عموما کاربران بهدنبال لپتاپهایی هستند که وزن کمی دارند و میتوانند به راحتی کارهای روزمره و نیمه سنگین را انجام دهند. در همین راستا قصد داریم به بررسی لپتاپ MSI Modern 15 که جدیدترین محصول میانرده اماسآی محسوب میشود، بپردازیم.
لپتاپ Modern 15 با قیمتی نسبتا اقتصادی وارد بازار شده و از نسل سیزدهم تراشه i7 اینتل استفاده میکند که آن را به گزینه خوبی برای بسیاری از کاربران تبدیل کرده است.
لپتاپهای این بازه قیمتی طرفداران زیادی دارند زیرا بسیاری از کاربران تقاضای زیادی از لپتاپهایشان ندارند و میخواهند از دستگاهشان برای کارهای ساده استفاده کنند. البته این دسته از کاربران گاهی اوقات برنامههای سنگین را هم اجرا میکنند و این موضوع شرکتها را ترغیب میکند تا لپتاپهایی را تولید کنند که در دسته اقتصادی یا میانرده قرار میگیرند و از سختافزار نسبتا قدرتمندی برخوردارند.
جعبه لپتاپ MSI Modern 15 ظاهر سادهای دارد و روی آن لوگو اماسآی بهچشم میخورد. البته روی جعبه دستگاه تصویر سادهای وجود دارد که نوع کاربری لپتاپ را تاحدودی نشان میدهد. محتویات جعبه بسیار ساده است و ویژگی خاصی در آنها وجود ندارد. در این جعبه خود دستگاه به همراه کابل برق و آداپتور شارژ قرار گرفته که اندازه کوچکی دارد.
طول کابل برق شارژر بسیار کوتاه است که دلیل آن مشخص نیست و همین موضوع، شارژ کردن لپتاپ را در بسیاری از سناریوها با مشکل مواجه میکند. دفترچههای راهنما هم در این جعبه قرار گرفتهاند اما برخلاف برخی لپتاپهای دیگر اماسآی، در جعبه خبری از کیف برای حمل دستگاه نیست.
در جعبه این لپتاپ ویژگی خاصی وجود ندارد و حتی میتوان گفت که اماسآی در برخی بخشها کمی کمکاری کرده است. بلندتر بودن سیم شارژر و قرار دادن کیف محافظ در جعبه میتواند موجب بهبود تجربه کاربران شود اما ظاهرا اماسآی برای صرفهجویی در قیمت، آنها را حذف کرده است.
ابعاد | 356.8×233.75×16.9 mm |
وزن گوشی | 1.6 Kg |
جنس بدنه | پلاستیک |
اماسآی مدرن 15 در دسته اولترا بوکها قرار میگیرد، به این معنا که ضخامت کم و سبک بودن جزو عناصر اصلی طراحی آن محسوب میشود. این دستگاه تنها 19.9 میلیمتر ضخامت و 1.7 کیلوگرم وزن دارد که در جابجایی آسان آن تاثیر زیادی دارد. البته این موضوع به معنای استفاده از پلاستیک در بدنه دستگاه است که احتمالا برای برخی از کاربران خوشایند نباشد.
بدنه و بخش داخلی دستگاه به صورت کامل از پلاستیک ساخته شده و طراحی سادهای دارد. نبود طرح روی بدنه باعث شده تا اثرانگشت بیشتر روی آن بماند. قاب پشتی پوشش مات دارد اما تمیز کردن آن کمی سخت است و این موضوع میتواند در طولانیمدت آزاردهنده باشد. در بخش پشتی دستگاه لوگو اماسآی دیده میشود و در بخش پایین آن هم ورودی هوای فن وجود دارد.
خروجی هوای فن در میان لولا قرار گرفته که کمی عجیب است. در دو طرف لپتاپ هم شاهد قرارگیری پورتهای یواسبی C، یک پورت یواسبی نسل 3 و دو پورت نسل 2، درگاه کارت حافظه میکرواسدی، خروجی HDMI، جک 3.5 میلیمتری و ورودی شارژ هستیم. صفحه نمایش 15.6 اینچی MSI 15 حاشیههای نسبتا بزرگی دارد که اندازه آن در بخش پایین صفحه به بزرگترین حالت ممکن میرسد.
