گوشی‌های برند پوکو غالباً ارزش خرید بالایی در بازار دارند. پوکو C40 نیز یکی دیگر از این گوشی‌ها است که قیمت حدود ۴ میلیون تومانی دارد. اما سؤال اصلی اینجا است که آیا این گوشی نیز مانند سایر گوشی‌های موجود در این رنج قیمتی ارزش خرید بالایی دارد یا خیر؟ برای پاسخ به این سؤال گوشی POCO C40 به تحریریه ما رسیده است. پس تا انتهای بررسی شیائومی پوکو C40 با ما همراه باشید.

آنباکس پوکو C40 پس از جعبه گشایی پوکو C40 علاوه بر خود گوشی می‌توان درون جعبه دستگاه شاهد دفترچه‌های راهنما، سوزن خارج کردن شیار سیم کارت، شارژ ۱۰ واتی و کابل شارژ USB-A به USB Type-C بود. ازاین‌رو خبری از قاب ژله‌ای محافظ درون جعبه گوشی نیست.

طراحی دکمه های گوشی پوکو C40
طراحی POCO C40
ابعاد گوشی9.2*76.6*169.6
وزن گوشی204 گرم
جنس قاب پشتیپلاستیک
جنس بدنهپلاستیک

پوکو C40 طراحی مناسبی دارد و با توجه به قیمت دستگاه، طراحی یکی از نقاط قوت آن به‌حساب می‌آید. شیائومی این گوشی را از پلاستیک ساخته است و در پنل پشتی دستگاه می‌توان شاهد پلاستیک طرح چرم مصنوعی بود. حالت چرم مصنوعی پشت گوشی، طراحی C40 را زیبا کرده است. در بالای پنل پشتی نیز شیائومی یک بخش شیشه‌ای قرار داده است که درون آن می‌توان لوگو POCO، ستاپ دوربین و حسگر اثر انگشت را مشاهده کرد.

شیائومی دکمه‌های کنترل میزان صدا و دکمه خاموش-روشن دستگاه را در لبه سمت راست و شیار سیم کارت را در لبه سمت چپ فریم پوکو C40 قرار داده است. شما می‌توانید دو سیم کارت نانو و یک کارت حافظه جانبی micro SD را به‌صورت همزمان در این شیار قرار دهید.

در لبه پایینی فریم شاهد اسپیکر مونو، درگاه USB Type-C و میکروفون هستیم. در لبه بالایی نیز تنها می‌توان جک ۳.۵ میلی‌متری صدا را مشاهده کرد. همچنین در این دو لبه شاهد اندکی فرورفتگی هستیم که طراحی دستگاه را زیباتر کرده است.

شیائومی وزن پوکو C40 را ۲۰۴ گرم اعلام کرده است. اما ما در اندازه‌گیری‌های خود به عدد ۲۰۵ گرم رسیدیم. از این رو پوکو C40 درون دست اندکی سنگین است اما با توجه به باتری حجیم این گوشی، این عدد قابل‌قبول است.

علاوه بر این پس از در دست گرفتن دستگاه، ممکن است اندکی تیزی لبه‌های دستگاه به‌خصوص در قسمت اتصال فریم دور به صفحه نمایش شمارا آزار دهد. اما این موضوع با نصب قاب محافظ کمتر به چشم می‌آید.

در قسمت بالای صفحه نمایشگر POCO C40 نیز می‌توان شاهد بریدگی قطره‌ای دوربین سلفی گوشی بود. شیائومی در بالای این بریدگی نیز شیار اسپیکر مکالمه را قرار داده است.

پوکو C40 در سه رنگ مشکی (Power Black)، سبز (Coral Green) و زرد (POCO Yellow) عرضه‌شده است. نسخه‌ای از این گوشی که برای بررسی شیائومی پوکو C40 در اختیارداریم نیز نسخه رنگ مشکی این گوشی است. ازنظر استانداردهای طراحی نیز POCO C40 دارای استاندارد IP52 است. از این رو این دستگاه در برابر پاشش قطرات آب و گردوغبار مقاومت نسبی دارد و اندکی خیال کاربران را راحت می‌کند. این استاندارد برای یک گوشی میان رده یکی از نقاط مثبت طراحی به‌حساب می‌آید.

صفحه نمایش گوشی پوکوC40
صفحه نمایش پوکو C40
نوع پنلال‌سی‌دی
اندازه صفحه6.71 اینچ
رزولوشن720*1650
تراکم پیکسلی268ppi
سقف روشنایی400 نیت

شیائومی از یک صفحه نمایش 6.71 اینچی LCD با رزولوشن 720*1650 پیکسل یا HD+ درون پوکو C40 استفاده کرده است. این رزولوشن تراکم پیکسلی 268ppi را به کاربر خروجی می‌دهد که پایین است. از این رو انتظار نمایش تصاویر با کیفیت بالا را از این صفحه‌نمایش نداشته باشید.

