بیپر در ابتدا بهعنوان یک مرجع جامع پیامرسان برای ویندوز عرضه شد و درگذر زمان و باتوجه به ارائه قابلیت استفاده از iMessage روی دستگاههای اندرویدی، محبوبیت زیادی را قبل از عرضه نسخه نهایی بهدست آورد.
تاکنون اپلیکیشنهای زیادی برای تجمیع همه پیامرسانها در یک اپلیکیشن عرضه شده که بیشتر آنها ناموفق بودند. آخرین اپلیکیشنی که در این زمینه ارایه شده است، بیپر (Beeper) نام دارد. با استفاده از این اپلیکیشن میتوان همه پیامرسانهای گوشی را حذف کرد تا هم فضای حافظه گوشی خالی شود و هم نیازی به پرش بین پیامرسانهای مختلف نباشد. در ادامه لیست برنامههایی که در این پلتفرم پشتیبانی میشوند در زیر آمده است:
- واتساپ
- فیسبوک مسنجر
- X (توییتر)
- iMessage
- SMS اندروید
- تلگرام
- سیگنال
- اسلک
- گوگل چت
- اینستاگرام
- ماتریکس
- دیسکورد
- لینکدین
- IRC (مانند Libera.chat)
چگونه بیپر را راهاندازی کنیم
اولین قدم برای استفاده از بیپر، ساخت اکانت است. پس از نصب اپلیکیشن و ورود به آن، کاربران با صفحه ورود یا ساخت حساب کاربری مواجه میشوند. سپس با اتصال پیامرسانهای مختلف به حساب کاربری، میتوان از آنها بهرهمند شد. این پلتفرم از ۱۵ سرویس مختلف پشتیبانی کرده که تقریبا شامل همه پیامرسانهای اصلی میشود.
نکته جالب پلتفرم بیپر، قابلیت استفاده از iMessage اپل روی گوشیهای اندرویدی است. درحقیقت سرویس بیپر با اطلاعات اپل آیدی به حساب کاربری افراد در مک مینی (Mac Mini) وارد میشود و با استفاده از آن بهعنوان سرور، پیامهای کاربران را ارسال میکند. در این سیستم، اپل به کاربر هشدار میدهد که یک دستگاه دیگر به حساب او وارد شده است، اما درنهایت جایی برای نگرانی وجود ندارد و پلتفرم بدون مشکل عمل میکند.
اینکه آیا بیپر میتواند اتصال iMessage یا دیگر پلتفرمها را در درازمدت حفظ کند، مشخص نیست، زیرا پیش از این هم پلتفرمهای مشابه با چنین مشکلی مواجه بودند. با این حال اکنون پیامرسانهای پشتیبانی شده بدون مشکل اجرا میشوند. البته برخی از قابلیتهای جدیدتر پیامرسانها اکنون در دسترس نیست، اما در بهروزرسانیهای بعدی این مشکل حل میشود. ۲ پیامرسان دیسکورد (Discord) و اسلک (Slack) هم در دسته آزمایشی (Labs) قرار دارند و هنوز همه قابلیتهای آنها اضافه نشده است.
برای اتصال به بقیه پیامرسانها، بیپر از پروتکلهای متن باز یا open source بهره میبرد و همه آنها را رمزگذاری میکند. حتی پیامها در پلتفرمهایی مانند واتساپ که از رمزگذاری استفاده میکنند هم دوباره رمزگذاری شده تا از امنیت اطلاعات کاربران، اطمینان حاصل شود.
اطلاعات کاربران بهصورت رمزگذاری شده در سرورهای بیپر قرار میگیرد و کارمندان این شرکت به آنها دسترسی ندارند. بنابراین درصورت فراموشی کدهای اتصال به اکانت، کاربران امکان بازیابی بکآپ چتهای خود را ندارند.
قابلیت دیگر این پلتفرم، پشتیبانی از آن در سیستمعاملهای مختلف است. بیپر را میتوان در ویندوز، مک، کروم بوک، لینوکس، اندروید و iOS نصب کرد. استفاده از این سرویس هم رایگان است و اشتراک پلاس آن هم بین ۵ تا ۱۰ دلار قیمت دارد. این اشتراک قرار است پس از عرضه جهانی بیپر که تا قبل از زمستان ۱۴۰۲ است، به این پلتفرم اضافه شود.
در پاسخ به سوال کاربران مبنی بر قابلیتهای اضافه سرویس پلاس، در وبلاگ شرکت بیپر آمده است: «ما فقط بخش کمی از قابلیتهایی که تاکنون رایگان بوده را به بخش اشتراک پولی منتقل میکنیم . همچنین در آینده چند قابلیت جدید مانند استفاده از چند اکانت را به بیپر اضافه میشود که فقط برای کاربران اشتراک پلاس قابل دسترسی است».
اما راهاندازی بیپر به پیامرسانهای کاربران وابسته است. اگر کاربری اقدامات امنیتی ۲ یا چند مرحلهای را روی پیامرسان خود فعال کرده باشد، طبیعی است که باید مراحل را طی کند، اما درنهایت بیشتر از چند دقیقه طول نمیکشد. همچنین میتوان در هر لحظهای پس از نصب و راهاندازی، اکانتهای دیگری را متصل کرده یا اکانتهای متصل شده را حذف کرد.
