برای بهبود تجربه کاربری تلفن همراه‌تان یا به تعویق انداختن خرید یک گوشی جدید، در ادامه قصد داریم چند تکنیک برای افزایش سرعت گوشی اندرویدی را ارائه کنیم.

دستگاه‌های اندرویدی نسبت به سایر رقبا از رابط کاربری آزاد‌تری برخوردارند که کنترل بخش‌های زیادی از آن در اختیار کاربر قرار دارد. این موضوع نکته مثبتی به حساب می‌آید اما از طرف دیگر، می‌تواند باعث بروز برخی مشکلات و کندی سیستم شود. بسیاری از کاربران به این موضوع توجهی نمی‌کنند یا نمی‌دانند که چگونه باید آن را حل کنند.

در ادامه به روش‌هایی اشاره کرده‌ایم که می‌توانند مشکلات موجود در بخش‌های مختلف سیستم‌تان را رفع کنند و در نتیجه، سرعت دستگاه را افزایش می‌دهند. البته دقت داشته باشید که انجام این کار‌ها می‌تواند سرعت سیستم را تا حد مشخصی بیشتر کند و در صورت قدیمی‌ بودن دستگاه، نمی‌توان کار خاصی را برای آن انجام داد.

به روز رسانی نسخه اندروید

دستگاه خود را آپدیت کنید

به تعویق افتادن بروزرسانی‌های نرم‌افزاری می‌تواند یکی از علت‌های کندی دستگاه‌های اندرویدی باشد. شرکت‌ها همیشه در تلاش هستند تا مشکلات سیستم‌عامل خود را به کمک ارائه بروزرسانی‌های نرم‌افزاری رفع کنند. در صورت قدیمی بودن رابط کاربری دستگاه یا بروزرسانی نکردن آن برای مدتی طولانی، ممکن است سرعت دستگاه‌تان کمتر شود. برای ارتقا نرم‌افزار دستگاه کافیست به بخش Software Update در تنظیمات مراجعه کنید و با کلیک روی گزینه Download and Install، آخرین نسخه را دانلود کنید.

برنامه‌های پیش‌فرض را غیر‌فعال کنید

برنامه‌های پیش‌فرض را غیر‌فعال کنید

بسته به شرکت سازنده و مدل دستگاه، ممکن است تعدادی برنامه به صورت پیش‌فرض روی گوشی وجود داشته باشند که کاربرد خاصی ندارد. این برنامه‌ها در دستگاه‌های میان‌رده بیشتر به چشم می‌خورند و گاهی اوقات، امکان حذف کردن آن‌ها وجود ندارد. با این وجود اگر به تنظیمات مراجعه کنید، می‌بینید که امکان غیرفعال کردن آن‌ها وجود دارد که می‌تواند مشکل را تا حدودی حل کند. با غیرفعال کردن این برنامه‌ها،‌ درصد کمتری از منابع سیستم به آن‌ها اختصاص می‌یابد و توانایی دستگاه افزایش پیدا می‌کند. 

دسترسی برنامه‌ها را محدود کنید

دسترسی برنامه‌ها را محدود کنید

اگر نمی‌خواهید یک برنامه را حذف کنید اما می‌خواهید مصرف انرژی آن را کاهش دهید، می‌توانید دسترسی‌های آن را تغییر دهید. با مراجعه به بخش برنامه‌ها در تنظیمات، نام تمامی برنامه‌های نصب شده روی سیستم قابل مشاهده است. با باز کردن هر برنامه، دسترسی‌های آن نمایش داده می‌شود و می‌توانید مواردی را که به آن‌ها نیازی ندارید خاموش کنید. این کار می‌تواند میزان فعالیت برنامه در پس‌زمینه را کاهش داده و در نتیجه، توان بیشتری را برای سیستم باقی بگذارد.

