در تازه‌ترین تصاویر که تلسکوپ جیمز وب به زمین ارسال کرد نمایی کامل و زیبا از سحابی حلقه قابل مشاهده است.

سحابی حلقه یا حلقه نبولا در سال ۱۷۷۹ طی اکتشاف‌های نجومی دو ستاره‌شناس فرانسوی به‌نام‌های شارل مسیه و آنتوان دارکویر کشف شد. این حلقه با نام‌های M57 و NFC 6720 نیز شناخته می‌شود و نخست به‌دلیل ظاهر عجیبی که دارد با جهان‌های دوردست اشتباه گرفته شد؛ اما جالب است بدانید این حلقه آسمانی خارق‌العاده تنها ۲۵۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد و در شمال صورت فلکی شلیاق قرار دارد.

باوجود فاصله بین ما و سحابی حلقه، تلسکوپ جمیز وب توانسته ما را به آن نزدیک کند و اطلاعات خیره‌کننده‌ای به‌ثبت برساند که اطلاعات گسترده‌ای از طول عمر این حلقه به ستاره‌شناسان می‌دهد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به بازه‌زمانی شروع فعالیت این ستاره و مرگ تقریبی آن اشاره کرد.

حلقه عکس سحابی

در تصاویر جدید ارسالی از جیمز وب، لنز ویژه NIRCam که برای تشخیص امواج فروسرخ نزدیک طراحی شده جزئیات پیچیده‌ای سحابی حلقه را ازجمله ۲۰ هزار گلبول متراکم مملو از هیدروژن‌های مولکولی را به‌نمایش گذاشت. همچنین لنز MIRI که برای تشخیص امواج فر‌وسرخ میانی به‌کارگرفته شده حدود ده کمان متحدالمرکز را در لایه‌های بیرونی سحابی حلقه نشان می‌دهد و توصیف می‌کند این سحابی سیاره‌نما به اواخر عمر نزدیک می‌شود.

تاریخچه رصد سحابی حلقه بیشتر از اجزای تشکیل‌دهنده آن است. حلقه آسمانی مذکور نماد کنجکاوی و پیشرفت بشر در دنیای تکنولوژی و علم نجوم محسوب می‌شود؛ در ابتدا تصورات غلطی از آن می‌شد و به‌عنوان سیاره‌ای در دور دست‌ها شناخته می‌شد‌.‌ اما امروز به‌کمک تکنولوژی و تلسکوپ جمیز وب دریافتیم که جهان هستی فرای تصورات ماست و علم نجوم نیز به موازات دنیای تکنولوژی پیشرفت چشمگیری داشته و خواهد داشت.

امروز سحابی حلقه به‌عنوان نمادی از نجوم باستان با حلقه‌های رنگارنگ روبه‌روی ما قرار دارد و باتوجه به نظریه‌های دانشمندان به‌پایان عمر خود نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود. همچنین یادآوری می‌شود ما تنها به یک سیاره‌نما در دور دست‌ها نمی‌نگریم بلکه به حال و آینده خودمان و جهان هستی نگاه می‌کنیم.