لحظاتی قبل گلکسی زد فولد ۵ در رویداد گلکسی آنپکد سامسونگ معرفی شد، اما این تاشو گران‌قیمت حریف آنر مجیک V2 نمی‌شود؛ در ادامه این مقاله به‌مقایسه این دو گوشی تاشو می‌پردازیم.

اگر از علاقه‌مندان به دنیا فناوری باشید می‌دانید که رقابت میان سازندگان گوشی‌های هوشمند نظیر سامسونگ، گوگل و اپل به‌بالاترین حد رسیده و هریک تلاش می‌کنند با ارائه یک گوشی پرچمدار با قیمت رقابتی سهی بیشتری از بازار داشته باشند. اما اکنون سازندگان چینی نیز وارد میدان شده‌اند و سهم قابل‌توجهی از بازار گوشی‌های هوشمند را به خودشان اختصاص داده‌اند.

طی سال‌های گذشته، دنیای گوشی‌های تاشو با عرضه اولین تاشوی سامسونگ به‌نام گلکسی زد فولد رونق گرفت و پس از استقبال بی‌نظیر کاربران از این دستگاه، غول کره‌ای به‌عنوان پادشاه بی‌بدیل بازار گوشی‌های تاشو لقب گرفت؛ اگر بخواهیم از نظر تکنیکی بررسی کنیم هیچ‌‌یک از کمپانی‌های مشهور طی چهار سال گذشته نتوانسته تاشویی هم‌سطح سری زد سامسونگ بسازد، بنابراین می‌توان گفت فناوری ساخت این گوشی‌ها در انحصار کره‌ای‌ها قرار دارد.

البته باید به‌یاد داشته باشیم که در چندسال گذشته گوشی‌های تاشو چینی مانند هواوی میت X3، اوپو فایند N3 و شیائومی میکس فولد ۲ از رقابت در بازار جهانی مستثنی بودند و سازندگان چینی تصمیم گرفتند فروش این گوشی‌های تاشو را به بازار داخلی چین محدود کند. گروهی از علاقه‌مندان حوزه فناوری معتقدند اگر دستگاه‌های یادشده در جهان عرضه می‌شدند احتمالا توانایی‌های سری زد سامسونگ را به‌چالش می‌کشیدند؛ البته هنوز دیر نیست، چراکه به‌زودی چندین تاشو قدرت‌مند چینی مانند آنر مجیک V2 و وان پلاس اوپن درکنار گلکسی زد فولد ۵ و گلکسی زد فلیپ ۵ روانه بازار می‌شود.

وان پلاس اوپن یکی از قدرت‌مندترین گوشی‌های تاشو محسوب می‌شود که بخش زیادی از مشخصات سخت‌افزاری آن توسط کمپانی سازنده و افشاگران دردسترس کاربران قرار گرفته است. انتظار می‌رود دستگاه مذکور ابتدا در ایالات متحده و بریتانیا و سپس سایر کشور‌های اروپایی عرضه شود. ازسوی دیگر، آنر مجیک V2 چندی پیش در چین با بهترین و چشمگیرترین مشخصات فنی معرفی شد.

آنر مجیک V2 در مقابل گلکسی زد فولد 5

اگر از طرفداران سروسخت گوشی‌های تاشو باشید پس از آگاهی از جزئیات آنر مجیک وی ۲ به یکی از علاقه‌مندان آن تبدیل می‌شوید و برای خرید آن اقدام خواهید کرد؛ همچنین این گوشی لقب باریک‌ترین تاشوی دنیا را با ۹.۹ میلی‌متر ضخامت به‌یدک می‌کشد. آنر مجیک V2 به‌زودی وارد بازار چین می‌شود، اما در شهریورماه سال جاری در نمایشگاه صنعتی ایفا در برلین رسما وارد بازار جهانی می‌شود و انتظار می‌رود از پرفروش‌ترین گوشی‌های در نیمه‌دوم سال ۲۰۲۳ شود. خبر عرضه جهانی دو پرچمدار چینی می‌تواند بدترین اتفاق ممکن پیش‌روی سامسونگ پس از معرفی گلکسی زد فولد ۵ و گلکسی زد فلیپ ۵ در مراسم آنپکد باشد.

