سامسونگ برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ دستگاهی را با پسوند FE وارد بازار کرد که در حقیقت یک نسخه ارزان از سری گلکسی اس ۲۰ بود. حالا در سال ۲۰۲۳ سومین نسل از این سری با قیمتی رقابتی وارد بازار شده و توجه کاربران زیادی را به خود جلب کرده است. در ادامه با بررسی سامسونگ Galaxy S23 FE با ما همراه باشید. 

دستگاه‌های FE برای کاربرانی ساخته شده که می‌خواهند از یک دستگاه پرچمدار استفاده کنند اما قصد ندارند تا برای این کار هزینه بالایی را بپردازند. این موضوع پس از عرضه اولین دستگاه از این سری به وضوح مشخص شد که موجب استقبال کاربران از این دستگاه شد. اما عملکرد گلکسی اس ۲۱ اف ای به حد کافی خوب نبود که باعث کاهش آمار فروش و جذابیت این دستگاه شد.

به همین دلیل سامسونگ تولید نسخه جدید این دستگاه برای سری اس ۲۲ را متوقف و تلاش کرد تا بیشتر روی نسل بعدی کار کند. حالا شاهد بازگشت سری اف ای به دستگاه‌های سامسونگ در سری اس ۲۳ هستیم و شواهد نشان می‌دهند که این دستگاه دوباره قرار است در بازار از محبوبیت بالایی برخوردار شود.

آنباکسینگ گلکسی S23 FE
آنباکسینگ گلکسی S23 FE

آنباکسینگ دستگاه‌های سامسونگ در سال‌های اخیر تقریبا یکسان بوده که می‌توان آن را بسیار ساده دانست. طبق روال جدید شرکت‌ها، آداپتور شارژ در جعبه وجود ندارد و همین موضوع اندازه جعبه را به شکل قابل توجهی کاهش داده است. پس از باز کردن جعبه با خود دستگاه روبه‌رو می‌شویم که صفحه آن به‌وسیله یک روکش کاغذی پوشانده شده است.

یک جعبه کوچک‌تر هم در بخش در جعبه قرار گرفته که کابل شارژ و دفترچه‌های راهنما را در خود جای داده است. برای مقایسه، شیائومی 13T که در همین بازه قیمتی به بازار عرضه می‌شود، جعبه بسیار کاملی دارد که در آن شاهد قرارگیری آداپتور 67 واتی شارژ، محافظ صفحه نمایش و یک قاب سیلیکونی شفاف هستیم. این موضوع یک نکته منفی برای گلکسی S23 FE به حساب می‌آید.

طراحی گلکسی S23 FE
طراحی 
ابعاد گوشی۸.۲×۷۶.۵×۱۵۸
وزن گوشی۲۰۹
جنس صفحهگوریلا گلس ۵
جنس قاب پشتیشیشه
جنس بدنهآلومینیوم
استاندارد ضد آب IP۶۸

بدون شک گلکسی اس ۲۳ اف ای را می‌توان یکی از جذاب‌ترین دستگاه‌های خوش قیمت بازار دانست. این موضوع حتی در نگاه اول هم قابل مشاهده است زیرا این دستگاه شباهت زیادی به پرچمداران سری اس ۲۳ دارد. فریم دستگاه از آلومینیوم ساخته شده و کیفیت بالایی دارد. این فریم پوشش مات دارد که تقریبا مشکل جذب اثر‌انگشت را به صورت کامل رفع می‌کند.

شیار اسپیکر اول، پورت یو‌اس‌بی C به همراه دو میکروفون در بخش پایین فریم قرار گرفته‌اند که شباهت دستگاه را به پرچمداران سامسونگ افزایش می‌دهد. سمت چپ فریم کاملا خالی است و دکمه‌های پاور و ولوم هم در سمت راست آن قرار دارند. اما سامسونگ دکمه‌های این دستگاه را کمی جابجا کرده و آن‌ها را از حالت عادی کمی بالاتر برده است.

