موتورولا یک نام آشنای قدیمی در گوشیهای موبایل است و اکنون چند سالی است که به صورت جدی به بازار تولید گوشیهای هوشمند ورود پیدا کرده. اما سؤال اصلی اینجاست که محصولات تولیدی این شرکت تا چه میزان ارزش خرید دارد و میتواند با سایر گوشیها رقابت کند؟ Motorola Edge 30 Pro پرچمدار ۲۴ میلیون تومانی این شرکت است که برای بررسی به تحریریه ما رسیده است. برای اطلاع از مشخصات و عملکرد این گوشی در تستها، نقد و بررسی موتورولا اج ۳۰ پرو را تا انتها مطالعه کنید.
ما پس از جعبه گشایی Motorola 30 Pro، علاوه بر گوشی، درون جعبه دستگاه شاهد قاب محافظ ژلهای، سری شارژ ۶۸ واتی، کابل دو سر USB-C، دفترچههای راهنما و سوزن خارج کردن شیار سیمکارت بودیم. از این رو محتویات جعبه موتورولا اج ۳۰ پرو کاملاً مناسب است و دیگر نیاز به خرید شارژر به صورت جداگانه ندارید.
موتورولا Edge 30 Pro طراحی کاملاً زیبایی دارد. بهطوریکه پشت دستگاه با توجه توجه به زاویه قرارگیری، طیف رنگی متفاوتی از خود به نمایش میگذارد. این موضوع در هر دو رنگ آبی تیره (Cosmos Blue) و سفید (Stardust White) این گوشی به چشم میآید و زیبایی طراحی موتورولا اج ۳۰ پرو را بیش از پیش کرده است.
علاوه بر این در مرکز پنل پشتی، شاهد لوگو موتورولا به صورت دایرهای شکل و نام برند شرکت در پایین پنل پشتی هستیم. پنل پشتی دستگاه از جنس گوریلا گلس ۵ ساخته شده و مات است. از این رو جای اثر انگشت به روی پنل پشتی باقی نمیماند.
ستاپ دوربین سه گانه به همراه میکروفون و فلش LED نیز به صورت بیضی در قسمت بالا و چپ پنل پشتی دستگاه قرار دارد. برآمدگی ستاپ دوربین و لنزها نیز زیاد نیست و نمیتواند آزار دهنده باشد. اما با توجه به شیشهای بودن ستاپ دوربین دستگاه اثر انگشت به روی این بخش به راحتی قرار میگیرد.
موتورولا برای فریم دور دستگاه از جنس فریم پلاستیک خوش ساخت استفاده کرده که تشخیص پلاستیک یا آلومینیومی بودن این فریم به دلیل کیفیت مناسب آن دشوار است. در لبه راست Edge 30 Pro تنها میتوان دکمههای کنترل صدا و دکمه پاور را مشاهده کرد که با سنسور اثر انگشت ادغام شده است.
در لبه پایینی نیز میتوان اسپیکر استریو، میکروفون و درگاه USB-C و شیار سیمکارت دستگاه را مشاهده کرد و در لبه بالایی نیز تنها یک میکروفون دیده میشود.
تنها مشکل اصلی در طراحی این گوشی، محل نامناسب و بد دکمهها در لبه سمت راستی است. چراکه دکمهها بیش از حد در بالای فریم قرار گرفتهاند و از این رو دسترسی به آنها مشکل است.
طراحی لبههای دستگاه نیز از پشت به صورت منحنی است اما روی دستگاه شاهد طراحی صفحه نمایش به صورت تخت هستیم. در بالا و مرکز صفحه نمایش میتوان شاهد بریدگی حفرهای دوربین سلفی بود. همچنین در بالای دوربین سلفی نیز میتوان شیار اسپیکر مکالمه گوشی را مشاهده کرد که به صورت خیلی نازک در لبه بالایی صفحه نمایش قرار گرفته است.
