کمپانی تراشهسازی مدیاتک اعلام کرد که به فناوری معماری ۳ نانومتری برای ساخت تراشه دایمنسیتی دست یافته و تولید آن از نیمهدوم سال ۲۰۲۴ شروع خواهد شد.
طی سالهای اخیر، صنعت تراشههای موبایلی رشد چشمگیری داشته و تمام سازندگان تلاش میکنند از بهترین و بهروزترین محصولاتشات رونمایی کنند. گزارش تازهای نشان میدهد که مدیاتک با همکاری شرکت TSMC توانسته به فناوری ساخت تراشههای دایمنسیتی 9300 با معماری ۳ نانومتری دست یابد که قدم بزرگی برای مقابله با غول فناوری آمریکایی مستقر در کوپرتینو محسوب میشود. طبق اعلام رسمی مدیرعامل کمپانی تایوانی مدیاتک تولید انبوه تراشههای موردبحث از نیمهدوم سال ۲۰۲۴ میلادی آغاز میشود.
فناوری معماری ۳ نانومتری TSMC مزایا و ویژگیهای گستردهای دارد که درمقایسه با معماری ۴ و ۵ نانومتری عملکرد بسیار بالاتری دارد. بهعبارتی دقیقتر، این فناوری حدود 60 درصد چگالی منطقی و ۱۸ درصد به افزایش عملکرد و سرعت تراشهها در گوشیهای هوشمند کمک میکند که بسیار قابلتوجه بهحساب میآید. ازسویدیگر، معماری ۳ نانومتری کمک میکند تا تراشه ۳۲ درصد انرژی کمتری مصرف کند تا کاربران کمتر نیاز به استفاده از شارژر داشته باشند. بهکارگیری چنین فناوری پیچیده و مهمی توسط سازندگان گوشیهای هوشمند باعث رونق فروش بازار گوشی و تراشه میشود.
براساس اعلام رسمی ازسوی کمپانی مدیاتک، آنها قصد دارند تراشههای پرچمدار دایمنسیتی 9300 با فناوری ۳ نانومتری را برای تمامی دستگاههای هوشمند از جمله گوشی و تبلت بهینهسازی کنند؛ بهنظر میرسد این حرکت استراتژیک میتواند تولیدکننده تایوانی را در جایگاه نخست تولید تراشهها قرار دهد، چراکه رقابت در صعنت نیمهرسانا با فناوری ۳ نانومتری طی یک سال آینده بسیار رقابتی میشود.
همانطورکه میدانید، کمپانی اپل بیشتر از ۹۰ درصد ظرفیت تولید زیرلایههای معماری ۳ نانومتری TSMC را پیشخرید کرده و قرار است از آنها برای تولید سری آیفون ۱۵ استفاده کند؛ حالا اخبار برای پیشخرید و امضای قراردادهای جدید ازسوی سایر شرکتهای سازنده با TSMC برای معماری ۳ نانومتری در سال ۲۰۲۴ میلادی بهاوج رسیده و گفته میشود چندین کمپانی نظیر مدیاتک و کوالکام از این فناوری برای ساخت تراشههای موبایلی بهره خواهند برد. البته باید گفت جزئیات درباره کوالکام دراینزمینه بسیار محدود است و نمیتوان بهصورت دقیق اظهارنظر کرد، اما قطعا برای رقابت باهمتایانش وارد عرصه خواهد شد.
مدیرعامل مدیاتک، جو چن، همکاری با TSMC را برای بهرهمندی از معماری ۳ نانومتری را فوقالعاده توصیف و گفت این شرکت قابلیتهای بسیار دارد که در آینده مشخص میشود. همچنین در ادامه صحبتهایش افزود که همکاری با چنین کمپانی بزرگی میتواند برتواناییهای مدیاتک تاثیرات مبثت داشته باشد تا طراحی تراشههای پرچمدار را توسعه دهد. تنها هدف مدیاتک رشدوتوسعه و بهبود کیفیت در دنیای نیمهرسانا است و همواره به ارتقای تجربه کاربری ادامه میدهیم.
اخبار مرتبط:
Array