یکی از مزایای اصلی سیستم عامل اندروید نسبت به iOS، قابلیت شخصیسازی آن است. شما در گوشیهای اندرویدی میتوانید رنگ بخشهای مختلف سیستم و یا حتی آیکونها را تغییر دهید. اما اگر بخواهید ظاهر دستگاهتان را به کلی عوض کنید، میتوانید از برنامههای لانچر استفاده کنید. این ویژگی که در سیستم عامل اپل امکانپذیر نیست، به شما اجازه میدهد حال و هوای جدیدی را به سیستم خود ببخشید. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم 15 عدد از بهترین لانچرهای اندروید را برای شما ذکر کنیم تا بتوانید انتخاب بهتری میان آنها داشته باشید.
برای استفاده از لانچر شما نیازی به روت کردن دستگاه و یا نصب رام کاستوم ندارید. فرایند انجام این کار بسیار ساده است و شما فقط باید برنامه لانچر را نصب کنید. بازگردانی تمام این کارها هم بسیار ساده است، برای این کار شما باید برنامه لانچر را حذف کنید و با این روش تمامی تنظیمات به حالت عادی خود برخواهد گشت. ترتیب برنامههای این مقاله تصادفی است و تمامی برنامههای ذکر شده جزو بهترین لانچرهای اندروید محسوب میشوند.
Nova Launcher | لانچر نوا
مدتهاست که نوا لانچر بهترین یا یکی از بهترین لانچرهای اندروید محسوب میشود. این لانچر قدرت شخصیسازی گستردهای دارد و شما توانایی تنظیم تمام قسمتهای سیستم را دارید. در این لانچر حتی میتوانید آیکونها را عوض کنید و آنها را با اندازه دلخواهتان نمایش دهید. این لانچر قابلیت دانلود تم و پک آیکون را نیز در خود دارد که باعث میشود قابلیت شخصیسازی آن یک مرحله فراتر برود.
استفاده از تمهای دانلودی عموما سرعت سیستم را کم میکند و ممکن است باعث کندی دستگاه شود. اما خبر خوب این است که با وجود تمام قابلیتهای شخصیسازی، نوا لانچر همچنان بسیار سبک محسوب میشود و حتی میتواند سرعت سیستم را بالاتر هم ببرد. تمام قابلیتهای شخصیسازی هم باعث پیچیدگی بیش از حد برنامه نشده و تنظیمات آن بسیار ساده است.
این لانچر به دلیل برخورداری از محبوبیت بالا در میان کاربران، بخشی را به تبادل تمها اختصاص داده که در آنجا شما میتوانید تمها و آیکونهای مورد علاقه خود را با کاربران دیگر به اشتراک بگذارید و یا تمهای آنها را دانلود کنید. برای از دست ندادن چیدمان دلخواهتان، شما میتوانید از همه تنظیمات یک نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت لزوم، آن را دوباره روی برنامه اعمال کنید.
این لانچر در دو نسخه رایگان و پریمیوم عرضه میشود که بخش عمدهای از امکانات آنها مشابه است. اما شما در نسخه پریمیوم راههای بیشتری برای شخصیسازی سیستم دارید و برخی امکانات فقط برای این نسخه در دسترس است.
برخی از افراد نوا را به عنوان بهترین لانچر سامسونگ میشناسند زیرا این برنامه میتواند به خوبی از صفحه نمایش بزرگ و تواناییهای سختافزاری این دستگاهها بهره ببرد. همچنین بسیاری از کاربران سامسونگ این لانچر را با یک طرح مینیمال فعال میکنند تا بتوانند از آن بهتر استفاده کنند.
AIO Launcher | آیو لانچر
اگر علاقه دارید که اطلاعات زیادی را در صفحه اصلی جای دهید، آیو لانچر برای شما طراحی شده است. این لانچر تفاوتهایی با برنامههای دیگر دارد و تمامی موارد را در یک صفحه جای داده است. در این لانچر تمامی اطلاعات و موارد مورد نیازتان در یک صفحه جمعآوری شدهاند و دیگر مجبور نیستید تا میان چند صفحه جابجا شوید.
