بازی کردن با صفحه بزرگ و با کیفیت آیپدهای اپل، آن هم با کنترلر گیمینگ تجربهای بینظیر است. در این مطلب به معرفی بهترین کنترلر گیمینگ برای تبلتهای آیپد اپل در سال ۲۰۲۳ و بر اساس قیمت، توانایی و کیفیت پرداختهایم.
بازی با موبایل در کنار هیجان، چالشهای خودش را دارد. اگر از کنترلر استفاده نکنید، در واقع یک پروسه آزمون و خطا برای یاد گرفتن بازی با این دستگاه را میپذیرید. در مقابل، تبلتها با داشتن صفحه بزرگتر، میتوانند پروسه این آزمون و خطا را سختتر کنند.
اگر از یک تبلت آیپد اپل برای بازی کردن استفاده میکنید، حتما باید یک کنترلر خوب برای خود خریداری کنید. تجربه استفاده از آیپد برای بازی کردن به واسطه صفحهنمایش بزرگتر، بسیار باکیفیتتر و هیجانانگیزتر از موبایل گیمینگ است.
در بازار موبایل کنترلرهای زیادی داریم. بعضی از آنها پایه نگهدارنده دارند، بعضی به صورت مستقیم و با کانکتور به دستگاه شما متصل میشوند و برخی از آنها هم از بلوتوث پشتیبانی میکنند. طبیعتا این کنترلرها به آیپد متصل نمیشوند، اما کنترلرهای بیسیم میتوانند علاوه بر اتصال به آیپد، تجربه خوبی هم از بازیها خلق کنند. این امر خیلی راحتتر از بازی با صفحه لمسی بزرگ آیپد است.
کنترلر بازی Xbox Elite Series 2 Core
قیمت: از حدود 6.4 میلیون تومان
در طول سالها، کنترلرهای ایکس باکس محبوبیت زیادی بین گیمرها پیدا کرده است. با پیشرفت بیشتر، محصولات این برند هم به دستگاههای مختلف از جمله آیپد راه یافتند. شرکت مایکروسافت با عرضه سری Elite، سعی داشته تا تجربهای با دسترسی بیشتر را به مخاطبین ارائه دهد. سری Elite از کنترلرهای ایکس باکس جدای از قیمت زیاد، امکانات متعددی از جمله شخصیسازی حداکثری را پیشنهاد میکند.
در کنار شخصیسازی، باطری قدرتمند و طراحی ارگونومیک در کنار جلوگیری از خستگی مخاطب، ویژگیهایی است که Elite 2 در خود جای داده. وقتی صحبت از شخصیسازی میشود، منظور این نیست که چند دکمه قابل برنامهریزی داریم، در Elite 2 میتوان همه چیز از جمله جویاستیکها، دکمهها و دیپدها را به صورت سفارشی تنظیم کرد.
اگر دنبال بازی حرفهای با یک کنترلر خوب هستید، Elite 2 بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این محصول میتواند با سبک بازی شما وفق پیدا کرده یا از شما یک گیمر حرفهای بسازد. در نهایت باید گفت هیچ لذتی بالاتر از گشت و گذار در گیمپس با یک کنترلر Elite در آیپد نیست.
کنترلر بازی DualShock 4
قیمت: از حدود 1.5 میلیون تومان
با اینکه وارد نسل نهم کنسولهای خانگی شدیم، اما کنترلر دوال شاک 4 هنوز هم میتواند یک انتخاب خوب برای گیمرها باشد. به واسطه بلوتوث، میتوان به راحتی دوال شاک 4 را به آیپد متصل کرد و به بازی پرداخت. اتصال سریع و آسان از ویژگیهای مهم دوال شاک 4 است که کار با آن را به مراتب راحتتر میکند.
جدای از اینها، طراحی این کنترلر هنوز هم جذاب است. شرکت سونی در ساخت این محصول همان فرمول کلاسیک خودش را پیاده کرده و موفق شده تجربه خوبی را رقم بزند. دکمهها، جویاستیکها و پد لمسی از ویژگیهای مهم دوال شاک 4 هستند. تنها مشکل این محصول باتری آن است که در بعضی موارد میتواند اذیتکننده باشد.
کنترلر بازی GameSir G4 Pro
قیمت: از حدود 2.1 میلیون تومان
شرکت GameSir با محصولات خود در دنیای موبایل گیمینگ شناخته میشود. کنترلر G4 Pro نیز به عنوان یکی از ساختههای این کمپانی، یک گیمپد فوقالعاده است. اولین شاخصه درمورد G4 Pro، اتصال به دستگاههای مختلف از جمله آیپد، موبایلهای اندرویدی، کامپیوترهای شخصی و حتی کنسول نینتندو سوییچ است. این یعنی با خرید یک کنترلر، میتوانید از آن برای بازی در سایر پلتفرمها هم استفاده کنید.
امکانات شخصیسازی مختلفی روی G4 Pro لحاظ شده است. دکمههای مگنتی و با کیفیت این کنترلر قابلیت جابجایی داشته و بسته به دستگاهی که روی آن بازی میکنید، میتوانید چینش آنها را دستکاری کنید. وجود سنسورهای مختلف از جمله ژیروسکوپ هم درصد بروز خطا را به شکل قابل توجهی کاهش میدهد.