ابعاد گوشی | 8.8*76*163.1 |
وزن گوشی | 196 گرم |
جنس قاب پشتی | شیشه |
جنس بدنه | پلاستیک |
استاندارد ضد آب | IP52 |
موتورولا وزن اج ۳۰ پرو را 196 گرم اعلام کرده است و ما در اندازهگیریهای خود نیز به عدد 196.3 گرم رسیدیم که با عدد اعلامی مطابقت دارد. با توجه به این وزن ممکن است پس از در دست گرفتن موتورولا Edge 30 Pro احساس سنگین بودن وزن دستگاه به شما دست بدهد اما به مرور به آن عادت خواهید کرد.
علاوه بر این موتورولا از استاندارد IP52 در طراحی این گوشی استفاده کرده است. از این رو اج ۳۰ پرو در مقابل پاشش قطرات آب و نفوذ گرد غبار مقاومت مناسبی دارد. اما خبری از ضد آب بودن کامل موتورولا Edge 30 Pro نیست.
در یک کلام شما در Motorola Edge 30 Pro با یک طراحی زیبا و مناسب روبهرو هستید و تنها مورد آزار دهنده طراحی محل نامناسب دکمهها است که به مرور به آن عادت خواهید کرد.
نوع پنل | OLED |
اندازه صفحه | 6.7 اینچ |
رزولوشن | 2400*1080 |
تراکم پیکسلی | 396ppi |
نرخ به روز رسانی | 144 هرتز |
موتورولا از یک صفحه نمایش 6.7 اینچی OLED با نرخ بهروزرسانی ۱۴۴ هرتز درون اج ۳۰ پرو استفاده کرده است. این صفحه نمایش رزولوشن +FHD و 2400*1080 پیکسلی دارد که تراکم پیکسلی 396ppi را خروجی میدهد. همچنین نسبت صفحه نمایش دستگاه نیز 20:9 است. در دور موتورولا اج ۳۰ پرو نیز شاهد حاشیههای اندک و متوازن در لبههای صفحه نمایش هستیم بهطوریکه موتورولا نسبت صفحه نمایش به پنل روی دستگاه را 88.5 درصد اعلام کرده است. صفحه نمایش موتورولا Edge 30 Pro میتواند از استانداردهای رنگی DCI-P3 و HDR10+ پشتیبانی کند. همچنین این پنل از دامنه رنگی ۱۰ بیتی پشتیبانی میکند و از این رو میتواند ۱ میلیارد رنگ را نمایش دهد.
نکته مثبت درباره صفحه نمایش این دستگاه امکان استفاده از قلم مخصوص موتورولا به روی آن است. طبق گفته این شرکت نرخ نمونهبرداری لمسی با استفاده از این قلم به 240Hz میرسد و بدون آن نیز این عدد 360Hz خواهد بود. این اعداد نویدبخش تجربه کاربری بسیار روان در کار کردن با صفحه نمایش موتورولا اج ۳۰ پرو است.
همچنین موتورولا اج ۳۰ پرو از شیشه محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس ۳ استفاده میکند. روشنایی صفحه نمایش دستگاه نیز بسیار مناسب است. به طوری که شما به راحتی میتوانید در زیر نور مستقیم آفتاب یا محیطهای با نور زیاد با گوشی خود کار کنید.
طبق اندازهگیریهای انجام شده، میزان حداکثر روشنایی دستگاه در حالت دستی به ۵۸۵ نیت و در حالت خودکار به ۶۸۵ نیت میرسد.
برای بررسی عملکرد صفحه نمایش نیز ما ویدیوهای با کیفیت 4K و فریم ریت ۶۰ فریم بر ثانیه را به روی موتورولا اج ۳۰ پرو اجرا کردیم و به دلیل سختافزار قوی، دستگاه به راحتی و بدون لگ توانست از پس نمایش ویدیوها بربیاید.
رنگها درون این صفحه نمایش با دامنه رنگی بالایی نمایش داده میشوند و به واقعیت نزدیک هستند. همچنین رنگهای نمایش داده شده از کنتراست مناسبی برخوردارند. عمق رنگ مشکی نیز به دلیل اولد بودن پنل صفحه نمایش بسیار بالا است. از این رو با یک صفحه نمایش با کیفیت در موتورولا اج ۳۰ پرو روبهرو هستیم.