این صفحه دستهبندیهایی دارد که شامل برنامههای پر استفاده، نوتفیکیشنها، تلفن، ایمیل، کنترل پنل و … میشود. تمامی این موارد فقط در یک صفحه قرار دارند و شما میتوانید به راحتی میان آنها جابجا شوند. این لانچر سادگی را با پیچیدگی ترکیب کرده و دستاورد آن، محصولی است که در لیست بهترین لانچرهای اندروید جای میگیرد اما ممکن است تمامی افراد آن را دوست نداشته باشند.
بخش جزئیات سیستم در بالای صفحه نمایش به شما اجازه میدهد تا پارامترهای مهم سیستم را به سرعت چک کنید. در پایین صفحه نمایش هم یک دکمه برای جستجو وجود دارد که حتی از برنامههای سیستم هم فراتر میرود. شما اگر کلمهای را در این بخش تایپ کنید، نتایج شامل مخاطبان، برنامهها و حتی جستجو اینترنت هم میشود.
نگه داشتن این دکمه هم تنظیمات لانچر را باز میکند. اگر دکمه جستجو را هم به سمت دیگر صفحه نمایش بکشید، منویی باز میشود که شما میتوانید عملکردهای سریعی را برای آن تعریف کنید. این لانچر در نسخه پریمیوم هم عرضه میشود و شما برای دریافت آن باید هزینهای را پرداخت کنید. این نسخه از برنامه ویجیتهای اندروید را باز میکند و به شما اجازه میدهد تمامی فونتها و متن لانچر را هم تغییر دهید.
Poco Launcher | لانچر پوکو
یکی دیگر از برنامهها در لیست بهترین لانچرهای اندروید، همان رابط کاربری آشنای دستگاههای شیائومی است. شما میتوانید با نصب این لانچر، دستگاه خود را شبیه به دستگاههای پوکو کنید که ممکن است چندان جذاب به نظر نرسد. اما دقت داشته باشید که این لانچر ظاهر ساده و کاربری آسانی را به شما ارائه میدهد.
صفحه اصلی در این لانچر قابلیت شخصیسازی هم دارد اما قابلیتهای آن در حد لانچرهای دیگر نیست. شما میتوانید با کشیدن انگشتتان روی صفحه، منو برنامهها را باز کنید یا در رابط جابجا شوید. این لانچر همچنین به شما اجازه میدهد آیکونها و فونتها را هم شخصیسازی کنید. اگر هم از آیکونهای پیشفرض راضی نیستید، میتوانید در بخش تنظیمات پکهای جدیدی را دانلود کنید و ظاهر سیستم را تغییر دهید.
Square Home | اسکور هوم
ممکن است حتی نام لانچر اسکور هوم را تا حالا نشنیده باشید. اما ظاهر و طراحی خاص این لانچر باعث حضور آن در این لیست شده است. این لانچر برای افرادی طراحی شده که به دنبال طراحی مینیمال در دستگاه خود هستند و رابطکاربری سادهای را میخواهند. این لانچر شبیه به یک جدول طراحی شده که تمامی قسمتهای آن طراحی مربعی شکل دارند و شما میتوانید تمام بخشهای آن را به وسیله ویجیتهای مورد نظرتان پر کنید.
همچنین شما میتوانید انتخاب کنید که برای جابجایی میان ویجیتها میخواهید از اسکرول عمودی یا افقی استفاده کنید. این لانچر با قیمت 5 دلاری عرضه میشود و شما با پرداخت این مبلغ میتوانید به تمامی ویژگیهای آن دسترسی پیدا کنید. البته مهلت تست رایگان 14 روزه هم برای آن در نظر گرفته شده تا از خرید خود پشیمان نشوید.
LessPhone | لس فون
لانچر لس فون در حقیقت سعی دارد تا مانع استفاده بیشتر شما از دستگاه شود. به همین دلیل ما این لانچر را در لیست بهترین لانچرهای اندروید قرار دادهایم. این رابط ظاهر بسیار سادهای دارد و عملکرد شما با دستگاه را در راستای کمتر کردن زمان استفاده، محدود میکند. صفحه اصلی این لانچر بسیار ساده است و تقریبا هیچ گزینه خاصی ندارد.
