برنامه ساخت مایند مپ بهتازگی در دنیای دیجیتال از اهمیت بالایی برخوردار شده و دلیل آن کاملا واضح است. در ادامه قصد داریم به بررسی این نوع اپلیکیشنها و معرفی 10 نسخه برتر آن بپردازیم.
اپلیکیشنهای مایند مپ میتوانند نقشههای ذهنی را ترسیم کرده و ایدههایتان را به شکل واضحتری نمایش دهند. استفاده از این اپلیکیشنها به کاربر اجازه میدهد تا ایدههایش را دستهبندی کرده و آنها را بهتر پیاده کند. این موضوع ممکن است در ابتدا کمی بیاهمیت جلوه کند اما اگر در زندگی روزمره با مسائل زیادی روبهرو هستید یا دائما ایدههای جذابی را فراموش میکنید، قطعا استفاده از این برنامهها میتواند تا حد زیادی این مشکلات را رفع کند.
یک برنامه ساخت مایند مپ خوب باید بتواند با صرف کمترین زمان و وارد کردن کمترین حجم اطلاعات، چند مدل نقشه را در اختیار کاربر قرار داده و ظاهر جذابی داشته باشد. همچنین حضور یک نقشه ذهنی دیجیتال در فضای کار میتواند به افزایش خلاقیت کاربران نیز کمک کند و ایدههای جدیدی را به وجود بیاورد.
برنامه EdrawMind
برنامه EdrawMind یکی از گزینههای خوب برای تقویت مهارتهای تفکر و اضافه کردن خلاقیت به ایدهها بهشمار میرود. این برنامه در تمامی دستگاهها و سیستمعاملها قابل استفاده است و میتواند امکان کار همزمان روی یک پروژه بهصورت آنلاین را فراهم کند. صدها تمپلیت آماده در این برنامه وجود دارند که میتوانند به کاربر در تولید محتوای جدید کمک کنند و نکته جذاب آن اینجاست که حتی در نسخه رایگان برنامه امکان دریافت خروجی با فرمتهای مختلف هم وجود دارد.
برنامه FreeMind
فری مایند یکی از برنامههای ساده ساخت مایند مپ به حساب میآید که ظاهری ساده و امکانات متعددی را به کاربران ارائه میکند. برای اجرای این برنامه باید نرمافزار جاوا را روی سیستم خود نصب کنید. این برنامه ظاهر قدیمی دارد که ممکن است در نگاه اول کمی ناامیدکننده بهنظر برسد اما باید گفت که با وجود استفاده از یک رابط کاربری قدیمی، فری مایند میتواند بهراحتی نیازهای کاربر را برطرف کند.
این برنامه را میتوان با امکانات و ظاهر یکسان روی سیستمهای ویندوز، لینوکس و مک دانلود کرد که دامنه کاربران آن را گسترش میدهد. همچنین امکان دریافت فایلهای خروجی با فرمت پیدیاف، پیانجی و HTML هم در این برنامه وجود دارد و شرکت هزینهای را در قبال آن از کاربر دریافت نمیکند.
برنامه SimpleMind
سیمپل مایند یک برنامه ساخت مایند مپ نسبتا معروف است که ظاهری منحصربهفرد دارد. این برنامه توانایی خلق نقشههای بزرگی را دارد که میتوان از آنها در تمامی دستگاهها استفاده کرد. همچنین مپهای خلق شده به صورت آنلاین در دسترس تمامی دستگاههای کاربر قرار میگیرد و برای استفاده از آنها باید این اپلیکیشن را روی دستگاه مورد نظر نصب کرد.
در این برنامه علاوهبر نقشههای ذهنی، امکان تولید لیستهای انجام کار یا تایپ کردن کامنتهای مختلف هم وجود دارد که میتواند فرآیند تولید و تدوین فایلها را آسانتر کند. بهدلیل برخوردار بودن از قابلیتهای ذکر شده، این برنامه مورد توجه دانشآموزان، تحلیلگران و سخنرانها قرار گرفته است.
برنامه MindManager
برنامه مایند منیجر تمامی ایدههای کاربر را جمع آوری کرده و آنها را براساس اهمیت یا زمان مورد نیاز برای انجام رده بندی میکند. حضور این قابلیت میتواند روند اجرای پروژه را سریعتر کرده و کارهای مورد نیاز را دسته بندی کند. این برنامه به صورت تخصصی برای شرکتهایی طراحی شده که نیاز به قابلیتهای خاصی دارند.
به همین دلیل استفاده از MindManager تنها برای 30 روز رایگان است و پس از آن، نیاز به پرداخت هزینه اشتراک دارید. البته باید گفت که پرداخت این هزینه اصلا بی دلیل نیست زیرا شرکتهای زیادی این برنامه را به عنوان یک ابزار مفید و بسیار کاربردی معرفی کردهاند.
برنامه Ayoa
در میان برنامههای ترسیم نقشه ذهنی که به صورت اوپن سورس ساخته شدهاند میتوان به Ayoa اشاره کرد. تمرکز اصلی این برنامه روی بالاتر بردن سرعت پیشرفت و کاهش نیروی مورد نیاز برای دستیابی به اهداف است. یکی از مواردی که این نمونه را از سایر رقبا متمایز میکند، فراوانی تمپلیتها و گرافهای آن است که میتواند ظاهر نقشه خروجی را تا حد زیادی بهتر کند.
این برنامه به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار دارد و همین موضوع آن را برای شرکتهای کوچک یا افرادی که به دنبال یادگیری مهارت خاصی هستند، تبدیل به یک گزینه فوقالعاده کرده است. استفاده از این برنامه بسیار ساده است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.
برنامه SmartDraw
این برنامه به کاربر اجازه میدهد تا نقشههای سادهای را در مدت زمان کوتاهی خلق کند و از قابلیتهای زیادی در بخش نقاشی استفاده کند. در بخش نقاشی میتوان گزینههای خلق شده را به چند دسته اول، دوم و… تقسیم کرد که کار کردن با آنها را بسیار آسانتر میکند. این برنامه برای سیستمعامل ویندوز و مک در دسترس است که به کاربر اجازه میدهد تا در هر دستگاهی خلاقیت خود را به تصویر بکشد.
همچنین گرافیکهای استفاده شده در این برنامه میتوانند حس مدرنی را به کاربر ارائه کنند و ظاهر نقشههای تولید شده را جذابتر کنند. البته دسترسی به برخی امکانات در نسخه رایگان محدود است و برای باز شدن تمامی گزینهها باید مبلغ 297 دلار را برای خرید دائم برنامه پرداخت کنید.
برنامه Coggle
برنامه کاگل را میتوان ابزار اصلی خلق نمودارهای درختی دانست. این برنامه در حقیقت یک وبسایت است و نیازی به دانلود فایلی ندارد و همین موضوع، دسترسی به آن را نسبت به سایر گزینهها راحتتر میکند. این ابزار را میتوان یک گزینه سریع و آسان برای پیادهسازی ایدهها و به اشتراک گذاری آنها با سایر دوستان و همکاران دانست.
این برنامهها همگی به عنوان گزینههای خوبی برای شرکتها و افراد خلاق شناخته میشود و استفاده از آنها میتوان نظم بیشتری را به کارها بیاورد. اگر شما هم گزینه دیگری را برای این کار میشناسید، آن را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.