آنر مجیک وی ۲ استاندارد‌های نوینی دربخش سخت‌افزاری ایجاد می‌کند که تفاوت چندانی با آیفون ۱۴ پرو مکس ندارد، به‌همین‌دلیل پادشاه جدید گوشی‌های تاشو خواهد بو د که به‌سادگی ‌می‌تواند گلکسی زد فولد ۵ را شکست دهد؛ مگر اینکه کمپانی سامسونگ سورپرایز‌های ویژه‌ای برای کاربران داشته باشد؛ اما این فرضیه بعید به‌نظر می‌رسد، چراکه افشاگران و منابع داخلی به‌راحتی آن فاش می‌کردند.

هدف از نوشتن این مقاله مقایسه دو گوشی پرچمدار گلکسی زد فولد ۵ و آنر مجیک V2 است که از بهترین و بحث‌برانگیزترین دستگاه‌های تاشو بازار در سال ۲۰۲۳ خطاب می‌شوند و احتمالا محبوب‌ترین گوشی‌های بازار شوند؛ البته نباید وان پلاس اوپن را فراموش کنیم که از قدرت‌مندترین‌های سال خواهد بود، اما اکنون قصد داریم تمرکزمان را روی دو گوشی مذکور بگذاریم و مقایسه‌ای داشته باشیم.

طراحی و مشخصات آنر مجیک V2

مشخصا کمپانی چینی آنر قصد دارد رقابت تنگاتنگی با سامسونگ داشته باشد و همین ابتدا کار با معرفی مجیک وی ۲ شرایط را برای رقیب کره‌ایش بسیار سخت کرده است، در ادامه به مشخصات فنی این گوشی پرچمدار نگاه می‌اندازیم تا برتری‌های آن مشخص شود.

  • ضخامت ۹.۹ میلی‌متر درحالت بسته، ۴.۷ میلی‌متر درحالت باز، ۲۳۱ گرم وزن که از سبک‌ترین تاشو‌ها تاکنون به‌شمار می‌رود؛
  • لولای تیتانیومی با چاپ سه‌بعدی؛
  • نمایشگر داخلی ۸ اینچی با نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی و سطح روشنایی خودکار ۱۶۰۰ نیتی؛
  • صفحه‌نمایش خارجی ۶.۴ اینچی با نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی با قابلیت تطبیق‌پذیری و سطح روشنایی خودرکار ۲۵۰۰ نیتی؛
  • تراشه پرچمدار کوالکام اسنپدراگون ۸ نسل دوم با هسته اورکلاک شده ۳.۳۶ گیگاهرتزی؛
  • حداکثر ۱۶ گیگابایت حافظه رم و یک ترابایت حافظه داخلی؛
  • باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی لیتیومی مبتنی‌بر آند سیلیکونی با پشتیبانی از شارژ سیمی ۶۶ واتی، باریک‌ترین باتری گوشی‌های تاشو؛
  • سنسور واید ۵۰ مگاپیکسلی با لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس خودکار لیزری، سنسوری اولترا واید ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 و سنسور ۲۰ مگاپیکسلی تله‌فوتو با قابلیت زوم ۲.۵ برابری و زوم اپتیکال
  • قابلیت فیلم‌برداری 4K با نرخ تصویربرداری حداکثر ۶۰ فریم برثانیه و 1080p با نرخ ۶۰ فریم برثانیه.

مهم‌ترین مشخصات سخت‌افزاری آنر مجیک وی ۲ ذکر شد، اما این مقایسه به تنهایی معنایی نخواهد داشت تا زمانی‌که شما این دستگاه را درکنار سایر گوشی‌های پرچمدار بازار مانند گلکسی زد فولد ۴ و آیفون ۱۴ پرو مکس قرار دهید، سپس می‌توایند حتی متوجه تفاوت‌ها و برتری‌های ظاهری مجیک V2 شوید.