این موضوع ممکن است برای افرادی که از دستگاه‌های کوچک‌تر استفاده می‌کنند کمی ناخوشایند باشد. از طرف دیگر باید گفت که ضخامت دکمه‌ها نسبت به گذشته بیشتر شده‌ و مشکلات آن‌ها هم رفع شده است. میکروفون سوم و شیار سیم‌کارت در بخش بالای فریم قرار گرفته‌اند که در آن فقط فضای مورد نیاز برای دو سیم‌کارت وجود دارد.

قاب پشتی گلکسی اس ۲۳ اف ای شباهت زیادی به محصولات جدید سامسونگ دارد و طراحی آن ساده است. سه لنز دوربین در این قاب هستند که هرکدام برآمدگی خود را دارند و ماژولی برای آن‌ها وجود ندارد. فلش دوربین هم در کنار دوربین‌ها قرار گرفته و در بخش پایین قاب شاهد قرارگیری لوگو سامسونگ هستیم. در نسل جدید سری اف ای، این قاب از شیشه ساخته شده و برای محافظت بیشتر، روی آن با گوریلا گلس ۵ پوشانده شده است.

قاب پشتی کاملا تخت است و فقط لنز‌های دوربین در آن برآمدگی دارند. این موضوع باعث تکان خوردن دستگاه روی سطوح صاف می‌شود و به شما توصیه می‌کنیم تا برای رفع آن از قاب استفاده کنید. مثل تمامی دستگاه‌های سال 2023 سامسونگ، پنل استفاده شده در بخش جلوی دستگاه هم کاملا تخت است که احتمالا برای همه افراد خوشایند نباشد. 

سامسونگ این بخش را هم با گوریلا گلس ۵ پوشانده که برای یک دستگاه اقتصادی قابل قبول است. در بخش بالای این قاب یک شیار نازک برای اسپیکر مکالمه وجود دارد و در بخش پایین آن هم پانچ هول دوربین سلفی قرار گرفته است. اندازه فیزیکی دستگاه نسبت به گذشته کمی تغییر کرده و حالا وزن آن به 211 گرم و ضخامت آن به 8.2 میلی‌متر رسیده است. 

خوشبختانه مثل دستگاه‌های قبلی این سری، گلکسی اس ۲۳ اف ای از گواهی IP68 برخوردار است و می‌تواند تا عمق 1.5 متر و مدت زمان 30 دقیقه در برابر آب و خاک مقاومت کند. در پایان بخش طراحی باید گفت که گلکسی S23 FE بدون شک یکی از بهترین دستگاه‌ها در این بازه قیمتی به‌حساب می‌آید که در ساخت آن از مواد بسیار مرغوبی استفاده شده است. البته ممکن است همه افراد از طراحی مشابه آن با دیگر دستگاه‌های سامسونگ راضی نباشند اما باید گفت که این روش جدید سامسونگ برای کاهش هزینه‌های ساخت دستگاه است.

صفحه نمایش Galaxy S23 FE
صفحه نمایش Galaxy S23 FE

ظاهرا سامسونگ در طراحی این دستگاه سعی کرده تا هزینه‌های ساخت را کاهش دهد که منجر به استفاده از یک پنل قدیمی شده است. صفحه نمایش این دستگاه تقریبا همان مدلی است که در گلکسی اس ۲۱ اف‌ای استفاده شده بود اما بخش‌هایی از آن هم ارتقا یافته است. صفحه نمایش Galaxy S23 FE یک پنل 6.4 اینچی Dynamic Amoled 2X است که نرخ بروزرسانی آن تا 120 هرتز بالا می‌رود.

یکی از نکات چشمگیر در بخش صفحه نمایش، روشنایی آن است که حالا تا سقف 1450 نیت بالا می‌رود. باید گفت که این عدد در مقایسه با روشنایی 2600 نیتی شیائومی 13T چندان چشمگیر نیست اما نمی‌توان آن را بد دانست. صفحه نمایش دستگاه در محیط‌های پرنور به راحتی قابل مشاهده است و مشکلی در آن وجود ندارد. 

