یکی از مهمترین و اساسیترین مشکلاتی که کاربران با آن مواجه هستند داغ شدن بیش از اندازه گوشیهای هوشمند است؛ در ادامه این مقاله به روشهای جلوگیری از افزایش دما گوشیها میپردازیم.
گرما بیش از حد گوشیهای هوشمند از جدیترین عواملی است که کاربران با آن سروکار دارند؛ این مسئله میتواند در دراز مدت باعث کند شدن یا حتی آسیب به قطعات داخلی دستگاه شود و درک این مسئله برای بسیاری از کاربران عادی دشوار است.
اگر بخواهیم به صورت تخصصی وارد این موضوع شویم، باید بگوییم که برخی برنامهها در هنگام اجرا به توان پردازشی زیادی نیاز دارند؛ بنابراین گوشی شما بیش از اندازه داغ میشود. برای مثال، یک بازی ویدئویی از فایلهای فشرده متعددی ساخته میشود که حافظه رم و پردازنده گرافیکی برای شناسایی و پخش آنها باید حداکثر توان خود را استفاده کنند که در نتیجه منجر به افزایش دمای درونی دستگاه میشود. بااینحال، چندین روش بسیار خوب برای کاهش دما وجود دارد که در ادامه آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
یک گوشی هوشمند امروزی با توان پردازشی بالا به سادگی گرم نمیشود؛ بنابراین افزایش دما در چنین گوشیهایی به شما میگوید که باید بررسیها و بازنگریهای لازم را در مورد برنامههای داخل گوشی خود انجام دهید. موارد ذیل میتواند مهمترین و شایعترین دلایل داغ شدن گوشیهای هوشمند باشد:
- سطح روشنایی صفحهنمایش گوشی شما روی بالاترین حالت تنظیم شده است
- یک بازی ویدئویی یا برنامه سنگین درحال اجرا است
- یک برنامه برای طولانی مدت در پسزمینه گوشی درحال اجرا است
البته باید یادآور شویم که موارد فوقالذکر برای گوشیهای پرچمدار صدق نمیکند؛ چراکه این دسته از گوشیها به بالاترین تراشهها و پردازندههای گرافیکی مجهز هستند که اصولا برای چنین کارهایی ساخته میشوند.
اگر دارنده یک گوشی پرچمدار نظیر گلکسی اس ۲۳ اولترا یا آیفون ۱۴ پرومکس هستید نباید فکر کنید که گوشی شما از برخورد با هرگونه مشکلی مانند افزایش دما مصون است؛ بنابراین باید همیشه مراقب باشید و مواردی که در ادامه ذکر میکنیم را بهدرستی اجرا کنید.
برنامههای غیراستاندارد و ناشناس
اگر از دستگاههای نظیر دو موردی که به آنها اشاره کردیم استفاده میکنید و پس از مدتزمان کوتاهی در دستان شما داغ میشوند؛ میتوان گفت که یک یا چندین باگ نرمافزاری یا امنیتی وجود دارد که باید سریعا برطرف شوند. برای مثال، نصب هرگونه برنامه از اپلیکیشنهای سوم شخص میتواند گوشیهای آیفون را دچار اخلال کند؛ برای رفع مشکل و بازگشت گوشی به حالت عادی از روشهای زیر استفاده کنید:
- برنامههای غیراستاندارد و ناسازگار را حذف کنید
- برنامههای گوشی را بهروزرسانی کنید
پس از انجام این دو مرحله، دستگاه خود را خاموش کنید و پس از چند دقیقه دوباره آن را روشن کنید. حال با استفاده از برنامههای بهروز شده ببینید آیا باز هم گوشی شما داغ میشود یا خیر؛ اگر جواب مثبت بود، گوشی شما با چنین مشکلی مواجه نیست و باید از روشهای دیگری که در ادامه توضیح خواهیم داد استفاده کنید.
اجرای برنامههای متعدد بهصورت همزمان
گوشیهای امروزی با حافظه رم مشابه لپتاپها و رایانههای رومیزی عرضه میشوند که میتوانند چندین برنامه همزمان را در پسزمینه اجرا کنند؛ اما به یاد داشته باشید که تمامی اجزای گوشی هوشمند در اجرای این فرآیند درگیر میشوند و درنهایت دمای داخلی افزایش مییابد.
