یکی از نکاتی که شرکت‌ها همیشه به آن دقت ویژه‌ای دارند،‌ بازار میان رده‌های اقتصادی است. آن‌ها می‌دانند که هرچقدر هم که گوشی‌های پرچمدار پیشرفت کنند، باز هم نیاز به گوشی‌هایی با قیمت مناسب در بازار وجود دارد. داخل این مقاله قرار است به بررسی جی پلاس Q20 محصول جدید شرکت جی پلاس (G+ Q20) بپردازیم.

مدل Q20 جدیدترین گوشی این شرکت است که با قیمت حدودی ۳.۸ میلیون تومان به بازار عرضه شده است. هدف اصلی جی پلاس کیو 20 رقابت با گوشی‌های اقتصادی‌های پوکو و سامسونگ است و می‌توان گفت که با دست پر به بازار آمده است.

جعبه گشایی جی پلاس کیو 20
جعبه گشایی جی پلاس Q20

روی جعبه این محصول واژه Q20 به رنگ خود دستگاه نوشته شده و در کنار آن لوگو جی پلاس نیز دیده می‌شود. بعد از بازکردن جعبه خود دستگاه را می‌بینیم که در قسمت پایینی آن جعبه کوچک‌تری وجود دارد. در این جعبه کوچک دفترچه‌های گارانتی و قاب سیلیکونی شفاف به همراه سوزن سیم‌کارت قرار دارد.

یکی از نکات جذاب در مورد جعبه گشایی این دستگاه، وجود گلکس محافظ در جعبه آن است که باعث می‌شود جی پلاس کیو 20 جعبه کامل‌تری نسبت به تمامی رقبای خود داشته باشد. در آخرین قسمت هم شارژر 10 واتی،‌ کابل شارژتایپ سی و هندزفری سیمی وجود دارد.

حذف نکردن لوازم جانبی دستگاه و اضافه کردن مواردی مانند گلس باعث می‌شود که جعبه G+ Q20 بسیار کامل باشد و بعد از جعبه‌گشایی نیازی به خرید لوازم اضافی نداشته باشید.

طراحی دکمه های Gplus-Q20
طراحی
ابعاد164.7×76.3×8.9 mm
وزن200g
جنس صفحهشیشه
جنس بدنهپلاستیک

کیو 20 در دسته میان‌رده اقتصادی قرار می‌گیرد و تاثیرات قیمت را می‌توان در بدنه آن دید. فریم این دستگاه از جنس پلاستیک ساخته شده و مقاومت مناسبی دارد اما بهتر است برای جلوگیری از آسیب رسیدن به آن، از قاب ژله‌ای خود دستگاخ استفاده کنید. یکی از نکات قابل توجه در مورد این دستگاه، استفاده از شیشه برای قاب پشتی است که در این بازه قیمتی بسیار کم دیده می‌شود.

شیشه دراین قسمت به دلیل پوشش براق، به راحتی کثیف می‌شود ولی پاک کردن آن بسیار راحت است. حسگر اثرانگشت در قسمت میانی قاب پشتی قرار گرفته و دسترسی به آن نسبتاً راحت است. ماژول مربعی شکل این دوربین در سمت چپ قاب پشتی قرار گرفته و 3 دوربین را به همراه فلش آل ای دی در خود جای داده است.

در قسمت پایینی فریم اسپیکر،‌ پورت تایپ سی، میکروفون و جک هدفون وجود دارد. در سمت راست فریم دکمه‌های پاور و ولوم و در در سمت چپ هم شیار سیم‌کارت وجود دارد. شیار سیم‌کارت این دستگاه از دو سیم‌کارت نانو و کارت میکرو اس دی به صورت همزمان پشتیبانی می‌کند.

گوشی جی پلاس Q20 وزن 200 گرمی و 8.9 میلی متر ضخامت دارد. این اعداد در نگاه اول کمی زیاد به نظر می‌رسند اما باید اندازه دستگاه و استفاده از باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی در آن را نیز در نظر بگیرید. طراحی این دستگاه با در نظر گرفتن قیمت، به خوبی انجام شده و مشکلی در آن وجود ندارد.

صفحه نمایش Gplus-Q20-
صفحه نمایش جی پلاس Q20
نوع پنلIPS LCD
اندازه صفحه6.5 اینچ
رزولوشن1600×720
تراکم پیکسلی259 ppi

در قسمت جلویی این دستگاه صفحه نمایش 6.5 اینچی آل سی دی با رزولوشن 1600×720 وجود دارد که می‌تواند تصاویر را با کیفیت HD نشان دهد. این صفحه نمایش نسبت تصویر 20:9 دارد و این موضوع باعث پخش فیلم‌های سینمایی تقریباً به صورت تمام صفحه، و تجربه فراگیرتر می‌شود.