دستگاه‌تان را ری‌استارت کنید

دستگاه‌تان را ری‌استارت کنید

گاهی اوقات کاهش سرعت سیستم می‌تواند به کمک خاموش و روشن کردن دستگاه حل شود. دلیل این موضوع، بسته شدن برنامه‌های فعال در پس‌ زمینه، پاک شدن حافظه کش و موارد دیگری است که به مرور زمان روی هم انباشته شده و سرعت سیستم‌تان را کمتر می‌کنند. برای انجام این کار کافیست تا انگشتتان را روی دکمه پاور نگه دارید و روی گزینه ری‌استارت کلیک کنید. حتی در برخی رابط‌های کاربری می‌توانید زمانی را تعیین کنید تا این کار به صورت خودکار انجام شود.

حافظه کش برنامه‌ها را پاک کنید

حافظه کش برنامه‌ها را پاک کنید

برنامه‌ها به مرور زمان و با اتصال به اینترنت، اطلاعات بیشتری را ذخیره می‌کنند و در نتیجه، اندازه آن‌ها افزایش می‌یابد. این حجم موقت به عنوان حافظه کش شناخته می‌شود که پاک کردن آن هیچ تغییری را در عملکرد برنامه به وجود نمی‌آورد. به همین دلیل، می‌توانید با مراجعه به بخش برنامه‌ها در تنظیمات، کش برنامه‌های مورد نظرتان را پاک کنید. انجام این کار علاوه بر افزایش فضای ذخیره‌سازی دستگاه، می‌تواند باعث بیشتر شدن سرعت آن هم شود.

چت‌های قدیمی را پاک کنید

چت‌های قدیمی را پاک کنید

یکی از علت‌های دیگری که تلفن همراه به مرور زمان کند می‌شود، انباشه شدن محتوای دانلود شده و چت‌ها در برنامه‌های پیام‌رسانی است. تقریبا تمامی کاربران به صورت روزانه از برنامه‌های پیام‌رسان استفاده می‌کنند و در این برنامه‌ها برخی فایل‌ها را دانلود می‌کنند. اما نکته‌ای که اهمیت بالایی دارد، سر‌انجام این فایل‌ها است. برای مثال، واتساپ علاوه بر ذخیره فایل‌های دانلود شده، چت‌های کاربر را هم در حافظه داخلی دستگاه ذخیره می‌کند. برای افزایش سرعت گوشی اندروید باید چت‌ها و فایل‌های دانلود شده را به صورت دستی پاک کنید تا علاوه بر خالی شدن فضای حافظه، عملکرد دستگاه را هم بهتر کنید.

برنامه‌های پرمصرف را با نسخه سبک جایگزین کنید

استفاده از برنامه‌های سبک یکی از روش‌هایی است که به کمک آن می‌توانید به عملکرد دستگاه‌تان کمک زیادی کنید. در این حالت باید یک برنامه پرمصرف مثل اینستاگرام و فیس‌بوک را از دستگاه‌ خود حذف کنید و در عوض، نسخه Lite آن‌ها را نصب کنید. این کار بخش‌های اضافی برنامه را از بین می‌برد و مصرف انرژی آن را کاهش می‌دهد. علاوه‌بر‌این، استفاده از نسخه لایت می‌تواند سرعت استفاده از برنامه را افزایش دهد.

برنامه تحت وب

از برنامه‌های تحت وب استفاده کنید

این راهکار هم شباهت زیادی به مورد قبلی دارد. برای سبک‌تر کردن دستگاه و بالاتر بردن سرعت آن می‌توانید از برنامه‌های تحت وب استفاده کنید که در حقیقت، یک میان‌بر به صفحات اینترنت به حساب می‌آیند. وقتی برای اولین بار وارد یک وب‌سایت می‌شوید، در صورت امکان پیشنهاد می‌شود که برنامه تحت وب آن را نصب کنید تا علاوه بر راحت‌تر شدن دسترسی به آن سایت، حجمی از فضای داخلی دستگاه اشغال نشود و سرعت آن بیشتر می‌شود.

بک گراند ساده

صفحه اصلی خود را ساده نگه‌ دارید

جالب است بدانید که استفاده از هر نوع آیتم سنگین در صفحه اصلی، تاثیر مستقیمی روی سرعت دستگاه و حتی عمر باتری آن دارد. برای مثال می‌توان به تصویر زمینه زنده، ویجت یا هر نوع آیتم پویا دیگری اشاره کرد. حتی صفحه دیسکاور گوگل هم که در سمت چپ صفحه اصلی قرار گرفته می‌تواند حجم زیادی از پردازش پس زمینه را به خود اختصاص دهد اما خوشبختانه، امکان خاموش کردن آن وجود دارد. به همین دلیل بهتر است که صفحه اصلی دستگاه‌تان را ساده نگه دارید و ویژگی پویایی را به آن اضافه نکنید.