در بررسی لپتاپ MSI Modern 15 مشخص شد که این دستگاه کیفیت ساخت عادی دارد که ممکن است از نظر همه افراد جذاب نباشد. طراحی این دستگاه نسبتا ساده است اما برای بازار هدف آن (کاربران عادی) مناسب است و باید گفت که نمیتوان از دستگاههایی در این بازه قیمتی، توقع زیادی داشت.
لولای دستگاه مقاومت مناسبی دارد و با یک دست میتوان آن را باز کرد. این لولا توانایی باز شدن تا زاویه 180 درجه را نیز دارد که به شما آزادی عمل زیادی میدهد. البته باید گفت که به دلیل طراحی نامناسب دریچه خروج هوا، هوای گرم دائما با بخش پایین صفحه نمایش برخورد میکند و به دستهای شما میرسد که چندان خوشایند نیست.
اماسآی Modern 15 از یک کیبورد کامل استفاده میکند که در آن، دکمههای عدد هم به صورت مجزا طراحی شدهاند. دکمههای این کیبورد ارتفاع 1.5 میلیمتری دارند و تایپ کردن با آنها حس خوبی را به کاربر منتقل میکند. نور پسزمینه برای این کیبورد تعبیه شده اما مثل دستگاههای دیگر در این بازه قیمتی، رنگ آن سفید است و شما فقط میتوانید روشنایی آن را تغییر دهید.
برای تعبیه کیبورد روی دستگاه فضای خاصی در نظر گرفته نشده و کیبورد از سطح دستگاه بلندتر است که میتواند منجر به جمعآوری گرد و خاک در این بخش شود. بالاتر بودن سطح کیبورد همچنین میتواند منجر به سختتر شدن تایپ با دستگاه شود. فاصله دکمههای کیبورد از یکدیگر مناسب است که میتواند در کاهش ایرادات متنی موثر باشد.
در بخش پایین دستگاه یک ترک پد بزرگ قرار گرفته که عملکرد خوبی دارد و میتواند به لمسهای چند انگشتی پاسخ دهد. این کیبورد در بخش مرکزی دستگاه قرار گرفته اما میتواند در حین کار با کیبورد، لمسهای اشتباهی را ثبت کند. در کل باید گفت که کیبورد و ترکپد این دستگاه کیفیت مناسب و مقاومت بالایی دارند. با وارد کردن فشار به کیبورد متوجه میشوید تکان خوردن آن بسیار کم است.
پورتهای موجود در MSI 15 برای کاربران عادی مناسب است اما اگر قصد دارید دستگاههای زیادی را به لپتاپتان متصل کنید، ممکن است کمی دچار مشکل شوید. در این دستگاه از سه پورت یواسبی عادی استفاده شده که یکی از آنها اتصالات نسل سوم را هم پشتیبانی میکند. برای راحتتر شدن انتقال اطلاعات، از یک پورت یواسبی C هم استفاده شده است.
همچنین در بدنه دستگاه پورتهای کارت میکرو اسدی، HDMI و جک 3.5 میلیمتری هدفون قرار گرفته که میتواند نیاز کاربران را برآورده کند. بسیاری از کاربران ورودی کارت حافظه را به میکرو اسدی ترجیح میدهند اما ظاهرا اماسآی در ساخت این دستگاه، بازار عادی را هدف قرار داده است.
نوع پنل | IPS LCD |
اندازه صفحه | 15.6 اینچ |
رزولوشن | 1920×1080 |
نرخ بروزرسانی | 60 هرتزی |
در مدرن 15 از یک صفحه نمایش 15.6 اینچی السیدی IPS استفاده شده که رزولوشن 1920×1080 پیکسل دارد. این پنل سقف روشنایی نسبتا کمی دارد و استفاده از آن در فضاهایی با نور زیاد، چندان آسان نیست. به دلیل تجاری بودن این لپتاپ، در صفحه نمایش آن از نرخ بروزرسانی بالا استفاده نشده و این نرخ 60 هرتز باقی مانده است.