نوع پنلداینامیک امولد
اندازه صفحه۶.۴ اینچ
رزولوشن۲۳۴۰×۱۰۸۰
تراکم پیکسلی403
نرخ به روز رسانی۱۲۰ هرتز

این پنل از رزولوشن 1080×2340 پیکسلی برخوردار است و 403 پیکسل را در هر اینچ خود جای داده است. در تجربه کاربری ما مشکلی با صفحه نمایش وجود نداشت و تمامی اجزای آن به‌وضوح قابل مشاهده بودند. نرخ بروزرسانی صفحه نمایش تطبیق‌پذیر نیست و نرخ بروزرسانی آن را بین دو حالت 60 و 120 هرتزی انتخاب کنید.

خوشبختانه در نسل جدید دستگاه‌های سامسونگ، نرخ بروزرسانی تاحدودی هوشمند شده و توانایی آن را دارد که در زمان استفاده نکردن از دستگاه، نرخ بروزرسانی آن را کاهش دهد. تاثیر این قابلیت در حد صفحه نمایش LTPO نیست اما حضور آن می‌تواند مصرف انرژی را کمی کاهش دهد. 

حاشیه‌های صفحه نمایش کمی از رقبای دستگاه بزرگ‌تر است اما این موضوع را می‌توان قابل قبول دانست زیرا اندازه این حاشیه در اطراف صفحه تقریبا یکسان است. یکی از نکات منفی در مورد این پنل، مربوط به پانچ هول دوربین سلفی است. سامسونگ یک حلقه نقره‌ای را دور این دوربین قرار داده که حضور آن را بیش از پیش مشخص می‌کند. نکته جالب این است که این حلقه در دستگاه‌های پرچمدار این شرکت قرار ندارد.

دوربین Galaxy S23 FE
دوربین Galaxy S23 FE

در دو نسل قبلی سری FE، سیستم دوربین کاملا دست‌نخورده باقی مانده بود. این موضوع ناراحتی کاربران را به همراه داشت که به سرعت سامسونگ را از کافی نبودن عملکرد دوربین این دستگاه مطلع کرد. به‌همین دلیل در نسل جدید این سری از یک سنسور 50 مگاپیکسلی برای دوربین اصلی استفاده شده که شباهت زیادی به دوربین مدل پایه گلکسی اس ۲۳ دارد.

رزولوشن دوربین‌ها۵۰و۸و۱۲ مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps
امکانات دوربین اصلیdual pixel PDAF, OIS

البته باید گفت که این تغییر به دوربین اصلی محدود می‌شود و سامسونگ همچنان از همان سنسور‌های 8 و 12 مگاپیکسلی برای دوربین‌های تله فوتو و اولترا‌واید استفاده کرده است. این موضوع ممکن است کمی ناراحت کننده باشد اما دقت داشته باشید که حضور این سه دوربین، سیستم تصویر‌برداری دستگاه را تکمیل می‌کند و استفاده از پردازنده جدید، تصاویر ثبت شده را نسبت به قبل ارتقا می‌دهد.

برخلاف گذشته، حالا اس ۲۳ اف ای می‌تواند پیکسل‌های سنسور را ترکیب کند و نتایج بهتری را ثبت کند. تغییرات ایجاد شده در تصاویر 12.5 مگاپیکسلی به وضوح مشخص است که این دستگاه را به یکی از بهترین دوربین‌های موجود در این بازه قیمتی تبدیل می‌کند. تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی در نور روز، کیفیت بالایی دارند و می‌توانند رنگ‌ها را به خوبی به تصویر بکشند. 

محدوده دینامیکی این سنسور بالاست و نویز اصلا در تصاویر آن دیده نمی‌شود. مدیریت منابع نوری به خوبی انجام می‌شود و به لطف این موضوع شما حتی می‌توانید خورشید را در قاب خود قرار دهید و همچنان تصاویر خوبی را ثبت کنید. امکان انتخاب حالت 50 مگاپیکسلی هم برای ثبت تصاویر وجود دارد که به کمک آن، شما می‌توانید از تمام توان سنسور استفاده کنید.

