به جز پخش کدکهای ویدئویی رایج مانند H.263، H.264 AVC، MPEG-4 SP و VP8 که برای بارگذاری در شبکههای اجتماعی هم مناسباند، برنامه های پخش فیلم در اندروید (پیشفرض) محدودیتهای خاص خودشان را دارند. با پیشرفت گوشیهای تلفن همراه هوشمند، کدکهای ویدئویی بیشتری رواج پیدا کردهاند که الزاما تحت پوشش ویدیو پلیر اندروید (پیشفرض) نیستند. کدکهایی مانند AVCHD، Ogg، M2TS یا Apple ProRes 422 HQ توسط پلِیِرهای اندرویدی پشتیبانی نمیشوند.
از این رو گوگلپلی جایگزینهای زیادی را به جای پخشکنندههای پیشفرض اندروید به کاربران پیشنهاد میکند. این برنامه های پخش فیلم در اندروید میتوانند انواع فرمتهای صوتی و تصویری را به خوبی پخش کنند و انواع فایلهای رسانهای را نمایش دهند. در ادامه این مطلب چندین ویدیو پلیر اندروید را برایتان معرفی میکنیم.
VLC برای اندروید
هیچ پلِیِری به اندازه VLC روی کامپیوترهای شخصی اجرا نمیشود. مهم نیست چه فایلی را با VLC باز میکنید، این پخشکننده تمام کدکهای ویدئویی از قبیل MKV، MP4، MOV، AVI، Ogg و غیره را پشتیبانی میکند. اما VLC تنها مختص کاربران سیستمهای کامپیوتری نیست. کاربران گوشیهای اندرویدی نیز میتوانند از ویدیو پلیر اندروید VLC به خوبی استفاده کنند. VLC همچنین برای پخش موزیک نیز عالی است، چراکه از یک اکولایزر داخلی برای بهبود کیفیت پخش صدا استفاده میکند.
Video Player All Format از شرکت InShot Inc.
کمپانی InShot را با برخی از بهترین نرمافزارهای مرتبط با محتواهای شبکههای اجتماعی مانند YouCut، Photo Editor Pro و Screen Recorder میشناسیم. این کمپانی با عرضه پلیر Video Player All Format که پیش از این با نام XPlayer شناخته میشد، سر و صدای زیادی به پا کرد. Video Player All Format علاوه بر پخش انواع کدکهای صوتی و تصویری، از قابلیتهای اختصاصی اندروید مانند Chromecast یا پخش همزمان ویدئو در پنجرههای چندگانه نیز پشتیبانی میکند.
با استفاده از پلیر Video Player All Format میتوانید سرعت پخش فایلهای چندرسانهای را کنترل کرده و روی تصاویر زوم کنید. اما مهمترین ویژگی Video Player All Format امکان رمزگذاری روی فایلهای تصویری است تا هرکسی نتواند ویدئوهای شما را ببیند.
MX Player
گرچه مشکلات مربوط به مجوزهای قانونی باعث شده تا MX Player نتواند کدکهایی مانند DTS و AC3 را پخش کند، اما این پلیر هنوز هم یکی از بهترین نرمافزارهای پخش محتواهای رسانهای است. والدینی که بچههایشان زیاد از گوشی و تبلت استفاده میکنند بهتر است بدانند که MX Player قابلیتی به نام قفل کودک دارد. این قابلیت به کودک اجازه میدهد تا با استفاده از تبلت یا گوشی فقط بتوانند ویدئو و کارتون تماشا کند و تصادفا با کسی تماس نگیرد یا وارد برنامههای دیگر نشود.
اگر از گوشیهای اندرویدی قدرتمندی مانند سامسونگ گلکسی یا گوگل پیکسل استفاده میکنید، کیفیت پخش فایلهای ویدئویی روی MX Player بسیار نرم خواهد بود. همچنین اگر کدکهای ویدئویی مورد نظر به صورت پیشفرض در MX Player وجود نداشت، میتوانید این کدکهای جدید را دانلود کرده و به این برنامه اضافه کنید.
Playit-All in One Video Player
Playit-All in One Video Player از چندین کدک صوتی و تصویری پشتیبانی میکند. گرچه این ویدیو پلیر اندروید چندین ویژگی جذاب دیگر هم دارد که کاربران اندروید میتوانند از آنها لذت ببرند. از جمله قابلیت دانلود مستقیم ویدئوها از فیسبوک، اینستاگرام، و ویمئو.
کاربرانی که مایلند موزیک ویدئوهای محبوبشان را به فایل MP3 تبدیل کنند نیز میتوانند به سادگی با استفاده از کانورتور (تبدیلگر) داخلی برنامه استفاده نمایند. علاوه بر این، امکان به اشتراکگذاری مستقیم موزیک و ویدئو با سایر گوشیهای اندرویدی نیز از طریق Playit-All in One Video Player وجود دارد.
aPlayer
یکی از مهمترین و اصلیترین قابلیتهای aPlayer، توانایی این پلیر در پخش ویدئوهایی است که از فناوری صوتی Dolby Vision استفاده میکنند. این پلیر همچنین میتواند به صورت خودکار ویدئوهای روی مرورگر گوشی شما را شناسایی کرده و آنها را پخش کند.