عملکرد این صفحه نمایش در حین گیمینگ یا استفاده از محتوای ویدیویی خوب است و به راحتی می‌تواند نیاز شما را برطرف کند. نسبت تصویر کیو 20 باعث می‌شود در دست گرفتن این صفحه بزرگ راحت باشد. رنگ‌های این صفحه نمایش کمی اشباع هستند اما شما در تنظیمات امکان انتخاب بین حالت‌های رنگی متفاوت را دارید.

این صفحه نمایش از نرخ به‌روزرسانی بالا برخوردار نیست که در این بازه قیمتی عادی می‌باشد. انیمیشن‌های کیو 20 بسیار روان هستند و همین موضوع باعث می‌شود 60 هرتزی بودن صفحه نمایش خیلی به چشم نیاید. نرخ پاسخ دادن به لمس هم مناسب است و لگ یا مشکل خاصی در آن دیده نمی‌شود.

دوربین جی پلاس کیو 20
دوربین جی پلاس کیو 20
رزولوشن دوربین اصلی13MP
رزولوشن دوربین ماکرو2MP
رزولوشن دوربین عمق2MP
کیفیت فیلمبرداری1080/30fps

این دستگاه از سه دوربین استفاده می‌کند که شامل دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی، دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی و دوربین تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی می‌شود. تصاویر دوربین اصلی در نور روز کیفیت بالایی دارند و جزییات زیادی در آن‌ها وجود دارد. پس از ثبت تصاویر، دستگاه به کمک پردازنده سعی می‌کند تا کیفیت آن‌ها را بالاتر ببرد و نوردهی تصویر را بهبود ببخشد.

با ضعیف‌تر شدن شرایط نوری، کیفیت تصاویر هم کاهش می‌یابد و نویز به صورت چشمگیری بیشتر می‌شود. این موضوع را می‌توان به کمک دستی تنظیم کردن نور حین عکس‌برداری بهتر کرد و باید در نظر داشت که G+ Q20 در رده میان‌رده اقتصادی قرار می‌گیرد، پس نمی‌توان انتظار زیادی از آن داشت.

گوشی جی پلاس Q20 می‌تواند در دو کیفیت 1080 و 720 با نرخ 30 فریم فیلم‌برداری کند. با توجه به اقتصادی بودن دستگاه، کیفیت ویدیوهای گرفته شده با آن بسیار خوب است و میزان جزییات در آن‌ها قابل قبول است. همانند حالت عکس‌برداری، کیفیت ویدیوها هم با کم شدن نور محیط کاهش می‌یابد و نمی‌توان روی آن‌ها حساب زیادی باز کرد.

در برنامه دوربین حالتی به اسم UHD وجود دارد که می‌تواند با کمک پردازش سخت‌افزاری رزولوشن عکس‌ها را تا 51.9 مگاپیکسل افزایش دهد. با در نظر گرفتن اینکه این کار به کمک پردازش داخل دستگاه انجام می‌پذیرد، می‌توان گفت که تأثیر زیادی روی جزییات تصاویر می‌گذارد. این افزایش دقت در حین زوم کردن روی تصاویر به وضوح قابل مشاهده است.

دوربین سلفی Gplus-Q20-
دوربین سلفی
رزولوشن دوربین سلفی8MP
کیفیت فیلمبرداری720/30fps

در ناچ قطره‌ای بالای صفحه جی پلاس Q20 دوربین ۸ مگاپیکسلی سلفی قرار گرفته است. کیفیت عکس‌های این دوربین قابل قبول است و می‌توان در شرایط نوری خوب روی عکس‌های آن حساب کرد. عکس‌های این دوربین رنگ‌های خوبی دارند اما کیفیت آن‌ها از دوربین پشتی کمتر است.

این دوربین می‌توان با دو رزولوشن 720 و 1080 با نرخ 30 فریم فیلم‌برداری کند. ویدیوهای خروجی جزییات زیادی ندارند اما کیفیت آن‌ها قابل قبول است. یکی از نکات جالبی که در برنامه دوربین سلفی این دستگاه وجود داشت، امکان زوم کردن در حین عکس‌برداری یا فیلم‌برداری است. به کمک این قابلیت می‌توانید تا 4 برابر روی تصاویر خود زوم کنید.

سخت افزار Gplus-Q20-
سخت افزار GPlus Q20
نام تراشهHelio G25
معماری تراشه12nm
کانفیگ‌های گوشی64/4
پشتیبانی از کارت حافظهندارد

جی پلاس در این گوشی از پردازنده مدیاتک هلیو G25 استفاده کرده است. این پردازنده 4 هسته با فرکانس 1.5 و چهار هسته با فرکانس 2.0 گیگاهرتزی دارد. این پردازنده برای دستگاه‌های اقتصادی ساخته شده و عملکرد خوبی را ارائه می‌دهد. به صورت کلی نمی‌توان از دستگاه‌های اقتصادی انتظار عملکرد چشم‌گیری را داشت و این موضوع شامل کیو 20 هم می‌شود.