دستههای ضد عرق این کنترلر از خستگی گیمر و لغرش دست جلوگیری میکند. موتور ویبره کیفیت خوبی داشته و دکمههای میانبر مثل اسکرینشات و Turbo سطح این گیمپد را بالا میبرد. شاید بتوان گفت تنها مشکل این کنترلر نبود دکمه در قسمت پشتی آن باشد. از آنجا که سطح دسترسی این محصول کمی بالاتر از حد معمول است، خیلی بهتر میشد اگر شاهد این ویژگی میبودیم.
کنترلر بازی Xbox Series X|S
قیمت: از حدود 1.9 میلیون تومان
مطمئنا کنترلر استاندارد ایکس باکس را در خیلی از لیستها دیدید، این فهرست هم از این قاعده مستثنی نیست. گیمپد نسل نهمی ایکس باکس همان حس کلاسیک این برند را ارائه میدهد. با این حال، افزایش دسترسی فنی به این محصول باعث شده تا کار با آن نسبت به کنترلرهای ایکسباکس وان راحتتر باشد. حفظ ظاهر و طراحی همیشگی این گیمپد باعث شده تا ارگونومی و راحتی استفاده از آن هم افزایش پیدا کند.
با این حال، در کنترلر ایکس باکس خبری از شخصیسازیهای عمیق Elite نیست و تنها میتوانید کاربرد بعضی از دکمهها را تغییر دهید. گیمپد استاندارد ایکس باکس علاوه بر دستگاههایی که از iOS پشتیبانی میکنند، دستگاههای اندرویدی و PC را هم هدف قرار داده و میتوانید روی پلتفرمهای مختلف از آن استفاده کنید.
تنها نکته منفی و ناامیدکننده درمورد این محصول، باتری آن است. شما برای استفاده از این کنترلر باید به صورت مداوم از باتریهای AA استفاده کنید. راه حل این مشکل خرید جداگانه باتری اختصاصی ایکس باکس است. در غیر این صورت، میتوانید از بازی با این کنترلر نهایت لذت را ببرید.
کنترلر بازی SteelSeries Nimbus+
قیمت: از حدود 5.5 میلیون تومان
کنترلر Nimbus+ از شرکت SteelSeries یک محصول تمام عیار و جذاب برای کسانی است که خواهان بازی با آیپد هستند. Nimbus+ کیفیت خیلی خوبی دارد و درکنار راحتی، ویژگیهای مثبت زیادی را در خود جای داده است.
طراحی Nimbus+ جدای از ظاهر متفاوت آن، به محصولات سونی و کنترلر پلیاستیشن شباهت دارد. دستههای بزرگ باعث میشوند تا از خستگی گیمر جلوگیری شود. درکنار این مورد، Nimbus+ از باتری با عمر بالا هم بهره میبرد و با یک بار شارژ، میتوانید نزدیک به ۵۰ ساعت از آن استفاده کنید.
پشتیبانی از سرویس اپل آرکید هم دیگر دلیل حضور این کنترلر در فهرست ما است. با این حال، Nimbus+ مشکلاتی مثل اپلیکیشن اختصاصی و پشتیبانی دارد که اگر این موضوع مانعی برای شما نیست، میتوانید با خرید آن از بازی کردن لذت ببرید.
کنترلر بازی PlayStation DualSense
قیمت: از حدود 2.7 میلیون تومان
زمانی که دوال سنس پلیاستیشن 5 برای اولین بار معرفی شد، بسیاری طراحی آن را مدرن و آیندهنگرانه توصیف کردند. تغییرات دوال سنس نسبت به دوال شاک 4 تنها به اسم آن محدود نمیشود، بلکه سونی با این کنترلر توانسته بهبودها و امکانات کاملا متفاوتی به گیمپد جدیدش ببخشد. درست مثل دوال شاک 4، دوال سنس میتواند گزینه خیلی خوب و حتی بهتری برای بازی روی آیپد باشد.
امکانات بینظیر مثل بازخورد لمسی، سیستم ویبره واقعگرایانه، صفحه قابل لمس و پیشرفته، ارگونومی بیشتر نسبت به دوال شاک 4 و میکروفون داخلی، باعث شده تا دوال سنس بالاتر از کنترلر قبلی پلیاستیشن، به یک انتخاب خوب برای گیمرها تبدیل شود. به طول کل باید گفت که کیفیت ساخت دوال سنس هم بسیار بالا است و همین قضیه میتواند تاثیر زیادی روی بازی کردن مخاطب بگذارد.
کنترلر بازی Nintendo Switch Joy-Con
قیمت: از حدود 4.5 میلیون تومان
با عرضه کنسول هیبریدی نینتندو سوییچ، محصولات نینتندو مخاطبین بیشتری روی سایر پلتفرمها به دست آوردند. کنترلرهای مختلف سوییچ را قطعا در سایر لیستها دیدید، در این فهرست هم شاهد حضور جویکان (Joy-Con) هستیم. این کنترلر با دستگاههای اپل بیشترین سازگاری را دارد. جویکان در واقع یک کنترلر متشکل از دو قطعه جداگانه است، درحالی که میتوان این دو گیمپد را به دو سمت سوییچ متصل کرد، امکان استفاده از آنها با سایر اکسسوریها هم وجود دارد.