درون تنظیمات صفحه نمایش شما میتوانید میزان نرخ تازهسازی صفحه نمایش را به صورت ثابت به روی دو عدد 60Hz و 144Hz تنظیم کنید. همچنین برای مصرف بهینهتر باتری نیز میتوانید گزینه Auto را برای نرخ تازه سازی صفحه نمایش دستگاه انتخاب کنید تا به صورت هوشمند با توجه به محتوای در حال نمایش، نرخ تازه سازی تغییر کند.
علاوه بر این درون تنظیمات صفحه نمایش میتوان استاندارد رنگی را به روی دو حالت Natural و Saturated تنظیم کرد و دمای رنگ را تغییر داد. در نهایت موتورولا اج ۳۰ پرو امکان استفاده از نمایشگر همیشه روشن را نیز دارد و میتواند انتخاب مناسبی برای کاربران باشد.
رزولوشن دوربینها | 50و50و2 مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 8K@24/30fps, 4K@30/60fps |
امکانات دوربین اصلی | multi-directional PDAF, OIS |
موتورولا از یک ستاپ دوربین سه گانه در پشت موتورولا اج ۳۰ پرو استفاده کرده است. دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی واید با دیافراگم 1.8، دوربین اولترا واید ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم 2.2 و پهنای دید ۱۱۴ درجه و دوربین تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم 2.4 دوربینهای این ستاپ سه گانه را تشکیل میدهند.
تصاویر گرفته شده در نور روز و با دوربین اصلی از کیفیت بالایی برخوردار هستند. درون این تصاویر شاهد جزئیات و دامنه رنگی بالا، کنتراست مناسب و شارپ بودن کافی تصاویر هستیم.
تصاویر ثبت شده با دوربین اولترا واید نیز از کیفیت و جزئیات مناسبی برخوردارند. اما درون این تصاویر اندکی شاهد کمتر بودن دامنه رنگی، جزئیات کمتر و نویز هستیم. اما تصاویر ثبت شده در مقایسه با تصاویر ثبت شده با دوربین اولترا واید یک میان رده دارای کیفیت بیشتری هستند و این موضوع پرچمدار بودن دوربین موتورولا اج ۳۰ پرو را نشان میدهد.
تصاویر گرفته شده در حالت ماکرو با دوربین موتورولا Edge 30 Pro از کیفیت خیلی مناسب و بالایی برخوردار هستند. این موضوع به دلیل استفاده فوکوس خودکار و دوربین اولترا واید دستگاه برای حالت ماکرو است. در واقع تصاویر ماکرو با دوربین اولترا واید ثبت و به روی آنها زوم میشود. اما تصاویر خروجی دارای جزئیات زیاد و کیفیت مناسب هستند. البته رنگها درون تصاویر اندکی دامنه رنگی کمتری نسبت به دوربین اصلی دارند، اما تصاویر ماکرو یکی از نقاط قوت دوربین موتورولا اج ۳۰ پرو است.
تصاویر پرتره گرفته شده با دوربین Motorola Edge 30 Pro نیز از کیفیت بالایی برخوردار هستند. درون این تصاویر، هم میتوان جزئیات زیادی را مشاهده کرد و هم عملکرد دستگاه در تشخیص لبههای سوژه به خوبی انجام میگیرد و در نتیجه تصاویر ثبت شده را زیباتر میکنند. البته حین ثبت تصاویر با دوربین، زیاد نمیتوان تأثیر پرتره و میزان آن را مشاهده کرد. اما پس از ثبت تصاویر شاهد عملکرد مناسب و خوب دوربین دستگاه خواهید بود.
در مقابل عملکرد دوربین پشت دستگاه در نور شب خیلی مناسب نیست و به پای دوربین گوشیهای پرچمدار نمیرسد. تصاویر ثبت شده در نور شب از دامنه رنگی کمتری برخوردار هستند و سایهها درون تصاویر تیرهتر از حد معمول دیده میشوند.