این دستگاه در بنچ‌مارک آن تو تو توانست به امتیاز 120 هزار دست یابد که آن را با رقیبانش در یک رده قرار می‌دهد. در حین اجرای تست‌های طولانی‌تر، دمای دستگاه به 43 درجه هم رسید اما بالاتر نرفت. بیشترین گرما مربوط به بخش کنار ماژول دوربین بود و قسمت‌های دیگر دستگاه دمای عادی داشتند.

عملکرد G+ Q20 در حین گیمینگ مناسب بود ولی همانند دیگر گوشی‌های اقتصادی، نمی‌توان تنظیمات گرافیکی بالایی را از آن انتظار داشت. این تنظیمات در بازی کال آف دیوتی به گرافیک Low و فریم ریت High محدود می‌شد. بازی با این تنظیمات به خوبی اجرا شد و لگ خاصی در آن وجود نداشت.

برای باز ماندن برنامه‌ها در پس زمینه، در این دستگاه از 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی استفاده شده که در این بازه قیمتی مناسب است. همچنین امکان افزایش حافظه تا 128 گیگابایت به کمک کارت حافظه وجود دارد.

اسپیکر Gplus-Q20
اسپیکر
جلوهمونو
تعداد1
جک هدفوندارد

گوشی جی پلاس Q20 از اسپیکر مونو در قسمت پایینی فریم استفاده می‌کند که حجم صدای مناسبی دارد. فراگیری این اسپیکر به اندازه اسپپیکر استریو نیست اما به نسبت اندازه خود، توان خوبی دارد. کیفیت صدا به صورت کلی قابل قبول است اما نویز اسپیکر در ولوم‌های بالاتر کمی افزایش می‌یابد و پیشنهاد می‌شود صدا را از 80 درصد بالاتر نبرید. از آن‌جایی که اسپیکر این دستگاه استریو نیست، پوشاندن آن در حین استفاده افقی بسیار راحت است.

باتری Gplus-Q20-
باتری
حجم5000mAh
سرعت شارژ سیمی10W
شارژر در جعبهدارد

جی پلاس Q20 از باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کند که اندازه خیلی خوبی دارد. بزرگ بودن اندازه باتری و کم مصرف بودن پردازنده و صفحه نمایش باعث می‌شوند تا این گوشی عمر باتری بسیار خوبی داشته باشد. احتمال اینکه بتوانید در یک روز استفاده نیمه سنگین، شارژ این دستگاه را تمام کنید کم است و به راحتی می‌توانید با استفاده سبک روی شارژدهی دو روزه آن حساب باز کنید.

G+ Q20 با شارژر 10 واتی داخل جعبه عرضه می‌شود که می‌تواند دستگاه را در زمان کمتر از دو ساعت به شارژ کامل برساند. سرعت شارژ این دستگاه کم به نظر می‌رسد اما اگر میزان شارژدهی آن را هم در نظر بگیرید، دو ساعت زمان زیادی محسوب نمی‌شود.

رابط کاربری
نسخه اندروید11
سال‌های آپدیت

این دستگاه با اندروید 11 عرضه می‌شود که یک نسخه با جدیترین نسخه اندروید فاصله دارد. پوسته کیو 20 شباهت زیادی به اندروید خام دارد و در آن خبری از انیمیشن‌های سنگین نیست. این سبک بودن رابط به افزایش سرعت آن کمک زیادی می‌کند. اما باید در نظر بگیرید که این پوسته توسط جی پلاس شخصی سازی شده است.

این شخصی سازی باعث می‌شود که این دستگاه ویژگی‌های بیشتری نسبت به اندروید خام داشته باشد. گزینه‌های مختلفی هم در تنظیمات برای تغییر ظاهر دستگاه و تنظیم آن طبق سلیقه خودتان وجود دارد. در کل می‌توان گفت که نرم‌افزار این دستگاه ساده است اما امکاناتی که در اندروید خام موجود نیست را نیز در خود دارد.

جمع‌بندی

اگر بخواهیم کیو 20 را با دستگاه‌های هم‌رده خود مقایسه کنیم، می‌توان گفت که برای رقابت در این دسته حرف‌هایی برای گفتن دارد. از نقاط قوت این گوشی می‌توان به باتری بزرگ، دوربین با کیفیت و سخت‌افزار خوب اشاره کرد. نرم افزار آن هم در برخی موارد به سخت افزار کمک زیادی می‌کند و باعث بهتر شدن عملکرد می‌شود.

نظر شما در مورد بررسی جی پلاس Q20 چیست؟ آیا گوشی G+ Q20 ارزش خرید دارد؟

بررسی: اگر به گوشی‌های هواوی نیز علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی بررسی Nova Y70 را از اینجا مطالعه کنید.