البته دقت داشته باشید که در این حالت توانایی مانور‌دهی دوربین روی تصاویر کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه، ممکن است رنگ‌ها کمی غلظت خود را از دست بدهند یا محدوده دینامیکی کاهش پیدا کند. برای کاهش حجم تصاویر و بهبود رنگ‌ها، به شما پیشنهاد می‌کنیم تا از حالت عادی برای ثبت تصاویر استفاده کنید. 

با کاهش نور محیط، دستگاه عملکرد خود را حفظ می‌کند و همچنان تصاویر با کیفیتی را به شما تحویل می‌دهد. این موضوع در مورد حالت 50 مگاپیکسلی هم صادق است و دوربین دستگاه می‌تواند در محیط‌های کم نور هم تصاویر پر جزئیاتی را ثبت کند. اگر نور محیط بیش از حد کم شود، برنامه دوربین به صورت خودکار زمان ثبت تصاویر را افزایش می‌دهد تا تصاویر بهتری را ثبت کند. 

این کار تاثیر مثبتی روی تصاویر دارد اما برای بهتر کردن نتایج، شما می‌توانید از حالت اختصاصی Night Mode استفاده کنید که زمان را بسته به شرایط نوری انتخاب می‌کند. البته در این بخش شما می‌توانید گزینه زمان را روی Max قرار دهید تا دستگاه طولانی‌ترین حالت را بسته به شرایط نوری انتخاب کند. نتایج این دو حالت تفاوت چندانی ندارند و بهتر است به دستگاه اجازه دهید تا زمان را به صورت خودکار تنظیم کند.

به لطف افزایش اندازه سنسور و صرف زمان بیشتر برای ثبت تصاویر، نتایج دوربین در شب بسیار خوب هستند. این تصاویر نویز نسبتا کمی دارند و تا حد زیادی غلظت رنگ‌ها را حفظ می‌کنند. البته نمی‌توان از این دستگاه به اندازه یک پرچمدار انتظار داشت. اگر حالت شب را به صورت دستی خاموش کنید، نویز در تصاویر افزایش پیدا می‌کند اما عکس‌ها کمی نزدیک‌تر به واقعیت ثبت می‌شوند.

دوربین تله‌فوتو در گلکسی اس ۲۳ اف ای از یک سنسور 8 مگاپیکسلی به همراه یک لنز زوم استفاده می‌کند که می‌تواند تا 3 برابر به صورت اپتیکال زوم کند. با وجود کم بودن رزولوشن سنسور، تصاویر ثبت شده توسط آن در نور روز از کیفیت مناسبی برخوردارند و جزئیات مناسبی دارند. البته در برخی تصاویر، رنگ‌های ثبت شده توسط دوربین تله‌فوتو کمی گرم‌تر از دوربین اصلی هستند که دلیل آن مشخص نیست.

این لنز برای ثبت تصاویر پرتره بسیار کار‌آمد است و می‌توان سوژه شما را با جزئیات بالا نشان دهد. همانطور که انتظار می‌رفت، اندازه این سنسور از دوربین اصلی کمتر است که باعث تاثیر بیشتر کاهش نور در آن می‌شود. با کمتر شدن نور محیط، نویز در تصاویر به سرعت افزایش می‌یابد و رنگ‌ها کمی غلظت خود را از دست می‌دهند. 

این موضوع در شب بسیار بیشتر می‌شود که گاهی اوقات تصاویر را غیرقابل استفاده می‌کند. البته برای جلوگیری از کاهش کیفیت تصاویر زوم شده در شب، دستگاه دوربین تله‌فوتو را کنار می‌گذارد و در تصاویر دوربین اصلی به صورت دیجیتال زوم می‌کند. همچنین به دلیل کم بودن رزولوشن سنسور دوربین، توانایی‌های فیلم‌برداری آن کمی محدود است.