بنابراین، زمانیکه متوجه شدید دمای درونی دستگاه درحال افزایش است؛ سعی کنید برنامههای غیر ضروری را ببندید تا گوشی به حالت اولیه خود بازگردد.
وجود بدافزارها در گوشی
ویروسها و بدافزارها یکی از مخربترین عوامل در گوشیهای هوشمند هستند که نهتنها باعث داغ شدن گوشی شما میشوند، بلکه باعث کاهش سرعت پردازشی در نیز خواهند شد. علاوهبر این، بدافزارها میتوانند باعث به سرقت رفتن یا افشای اطلاعات خصوصی و هویتی شما در فضای مجازی شوند.
برای رفع چنین مشکلی به شما توصیه میکنیم که یک آنتی ویروس اورجینال و اشتراکی برای گوشی خود تهیه کنید و از آن برای شناسایی تمامی بدافزارهای موجود در گوشی که باعث افزایش دما یا کاهش سرعت میشوند استفاده کنید.
فیلمبرداری با رزولوشن بالا
بیشتر گوشیهای میانرده موجود در بازار از کیفیت ضبط ویدئو با کیفیت 4K برخوردار هستند. از سوی دیگر، گوشیهای پرچمدار مانند آیفون ۱۴ پرومکس و گلکسی اس ۲۳ اولترا از کیفیتهای 6K و 8K برای ضبط ویدئو پشتیبانی میکنند که یکی از عوامل بازاریابی و فروش این دستگاهها محسوب میشوند؛ اما نکتهای که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که برای پردازش سیگنالهای تصویری گوشی شما باید تمام توان خود را به کار بگیرد که همین موضوع باعث افزایش شدید دمای داخلی میشود.
برایناساس، توصیه میکنیم که از قرار دادن حالت فیلمبرداری به بالاترین کیفیت خودداری کنید؛ چراکه کیفیت 1080p یا FHD نیز میتوانند نیازهای یک کاربر عادی را برآورده کنند.
کابل شارژ تقلبی
درحالحاضر، چندین مورد از عوامل داغ شدن گوشیهای هوشمند را بررسی کردیم؛ یکی دیگر از مواردی که باعث افزایش دما و آسیب جدی به باتری و قطعات داخلی میشود استفاده مداوم از شارژرهای تقلبی. حتی میتوان گفت شارژرهای اصلی که به مرور زمان با آسیب مواجه میشوند به گوشی آسیب وارد میکنند.
تنها راه حل شما در اینجا جایگزین شارژر تقلبی یا خراب با یک شارژر اصل و جدید است که میتوانید از فروشگاههای مجاز خریداری کنید. حتما توجه داشته باشید که میزان آمپر روی شارژر با دستگاه شما مطابقت داشته باشد.
قاب گوشی
قاب گوشی یکی از ضروریترین لوازم جانبی است که هر کاربر برای محافظت از گوشی خود به آن نیاز مبرم دارد؛ اما به یاد داشته باشید که قابهای ضخیم و غیراستاندارد که از هیچگونه خروجی هوایی برخوردار نیستند میتوانند برای گوشیها بسیار مضر باشند. برای مثال، زمانیکه درحال اجرای بازیهای گرافیکی مانند گنشین امیپکت هستید گوشی شما دمای داخلی را از پنل پشتی به آرامی خارج میکند؛ بنابراین، اگر پنل پشت دستگاه با یک قاب محافظ ضخیم پوشانده شده باشد پس از گذشت مدت زمانی کوتاهی بسیار داغ میشود.
بلوتوث و وایفای
در گذشته، زمانی که کاربران بهطور پیوسته از وایفای یا بلوتوث استفاده میکردند دمای دستگاه افزایش مییافت، اما بهروزرسانی نرمافزاری اندروید چنین مشکلی را برای گوشیهای جدید برطرف کرده است.
اگر از گوشیهای قدیمی اندرویدی استفاده میکنید و آپدیتهای نرمافزاری اندروید را دریافت نمیکنید؛ میتوانید از روش زیر اقدام به مصرف دادهها را محدود کنید.
- Mobile Data & WiFi > Background data > Unrestricted data usage
مقاله آموزشی مرتبط: چرا نباید گوشی تاشو بخریم؟