دستیار صوتی گوگل

دستیار صوتی گوگل را خاموش کنید

همان‌طور که می‌دانید، دستیار صوتی گوگل به صورت پیش‌فرض روی تمامی دستگاه‌های اندرویدی وجود دارد. این دستیار می‌تواند در بسیاری از موارد یک ابزار کاربردی باشد که برای انجام کار‌های مختلف کاربرد‌های مختلفی دارد. اما فعال بودن این دستیار در پس زمینه می‌تواند حجم زیادی از عملکرد دستگاه را درگیر کند. به همین دلیل بهتر است که در بخش تنظیمات حساب گوگل، بخش صوتی دستیار گوگل را خاموش کنید و فقط به صورت دستی آن را فعال کنید.

آپدیت خودکار برنامه‌ها

آپدیت خودکار برنامه‌ها را خاموش کنید

اگر دستگاه‌تان از توان سخت‌افزاری چندانی برخوردار نیست، بهتر است که عملکرد‌های سنگین پس زمینه را از بین ببرید. یکی از سنگین‌ترین کار‌ها در این بخش، بروزرسانی خودکار برنامه‌هاست که در بسیاری از موارد به صورت خودکار انجام می‌شود. برای جلوگیری از انجام این کار باید به پروفایل خود در پلی استور مراجعه کنید و در بخش Network Preferences،‌ گزینه بروزرسانی خودکار را خاموش کنید.

Antivirus

از آنتی‌ویروس و برنامه‌های مدیریتی دوری کنید

ممکن است در حال حاضر به فکر نصب یک برنامه برای مدیریت عملکرد‌های پس زمینه دستگاه باشید اما جالب است بدانید که این برنامه‌ها در عموم موارد عملکرد سیستم را کمتر می‌کنند. اندروید به صورت پیش‌فرض عملکرد خوبی را در بخش مدیریت فعالیت‌های پس زمینه ارائه می‌دهد و برنامه‌های سوم شخص برای این کار فایده خاصی ندارند. همین موضوع در مورد آنتی ویروس‌ها هم صدق می‌کند زیرا اندروید به صورت پیش‌فرض نیازی به یک آنتی‌ویروس جداگانه ندارد. به همین دلیل، برای افزایش سرعت گوشی اندروید بهترین کار این است که این نوع برنامه‌ها را از دستگاه حذف کنید.

حالت Developer Mode

سرعت انیمیشن‌ها را کمتر کنید

تقریبا همه کار‌ها در سیستم‌عامل اندروید به وسیله انیمیشن انجام می‌شود و کمتر کردن سرعت این انیمیشن‌ها، می‌تواند سرعت کل سیستم را بیشتر کند. برای این کار کافیست تا حالت Developer Mode را فعال کنید و به بخش سرعت انیمیشن بروید. در این بخش سرعت انیمیشن‌ها به صورت پیش‌فرض روی 1× تنظیم شده و می‌توانید آن را روی 0.5× تنظیم کنید. 

Factory reset Android

گوشی خود را ریست کنید

اگر انجام دادن تمام این کار‌ها نتوانست سرعت دستگاه‌ را به اندازه گذشته بالا ببرد، ریست کردن آن می‌تواند آخرین گزینه باشد. همان‌طور که از نام آن پیداست، ریست کردن دستگاه تمامی اطلاعات آن را پاک می‌کند و گوشی را به وضعیت عادی خود باز می‌گرداند. انجام این کار تمامی اطلاعات ناخواسته و قدیمی را حذف می‌کند و در نتیجه، سرعت آن را به روز‌های اول برمی‌گرداند. برای انجام این کار کافیست به تنظیمات سیستم مراجعه کنید و روی گزینه Erase All Data یا Factory Reset کلیک کنید.

آیا روش دیگری را برای افزایش سرعت گوشی اندرویدی می‌شناسید؟ آن را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.