در این میان می‌توان گفت که دوربین اولترا‌واید با وجود رزولوشن 12 مگاپیکسلی، کمترین کیفیت را در سیستم دوربین این دستگاه دارد. دوربین اولتراواید Galaxy S23 FE می‌تواند در نور روز تصاویر قابل قبولی را ثبت کند که جزئیات مناسبی دارند. رنگ‌ها در این دوربین قابل قبول هستند و در گوشه‌های تصویر، جلوه چشم ماهی دیده می‌شود.

کاهش نور بیشترین تاثیر را روی دوربین اولترا‌واید دارد. در این دوربین نویز بسیار زیاد است و رنگ‌ها بسیار بی‌روح هستند. به شما توصیه می‌کنیم تا در صورت امکان، از دوربین اولترا‌واید استفاده نکنید و تصاویرتان را با دوربین اصلی ثبت کنید. در کل سیستم دوربین Galaxy S23 FE را می‌توان یکی از بهترین‌ها در این بازه قیمتی دانست. این دستگاه می‌تواند در اکثر شرایط نوری، نتایج خوبی را به شما ارائه دهد که از رقبای آن بهتر هستند. 

فیلم‌برداری با گلکسی S23 FE

گلکسی S23 FE از نظر فیلم‌برداری پیشرفت زیادی را نسبت به نسل‌های قبلی خود تجربه کرده است. حالا به لطف استفاده از یک سنسور 50 مگاپیکسلی و پردازنده قوی‌تر، این دستگاه می‌تواند ویدیو‌هایی با رزولوشن 8K و نرخ 24 فریم در ثانیه ثبت کند که در هیچ‌کدام از دستگاه‌های میان‌رده امکان‌پذیر نیست. 

البته بررسی سامسونگ Galaxy S23 FE نشان داد که بهتر است از این حالت استفاده نکنید زیرا ویدیو‌های ثبت شده با این رزولوشن حجم بالایی دارند و کیفیت آن‌ها چندان خوب نیست. در عوض، بهتر است که از رزولوشن 4K با نرخ 30 و 60 فریم در ثانیه استفاده کنید که نتایج بسیار خوبی را به همراه دارد. 

ویدیو‌های ثبت شده با این رزولوشن جزئیات زیادی دارند، رنگ‌ها را به خوبی نشان می‌دهند و از محدوده دینامیکی بالایی برخوردار هستند. عملکرد لرزشگیر اپتیکال در این حالت بسیار خوب است که می‌تواند اثر لرزش دست یا راه رفتن را تقریبا به صورت کامل از بین ببرد. نکته‌ای که در مورد ویدیو‌های 4K وجود دارد، حساسیت آن‌ها به نور است.

برای کاهش نوز در حین فیلم‌برداری در محیط‌های تاریک، بهتر است که از رزولوشن 1080 استفاده کنید. اما سامسونگ برای بهتر کردن نتایج، گزینه‌ای را در برنامه دوربین قرار داده که با روشن کردن آن، دستگاه با توجه به شرایط نوری نرخ فریم ویدیو‌ها را تنظیم می‌کند تا نتایج ثبت شده کیفیت بیشتری داشته باشند.

دوربین سلفیGalaxy S23 FE
دوربین سلفی
رزولوشن دوربین۱۰ مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری4K@30/60fps, 1080p@30/60fps; gyro-EIS

رزولوشن دوربین سلفی گلکسی S23 FE نسبت به نسل‌های قبلی به صورت قابل توجهی کاهش یافته است. حالا در پانچ‌ هول بالای صفحه این دستگاه به جای سنسور 32 مگاپیکسلی از یک سنسور 10 مگاپیکسلی استفاده شده است. البته در این بخش نباید به اعداد توجه کنید زیرا تصاویر ثبت شده توسط دوربین سلفی این دستگاه با وجود حجم کمتر، از کیفیت بهتری برخوردارند.