بدین‌ترتیب، می‌توان اظهار کرد موقعیت سامسونگ به‌عنوان پیشرو صنعت گوشی‌های هوشمند در معرض خطر قرار دارد و احتمالا غول کره‌ای کار خاصی از دستش برنمی‌آید؛ در ادامه نگاهی به مشخصات افشا شده از گلکسی زد فولد ۵ می‌اندازیم تا مقایسه ما در این بخش کامل شود.

  • ضخامت ۱۳.۴ میلی‌متر درحالت بسته و ۲۵۳ گرم وزن؛
  • لولای قطرهای جدید برای کاهش فرورفتگی صفحه‌نمایش؛
  • نمایشگر داخلی ۷.۶ اینچی با نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی و تراکم پیکسلی ۳۷۴ پی‌پی‌آی؛
  • نمایشکر خارجی ۶.۲ اینچی با نرخ‌ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی و تراکم پیکسلی ۴۰۲ پی‌پی‌آی؛
  • تراشه کوالکام اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با هسته اورکلاک شده ۳.۳۶ گیگاهرتزی؛
  • حداکثر ۱۲ گیگابایت حافظه رم و حداکثر یک ترابایت حافظه داخلی؛
  • باتری دو تکه ۴۴۰۰ میلی‌آمپر ساعتی؛
  • قلم اس پن؛
  • سنسور ۵۰ مگاپیکسلی واید با قابلیت دوال پیکسل و زاویه دید ۸۵ درجه، سنسور اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۲۳ درجه و سنسور تله‌فوتو ۱۲ مگاپیکسلی با قابلیت لرزش‌گیر خودکار.

اگر گلکسی زد فولد ۵ را با نسل‌های قبلش مقایسه کنید متوجه می‌شود که سامسونگ تغییرات زیادی ایجاد کرده، اما وقتی حرف آنر مجیک V2 درمیان باشد تمام ارتقا‌های زد فولد ۵ ناچیز به‌نظر می‌رسد. رقیب چینی ۳۵درصد و ۱۰درصد نسبت به همتای کره‌ای سبک‌تر و باریک‌تر است که رقمی تامل‌برانگیز خواهد بود. آنر مجیک V2 را حتی می‌توان با گوشی پرچمدار گلکسی اس ۲۳ اولترا و آیفون ۱۴ پرو مکس مقایسه کرد، چراکه این گوشی از نظر ظاهری و ظرافت می‌تواند با آن‌ها رقابت کند.

طراحی و مشخصات سامسونگ گلکسی زد فولد5

گوشی‌های تاشو نسل جدید با هدف روی ارائه تجربه تبلت مانند عرضه می‌شود که در حالت بسته حس گوشی‌های نرمال و در حالت باز حس یک تبلت به کاربر منتقل کنند. بنابراین بیشتر افرادی‌که به‌سمت گوشی‌های تاشو می‌رود قصد دارد با یک تیر دو نشان بزنند. ازسوی دیگر، گوشی‌های تاشو حس بهتری به کاربران حین بازی‌های موبایلی می‌دهند، چراکه نمایشگر داخلی به‌اندازه کافی ابعاد بزرگی‌ دارد که گیمرها می‌توانند روی بازی‌های ویدئویی تمرکز لازم را داشته باشند.

آنر مجیک V2 با وزن ۲۳۱ گرمیش حتی از گوشی‌های پرچمدار نرمال دارد؛ همچنین این گوشی تاشو از باتری بزرگ‌تری نسب به گوشی‌های گلکسی اس ۲۳ اولترا و آیفون ۱۴ پرومکس دارد که با استفاده از تراشه کوالکام اسنپدارگون ۸ نسل ۲ با بهره‌وری انرژی بالایی برخودار همراه می‌شود. علاوه‌براین، سیستم دوربین آنر مجیک وی ۲ تقریبا مشابه آیفون ۱۴ پرو مکس است.