البته میتوان با فعالسازی حالت عکاسی شب تصاویر ثبت شده را تا حد زیادی بهبود داد. عکسهای ثبت شده در این حالت سایهها و رنگهای مناسبتری دارند. اما همچنان جزئیات درون بخشهای مشکی قابل ملاحظه نیست.
تجربه عکاسی شب با دوربین اولترا واید دستگاه نیز مانند دوربین اصلی خیلی مناسب نیست و شاهد نویز بیشتر و جزئیات کمتر در تصاویر ثبت شده هستیم. در این حالت نیز با فعالسازی حالت عکاسی شب میتوان شاهد بهبود تصاویر ثبت شده بود اما باز هم تصاویر از جزئیات کمتری برخوردارند.
موتورولا اج ۳۰ پرو امکان فیلمبرداری با کیفیتهای 8K و 4K و فریم ریت ۳۰ فریم بر ثانیه را به کاربر میدهد. ویدیوهای ضبط شده در این حالتها از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. جزئیات درون ویدیوهای ثبت شده بالا است و دامنه رنگی ویدیوها نیز مناسب است. همچنین رنگهای ثبت شده در ویدیو ها نیز به واقعیت نزدیک هستند.
علاوه بر این با توجه به استفاده دوربین اصلی از OIS یا لرزشگیر اپتیکال، ویدیوهای ضبط شده دارای لرزش کمتری هستند.
علاوه بر این دوربین پشت دستگاه امکان فیلمبرداری با کیفیت FHD و فریم ریت ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه را نیز دارد.
دوربین اولترا واید نیز امکان فیلمبرداری با کیفیت 1080 و فریم ریت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. ویدیو های ضبط شده با این دوربین از جزئیات و کیفیت کمتری برخوردار هستند و ای کاش شاهد کیفیت فیلمبرداری بیشتر با این دوربین 50 مگاپیکسلی اولترا واید بودیم.
علاوه بر این درون رابط کاربری دوربین میتوان حالتهای مختلفی را مانند سلفی گروهی، پاناروما، حالت پرو، حالت Ultra Res و فیلمبرداری با دو دوربین اصلی و سلفی مشاهده کرده. همچنین دوربین اصلی دستگاه میتواند با فریم ریت های ۱۲۰، ۲۴۰ و ۹۶۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری آهسته داشته باشد.
در مجموع دوربین اصلی موتورولا اج ۳۰ پرو برای عکاسی و ثبت تصاویر ماکرو عالی عمل میکند و عملکرد مناسبی در فیلمبرداری 4K دارد. اما در مقابل تصاویر ثبت شده در حالت اولترا واید از کیفیت مناسبی برخوردارند اما نمیتوان گفت که تصاویر ثبت شده با این دوربین عالی هستند.
رزولوشن دوربین | 60 مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 4K@30fps, 1080p@30/120fps |
یکی از نقاط قوت پرچمدار امسال موتورولا استفاده از دوربین سلفی واید ۶۰ مگاپیکسلی با دیافراگم 2.2 است. تصاویر ثبت شده با این دوربین از کیفیت بالایی برخوردارند و جزئیات درون تصاویر ثبت شده بالا است. به خصوص اگر در نور روز یا نور مناسب عکاسی کنید، تصاویر ثبت شده عالی هستند. اما تصاویر ثبت شده در محیطهای بسته و دارای نور کم میتواند اندکی دارای نویز و جزئیات کمتر باشد.
تصاویر پرتره ثبت شده با دوربین سلفی نیز مانند سایر تصاویر ثبت شده با این دوربین از کیفیت و جزئیات بالایی برخوردارند و سوژهها نیز درون این تصاویر به خوبی تشخیص داده میشوند.
در نهایت دوربین سلفی موتورولا اج ۳۰ پرو امکان فیلمبرداری با کیفیت 4K و FHD و فریم ریت ۳۰ فریم بر ثانیه را به کاربر ارائه میدهد که کاملاً مناسب است.
نام تراشه | اسنپدراگون 8 نسل 1 |
تعداد هسته ها | 8 |
معماری تراشه | 4 نانومتری |
موتورولا، گوشی پرچمدار امسال خود را با پردازنده ۴ نانومتری اسنپدراگون ۸ نسل یک به همراه ۱۲ گیگابایت رم عرضه کرده است. همچنین این دستگاه با ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی عرضه شده و خبری از پشتیبانی از کارت حافظه جانبی درون دستگاه نیست.
در ایران نیز این نسخه برای خرید در دسترس است و نسخهای که ما برای بررسی در دسترس داریم نیز دارای ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ذخیره سازی است. البته این گوشی با حافظههای ۱۲۸ و ۵۱۲ گیگابایتی و حافظه رم ۸ گیگابایتی نیز عرضه شده که کمتر شاهد این نسخهها درون بازار هستیم.
با توجه به پرچمدار بودن قلب تپنده موتورولا اج ۳۰ پرو، عملکرد سختافزار دستگاه در اجرای نرمافزارهای سنگین؛ سریع، روان و بدون لگ است و نرمافزارها با گرافیک مناسب اجرا میشوند. البته پس از اجرای نرمافزارهای سنگین مانند بنچمارک های سنگین و تست Stress Test دمای دستگاه تا ۴۸ درجه سانتیگراد نیز اندازهگیری شد که برای یک پرچمدار زیاد است.
البته دمای دستگاه با سرعت مناسبی پایین میآید اما در پردازشهای سنگین و طولانی مدتی خبری از افت دما نیست.
اجرای بازیها با توجه به سختافزار قوی، صفحه نمایش با نرخ تازهسازی ۱۴۴ هرتزی و نرخ نمونهبرداری لمسی ۳۶۰ هرتزی به روانی روی موتورولا اج ۳۰ پرو انجام میشود و تجربه گیمینگ عالی را به کاربران ارائه میدهد.
ما انواع بازیهای سبک و سنگین را به روی این دستگاه نصب کردیم و موتورولا Edge 30 Pro توانست از پس اجرای انواع بازیها با سرعت و گرافیک بالا و بدون لگ بربیاید.
موتورولا اج ۳۰ پرو توانست با گرافیک بالا و به روانی بازی سنگین Asphalt 9 را اجرا کند. سرعت لود بازی نیز به دلیل سختافزار قوی این گوشی، بسیار سریع بود. نرخ تازهسازی نمایش داده شده توسط صفحه نمایش دستگاه حین اجرای بازی نیز ۱۴۴ فریم بر ثانیه اندازهگیری شد و بازی به صورت ثابت به روی این فریم ریت اجرا شد. همچنین دمای دستگاه حین اجرای بازی تا ۴۳ درجه سانتیگراد بالا رفت که این موضوع میتواند اندکی آزار دهنده باشد.
اجرای بازی Call of Duty Mobile نیز به روانی و با گرافیک بالا صورت گرفت. بهطوریکه حین اجرای بازی اصلاً احساس لگ یا کندی نخواهید کرد. درون تنظیمات بازی نیز شاهد گزینههای گرافیک High ،Medium ،Low و VeryHigh و گزینههای فریم ریت Max ،VeryHigh ،High ،Medium ،Low و Ultra هستیم.
شما میتوانید بازی را به روی گزینه گرافیک VeryHigh و گزینه فریم ریت Max اجرا کنید. در این حالت اجرای بازی به روانی صورت میگیرد. برای تجربه روانتر بازی نیز تنها در حالت Multiplayer میتوانید بازی را به روی گزینه فریم ریت Ultra اجرا کنید. در این حالت گرافیک به صورت خودکار به روی گزینه Low قرار میگیرد.
ما در هر دو حالت Multiplayer و Battle Royale شاهد نرخ تازهسازی نمایشی ۱۴۴ فریم بر ثانیه صفحه نمایش بودیم. البته درون حالت Battle Royale گاهی اوقات این عدد به صورت لحظهای افت میکرد و یک بار نیز برای حدود ۱ دقیقه این عدد به روی ۶۰ فریم بر ثانیه قفل شد. اما مجدد شاهد بازگشت نرخ تازهسازی نمایشی به روی عدد ۱۴۴ فریم بر ثانیه بودیم. دمای دستگاه حین اجرای بازی نیز در بیشترین حالت به 41 درجه سانتیگراد رسید که میتواند اندکی آزار دهنده باشد.
در مجموع اجرای بازیها با موتورولا اج ۳۰ پرو خیلی لذت بخش است. اما اگر طولانی مدت با دستگاه بازیهای سنگین را اجرا کنید، شاهد افزایش دما خواهید بود و این موضوع اندکی میتواند عملکرد دستگاه را کاهش دهد یا پایداری پایین سختافزار دستگاه را نشان دهد.
نتایج بنچمارک های گرفته شده از موتورولا Edge 30 Pro همان طور که انتظار داشتیم کاملاً مناسب است و ما به عددهای بالای و مناسبی در اجرای بنچمارکها دست یافتیم. شما میتوانید نتایج بنچمارکهای ثبت شده با Motorola Edge 30 Pro را در ادامه مشاهده کنید.
تنها نکته منفی در نتایج بهدست آمده، درصد پایداری بسیار پایین این دستگاه است. بهطوریکه موتورولا اج ۳۰ پرو پس از اجرای Wild Life Extreme Stress Test به درصد پایداری 52.8 رسیدیم. این عدد برای یک پرچمدار بسیار پایین است و به زبان ساده نشانگر افت عملکرد دستگاه در پردازشهای سنگین و طولانی مدت است. همان طور که در بخش تجربه گیمینگ با این گوشی اشاره کردیم، این موضوع در اجرای بازیهای سنگین به مدت طولانی به روی موتورولا Edge 30 Pro نیز قابل ملاحظه بود.
موتورولا از دو اسپیکر استریو درون Motorola Edge 30 Pro استفاده کرده است. صدای پخش شده از این اسپیکرها حجم زیای دارد و کیفیت صدای خروجی از اسپیکرها هم در حجم صدای پایین و هم در حجم صدای بالا، زیاد است.
به طوری با استفاده از اسپیکرهای موتورولا اج ۳۰ پرو به راحتی میتوانید به جزئیات صدای پخش شده گوش کنید. همچنین عملکرد اسپیکرها در پخش صدای های شلوغ و یا دارای بیس نیز کاملاً مناسب و خوب است.
حجم صدای خارج شده از اسپیکرهای موتورولا اج ۳۰ پرو در کمال تعجب کاملاً برابر است. چراکه در بالای دستگاه تنها شاهد یک شیار اسپیکر ریز برای خروجی صدا هستیم که با شیار صدای اسپیکر مکالمه موتورولا اج ۳۰ پرو مشترک است. اما با وجود نازک بودن و نبود درگاه خروجی صدای مجزا برای اسپیکر دوم، حجم صدای پخش شده از این اسپیکر با اسپیکر پایینی دستگاه کاملاً برابر است.
همچنین میزان حجم صدا خروجی در درصدهای مختلف صدا کاملاً مناسب است و حجم صدای دستگاه یک نواخت کم یا زیاد میشود. علاوه بر این اسپیکرهای موتورولا اج ۳۰ پرو از کیفیت صدای Dolby Atmos نیز پشتیبانی میکنند که با استفاده از آنها میتوانید لذت شنیدن صداها را چند برابر کنید.
نکته جالب در پخش صدای دالبی اتموس، وجود نرمافزار جداگانه و مخصوص برای پخش این صدا است. شما درون این نرمافزار میتوانید با توجه به صدای در حال پخش، تنظیمات دلخواه خود را به روی صدا خروجی از دستگاه اعمال کنید.
موتورولا Edge 30 Pro از NFC، شبکه 5G، بلوتوث 5.2 و وای فای دو کاناله 6E پشتیبانی میکند. علاوه بر این موتورولا اج ۳۰ پرو دارای سنسورهای شتاب سنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطبنما و فشارسنج است و از این رو به راحتی میتواند انواع نیازهای کاربران را پاسخگو باشد.
نام ونسخه رابط کاربری | My UX |
نسخه اندروید | 12 |
موتورولا اج ۳۰ پرو با اندروید ۱۲ و رابط کاربری My UX موتورولا روانه بازار شده و قرار است این شرکت بهروزرسانی اندروید ۱۳ را نیز برای این گوشی عرضه کند.
طراحی رابط کاربری My UX موتورولا بسیار شبیه طراحی اندروید خام گوشیهای پیکسل است و پس از اندکی کار با دستگاه شما را یاد گوشیهای پیکسل گوگل میاندازد. به عنوان مثال ظاهر منو کنترل سنتر یا نوتیفیکیشن پنل درون این رابط کابری دقیقاً مشابه منو موجود در گوشیهای پیکسل گوگل است.
عملکرد رابط کاربری Motorola Edge 30 Pro با توجه به سختافزار قوی دستگاه کاملاً روان و بدون لگ است. بهطوریکه در استفاده سنگین با لگ یا باگ روبهرو نخواهید شد و به سرعت و به راحتی میتوانید منوها را باز کنید و در بین نرمافزارها جابهجا شوید.
رابط کاربری My UX موتورولا علاوه بر ساده بودن ویژگیهای جذاب و مفیدی دارد که خیلی میتواند خرید این گوشی را برای کاربران جذاب کند. در ادامه به برخی ویژگیهای جذاب این رابط کاربری میپردازیم.
شما در رابط کاربری موتورولا اج ۳۰ پرو میتوانید حالتهای زوم، منو کوچک نرمافزارها در صفحه، حالت کار کردن با گوشی با استفاده از یک دست را تجربه کنید. همچنین یک ویژگی جالب درون این رابط کاربری، قابلیت Peek Display است که با استفاده از آن کافی است تا درون صفحه قفل به روی آیکون نرمافزار مورد نظر خود نگه دارید تا پیش نمایش پیامهای آن نرمافزار را مشاهده کنید.
علاوه بر این درون رابط کاربری دستگاه شاهد قابلیت Swipe to split نیز هستیم که با استفاده از یک حرکت (Gesture) خاص میتوانید دو نرمافزار را به صورت همزمان به روی صفحه گوشی اجرا کنید.
علاوه بر این موتورولا Edge 30 Pro نیز مانند برخی دیگر از دستگاههای موتورولا از قابلیت Ready For پشتیبانی میکند. با استفاده از این قابلیت میتوانید گوشی خود را به صفحه نمایش خارجی متصل کنید و در بازیها یا تماسهای ویدیویی تصویر گوشی را به روی صفحه نمایش خارجی مشاهده کنید. همچنین با این قابلیت میتوانید تجربه دسکتاپ را با استفاده از دستگاه در صفحه نمایش بزرگتر تجربه کنید.
در نرمافزارهای نصب شده به صورت بیش فرض روی دستگاه، بیشتر شاهد نرمافزارهای گوگل هستیم. نرمافزار مخصوص موتورولا نیز در بین نرمافزارهای نصب شده به صورت پیشفرض روی موتورولا اج ۳۰ پرو موجود است.
همچنین موتورولا قابلیت های حرکتی جالبی را نیز درون رابط کاربری دستگاه قرار داده است. به عنوان مثال شما در حالی که گوشی را درون دست گرفته اید، می توانید با دو بار تکان دادن دست خود چراغ قوی گوشی را خاموش یا روشن کنید و یا با دو بار تکان دادن مچ دست نرمافزار دوربین را اجرا کنید. درون رابط کابری دوربین نیز با دو بار تکان دادن مچ دست شما می تواید بین دوربین سلفی یا دوربین پشت دستگاه جا به جا شوید.
شاید قابلیتهای قرار داده شده در رابط کاربری ساده به نظر برسند، اما در استفاده روزانه این قابلیتها میتوانند تجربه خیلی بهتری از کار کردن با گوشی را به کاربر بدهد.
موتورولا علاوه بر شیوه های رایج احراز هویت از تشخیص چهره یا تشخیص اثر انگشت نیز برای باز کردن قفل Edge 30 Pro استفاده می کند. سرعت تشخیص چهره این گوشی بسیار بالا است. التبه طبیعی است که تشخیص چهره نسبت به سایر شیوه های احراز هویت از امنیت پایین تری برخوردار است.
همچنین سرعت تشخیص و دقت حسگر اثر انگشت موتورولا اج ۳۰ پرو نیز خیلی بالا است. به طوری که بلافاصله پس از قرار دادن اثر انگشت به روی حسگر، دستگاه اثر انگشت شما را تشخیص داده و قفل صفحه را باز می کند.
تنها نکته منفی محل قرار گیری بد و نامناسب حسگر اثر انگشت است که دسترسی و استفاده از حسگر اثر انگشت را مشکل کرده است.
شاید تنها نکته منفی مهم در موتورولا اج ۳۰ پرو باتری دهی پایین تر دستگاه در مقایسه با رقبا باشد. اگرچه این گوشی به راحتی می تواند استفاده عادی یک روزه شما را پاسخ گو باشد. اما باتری دهی مناسبی در اجرای پردازش های سنگین ندارد.
در استفاده سنگین نیز موتورولا اج ۳۰ پرو پس اجرای ۲۰ دقیقه بازیهای سنگین Asphalt 9 و Call of Duty Mobile به صورت جداگانه افت شارژ ۸ درصدی را برای هر بازی ثبت کرد. از این رو پس از یک ساعت پردازش سنگین شاهد افت شارژ ۲۴ درصدی خواهیم بود.
بنابراین اگر به صورت پیوسته پردازشهای سنگین با موتورولا Edge 30 Pro داشته باشید، دستگاه میتواند حدود ۴ ساعت و چند دقیقه دوام بیاورد که برای یک پرچمدار با این حجم باتری اصلاً مناسب نیست.
حجم | 4800 میلیامپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | 68 وات |
سرعت شارژ بیسیم | 15 وات |
شارژ معکوس بیسیم | 5 وات |
شارژر در جعبه | آداپتور و کابل شالرژ |
موتورولا از یک باتری ۴۸۰۰ میلیآمپر ساعتی درون Edge 30 Pro استفاده کرده است که با استفاده از شارژر سریع ۶۸ واتی موجود در جعبه میتوان آن را به سرعت شارژ کرد. موتورولا ادعا کرده با شارژر موجود در جعبه میتوان موتورولا اج ۳۰ پرو در ۱۵ دقیقه بیش از ۵۰ درصد شارژ کرد. در تستهای انجام شده نیز این دستگاه در ۳۰ دقیقه از صفر تا ۸۵ درصد شارژ می شود که این موضوع عالی نبودن باتری دهی دستگاه را توجیه میکند.
علاوه بر این موتورولا Edge 30 Pro از شارژ بیسیم ۱۵ واتی و شارژ معکوس بیسیم ۵ واتی نیز پشتیبانی میکند. شما با فعالسازی گزینه شارژ معکوس علاوه بر هندزفری بیسیم میتوانید گوشی هوشمند دیگری را نیز با موتورولا اج ۳۰ پرو شارژ کنید.
همچنین درون رابط کاربری موتورولا اج ۳۰ پرو با فعال کردن گزینه مصرف بهینه باتری میتوان باتری دهی مناسبتری را از دستگاه دریافت کرد.
در مجموع موتورولا اج ۳۰ پرو یک پرچمدار با ارزش خرید بالا است که دوربین پشت و سلفی کاملاً مناسبی دارد. طراحی زیبا و اندروید ۱۲ با امکانات جالب، ارزش خرید این گوشی را زیاد میکند و میتواند انتخاب مناسبی برای کاربران باشد.
اما در مقابل نباید از رقبای این گوشی مانند Xiaomi 12 Pro یا Pixel 6 Pro غافل شد و اگر نیاز به باتری دهی خیلی بالا و سرعت شارژ سریعتر دارید، میتوانید سراغ رقبای این گوشی بروید.
نظر شما درباره گوشیهای جدید موتورولا چیست؟ به نظر شما گوشی پرچمدار Motorola Edge 30 Pro تا چه میزان ارزش خرید دارد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بررسی: اگر به گوشیهای شیائومی نیز علاقهمند هستید، میتوانید بررسی شیائومی بلک شارک ۴ را از اینجا مطالعه کنید.