در این تصاویر رنگ‌ها به خوبی ثبت می‌شوند و سطح جزئیات قابل قبول است اما محدوده دینامیکی آن چندان بالا نیست. البته برخی از ایرادات تصاویر بعد از ثبت عکس توسط پردازنده برطرف می‌شوند که قدرت چیپ پردازش تصاویر در این دستگاه را نشان می‌دهد. با وجود کاهش رزولوشن، دوربین سلفی گلکسی اس ۲۳ اف ای همچنان می‌تواند ویدیو‌های 4K را با نرخ 60 فریم در ثانیه ثبت کند و باید گفت که نتایج آن تحسین برانگیز است. 

برای مقایسه باید گفت که شیائومی 13T حتی با دوربین اصلی خود هم نمی‌تواند از این رزولوشن و نرخ فریم استفاده کند. البته اگر قصد دارید حجم ویدیو‌های ثبت شده را کاهش دهید، می‌توانید از رزولوشن 1080 یا 720 استفاده کنید. در نظر داشته باشید که بهتر است از این دوربین در نور کم استفاده نکنید زیرا نویز زیادی در تصاویر و ویدیو‌های آن دیده می‌شود.

سخت‌افزار Galaxy S23 FE
سخت‌افزار Galaxy S23 FE
نام تراشهاگزینوس ۲۲۰۰
تعداد هسته ها۸
معماری تراشه۴ نانومتری

سامسونگ در گلکسی اس ۲۳ اف ای از دو تراشه استفاده کرده که ممکن است باعث ناراحتی کاربران شود. نسخه تولید شده برای فروش در آمریکا با تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ساخته می‌شود اما برای بقیه نقاط جهان از تراشه اگزینوس ۲۲۰۰ استفاده شده که هردو تراشه‌های سری گلکسی اس ۲۲ هستند.

در بررسی سامسونگ Galaxy S23 FE با تراشه اگزینوس مشخص شد که این شرکت موفق شده تا برخی از اشکالات تراشه خود را از بین ببرد اما همچنان توانایی‌های آن با تراشه کوالکام قابل مقایسه نیست. برای رفع مشکلات گرمای بیش از حد تراشه‌های اگزینوس، سامسونگ در این دستگاه از سیستم خنک کننده بزرگ‌تری نسبت به گذشته استفاده کرده است.

در کنار این تراشه از 8 گیگابایت رم استفاده شده که با 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی همراه شده است. از آن‌جایی که برخلاف نسل اول این سری دیگر امکان افزایش فضای ذخیره‌سازی به کمک کارت حافظه وجود ندارد، به شما پیشنهاد می‌کنیم تا در حین انتخاب حافظه دقت بیشتری به خرج دهید.

تجربه گیمینگ گلکسی S23 FE
تجربه گیمینگ گلکسی S23 FE

توانایی بالای پردازنده در بخش گیمینگ تاحدودی مشخص است. برای مثال، در حین اجرای بازی کال آف دیوتی موبایل با تنظیمات گرافیکی و تنظیمات فریم Very High، بازی به راحتی اجرا شد و دستگاه توانست به صورت پیوسته نرخ 60 فریم در ثانیه را به ما ارائه دهد. البته باید گفت که گاهی اوقات شاهد افت 1 الی 5 فریم بودیم که از بین رفتن آن به سرعت انجام شد.

در حین بازی، بخش پشتی دستگاه کمی گرم شد و دمای آن به 38 درجه رسید. اما این موضوع تنها در صورت استفاده نکردن از قاب محافظ مشخص است که نشان می‌دهد سامسونگ در رفع مشکلات این تراشه تا حدودی موفق بوده است. این موضوع در بازی آسفالت 9 هم قابل مشاهده بود. این بازی با تنظیمات گرافیکی قابل قبول و نرخ 60 فریم در ثانیه اجرا شد و ایرادی در آن وجود نداشت.

سامسونگ برای بهبود عملکرد دستگاه در حین بازی، از برنامه گیم بوستر استفاده کرده که ممکن است به اندازه ویژگی‌های دستگاه‌هایی مثل شیائومی قابل قبول نباشد. اما در هر صورت، شما می‌توانید با این برنامه دمای پردازنده را در نظر داشته باشید، پروفایل‌های مختلفی را برای بازی انتخاب کنید یا عمر باقی مانده از باتری دستگاه را مشاهده کنید.