در مورد ظرفیتهای شبکهای aPlayer نیز باید بگوییم که این نرمافزار میتواند ویدئوها را از روی سرور Chromecast و FireTV هم پخش کند. aPlayer همچنین میتواند از طریق FTP فایلهای ویدئویی قرار گرفته روی دستگاههای دیگر را نیز پخش نمایند. این ویدیو پلیر اندروید امکان تنظیم سرعت پخش و چندین تغییر دیگر روی فایلهای رسانهای را در اختیار شما قرار میدهد.
Video Player
Video Player برنامهای است که میتواند حجم زیادی از فایلهای صوتی و تصویری با با فشار آوردن به بخش سختافزاری گوشی پخش کند. این پلیر همچنین از زیرنویس هم پشتیبانی میکند. وقتی بحث پخش زیرنویس به میان میآید، Video Player تنها پلیری است که از فرمتهای زیرنویس گوناگون پشتیبانی میکند.
این پلیر از یک اکولایزر قدرتمند نیز برای پخش هرچه بهتر انواع فرمتهای ویدئویی و صوتی استفاده میکند. با استفاده از این اکولایزر پنج کاناله، میتوانید بیس صدا را تقویت کنید، افکت بازتاب سهبعدی به آن بدهید و از 10 حالت پیشفرض پخش صدا نیز بهرهمند شوید.
Archos Video Player
شما میتوانید فرمتها و کدکهای ویدئویی گوناگونی را با Archos Video Player روی گوشی اندرویدی خود پخش کنید. بسته به نوع فایل ویدئویی، این برنامه میتواند به صورت خودکار توضیحات، خبرها و پوسترهای فیلم را در فضای آنلاین پیدا کرده و برای شما نمایش دهد. اگر دوست دارید کسی نداند چه ویدئوهایی تماشا کردهاید، در این اپلیکیشن گزینهای وجود دارد که مانع ثبت تاریخچه تماشای ویدئوها میشود.
BSPlayer
نسخه پایه BSPlayer نیز یکی از بهترین پخشکنندههای رایگانی است که میتوانید از آن روی گوشی اندرویدی خود استفاده کنید. بهترین قابلیت این نرمافزار استفاده بهینه آن از باتری گوشی است. همچنین میتوانید با استفاده از ابزارهای داخلی این پلیر روشنایی، رنگ (تن رنگی و سیاه و سفید) و کنتراست تصویر را هم تغییر دهید.
All Cast
بسیاری از پلیرهای قرار گرفته در این فهرست میتوانند محتواهای مختلف را روی دستگاههای گوناگون پخش کنند. از کرومکست گرفته تا کنسولهای گیمینگ. All Cast هم میتواند این کار را انجام دهد، با این تفاوت که این روند را به صورت برعکس هم طی میکند!
یعنی میتواند محتواهای ویدئویی را از دستگاههای دیگر نیز روی گوشی تلفن همراه پخش کند. این قابلیت برای کاربرانی مناسب است که حجم کافی برای ذخیرهسازی فایلها ندارند و ترجیح میدهند به صورت شبکهای محتواهای رسانهای خود را تماشا کنند.
KMPlayer
درست مانند VLC، نرم افزار KMPlayer هم از جمله مشهورترین و محبوبترین پلیرها روی ویندوز و OSX است. نسخه اندرویدی این پلیر نیز کدکهای و فرمتهای صوتی و تصویری مختلفی را پشتیبانی کرده و جزو قدرتمندترین پخشکنندههای موبایلی شناخته میشود.
شما میتوانید با استفاده از KMPlayer مستقیما از روی سرویسهای ابری مانند گوگل درایو و دراپباکس نیز فایل ویدئویی پخش کنید. نسخه ویآیپی KMPlayer نیز اجازه ادیت ویدئوها، درست کردن گیف و تغییر ظاهر نرمافزار را به شما میدهد.
BubbleUPnP
یکی از برنامه های پخش فیلم در اندروید BubbleUpnP است که میتواند از فرمتهای ویدئویی مختلفی پشتیبانی کند. علاوه بر آن به صورت همزمان فایلهای رسانهای را روی چندین دستگاه گوناگون، از کنسولهای گیمینگ گرفته تا کرومکست و آمازون فایر پخش کند. این ویدیو پلیر اندروید همچنین از سرویسهای اختصاصی پخش موزیک مانند Tidal و Qobuz نیز پشتیبانی میکند. کاربران میتوانند از طریق BubbleUpnP، با استفاده از دستگاههای دیگر محتواهای ویدئویی روی گوشی خود پخش کنند.
GPlayer-AllFormat
در ظاهر، پلیر GPlayer-AllFormat تنها میتواند از محبوبترین کدکهای ویدئویی و صوتی پشتیبانی کند. اما این نرمافزار قابلیتهای دیگری هم دارد که باعث شده در فهرست بهترین پلیرهای اندرویدی قرار بگیرد. از جمله امکان پخش محتوا روی کرومکست و پشتیبانی ازپخش زیرنویس. شما همچنین میتوانید با استفاده از این پلیر به صورت همزمان روی چند پنجره مختلف، چندین فایل ویدئویی رابه شکل گروهی پخش کنید.
