کوالکام نامی آشنا در دنیای فناوری و نیمهرسانا محسوب میشود، اما بهنظر میرسد اینبار تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۳ توان رقابت با کمپانی مدیاتک و دایمنسیتی ۹۳۰۰ را ندارد.
کمپانی آمریکایی کوالکام نامی آشنا در دنیای فناوری و نیمهرسانا محسوب میشود که طی سالیان گذشته بهدلیل تولید تراشههای پرچمدار برای دستگاههای هوشمند شناخته میشود. از شناختهشدهترین محصولات این شرکت میتوان به پردازندههای اسنپدراگون اشاره کرد که برای گوشیهای هوشمند و سایر لوازم الکترونیکی توسعه مییابند. اما اخیرا با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
سال گذشته، کوالکام با عرضه تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ توانست با بزرگترین سازندگان گوشیهای هوشمند نظیر سامسونگ و شیائومی همکاری کند و این کمپانیها از تراشه مذکور در پرچمدارانشان مانند سری گلکسی اس ۲۳، گلکسی زد فولد ۵، گلکسی زد فلیپ ۵، سری شیائومی ۱۳ و شیائومی میکس فولد ۳ بهره بردند. اما اکنون سامسونگ و سایر شرکتها نگرانیهای فراوانی درباره نسل جدید تراشه اسنپدراگون دارند، چراکه کوالکام برای هر تراشه پردازنده ۸ نسل ۲ از آنها ۱۶۰ دلار دریافت میکند؛ برهمیناساس، نگرانی و گمانهزنیها برای قیمت اسنپدراگون ۸ نسل ۳ افزایش یافته است.
برخی شایعات نشان میدهد کوالکام قصد دارد تا ۳۰درصد افزایش قیمت داشته باشد؛ دراینصورت هزینه هر تراشه نزدیک به ۲۰۰ دلار میرسد که حتی از تراشه سیلیکونی A17 بایونیک اپل نیز گرانتر میشود و قطعا برای کمپانیهای سازنده بهصرفه نخواهد بود. اسنپدراگون ۸ نسل ۳ مزیتهای زیادی دارد، اما رقیب آن یعنی تراشه دایمنسیتی ۹۳۰۰ نیز از ویژگیهای مشابهی با قیمت مناسبتر بهره میبرد.
طی ماههای گذشته رقابت برای ساخت تراشه پرچمدار وارد مرحلهای سخت شده و کمپانیهای تراشهسازی تلاش میکنند از معماری ۳ نانومتری یا ۴ نانومتری بهرهمند شوند. درحالحاضر، کوالکام از معماری N4P تیاسامسی استفاده میکند که هزینههای بسیار بالایی دارد. این شرکت برای ساخت تراشه اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ به سامسونگ تکیه کرد، اما با مشکلات و شکایتهای فراوان ازسوی کاربران مواجه شد. درهمینراستا، همکاریاش با سامسونگ در این بخش قطع کرد.
براساس آخرین گزارشها، تراشه دایمنسیتی ۹۳۰۰ از تستهای تک هستهای و چند هستهای گذر کرده و توانسته امتیاز بیشتری درمقایسه با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ کسب کند؛ این موضوع نشاندهنده عملکرد بالاتر و بهرهوری انرژی بهحساب میآید و احتمالا سامسونگ برای ساخت سری گلکسی اس ۲۴ با کمپانی مدیاتک همکاری جدیدی را شروع کند.
البته باید یادآور شویم رقابت با کوالکام راحت نخواهد بود، چراکه این کمپانی از پیشینه بسیاری خوبی در صنعت نیمهرسانا بهره میبرد که سازندگان بزرگ را متقاعد به همکاری با آن میکند. اما نباید فراموش کنیم که تراشه دایمنسیتی ۹۳۰۰ میتواند حافظه رم بیشتر با سرعت بیشتر LDDR5T با پیکربندی قویتر هستههای آرم را پشتیبانی کند؛ همین امر احتمالا باعث برتری مدیاتک شود، اما در آینده باید دید پیروزی از آن کدام شرکت خواهد شد.
اگرچه کوالکام میخواهد قیمت گزافی از مشتریانش دریافت کند، اما بازهم احتمال دارد سازندگان بزرگ با آن همکاری کنند و برای نسل جدید گوشیهایشان از بهرهمند شوند. با اینحال، هنوز چیزی مشخص نیست و باید منتظر عرضه و دیدن قابلیتهای بالقوه آنها باشیم.
اخبار مرتبط: تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۳ با پیکربندی جدید رویت شد