نتایج بنچمارک گلکسی اس ۲۳ اف ای
نتایج بنچمارک گلکسی اس ۲۳ اف ای

در بخش گیمینگ نتایج بسیار امیدوار کننده بود و می‌توان گفت که سامسونگ توانسته مشکلات گذشته را تا حدودی رفع کند. اما ایراد‌های بزرگ تراشه اگزینوس 2200 در بخش بنچ‌مارک‌ها دیده شد و نشان داد که سامسونگ همچنان نیاز دارد تا بیشتر روی این تراشه‌ها کار کند. 

سامسونگ Galaxy S23 FE توانست در بنچ‌مارک آن‌تو‌تو به امتیاز 858000 دست پیدا کند که در حد دستگاه‌هایی مثل شیائومی 13T است. اما دمای بدنه دستگاه در حین اجرای این تست تا 41 درجه بالا رفت. پس از اجرای این بنچ‌مارک مشخص شد که گلکسی S23 FE همچنان نشانه‌هایی از گذشته را به همراه دارد.

برای مشخص شدن میزان تاثیر گرمای پردازنده روی عملکرد دستگاه، استرس تست Wild Life Extreme را اجرا کردیم که شامل 20 رندر با رزولوشن 4K می‌شود. نتیجه به دست آمده از این تست تمامی ادعا‌های سامسونگ را زیر سوال می‌برد زیرا مشخص شد که در اجرای این بیست رندر، گلکسی اس ۲۳ اف ای حدود نیمی از توان خود را از دست داده و دمای پردازنده آن تا 46 درجه هم بالا رفته است.

برای مطمئن شدن از این موضوع، استرس تست Solar Bay را هم روی دستگاه اجرا کردیم که در حقیقت به شبیه‌سازی فضایی مثل بازی‌ها می‌پردازند. این تست هم امتیاز پایداری 58 درصد را به اس ۲۳ اف ای داد که پیام یکسانی دارد. این دو تست نشان می‌دهند که با وجود استفاده از سیستم خنک کننده بزرگ‌تر، تراشه اگزینوس 2200 همچنان در حین فشار سنگین، دمای بالایی را تجربه می‌کند و عملکرد خود را کاهش می‌دهد.

البته این موضوع نباید نگران کننده باشد زیرا عملیات‌های کمی وجود دارند که بتوانند پردازنده دستگاه را برای این مدت طولانی تحت فشار قرار دهند. تست گیمینگ هم این موضوع را تایید می‌کند زیرا در حین بازی ما افت عملکردی را تجربه نکردیم. از طرف دیگر باید گفت که اگزینوس 2200 قدرت مناسبی دارد و توانست در تست گیک‌بنچ به امتیاز 1600 و 4000 در بخش تک‌هسته‌ای و چند هسته‌ای دست پیدا کند.

اسپیکر گلکسی S23 FE
اسپیکر

مثل نسل‌های قبلی سری اف ای، در این دستگاه از یک سیستم اسپیکر استریو استفاده شده که اسپیکر اول آن در پایین فریم قرار گرفته و اسپیکر دوم آن هم به صورت یکپارچه با اسپیکر مکالمه طراحی شده است. عملکرد این سیستم بسیار خوب است و می‌توان از آن انتظار یک تجربه فراگیر را داشت. تقسیم صدا در این سیستم به خوبی انجام می‌شود اما صدای اسپیکر پایین دستگاه همچنان کمی بیشتر است. 

