هفته گذشته کمپانی متا اعلام کرد که قصد دارد فروشگاه نرم‌افزاری داخل فیس‌بوک راه‌اندازی کند تا کاربران اروپایی بتوانند بدون نیاز به گوگل پلی یا اپل استور اپلیکیشن‌های مورد نیاز خود را دانلود کنند.

به‌لطف مقررات جدید در اتحادیه اروپا که قانون بازارهای دیجیتال «DMA» نام دارد و احتمالا در بهار سال جاری به مرحله اجرا در‌می‌آید، متا قصد دارد از این فرصت استفاده کرده و قابلیت جدیدی را به بزرگ‌ترین رسانه اجتماعی جهان یعنی فیس‌بوک اضافه کند. با استفاده از این ویژگی کاربران می‌توانند برنامه‌های مورد نیاز خود را از فروشگاه نرم‌افزاری فیس‌بوک دانلود کنند که می‌تواند با کاهش وابستگی‌ها به برنامه‌هایی مانند گوگل پلی و اپل استور بیانجامد.

چندی پیش، پارلمان اتحادیه اروپا قانونی وضع کرد که اپل را مجبور به همکاری با برنامه‌های سوم شخص می‌کند؛ چراکه در تمام سالیان فعالیت اپل در صنعت گوشی‌های هوشمند این کمپانی اکوسیستم خود را به‌روی هر پلتفرم خارجی بسته است و اجازه نمی‌دهد کاربران اپلیکیشن‌های لازم را خارج از اپل استور دانلود کنند.

فروشگاه نرم افزاری فیس بوک

به‌نقل از وب‌سایت خبری ورج، متا به توسعه‌دهندگان پیشنهاد داده است که برنامه‌های خود را در فیس‌بوک گسترش دهند تا کاربران بتوانند بدون نیاز به گوگل پلی برنامه‌های خود را به‌‌سرعت دانلود کنند. همچنین این منبع خبری عنوان کرد که متا قصد ندارد هزینه‌ای را از توسعه‌دهندگان در مراحل آزمایشی دریافت کند.

تام چانیک، سخنگوی متا، در مصاحبه‌ای با ورج اظهار کرد: «مدت‌زمان زیادی را صرف تحقیق و توسعه این پروژه کردیم و قصد داریم توسعه‌دهندگان را تشویق به گسترش اپلیکیشن‌های اندرویدی در فیس‌بوک کنیم تا کاربرانی که به‌صورت روزمره از این رسانه اجتماعی استفاده می‌کنند از سایر برنامه‌های نرم‌افزاری بی‌نیاز شوند. براین باور هستیم که پروژه ما می‌تواند به رقابتی‌تر شدن این فضا کمک کند؛ چراکه در تمامی این سال‌ها گوگل پلی در این بستر بی‌رقیب بوده است».

در انتها باید یادآور شویم که تنها کمپانی متا نیست که می‌خواهد با استفاده از قانون بازارهای دیجیتال به توزیع و گسترش برنامه‌های نرم‌افزاری بپردازد. اواخر سال ۱۴۰۱، شرکت مایکروسافت اعلام کرد که درصدد طراحی اپلیکیشنی است که می‌تواند جایگزین اپل استور و گوگل پلی شود و انتشار آن از قاره اروپا شروع خواهد شد.

اخبار مرتبط: قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا برای کنترل غول‌های فناوری

AMA