هر قسمت جویکان شامل چهار دکمه، یک جویاستیک و یک تریگر میشود. با ترکیب دو قسمت این کنترلر، امکانات زیادی در دسترس شما قرار میگیرد. همچنین میتوانید هر جویکان را به صورت جداگانه استفاده کنید که در تجربه بازیهای دو نفره تاثیر زیادی دارد. شاید این محصول در مقایسه با کنترلر ایکس باکس یا دوال سنس پلیاستیشن چندان رخنمایی نکند، اما سایر کاربردها، از آن یک گزینه خوب برای گیمرها میسازد.
کنترلر بازی GameSir T4 Pro
قیمت: از حدود 2.1 میلیون تومان
اگر یک گیمر حرفهای هستید، احتمالش کم نیست که به غیر از آیپد، از کنسول و پیسی برای انجام بازی استفاده کنید. در چنین شرایطی، کنترلر GameSir T4 Pro میتواند یک محصول کارآمد و مفید باشد. T4 Pro به سایر دستگاهها متصل شده و شما میتوانید درکنار بازیهای کژوال Apple Arcade، از تجربه بازی تراز اول یا AAA روی PC یا کنسول هم لذت ببرید.
برای بازی با یک آیپد، T4 Pro کنترلر گران قیمتی نیست. وقتی هم ویژگیهای آن را مورد بررسی قرار دهیم، بیشتر به این موضوع پی خواهید برد. درکنار چیدمان دکمهها به شکل کنترلرهای ایکسباکس، T4 Pro دارای بازخورد لمسی و ظاهر زیبایی است. یکی از ایرادات این گیمپد اما مربوط به اتصال آن است. شما برای بازی با T4 Pro روی انواع دستگاهها، باید به صورت دستی آن را به بلوتوث متصل کنید.
اگر این مشکل برای شما چندان جدی نیست، T4 Pro یک گیمپد عالی برای آیپدتان خواهد بود. درکنار این محصول، یک نگهدارنده هم دریافت خواهید کرد که درصورت بازی با آیفون یا موبایلهای اندرویدی، جوابگوی نیازهایتان خواهد بود.
کنترلر بازی GuliKit KingKong 2 Pro
قیمت: از حدود 5.0 میلیون تومان
کنترلر KingKong 2 Pro از شرکت GuliKit میتواند یکی از بهترین کنترلرهای بیسیم برای تبلت آیپد شما باشد. به جای استفاده از جویاستیکهای مشابه با کنترلرهای ایکسباکس یا دوال سنس، KingKong 2 Pro از جویاستیکهایی با سنسور مخصوص استفاده میکند.
از آنجا که در این بخش هیچ ایرادی وجود ندارد، خطراتی مثل احتمال دریفت، این کنترلر را تهدید نمیکند. جویاستیکهای این کنترلر عمری بالغ بار ۵۰ میلیون بار استفاده داشته و در کنار دوام بالا، ضد شکستگی و خراب شدن هستند. به این ویژگیها راحتی و جلوگیری از خستگی دست را هم اضافه کنید.
از دیگر نقاط قوت کنترلر KingKong 2 میتوان به شخصیسازی کامل و هماهنگی با سایر دستگاهها از جمله آیفون، آیپد، پلیاستیشن 5، نینتندو سوییچ و ایکسباکس (برای اتصال به ایکسباکس نیازمند دانگل است) اشاره کرد. این محصول دو موتور ویبره با امکان تنظیم شدت لرزش و یک سنسور حرکتی هم دارد.
کنترلر بازی Gamevice
قیمت: از حدود 6.9 میلیون تومان
با اینکه میتوان از کنترلرهایی مثل جویکان برای بازی با آیپد استفاده کرد، اما داشتن یک کنترلر مخصوص برای این دستگاه حس دیگری دارد. کنترلر اختصاصی Gamevice برای آیپد دقیقا همان چیزیست که هر از گاهی راجع به آن فکر میکنیم.
این کنترلر دارای دیزاین تلسکوپی بوده و بسته به آیپد شما، آن را به خوبی پوشش میدهد. دستگاههای پشتیبانی شده توسط این کنترلر شامل نسل ۵ تا ۹ آیپد و سری Air میشود. اتصال این محصول به آیپد از طریق پورت لایتنینگ صورت میگیرد، جویاستیکها کاملا اندازه هستند و تریگرها و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون هم از کیفیت خوبی دارند. قابلیت شارژ همزمان هم دیگر نقطه قوت این محصول به حساب میآید.
پشتیبانی از سرویسهای استریم مختلف، از این کنترلر یک محصول خوب ساخته است. ضمن اینکه با خرید این گیمپد، اشتراک یک ماهه سرویس ایکسباکس گیمپس را هم دریافت خواهید کرد.