کیفیت صفحه نمایش قابل قبول است و ایراد خاصی در آن دیده نمیشود. به دلیل استفاده از پنل السیدی، دقت رنگهای این پنل خیلی دقیق نیست و این موضوع ممکن است آن را برای کارهای گرافیکی کمی نامناسب کند. پوشش مات صفحه نمایش باعث میشود تا بازتاب نور کمتری رخ دهد و استفاده از صفحه در شرایط مختلف آسانتر شود.
نام تراشه | اینتل i7 نسل 13 |
پردازنده گرافیکی | اینتل Iris Xe |
رم | 16 گیگابایت |
در لپتاپ MSI Modern 15 از سیزدهمین نسل تراشههای اینتل استفاده شده که آنها را از برخی لپتاپهای دیگر در این بازه قیمتی متمایز میکند. این دستگاه از تراشه i7 با ده هسته پردازشی استفاده میکند و فرکانس آن در بالاترین حالت هم میتواند به 5 گیگاهرتز برسد. البته به دلیل قرارگیری این دستگاه در دسته اولترا بوکها، از تراشه نسل U در آن استفاده شده که قدرت پردازشی نسبتا کمی دارد.
سقف مقدار رم مدرن 15، 16 گیگابایت اعلام شده که برای لپتاپی در این دسته کافی است ولی نمیتوان انتظار زیادی از آن داشت. این رم از دو کانال 3200 تشکیل شده که هرکدام یک کارت 8 گیگابایتی را در خود دارند. البته این رم از نوع DDR4 بوده که سرعت کمتری نسبت به نسل پنجم آن دارد. در این لپتاپ از کارت گرافیک مجزا استفاده نشده و اماسآی از گرافیک اینتل Iris Xe در آن بهره برده است.
این موضوع نشان میدهد که نمیتوانیم هیچ انتظاری از MSI 15 در زمینه گرافیکی داشته باشیم. استفاده از گرافیک پردازنده، به معنای آن است که این سیستم فقط میتواند عملیاتهای CPU محور را به سرعت انجام دهد و توانایی خاصی در بخش گرافیکی ندارد. این موضوع در بخش بنچمارک و گیم به وضوح قابل مشاهده است.
خوشبختانه این دستگاه از 512 گیگابایت حافظه M.2 استفاده میکند که سرعت بسیار بالایی دارد. سرعت بالای حافظه به لپتاپ اجازه میدهد تا برنامهها را به سرعت باز کند و سرعت روشن شدن دستگاه را بالاتر ببرد. برای خنک کردن این دستگاه از یک فن استفاده شده که روی پردازنده قرار گرفته است.
همانطور که در بخش سختافزار گفته شد، این دستگاه از پردازنده گرافیکی برخوردار نیست و توانایی بسیار کمی در بخش گیمینگ دارد. در بررسی لپتاپ MSI Modern 15، بازی Halo Infinite روی این دستگاه اجرا شد اما پس از رندر نگرفتن فضای بازی بسته شد. این موضوع در مورد تمامی بازیها با فضای گرافیکی صدق میکند.
از طرف دیگر، تنها بازیهایی که قابلیت اجرا شدن را داشتند، بازیهای قدیمی بودند که گرافیک آنها بسیار سبک بود.
اماسآی مدرن 15 فاقد کارت گرافیک است. از همین رو، امتیاز آن در تستهای سه بعدی چشمگیر نبود و حتی نمیتوان آنها را با لپتاپهای قدیمیتر مقایسه کرد. این دستگاه در تست Time Spy Extreme به امتیاز 684 دست یافت و این امتیاز در تست Fire Strike Ultra به 893 رسید که چندان چشمگیر نبود. با وجود کم بودن عملکرد گرافیکی این لپتاپ، توانایی آن در حفظ این عملکرد بسیار خوب بود.
در استرس تست این دو بنچمارک، مدرن 15 به پایداری 99 و 97 درصد رسید که توانایی بالای آن را در حفظ دما نشان میدهد. در بنچمارکهای پردازشی، کمی امتیازات بهتر بود و این دستگاه توانست در بخش تکهستهای به امتیاز 1867 دست پیدا کند که قابل قبول بود. این امتیاز در بخش چند هستهای به 9289 رسید که با دیگر تراشههای نسل 13 اینتل قابل مقایسه بود.