البته لازم می‌دانیم ذکر کنیم که هنوز گلکسی زد فولد ۵ و آنر مجیک V2 را ندیده‌ایم و از نزدیک مورد بررسی قرار ندادیم. اما باتوجه به مشخصات فنی هر دو گوشی، گلکسی زد فولد ۵ ارتقا نسبتا کمی نسبت به نسل گذشته‌اش دارد. همچنین به‌نظر می‌رسد آخرین نسل از تاشو‌های غول کره‌ای در رقابی با وان پلاس اوپن و آنر مجیک وی ۲ به جایگاه سوم برسد، زیرا گوشی‌های تاشو یادشده از نظر سخت‌افزاری و طراحی بسیار بهتر از گلکسی زد فولد ۵ هستند و نمی‌تواند حریف آ‌ن‌‌‌ها شود.

علاوه‌براین، گوشی‌های تاشو علاوه‌بر طراحی و ظاهر زیبا باید از مشخصات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خوبی بهره‌مند باشد. به‌عبارت دیگر، همان اندازه که ظاهر بیرونی از اهمیت ویژه‌ای برای سازندگان برخوردا است، مشخصات داخلی نیز باید مهم باشد. شما می‌دانید که یک گوشی بدون سخت‌افزار و نرم‌افزار روان و قابل‌توجه مورد استقبال کاربران قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین می‌توان گفت گلکسی زد فولد ۵ حریف تاشو‌های وان پلاس اوپن و آنر مجیک V2 ‌نمی‌شود.

سامسونگ از قدمت بیشتری برخوردار است و کاربران اساسا به محصولات این کمپانی علاقه زیادی دارند. برهمین‌اساس، همیشه تیتر خبرگزاری‌های بزرگ بوده و از پوشش خبری فوق‌العاده‌ای استفاده می‌کند که به بازاریابی و فروش گوشی‌ها کمک شایانی می‌کند. پس عملا نمی‌توانیم گلکسی زد فولد ۵ را رقابت نسل جدید تاشو‌ها کنار بگذاریم. اما همان‌طور که پیش‌تر گفتیم سامسونگ برای اولین بار طی چهار سال گذشته رقبای سرسختی را پیش‌رویش می‌بیند.

ساعاتی قبل در مراسم گلکسی آنپکد سامسونگ، قیمت گلکسی زد فولد ۵ حدود ۱۷۹۹ دلار برای نسخه پایه اعلام شد، درحالی‌که آنر مجیک V2 تنها ۱۲۵۰ دلار قیمت دارد که احتمالا مورد توجه طیف وسیعی از کاربران حتی طرفداران واقعی سامسونگ قرار بگیرد. همچنین وان پلاس اوپن از قیمت کمتری برخوردار است که دراین‌زمینه می‌تواند گلکسی زد فولد ۵ را شکست دهد.

این مقایسه آزمایشی تنها بخشی از حدس‌وگمان‌های تحریریه علاءالدین براساس مشخصات سخت‌افزاری و طراحی گوشی‌های گلکسی زد فولد ۵، آنر مجیک V2 و وان پلاس اوپن محسوب می‌شود و نمی‌توان با قطعیت گفت کدام گوشی بهتر از تاشو شرکت رقیب است.

درپایان، یادآوری می‌کنیم کمپانی هواوی الگویی برای آنر باشد که در این روزها باتوجه به تحریم‌های آمریکا از فروش بسیاری بالایی در کشورهای آسیایی به‌ویژه هند دارد. آنر نیز با سرعت بسیار بالایی به پیشرفت و توسعه محصولاتش ادامه می‌دهد و در آینده‌ای بسیار نزدیک سهمی بسیار زیادی از بازار جهانی را به‌دست می‌گیرد؛ این موضوع می‌تواند باعث ترس کمپانی‌های بزرگ نظیر اپل، سامسونگ و گوگل شود، اما می‌تواند این غول‌های فناوری را مجبور به ساخت گوشی‌های بهتر و باکیفیت‌تر با قیمتی‌ رقابتی‌تر کند که به معامله‌ای دوسر برد برای کاربران تبدیل می‌شود.

اخبار مرتبط: