کارل پی یکی از تاثیرگذارترین اشخاص در صنعت موبایل است که با کمک وان پلاس، توانست واژه جدید قاتل پرچمدار را وارد دنیای موبایل کند. تعداد طرفداران محصولات شرکت وان پلاس به دلیل ارزش خرید بسیار بالای آن، به صورت روزانه افزایش یافت و به سرعت توانست به یکی از نامهای بزرگ در صنعت موبایل تبدیل شود. در سال 2021 کارل پی از وان پلاس جدا شد و شرکتی به نام Nothing را تاسیس کرد. این شرکت کار خود را با معرفی هندزفری Noting Ear 1 شروع کرد و به تازگی، اولین گوشی خود با نام Nothing Phone 1 را معرفی کرده است. در این مقاله از رسانه علاءالدین به بررسی ناتینگ فون ۱ میپردازیم.
جعبه گشایی ناتینگ فون ۱
جعبه گوشی ناتینگ فون ۱ کاملا با گوشیهای دیگر در بازار متفاوت است. رنگ جعبه با رنگ دستگاه یکسان است اما نکات کوچکی در آن وجود دارد که جذابیت آن را بیشتر میکند. روی جعبه ناتینگ فون، قسمتی از قاب پشتی این دستگاه، شامل صفحه شارژ بیسیم و نوار ال ای دی دور آن میشود.
برخلاف جعبههای معمولتر، جعبه Nothing Phone 1 از بالا باز نمیشود و در حقیقت دستگاه در لبه آن قرار دارد. پس باز کردن نوار پلاستیکی از دور جعبه، قسمت کوچکی از آن جدا میشود و پس از برداشتن این بخش میتوانید ببینید که جعبه در حقیقت به دو بخش تقسیم شده است. در قسمت سمت چپ خود دستگاه وجود دارد که میتوان آن را از پایین خارج کرد.
در قسمت سمت راست جعبه کوچکی وجود دارد که در آن دفترچههای راهنما، کابل تایپ C و سوزن سیمکارت وجود دارد. طبق روند جدید، در جعبه خبری از آداپتور نیست و شما باید برای شارژ کردن دستگاه، آداپتور را به صورت جداگانه خریداری کنید. در کل تجربه جعبه گشایی این دستگاه را میتوان ساده و در عین حال، خاص دانست.
طراحی ناتینگ فون ۱ را میتوان جذابترین بخش این دستگاه حساب کرد. در حقیقت تنها دلیلی که باعث شد کاربران با این دستگاه همانند گوشیهای تازه وارد دیگر به بازار رفتار نکنند، طراحی منحصر به فرد آن بود. طراحی این محصول در نگاه اول بسیار ساده به نظر میرسد، اما طولی نمیکشد که شما متوجه پیچیدگیهای آن شوید. قاب پشتی طراحی شفافی دارد که در گوشیهای قدیمیتر از شرکت شیائومی هم شاهد آن بودهایم.
نکتهای که Nothing Phone 1 را از بقیه دستگاههای بازار متمایز میکند، یکپارچه و یکرنگ بودن اجزای آن است. تعداد زیادی قطعات کوچک در قسمت پشتی به کار گرفته شده ولی تمامی آنها رنگ یکسانی دارند. این ویژگی ناتینگ فون شما را وادار به نگاه دقیقتر میکند و دقیقا در همین زمان است که متوجه طراحی خاص و تمامی جزئیات و ویژگیهای آن میشوید.
قاب پشتی این محصول را میتوان به آیفون 12 با پوشش شفاف تشبیه کرد. محل قرارگیری دوربین و فلش ناتینگ فون شباهت زیادی به آیفون 12 دارد ولی این شباهت به همین جا ختم میشود. دور ماژول دوربین، در حاشیه کویل شارژ بیسیم و در قسمت پایینی پورت تایپ C شاهد استفاده از نوارهای ال ای دی هستیم. در قسمت پایین قاب هم میتوانیم لوگو ناتینگ را با فونت این شرکت ببینیم.
استفاده از ال ای دی در قسمتهای دیگر هم مثل قسمت پایینی دستگاه و یک خط مورب در کنار ماژول دوربین هم دیده میشود. این خطوط بیش از 900 الایدی را در خود جای دادهاند که میتوان آن را عدد بسیار چشمگیری دانست. به دلیل مهندسی به کار رفته در این بخش، لامپها کاملا یکپارچه روشن میشوند و شما نمیتوانید آنها را از یکدیگر تشخیص دهید.
دور تا دور قاب پشتی پیچهای آلومینیومی را میبینیم که ظاهر دستگاه را کمی از یکنواختی خارج میکند. اگر کمی بیشتر به قاب پشتی دقت کنید، میتوانید نقطهای قرمز رنگ را در سمت راست آن ببینید. این نقطه در حقیقت یک الایدی قرمز رنگ میباشد که در حین فیلمبرداری روشن میشود و همانند دوربینهای فیلمبرداری حرفهای عمل میکند. وجود آن ممکن است به جذابیت دستگاه اضافه کند ولی برخی از افراد از وجود آن ناراضی هستند زیرا در این حالت دیگر نمیتوانید بدون جلب توجه از سوژه خود فیلمبرداری کنید.
ابعاد گوشی | 8.3*75.8*159.2 |
وزن گوشی | 193.5 گرم |
جنس قاب پشتی | شیشه |
جنس بدنه | آلومینیوم |
استاندارد ضد آب | IP53 |
فریم دستگاه از آلومینیوم ساخته شده و حاشیههای تخت دارد. رنگ آلومینیوم به کار رفته در فریم در هردو رنگ دستگاه یکسان است که ممکن است کمی عجیب به نظر برسد. اما ناتینگ سعی کرده تا با تغییر رنگ خطوط آنتن کمی این موضوع را جبران کند. در قسمت جلویی دستگاه هم ویژگی خاصی به چشم نمیخورد. در این میان فقط میتوان به پانچ هول واقع در سمت چپ صفحه نمایش اشاره کرد که دوربین سلفی را در خود جای داده است.
در کل میتوان طراحی ناتینگ فون ۱ را بسیار خاص دانست زیرا استفاده از این میزان نورپردازی و توجه زیاد به قاب پشتی شفاف را میتوان در صنعت موبایل بیسابقه دانست. برای محافظت بیشتر، قاب پشت و جلوی این دستگاه با گوریلا گلس 5 پوشیده شده که میتواند خیال شما را کمی راحتتر کند.
نوع پنل | OLED |
اندازه صفحه | 6.55 اینچ |
رزولوشن | 2400*1080 |
تراکم پیکسل | 402ppi |
نرخ به روز رسانی | 120 هرتز |
85.8 درصد قسمت جلویی این دستگاه را صفحه نمایش 6.55 اینچی آن پر کرده است. این صفحه نرخ بهروزرسانی 120 هرتزی به همراه گواهی +HDR10 دارد که تجربه کاربری را بهتر میکند. نرخ بهروزرسانی بالا به همراه رابط کاربری سبک، باعث میشود سرعت کلی دستگاه بسیار بالا برود و در استفاده از آن شاهد کمترین میزان لگ باشید. نرخ نمونه برداری لمس هم با توجه به نرخ بهروزرسانی، عدد 240 هرتز است که باعث میشود دستگاه به سرعت لمسهای شما را تشخیص داده و به سرعت به آنها پاسخ دهد.
صفحه نمایش ناتینگ فون میتواند 1 میلیارد رنگ را نشان دهد و همین موضوع، دقت رنگ آن را بسیار بالا میبرد. این پنل رزولوشن 1080×2400 پیکسل دارد و در هر اینچ خود 402 پیکسل را جای داده است. این عدد ممکن است چشمگیر نباشد اما در عمل هیچ مشکلی در آن دیده نمیشود و تمامی تصاویر جزییات زیادی دارند.
نسبت تصویر در این دستگاه 20:9 میباشد. نسبت تصویر خاص این صفحه باعث میشود کار کردن با آن به صورت یک دستی راحت باشد و حین در دست گرفتن آن نگرانی کمی از بابت افتادن دستگاه داشته باشید. با توجه به رنگها و کیفیت صفحه میتوان این دستگاه را برای استفاده از محتوای تصویری و یا گیمینگ پیشنهاد کرد. خبر خوب این است که تفاوت کم نسبت تصویر صفحه با نسبت تصویر فیلمهای سینمایی، باعث میشود این فیلمها تقریبا تمام صفحه را پر کنند و تجربه فراگیری را ارائه دهند.
میزان روشنایی تصویر به صورت دستی تا 500 نیت بالا میرود اما اگر تنظیم آن را روی حالت خودکار قرار دهید، میتوانید سقف آن را به 700 نیت برسانید. روشنایی صفحه قابل قبول است و محتوای آن به راحتی در نور محیطهای باز قابل استفاده است. از ویژگیهای خاص این صفحه میتوان به یکسان بودن اندازه حاشیههای آن اشاره کرد. این موضوع شاید خیلی بزرگ به نظر نرسد اما در حقیقت اگر کمی به آن دقت کنید، متوجه خواهید شد که تعداد دستگاههایی که این ویژگی را دارند بسیار کم است.
تجربه استفاده از صفحه نمایش را میتوان به دلیل کیفیت بالای رنگها و جزییات زیاد، تجربه خوبی دانست. استفاده نکردن دستگاه از نرخ بروزرسانی تطبیق پذیر را با توجه به قیمت آن، نمیتوان ایراد بزرگی دانست و همچنین ناتینگ برای جبران آن، نرخ بهروزرسانی را به صورت متغیر بین دو عدد 60 و 120 قرار داده تا دستگاه بتواند با توجه به استفاده شما مصرف نیرو را کاهش دهد.
رزولوشن دوربینها | 50و50 مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 4K@30fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS |
امکانات دوربین اصلی | PDAF, OIS |
محل قرارگیری دوربین در قاب پشتی شباهت زیادی به آیفون 12 دارد اما برخلاف آیفون، ناتینگ فون ماژول دوربین ندارد و فقط دو لنز آن برجستگی کمی در قاب پشتی دارند. دوربین اصلی این دستگاه یک سنسور سونی IMX766 با رزولوشن 50 مگاپیکسل به همراه لرزشگیر اپتیکال میباشد. تصاویر این دوربین کیفیت متوسطی دارند و نمیتوان از آنها انتظار زیادی داشت.
ثبت تصاویر خوب با این دوربین به نور زیادی نیاز دارد و در شرایط نوری خوب میتوان عملکرد آن را قابل قبول تلقی کرد. اما به محض ضعیفتر شدن شرایط نوری، عملکرد دوربین به شکل چشمگیری افت میکند. نویزها در این تصاویر بسیار بالا میرود و سرعت شاتر هم بسیار کم میشود به همین دلیل اصلا نمیتوان در محلی به غیر از نور مستقیم خورشید با این دستگاه از سوژههای متحرک عکس گرفت.
ناتینگ فون ۱ میتواند با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم فیلمبرداری کند. کیفیت ویدیوهای ثبت شده با این دستگاه در نور مستقیم خوب است و جزییات زیادی در آنها وجود دارد. همچنین شما میتوانید با رزولوشن 1080 در دو نرخ 30 و 60 فریم هم فیلمبرداری کنید. تجربه ثبت فیلم با این دستگاه را میتوان متوسط دانست و نباید از آن انتظار زیادی داشت.
دوربین دوم هم یک سنسور 50 مگاپیکسلی به همراه لنز زاویه باز 114 درجه میباشد. کیفیت تصاویر خروجی از این دوربین هم تفاوت چندانی با دوربین اصلی ندارد و دوباره میتوان گفت که فقط در شرایط نوری خوب عکسها قابل استفاده هستند.
ممکن است توقع برخی افراد از دوربین ناتینگ فون به دلیل سر و صدای زیاد آن بالا رفته باشد اما باید در نظر بگیرید که این دستگاه جزو دسته میان رده محسوب میشود. همانند مدلهای اولیه وانپلاس، کارل پی تمرکز اصلی خود را روی طراحی و رابط کاربری این دستگاه متمرکز کرده و به بخش دوربین اهمیت زیادی نداده است.
برای جمعبندی بخش دوربین میتوان گفت که کیفیت تصاویر و ویدیوهای ثبت شده در نور زیاد خوب هستند و جزییات زیادی دارند. اما نویز آنها با ضعیفتر شدن شرایط نوری بسیار بالا میرود و جزییات به شدت کاهش مییابند. پس نمیتوان از گوشی ناتینگ فون ۱ انتظار عملکرد پرچمدار، یا حتی قاتل پرچمدار داشت اما میتوان نتایج آن را با رقبای هم قیمت خود مقایسه کرد.
رزولوشن دوربین | 16 مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 1080p@30fps |
در سمت چپ صفحه نمایش ناتینگ فون ۱، پانچ هول کوچکی وجود دارد که در آن دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی قرار گرفته است. کیفیت تصاویر این دوربین قابل قبول است و میتوان در شرایط نوری خوب، نتایج خوبی را از آن گرفت. با کم شدن نور باز هم شاهد افزایش نویز و کاهش جزییات هستیم که باعث کاهش دقت دوربین میشود.
دوربین سلفی میتواند ویدیوهای 1080 را با نرخ 30 فریم ثبت کند. کیفیت ویدیوها در این دوربین قابل قبول است و میتواند نیاز شما را برطرف کند اما نمیتوان در تمام شرایط نوری از آن همچین انتظاری داشت.
نام تراشه | اسنپدراگون +778G |
تعداد هسته ها | 8 |
معماری تراشه | 6 نانومتر |
گوشی ناتینگ فون ۱ از تراشه اسنپدراگون +778G برای انجام پردازشها استفاده میکند. این تراشه به صورت اختصاصی برای شرکت ناتینگ تنظیم شده تا بتواند عملکرد بهتری نسبت به نسخه عادی داشته باشد. اما با در نظر گرفتن میانرده بودن Nothing Phone 1، نمیتوان از آن انتظار عملکرد چشمگیری داشت.
در کنار این تراشه شما امکان انتخاب بین دو مدل با رم 8 و 12 را دارید. همچنین حافظه داخلی آن هم فقط در دو حالت 128 و 256 گیگابایتی از نوع UFS 3.1 در دسترس است و نسخه 128 گیگابایتی فقط در رنگ مشکی عرضه میشود. عمکلرد ناتینگ فون ۱ در کاربری عادی بسیار سریع است و هیچ کندی در نرمافزار، منوها یا انیمیشنهای آن دیده نمیشود.
در حین بازی دمای پردازنده کمی بالا میرود اما عملکرد آن کاهش پیدا نمیکند. عموما تراشههای میانرده پایداری عملکرد بالایی دارند و حرارت زیادی تولید نمیکنند. این موضوع شامل ناتینگ فون هم میشود و نتیجه آن در استرس تستها کاملا قابل مشاهده است. این دستگاه موفق شد در تست WildLife Extreme Stress Test به امتیاز پایداری دست یابد.
همچنین عملکرد این تراشه نسبت به تراشههای میانرده بازار بسیار خوب است و شخصی سازی آن باعث بهتر بودن نتایج نسبت به نسخه ساده این تراشه شده است.
ممکن است به دلیل قیمت بالای این دستگاه در ایران تصور کنید که ناتینگ فون ۱، دستگاه پرچمدار محسوب میشود اما اینطور نیست. این دستگاه از نسخه شخصی سازی شده یک تراشه میانرده استفاده میکند که عملکرد نسبتا خوبی دارد. شما با این پردازنده میتوانید تنظیمات بازی کال آف دیوتی موبایل را به بالاترین حد ممکن برسانید.
در این حالت بازی به صورت متوسط با 50 فریم در ثانیه اجرا میشود و لگ خاصی در آن وجود ندارد. دمای گوشی در بالاترین حالت، به 42 درجه رسید که عدد کمی نیست اما باید در نظر داشته باشید که این دما پس از 90 دقیقه بازی کردن با بالاترین تنظیمات به دست آمد.
در کل میتوان تجربه گیمینگ Nothing Phone 1 را تجربه متوسطی دانست. این دستگاه از تراشه میانرده استفاده میکند و انتظار زیادی از آن نمیرود. اما باید در نظر داشته باشید که این دستگاه در بازارهای جهانی با قیمت یک میانرده عرضه میشود و با این وجود، عملکرد بهتری نسبت به رقبا خود دارد.
ناتینگ فون ۱ از اسپیکر استریو استفاده میکند که یکی از آنها در پایین فریم و دیگری با اسپیکر مکالمه یکپارچه شده است. کیفیت صدای اسپیکر این دستگاه خوب است و مشکل خاصی در آن دیده نمیشود. سقف صدای اسپیکر خیلی بالا نیست ولی کیفیت خوبی دارد.
از نکات منفی این اسپیکر میتوان به تقسیم صدای ضعیف آن اشاره کرد. صدای اسپیکر بالایی بسیار کم است و تقریبا هیچ اثری در پخش صدای استریو ندارد. اسپیکر پایین فریم هم به راحتی پوشیده میشود و حین پوشاندن آن تقریبا هیچ صدایی به گوش نمیرسد. در کل صدای اسپیکر Nothing Phone 1 در حالت عادی قابل قبول است و در حد رقبای خود عمل میکند.
حجم | 4500 میلیامپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | 33 وات |
سرعت شارژ بیسیم | 15 وات |
شارژ معکوس بیسیم | 5 وات |
ناتینگ فون ۱ از باتری 4500 میلیآمپر ساعتی استفاده میکند که اندازه نسبتا خوبی دارد. عملکرد باتری ناتینگ فون خوب است و به راحتی میتواند برای یک روز استفاده عادی کافی باشد. یک ساعت بازی کال آف دیوتی حدود 13 درصد از باتری را مصرف کرد که نشان دهنده عمر خوب باتری آن است.
همانطور که از جعبه باریک این دستگاه مشخص است، خبری از آداپتور نیست و باید آن را به صورت جداگانه تهیه کنید. Nothing Phone 1 میتواند با توان 33 وات به صورت سیمی و توان 15 وات به صورت بیسیم شارژ شود. سرعت شارژ با آداپتور 33 وات قابل قبول است و میتواند 55 درصد از باتری را در زمان نیم ساعت پر کند.
نام ونسخه رابط کاربری | Nothing OS 2.5.5 |
نسخه اندروید | 12 |
باید به یاد داشته باشید که کارل پی همان بنیان گذار شرکت وان پلاس است زیرا گوشیهای این شرکت به استفاده از رابط کاربری سبک و سریع معروف بودند. حالا گوشی ناتینگ فون ۱ با رابط کاربری Nothing به بازار عرضه شده و طبق انتظارات، این رابط هم ویژگیهای اکسیژن او اس وانپلاس را دارد.
رابط ناتینگ بسیار نزدیک به اندروید خام است اما ویژگیهای خاص ناتینگ هم به آن اضافه شده است. ساده بودن رابط باعث شده تا سرعت آن به شکل چشمگیری افزایش یابد. شما میتوانید روان بودن و سرعت زیاد را در تمامی بخشهای سیستم حس کنید. از نکات جذاب این رابط میتوان به فونت ناتینگ اشاره کرد که ظاهری کاملا متفاوت با دیگر دستگاهها دارد.
این فونت کمی حس و حال قدیمی را به کاربر القا میکند و در برخی بخشها مثل تنظیمات، برنامه دوربین و برنامه ضبظ صدا قابل مشاهده است. یکی دیگر از ویژگیهای نرمافزاری این دستگاه Glyph interface میباشد که توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در این بخش شما میتوانید روشن شدن ال ای دی های پشت دستگاه را با اهنگهای مختلف ست کنید.
در این بخش حالتهای زیادی وجود دارد که برخی از آنها فقط یک بخش را روشن میکنند و برخی دیگر تمام ال ای دیها را شامل میشوند. استفاده از این بخش ممکن است در نگاه اول خیلی جذاب به نظر برسد اما در نظر داشته باشید که افراد معمولا صفحه تلفن همراه خود را رو به بالا میگذارند و بسیار کم پیش میآید که گوشی را به صورت برعکس روی میز قرار دهند. همین موضوع کمی کاربردی بودن ال ای دی ها را زیر سوال میبرد.
در قسمت جمع بندی بررسی ناتینگ فون ۱، این گوشی را میتوان میانردهای با کیفیت در کشورهای خارج دانست که قیمتی رقابتی با میانردههای دیگر بازار دارد. در بازار ایران قیمت این دستگاه کمی غیرمنطقی میباشد که باعث شده افراد آن را با دستگاههای پرچمدار مقایسه کنند. در ازای این قیمت شما طراحی خاصی را دریافت میکنید که در هیچکدام از دستگاههای دیگر بازار وجود ندارد.
علاوه بر ظاهر خاص، ناتینگ فون در زمینه صفح نمایش و پردازنده هم حرفهایی برای گفتن دارد. نمایشگر ناتینگ فون ۱ کیفیت زیادی دارد و به راحتی میتواند تمامی نیازهای شما را در زمینه استفاده از محتوای ویدویی یا بازی برطرف کند. نرخ بهروزرسانی و نرخ نمونهبرداری لمس بالای نمایشگر، به ناتینگ فون کمک کرده تا سرعت بسیار بالاتری نسبت به رقبای خود داشته باشد.
پردازنده Nothing Phone 1 به سفارش شرکت ناتینگ شخصی سازی شده و عملکرد آن نسبت به رقبای خود بهتر است. اما نباید فراموش کرد که این پردازنده همچنان میانرده محسوب میشود و نمیتوان از آن انتظار عملکرد پرچمدار داشت. باتری ناتینگ فون هم در استفاده روزمره عملکرد خوبی دارد و سرعت شارژ آن قابل قبول است.
از طرف دیگر، ثبت تصاویر خوب با دوربین این دستگاه به شرایط خاصی نیاز دارد و در اکثر مواقع نتیجه خوبی را به شما تحویل نمیدهد. اسپیکر ناتینگ فون هم کیفیت خوبی دارد اما تقسیم نامناسب آن باعث میشود تا جلوه استریو تحت تاثیر قرار بگیرد.
مقاله مرتبط: بررسی ناتینگ فون ۲؛ یک اندرویدی خاص در کالبد آیفون