این لانچر قسمتی را برای لیست کارهای شما اختصاص داده تا بتوانید همواره آنها را به خاطر داشته باشید. البته لیست برنامهها هم در این لانچر وجود دارد اما تعداد این برنامهها بسیار محدود است و شما باید برای اضافه کردن یک برنامه، برنامه دیگری را از این لیست حذف کنید. این موضوع ممکن است برای بسیاری از کاربران بسیار آزار دهنده باشد اما اگر شما نمیتوانید زمان استفاده از دستگاهتان را مدیریت کنید، استفاده از این لانچر را به شما پیشنهاد میکنید.
iOS 16 | لانچر آی او اس 16
ممکن است شما به ظاهر دستگاههای آیفون علاقه داشته باشید اما به هر دلیلی نتوانید از آنها استفاده کنید. این موضوع برای کاربرانی که رابط کاربری آیفون را دوست دارند اما نمیتوانند محدودیتهای آن را تحمل کنند، مشکل محسوب میشود. لانچر آی او اس 16 همانطور که از نامش پیداست، میتواند تجربه استفاده از آیفونهای اپل را تقریبا به صورت کامل به دستگاه اندرویدی شما منتقل کند.
این لانچر تمامی بخشهای رابط اپل از انیمیشنها گرفته تا تصاویر زمینه و ویجیتها را کاملا کپی میکند و تجربه جالبی را برای شما خلق میکند. شما برای استفاده از برخی قابلیتهای این لانچر به دانلود برنامههای دیگری نیاز دارید اما زمانی که تمامی موارد مورد نیاز آن را فراهم کنید، دستگاه شما تقریبا تبدیل به یک آیفون میشود.
Smart Launcher | اسمارت لانچر
اسمارت لانچر به دلیل کم کردن پیچیدگی لانچرهای دیگر، در لیست بهترین لانچرهای اندروید قرار گرفته است. این لانچر از یک منو استفاده میکند که برنامههای شما را به 6 دسته اصلی تقسیم میکنند و میتوانند پیدا کردن برنامه مورد نظرتان را بسیار برای شما سادهتر کنند. همچنین برای پیدا کردن برنامهها، یک دکمه سرچ هم در بخش پایین صفحه نمایش قرار گرفته است.
گزینه دیگری هم برای سرچ وجود دارد که نام آن جستجو هوشمند است. شما با جستجو در این بخش میتوانید نتایج را در میان مخاطبانتان، سرچ گوگل و یا حتی برنامههای گوگل پلی ببینید. اسمارت لانچر به شما قابلیتهای شخصی سازی نسبتا زیادی میدهد و شما میتوانید فونتها، تمها و شکل آیکون را هم تغییر دهید.
Microsoft Launcher | لانچر مایکروسافت
مایکروسافت لانچر همانطور که از نام آن پیداست، توسط شرکت مایکروسافت برای دستگاههای اندرویدی ساخته شده است. دلیل قرارگیری این لانچر در لیست بهترین لانچرهای اندروید، سادگی آن است. تمرکز این برنامه بر روی بخش سادگی و خلاقیت بوده و تمامی موارد به راحتی در دسترس شما قرار دارند. شما در این لانچر میتوانید نحوه جابجایی بین صفحات، شکل منو برنامهها و تقریبا تمام بخشهای ظاهری سیستم را شخصیسازی کنید.
در بخش سمت چپ صفحه اصلی قسمتی به نام اسمارت کارد وجود دارد که یکی از مزایای این لانچر محسوب میشود. شما در این بخش میتوانید کارهایی که باید انجام دهید، نوتهای ویندوز، تقویم و برنامههای پر استفادهتان را اضافه کنید تا سرعت استفاده از دستگاهتان را بالا ببرید. مایکروسافت لانچر همچنین تصاویر زمینه جذابی را به همراه حالت دارک مود جدید اضافه کرده که میتوانند روی سرعت دستگاه شما تاثیر زیادی داشته باشند.
Big Launcher | بیگ لانچر
ممکن است نام این لانچر در ابتدا کمی عجیب به نظر برسد. این لانچر در حقیقت برای افراد مسنتر و افراد تازه وارد به دنیای اندروید طراحی شده و سادگی، اصلیترین بخش طراحی آن است. طراحی صفحه اصلی در این لانچر شبیه به یک گرید انجام شده اما آیکونها در آن بسیار بزرگ هستند و هرکدام با رنگ متفاوتی نمایش داده شدهاند.