چگونه از بیپر استفاده کنیم
پس از نصب و اتصال اکانتها، نوبت به استفاده از این پلتفرم میرسد. محیط این پلتفرم در کامپیوتر بسیار مرتب است که استفاده از آن را راحت میکند. پیامرسانهای متصل شده در نوار سمت چپ قرار دارند و کاربران با کلیک روی هر کدام، سرویس دلخواه در محیط پلتفرم باز میشود. قابلیت جابهجایی و مرتب کردن آنها بهصورت دستی و براساس سلیقه کاربر وجود دارد.
همچنین با کلیک روی علامت بیپر، همهی چتها در یک محیط و صرفنظر از سرویس آنها قرار میگیرند. مثلا همه چتهای اینستاگرام، تلگرام، واتساپ و گوگل چت در یک محیط قرار میگیرند و براساس ترتیب زمانی مرتب میشوند. البته قابلیت همگامسازی یک مخاطب در همه پلتفرمها وجود ندارد. مثلا نمیتوان همه چتها با یک مخاطب خاص را در پلتفرمهای مختلف در یک بخش و با ترتیب زمانی قرار داد.
اما قابلیتهای کاربردی بیشتری هم در این پلتفرم وجود دارد. مثلا پلتفرم بهصورت خودکار پیامهای اسپم را تشخیص داده و بهکاربر نمایش نمیدهد. همچنین میتوان چتهای کماهمیت را مشخص کرد تا هنگام دریافت پیام از آنها، اعلانی برای کاربر ارسال نشود. امکان پین کردن چتهای مهم در بالای همه چتها و آرشیو کردن چتها برای نمایش ندادن آنها وجود دارد و با کلیک راست روی چت، گزینههای پین کردن، کماهمیت و آرشیو بهنمایش درمیآیند.
قابلیت فرستادن پیام زمانبندی شده در این پلتفرم پشتیبانی میشود و میتوان پیامی را از قبل مشخص کرد تا در زمان مورد نیاز ارسال شود. قابلیت جستجو در این پلتفرم هم عملکرد جالبی دارد و مثلا هنگام جستجوی کاربر، از بین همهی پیامرسانها جستجو میکند. همچنین از حالت دارکمود در این پلتفرم پشتیبانی میشود تا کاربرانی که به این حالت علاقهمند هستند بتوانند از آن استفاده کنند.
در این پلتفرم از بخش عمده قابلیتهای پیامرسانها پشتیبانی میشود، اما کاربران برای استفاده از برخی قابلیتها باید به پلتفرم اصلی باز گردند. ارسال و دریافت پیامها، چتهای گروهی، ارسال و دریافت فایلهای تصویری و ویدیویی، بازخورد با ایموجی، اضافه کردن مخاطب جدید و بقیه قابلیتهای ابتدایی عموما در دسترس هستند. با این حال، ویژگیهای پیشرفتهتر مانند تماس تصویری و نظرسنجی در گروه فعلا پشتیبانی نمیشود و همانطور که اشاره شد، برای استفاده از آنها باید به پلتفرم اصلی هر پیامرسان مراجعه کرد.
برای تنظیمات باید روی نماد چرخدنده بالای لیست چتها کلیک کرد. در منوی تنظیمات میتوان پیامرسانهای بیشتری را اضافه یا پیامرسانهای قبلی را حذف کرد، نمایش و مدل نوشتهها را تغییر داد و قابلیت آرشیو خودکار را فعال یا غیر فعال کرد. با فعال کردن قابلیت آرشیو خودکار، چتهای قدیمیتر از بخش اصلی حذف شده و به بخش آرشیو منتقل میشود تا محیط برنامه خلوتتر شود.
یکی از نکات مثبت بیپر نسبت به اپلیکیشنهای قبلی با قابلیت مشابه، پشتیبانی آن در نسخههای دسکتاپ است. برنامههای مشابه یا از نسخههای دسکتاپ پشتیبانی نمیکردند یا عملکرد ضعیفی داشتند، اما بیپر در ابتدا بهعنوان اپلیکیشن دسکتاپ ساخته شد و برای همین عملکرد بسیار خوبی در نسخههای دسکتاپ دارد. با این وجود، نسخههای اندروید و iOS هم در ادامه اضافه شد و محیط آنها شبیه دسکتاپ طراحی شده است. چتها به ترتیب زمانی مرتب شدهاند و آیکون اپلیکیشنها در پایین صفحه قرار دارد.
کلام آخر
بیپر یک اپلیکیشن جامع برای استفاده از ۱۵ پیامرسان شامل تمامی سرویسهای محبوب مثل تلگرام، واتساپ و SMS اندروید است. نکته جالب این اپلیکیشن، قابلیت استفاده از سیستم اختصاصی iMessage برای گوشیهای اندروید و نسخههای دسکتاپ است. همچنین پیامهای کاربران در این اپلیکیشن رمزگذاری میشوند تا از امنیت آنها اطمینان حاصل شود. این اپلیکیشن تا قبل از زمستان ۱۴۰۲ عرضه میشود و در دسترس همه علاقمندان قرار میگیرد. پس از عرضه عمومی، یک اشتراک ماهانه پولی با قیمت بین ۵ تا ۱۰ دلار عرضه میشود که قابلیتهای بیشتری در اختیار کاربران قرار میدهد.
دانلود نسخه اندروید اپلیکیشن بیپر از گوگلپلی از اینجا، نسخه iOS از اپ استور از این لینک و برای دانلود مستقیم آن از وبسایت بیپر برای مک اینجا، برای نسخه ویندوز از این لینک، برای لینوکس اینجا و برای کروم از این لینک استفاده کنید.
خبر مرتبط: iMessage در یک قدمی اندروید!