باتری و شارژ Galaxy S23 FE
باتری و شارژ گلکسی اس ۲۳ اف ای
حجم۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی
سرعت شارژ سیمی۲۵ واتی
شارژر در جعبهکابل شارژ

بخش باتری گلکسی اس ۲۳ اف ای کاملا بدون تغییر مانده که حتی در مقایسه با میان‌رده‌های سامسونگ هم ناامید کننده است. در این دستگاه از یک باتری 4500 میلی‌آمپری برای تامین انرژی سخت‌افزار استفاده شده که قابل قبول است اما ارتقا آن به 5000 میلی‌آمپر می‌توانست بسیار جالب باشد. این باتری می‌تواند انرژی مورد نیاز دستگاه را برای یک روز استفاده عادی تامین کند.

اما اگر قصد دارید از دستگاه‌تان به صورت سنگین استفاده کنید یا دائما با آن به بازی بپردازید، تا قبل از پایان روز نیاز به شارژ دوباره خواهید داشت. توانایی‌های شارژ دستگاه هم بدون تغییر باقی مانده که به شما اجازه می‌دهد تا دستگاه را با توان 25 وات شارژ کنید. البته امکان شارژ بی‌سیم با توان 15 وات هم برای آن وجود دارد که به دلیل پایین بودن سرعت و بالا رفتن دمای باتری، آن را توصیه نمی‌کنیم.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که در سری اف ای دست نخورده باقی‌مانده، توانایی شارژ معکوس است که به شما اجازه می‌دهد تا دستگاه‌های دیگرتان را با توان 4.5 وات شارژ کنید. به دلیل پایین بودن توان این حالت، استفاده از آن فقط در شرایط اضطراری و برای لوازم جانبی توصیه می‌شود. 

در کل، باتری Galaxy S23 FE بسیار عادی است و ویژگی خاصی ندارد. افزایش ندادن اندازه آن و مصرف بالای صفحه نمایش و پردازنده دستگاه هم باعث می‌شود تا شارژدهی دستگاه همچنان کم باشد.

رابط کاربری و ویژگی‌های Galaxy S23 FE
رابط کاربری و ویژگی‌های Galaxy S23 FE
نام ونسخه رابط کاربریOne UI 6.1
نسخه اندریود۱۳

مثل تمامی دستگاه‌های دیگر سامسونگ در سال ۲۰۲۳، گلکسی S23 FE از رابط کاربری One UI 5.1 بر‌پایه اندروید 13 استفاده می‌کند. ویژگی‌های موجود در این دستگاه تفاوت خاصی با دستگاه‌های دیگر سامسونگ ندارد که کار با دستگاه را آسان‌تر می‌کند. نکته خوب در مورد رابط کاربری دستگاه‌های جدید سامسونگ، پشتیبانی آن‌ها است. 

سامسونگ اعلام کرده که این دستگاه‌ها تا 4 سال بروزرسانی‌های نرم‌افزاری و تا 5 سال بروزرسانی‌های امنیتی را دریافت می‌کنند. این موضوع به معنای آن است که گلکسی اس ۲۳ اف ای در نهایت به اندروید 17 بروزرسانی خواهد شد. 

طراحی پشت Galaxy S23 FE
جمع‌بندی بررسی سامسونگ Galaxy S23 FE

سامسونگ گلکسی S23 FE یک قاتل پرچمدار بسیار جذاب به‌شمار می‌رود که توانایی‌های بسیار زیادی دارد. مقایسه این دستگاه با دیگر مدل‌های عرضه شده در همین قیمت می‌تواند به وضوح این موضوع را اثبات کند. اما همچنان دستگاه‌هایی مثل شیائومی 13T در برخی بخش‌هایی مثل باتری عملکرد بهتری دارند که برای برخی از کاربران اهمیت بسیار زیادی دارد.

اگر به عکاسی اهمیت می‌دهید، کیفیت ساخت دستگاه برای شما اهمیت دارد و قصد دارید ویژگی‌های دستگاه‌های پرچمدار سامسونگ را با قیمت کمتری تجربه کنید، خرید گلکسی اس ۲۳ اف ای را به شما پیشنهاد می‌کنیم. می‌توانید با مطالعه بررسی شیائومی 13T، این دو دستگاه را بهتر مقایسه کنید و تصمیم درست‌تری بگیرید.