در صورت وارد کردن شماره IMEI این دستگاه در وب‌سایت اپل، با ارور Purchase Date یا پیدا نشدن شماره مواجه خواهید شد.

یکی دیگر از نشانه‌هایی که در سایت اپل به شما در تشخیص دستگاه رفرش کمک می‌کند، تاریخ تولید دستگاه است. اگر در بخش تاریخ تولید با سال 1978 روبه‌رو شدید، در حقیقت اپل دارد به شما نشان می‌دهد که دستگاه شما از نوع 5L بوده و توسط شرکت دیگری رفرش شده است.

تفاوت آیفون‌های رفرش و ریپک

تفاوت آیفون‌های رفرش و ریپک

حالا ممکن است در حین خرید آیفون ۱۳ از خودتان سوال کنید که بین مدل رفرش و ریپک اولویت با کدام است. در ابتدا باید بگوییم که بهترین کار، خودداری از خرید هر‌دو مدل است. زیرا به احتمال قوی هیچ‌کدام از این دستگاه نمی‌توانند مثل یک دستگاه پک اصلی عمل کنند و عمر مفید آن‌ها کمتر است. اما اگر برای خرید یک آیفون ۱۳ مصمم هستید، باید گفت که در برخی موارد فقط جعبه دستگاه‌های ریپک تعویض شده و دستگاه موجود در آن، همان دستگاه اورجینال است و تغییری در آن ایجاد نشده است.

در این صورت، مدل ریپک ارزش خرید بیشتری نسبت به مدل رفرش دارد اما باید در تشخیص آن بسیار دقت کنید زیرا احتمال خطای بالایی در این کار وجود دارد.

قیمت ایفون ۱۳

مشکل اصلی در تشخیص اصالت آیفون ۱۳

تمامی این موارد از نظر تئوری درست هستند اما اتفاقاتی که در بازار فروش آیفون ۱۳ رخ داده، خرید یک دستگاه ارزشمند را بسیار سخت می‌کند. در حال حاضر ترفند‌های زیادی در بازار مورد استفاده قرار گرفته که حتی می‌توانند برخی از افراد حرفه‌ای را نیز دچار اشتباه کنند. در حال حاضر حتی چک کردن شماره سریال هم نمی‌تواند نوع دستگاه را به خوبی نشان دهد زیرا برخی از آیفون‌ها توسط سخت‌افزار خاصی دوباره تنظیم می‌شوند.

این موضوع برای چک کردن ضد آب بودن دستگاه و حتی استفاده از برنامه‌های تشخیص اصالت کالا هم صدق می‌کند. با در نظر گرفتن تمامی این موضوعات متوجه می‌شوید که وضعیت آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس در بازار ایران اصلا خوب به نظر نمی‌رسد. این دستگاه‌ها با قیمت بالایی به فروش می‌رسند در حالی که حتی اصالت آن‌ها هم قابل تشخیص نیست. البته این موضوع ارتباطی با حضور فراوان آیفون‌های تقلبی در بازار ایران هم دارد زیرا برخی از دستگاه‌های فیک، شباهت زیادی به مدل‌های اصلی دارند.

خرید و فروش آیفون ۱۳

جمع‌بندی خرید و فروش آیفون ۱۳

در پایان باید گفت که خرید آیفون ۱۳ در یک کلام، اشتباه است. از زمان معرفی این سری حدود ۳ سال گذشته و حتی پشتیبانی نرم‌افزاری آن‌ها هم رو‌به اتمام است. از طرف دیگر، پس از گذشت ۳ سال، دیگر هیچ دستگاه پک اصلی به آسانی پیدا نمی‌شود و بخش عمده‌ای از دستگاه‌های موجود در بازار در دسته ریپک یا رفرش قرار می‌گیرند. اما تشخیص این دستگاه‌ها از نسخه اصلی کمی سخت است و به همین دلیل فروشندگان آن‌ها را تحت عنوان پک اصلی و نات اکتیو به فروش می‌رسانند.

اگر قصد دارید همچنان از سیستم عامل آیفون استفاده کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم یکی از دستگاه‌های سری ۱۴ و ۱۵ را خریداری کنید و در کنار آن یک گلکسی S23 اولترا نیز تهیه کنید که در این‌صورت شما ۲ تا از بهترین گوشی‌های پرچمدار دنیا را در اختیار خواهید داشت. یا از طرف دیگر، می‌توانید با پرداخت هزینه کمتری نسبت به دستگاه‌های اپل، یکی از دستگاه‌های سری گلکسی اس ۲۳ را خریداری کنید که از رجیستری و گارانتی برخوردار هستند.

نظر شما در مورد وضعیت آیفون‌های سری ۱۳ در بازار ایران چیست؟‌ آیا این دستگاه‌ها در حال حاضر ارزش خرید دارند؟ نظرتان را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط: رجیستری آیفون ۱۵ را فراموش کنید؛ گوشی‌های اپل در شبکه موبایل کشور فعال نمی‌شوند