در صفحه اصلی این لانچر، برنامههای پر استفاده به صورت پیشفرض قرار دارند و اطلاعاتی مثل زمان، شارژ باتری و تاریخ هم در بالای این بخش نمایش داده میشوند. برای مواقع اضطراری، در پایین صفحه اصلی این لانچر یک دکمه SOS هم قرار دارند تا شما بتوانید در مواقع اضطراری با مخاطبان خود تماس برقرار کنید. قابلیتهای دیگری هم برای سادهتر کردن ظاهر لانچر در تنظیمات وجود دارند.
Wide Launcher | واید لانچر
واید لانچر یکی از خاصترین طراحیها را در میان رقبای خود دارد و علت قرارگیری آن در لیست بهترین لانچرهای اندروید، خاص بودن آن است. سازندگان این لانچر تلاش کردهاند تا این برنامه را بسیار خاص طراحی کنند و به همین دلیل در آن، شاهد صفحه نمایشی هستیم که تقریبا سه برابر بزرگتر از یک صفحه نمایش عادی است.
این موضوع به شما اجازه میدهد از اندازه آیکونهای عادی و محدودیتهای صفحه نمایش کوچکتر فاصله بگیرید و بتوانید به راحتی دستگاهتان را طبق سلیقه خودتان طراحی کنید. همچنین در این لانچر قابلیتهای شخصیسازی زیادی وجود دارد که می توانند به راحتی با لانچرهای دیگر رقابت کنند. حالتی به نام Decorate mode در واید لانچر وجود دارد که به شما اجازه میدهد برخی از بخشهای دیگر را به صورت کامل طراحی کنید که میتواند نکته بسیار مثبتی محسوب شود.
Niagara Launcher | نیاگارا لانچر
نیاگارا لانچر در دنیای لانچرهای موبایل تقریبا تازه وارد محسوب میشود اما ویژگیهای خاص آن باعث شده تا طرفداران آن روز به روز بیشتر شوند. علت قرارگیری نیاگارا لانچر در لیست بهترین لانچرهای اندروید، مینیمال و مدرن بودن آن است. این لانچر برنامهها را در یک لیست عمودی به ترتیب حروف الفبا مرتب میکند.
البته شما با انتخاب برنامههای مورد علاقهتان، میتوانید آنها را در یک لیست در کنار صفحه اصلی قرار دهید. در نیاگارا لانچر روی استفاده تکدستی از دستگاه تمرکز زیادی شده و شما میتوانید به راحتی از تلفن همراهتان استفاده کنید. نوتیفیکیشن برنامهها هم حالا بخشی از این لانچر شدهاند و شما به کمک آن میتوانید بدون باز کردن برنامهها، به پیامهایتان پاسخ دهید.
نیاگارا لانچر هم گزینههای شخصیسازی دارد اما به دلیل مینیمال بودن ظاهر برنامه، طبیعتا گزینههای شما هم محدودتر خواهند بود. شما با این لانچر حتی میتوانید ویجیتهای مورد نظرتان را در میان نوتیفیکیشنها قرار دهید.
Lawnchair 2 | لانچیر 2
اگر به لانچرهای مینیمال علاقه دارید، میتوانید به لانچیر 2 هم نگاهی بیندازید. این لانچر بر پایه لانچر دستگاههای گوگل پیکسل ساخته شده اما امکانات آن از نرمافزار گوگل هم فراتر میروند. این لانچر به اندازه رقبای دیگرش امکانات خاصی را ارائه نمیدهد اما میتوان ویژگیهای آن را کافی برای کاربر دانست.
شما در این برنامه میتوانید آیکونها و فونت برنامههایتان را بسته به سلیقه خودتان تنظیم کنید و یا حتی آنها را در حالت دارک مود تغییر دهید. شما با نصب اکستنشن Lawnfeed میتوانید فید گوگل را هم به لانچرتان اضافه کنید و از آخرین اخبار مورد علاقهتان مطلع شوید. در کل اگر به دنبال یک لانچر ساده هستید که امکانات مناسبی را به شما ارائه کند، میتوانیم لانچیر 2 را به شما پیشنهاد کنیم.