PlayerXtreme
PlayerXtreme در بین کاربران iOS معروفتر است، چراکه پیش از عرضه نسخه اندرویدی با عنوان بهترین پلیر شخص ثالث روی گوشیهای iOS شناخته میشد. PlayerXtreme از چندین فرمت صوتی و تصویری پشتیبانی میکند. این پلیر توان پخش فرمتهای گوناگون زیرنویس را دارد و مصرف باتری آن بهینه است. جذابترین قابلیت این پلیر امکان پخش فریم به فریم تصویر است که برای تحلیل دقیق بصری ویدئوها بسیار کارآمد است.
nPlayer
nPlayer از فرمتهای ویدئویی مختلف از جمله DTS پشتیبانی میکند. اما امکان وارد کردن ویدئو از سرویسهای ابری به آن، بهترین قابلیتش محسوب میشود. شما میتوانید با استفاده از nPlayer به صورت مستقیم از گوگل درایو و دراپباکس ویدئو پخش کنید یا فایلهای رسانهای خود را از گوشی روی تلویزیونهای هوشمند نمایش دهید. این برنامه از خروجی HDMI هم پشتیبانی میکند.
LocalCast
LocalCast در واقع رقیب AllCast بوده و کاربردها و عملکردهای مشابهی دارد. از جمله پخش ویدئو روی گوشی از کرومکست، ایکسباکس، فایر استیک و اپل تیوی. LocalCast هم اجازه پخش فایلهای ویدئویی از سرویسهای ابری را میدهد و از بیشتر دستگاههای سازگار با DLNA پشتیبانی میکند.
MPV
MPV یک ویدئو پلیر منبعباز و رایگان است که بهترین قابلیتهای سایر پلیرهای اندرویدی را باهم ترکیب میکند. این برنامه از بیشتر فرمتها و کدکهای ویدئویی، زیرنویسها، پخش شبکهای و حتی قابلیتهای نوینی مانند پخش تصویر در تصویر پشتیبانی میکند. تجربه کاربری این برنامه بسیار آسان بوده و مصرف باتری آن هم واقعا کم است. به اعتقاد بیشتر کاربران، MPV بعد ازVLC بهترین پلیر اندرویدی است.
Plex
اگر ظرفیت حافظه داخلی گوشی شما پایین است و ویدئوهای زیادی برای تماشا کردن دارید، Plex بهترین پلیری است که میتوانید از آن استفاده کنید. Plex به شما اجازه میدهد که روی رایانه شخصی خود یک سرور ایجاد کنید و از طریق آن فایلهای ویدئویی را از حافظه کامپیوتر روی گوشی خود پخش کنید. با اینکار دیگر نیازی به داشتن فضای ذخیرهسازی زیادی روی گوشی خود نخواهید داشت. البته برای استفاده از Plex باید ماهیانه 4.99 دلار هزینه اشتراک پرداخت کنید.
Xender
Xender در واقع ترکیبی از برنامههای پخشکننده ویدئو و انتقالدهنده فایل است. شما میتوانید با استفاده از Xender موزیک و ویدئو را بدون نیاز به دادههای گوشی، تحت یک شبکه آفلاین داخلی به دستگاههای دیگر منتقل کنید. علاوه بر آن، Xender میتواند بدون دشواری خاصی بسیای از کدکهای ویدئویی و صوتی را نیز پخش کند. این ویدیو پلیر اندروید گزینه خوبی برای کسانی است که تمایل زیادی برای ارسال فایلهای رسانهای به دوستانشان دارند.
پلیرهای پیشفرض گوشیهای اندرویدی
پلیرهای پیشفرض گوشی نسبت به زمانهای گذشته پیشرفت زیادی کردهاند. امروزه این پلیرها میتوانند تقریبا هر فایلی را پخش کنند. این برنامهها بخشی از حافظه داخلی شما را اشغال کرده و معمولا هم نمیتوانید آنها را حذف کنید. اندروید هر سال در پشتیبانی از کدکهای ویدئویی مختلف پیشرفتهتر میشود. پلیرهای پیشفرض اندرویدی امروزه میتوانند از کدک HDR VP9 هم پشتیبانی نمایند. بعضی از آنها هم هستند که حتی تنه به تنه VLC میزنند!
در این مطلب به معرفی انواع برنامه های پخش فیلم در اندروید پرداختیم، اگر از هرکدام از این برنامهها تا به حال استفاده کردهاید، تجربه خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر اپلیکیشن بهتری میشناسید که میتوانست جزو این لیست باشد، به ما معرفی کنید.
معرفی اپلیکیشن: اگر علاقهمند به تماشای فیلم هستید، حتما روی مطلب «برنامه های فیلم و سریال» کلیک کنید و با این برنامه های کاربردی آشنا شوید.