تستهای حافظه داخلی سرعت بالای دستگاه را مشخص کرد. در این تستها، سرعت خواندن و نوشتن حافظه اساسدی به ترتیب 3419 و 1829 مگابایت در ثانیه اعلام شد که رضایتبخش است. در بخش بنچمارک هم مشخص شد که تراشه دستگاه عملکرد خوبی دارد، اما عملیات گرافیکی، بزرگترین نقطه ضعف آن محسوب میشود.
حجم | 53.8 Whr |
سرعت شارژ | 65W |
در این دستگاه از یک باتری 53.8 وات ساعتی استفاده شده که از سه سلول تشکیل شده است. با توجه به مصرف کم تراشه مدرن 15، میتوانید آن از انتظار شارژدهی حدود 5 ساعت را داشته باشید. در جعبه دستگاه یک آداپتور 65 واتی قرار گرفته که میتواند لپتاپ را با سرعت مناسبی شارژ کند. اندازه این آداپتور در حد آداپتورهای موبایل است و این موضوع، جابجایی آن را بسیار آسان میکند.
جلوه | استریو |
تعداد | 2×2W |
در لپتاپ MSI Modern 15 از دو اسپیکر 2 واتی استفاده شده که حجم صدای مناسبی دارند. این اسپیکرها میتوانند صداها را با حجم مناسبی پخش کنند اما کیفیت آنها بالاست. جلوه استریو به خوبی در این لپتاپ دیده میشود و صدای خارج شده از دو اسپیکر، میتواند تجربه فراگیری را بهوجود بیاورد.
در بررسی لپتاپ MSI Modern 15 مشخص شد که مدرن 15 یک لپتاپ اداری و اقتصادی محسوب میشود که کاربران عادی را هدف قرار داده است. خرید این لپتاپ به کاربران عادی و افرادی که استفاده خاصی از دستگاهشان ندارند توصیه میشود. اما اگر شما از دستگاهتان برای بازی یا کارهای گرافیکی استفاده میکنید، بهتر است به سراغ دستگاهی بروید که از کارت گرافیکی مجزا استفاده میکند و صفحه نمایش دقیقتری دارد.
نظر شما در مورد اماسآی مدرن 15 چیست؟ آیا این لپتاپ ارزش خرید بالایی دارد؟ نظراتتان را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
بررسی مرتبط: بررسی لپتاپ گیمینگ MSI Katana 15
سلام
قیمت این لپتاپ رو میفرمایید؟
برای کدنویسی و مهندسی اوکی هستش یا نه؟
سلام محسن جان
قیمت این دستگاه حدود ۳۷ میلیون تومان هستش
استفاده ازش برای کارهایی که نیازی به پردازش گرافیکی ندارن بسیار خوبه
پردازندشم نسل ۱۳ اینتل هستش و سرعت خیلی خوبی داره
با توجه به بررسی به این نتیجه رسیدیم که به درد فیلم تماشا کردن میخوره تازه اونم فقط تو تاریکی!!!! نور باشه دیگه خودمون رو جای فیلم میبینم
سلام امید جان
لپتاپهای اولترا بوک عموما برای کارهای گرافیکی مناسب نیستن و بهتره ازشون برای کارهای سادهتر استفاده کرد.
با این وجود، توی همین بازه قیمتی لپتاپهایی وجود دارن که گرافیک مناسبی دارن
برای هیچی خوب نیست واقعا
سلام آرمین جان
لپتاپهای اولترا بوک استفاده تجاری دارن و بهتره که ازشون برای کارهای روزمره و دانشجویی استفاده بشه
اما اگه دنبال یه لپتاپ قویتر هستی، بهت پیشنهاد میکنم بررسی اماسآی کاتانا رو توی سایت علاالدین بخونی که از کارت گرافیک RTX 4060 استفاده میکنه
تجربه گیمینگش خیلی جالبه 😂 لپ تاپ با پردازنده اینتل نسل ۱۳ فقط میتونه GTA San Andreas اجرا کنه.
سلام میثم جان
به دلیل نداشتن کارت گرافیک، سطح تواناییهای رندر این دستگاه خیلی محدوده و فقط کارهایی رو میتونه انجام بده که در توان پردازنده آن بورد سیستم باشه
توی این بازه قیمتی لپتاپ خوبی میشناسی که بهتر از این دستگاه عمل کنه؟