Nothing Launcher | ناتینگ لانچر
شرکت ناتینگ یکی از جدیدترین شرکتهای تکنولوژی محسوب میشود که توانست با عرضه اولین تلفن همراه خود، سر و صدای زیادی به پا کند. در بررسی ناتینگ فون 1، یکی از نکاتی که توجه ما را جلب کرد، رابط کاربری آن بود. رابط کاربری این شرکت بسیار ساده است و سرعت بالایی دارد. ناتینگ هم به همین دلیل یک نسخه از رابط کاربری خودش را در قالب لانچر معرفی کرده تا کاربران بتوانند بدون خرید گوشیهای این شرکت، از رابط آنها بهرهمند شوند.
البته این لانچر فعلا در حالت بتا قرار دارد اما کم و کاستی در تجربه آن دیده نمیشود. علت قرار گیری ناتینگ لانچر در لیست بهترین لانچرهای اندروید، سادگی بسیار زیاد آن است. این لانچر هیچ گزینه اضافی و غیر کاربردی را در اختیار کاربر قرار نمیدهد و ظاهر بسیار سادهای دارد. حذف گزینههای اضافی از این لانچر، باعث افزایش سرعت آن شده و کار با آن را بسیار برای کاربر ساده کرده است.
Ratio Launcher | ریشیو لانچر
لانچر ریشیو یکی دیگر از لانچرهایی است که سعی کرده تجربهای مینیمال را به کاربر ارائه دهد. اما یکی از مهمترین دلایل محبوبیت آن، جمعآوری تمامی پیامرسانها در یک بخش است. شما در این لانچر میتوانید عملکردی شبیه به آیمسیج اپل داشته باشید. بخشی در ریشیو طراحی شده که تمامی پیامها از پیامرسانهای مختلف را در آنجا نشان میدهد.
این ویژگی برای بسیاری از کاربران بسیار جذاب است و شما به کمک آن میتوانید از ورود به چند برنامه برای پاسخ دادن به پیامهایتان جلوگیری کنید. این لانچر همچنین برنامههایتان را در چند دسته بندی مختلف قرار میدهد و به شما کمک میکند تا هرکدام را در بخش خاص خودش پیدا کنید. دستهبندی تمها هم در این لانچر بسیار گسترده هستند و میتوانند ظاهرهای مختلفی را در اختیار کاربر قرار دهند.
Action Launcher | اکشن لانچر
اکشن لانچر یکی از برنامههایی محسوب میشود که مدتهاست در اختیار کاربران قرار گرفته و ویژگیهای جذابی دارد. این لانچر بیش از 10 میلیون بار از گوگل پلی دانلود شده و ویژگیهای آن هرروز کاربران بیشتری را جذب میکند. اکشن لانچر در ابتدا ظاهری شبیه به اندروید خام داشت اما حالا ظاهر آن شباهت زیادی به رابط کاربری گوگل پیکسلها دارد.
این لانچر در زمینه گزینههای ارائه شده به کاربر، به راحتی میتواند با بهترین لانچرهای بازار رقابت کند. در آخرین نسخه، رنگبندی سیستم با تم متریال یو اندروید هماهنگ شده و رنگ تمامی اجزای سیستم در آن قابل تغییر است. این برنامه به صورت رایگان عرضه میشود اما شما برای دسترسی به برخی ویژگیهای خاص آن، باید نسخه پولی را خریداری کنید.
بهترین لانچرهای اندروید کدام است؟
در مورد بهترین لانچرهای اندروید هیچ قطعیتی وجود ندارد زیرا جواب برای هر کاربر متفاوت است. اگر شما به دنبال تغییر حال و هوای دستگاهتان هستید و میخواهید ظاهر ساده آن را تغییر دهید، به شما پیشنهاد میکنیم با توجه به نیازهایتان یکی از لانچرهای ذکر شده را دانلود کنید. اما ممکن است برای پیدا کردن بهترین گزینه، مجبور باشید تا چند لانچر را امتحان کنید.
در هر صورت، تغییر ظاهر کلی دستگاه میتواند تغییر بسیار جذابی باشد. به همین دلیل به شما پیشنهاد میکنیم تا این کار را امتحان کنید. در پایان هم اگر از لانچر نصب شده راضی نبودید، میتوانید به راحتی آن را پاک کنید و به رابط کاربری عادی دستگاهتان برگردید.
اگر شما از لانچرهای ذکر شده در این لیست استفاده کردهاید و یا لانچرهای خوب دیگری را میشناسید، لطفا نظرتان را در بخش کامنت با ما به اشتراک بگذارید.