چراکه در بررسی شیائومی پوکو C40 متوجه شدیم با اندکی زوم به روی تصاویر کم‌کم پیکسل‌ها ظاهر می‌شوند. اما این پایین بودن رزولوشن به میزانی نیست که در استفاده عادی و روزانه شمارا اذیت کند. در مقابل ابعاد بزرگ صفحه نمایش این گوشی یکی از نقاط مثبت این پنل به حساب می‌آید.

ما برای بررسی صفحه نمایش دستگاه ویدیوهای با کیفیت 4K و فریم ریت ۶۰ فریم بر ثانیه را به روی این گوشی اجرا کردیم. اما همان‌طور که انتظار داشتیم شاهد اندکی تأخیر و کندی در پخش ویدیوها بودیم.

صفحه نمایش پوکو C40 از استاندارد رنگی خاصی پشتیبانی نمی‌کند. اما درون تنظیمات گوشی می‌توانید استانداردهای رنگی را به روی سه حالت Vivid، Saturated و Standard تنظیم کنید. همچنین امکان تغییر دمای رنگ‌ها نیز درون این قسمت وجود دارد.

علاوه بر این درصد صفحه نمایش به مساحت پنل روی پوکو C40، برابر ۸۲ درصد است. از این رو حاشیه‌های صفحه نمایش دستگاه زیاد نیست. همچنین شیائومی از شیشه محافظ گوریلا گلس به روی صفحه نمایش این گوشی استفاده کرده است.

اما این شرکت اشاره‌ای به مدل گوریلا گلس به‌کاررفته در POCO C 40 نکرده است و از این رو نباید انتظار مقاومت خیلی بالایی از محافظ صفحه نمایش این دستگاه داشته باشید.

شیائومی میزان روشنایی صفحه نمایش پوکو C40 را ۴۰۰ نیت اعلام کرده است که اصلاً زیاد نیست. از این رو پوکو C40 در محیط‌های با نور متوسط و بسته عملکرد مناسبی دارد. اما در محیط‌های با نور زیاد و یا زیر نور مستقیم خورشید، مشاهده محتوای صفحه نمایش دستگاه اندکی مشکل است.

به طور کلی صفحه‌نمایش Xiaomi POCO C40 برای استفاده روزانه مناسب است و ابعاد بزرگی دارد. اما اصلاً نباید از آن انتظار کیفیت بالا و نور و رنگ رنگ مناسب را داشته باشید.

دوربین گوشی C40
دوربین POCO C40
رزولوشن دوربین‌ها13و2 مگاپیکسل
کیفیت فیلم برداری1080p@30fps
امکانات دوربین اصلیPDAF

در نگاه اول پوکو C40 دارای یک ستاپ دوربین سه گانه در پشت خود است. اما شیائومی از دو دوربین در ستاپ دوربین پشت Xiaomi Poco C40 استفاده کرده است و اگر از نزدیک به جایگاه دوربین سوم نگاه کنید، متوجه عدم حضور دوربین و عبارت AI در این قسمت خواهید شد.

دوربین ۱۳ مگاپیکسلی واید با دیافراگم 2.2 و دوربین تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم 2.4 دوربین‌های این ستاپ سه گانه را تشکیل می‌دهند.

تصاویر پرتره ثبت شده با دوربین اصلی پوکو C40 نیز کیفیت متوسطی دارند. شناسایی سوژه و تار سازی پشت آن نیز مناسب است. اما از این تصاویر نیز نمی‌توان انتظار جزئیات و کیفیت بالا را داشت. علاوه بر این تار سازی پشت سوژه بعد از ثبت تصاویر و به‌صورت نرم‌افزار انجام می‌شود و حین ثبت تصاویر پشت سوژه تار نمی‌شود.

دوربین پشت پوکو C40، امکان فیلم برداری باکیفیت 1080 و فریم ریت 30 فریم بر ثانیه را دارد. ویدیوهای ثبت‌شده در این حالت نیز کیفیت متوسطی دارند. جزئیات درون ویدیوهای ثبت‌شده بالا نیست. دامنه رنگی درون ویدیوها نیز پایین است و از ویدیوهای ثبت‌شده نمی‌توان انتظار زیادی داشت.

دوربین سلفی گوشی پوکوC40
دوربین سلفی
رزولوشن دوربین5 مگاپیکسل
کیفیت فیلم‌برداری1080p@30fps

دوربین سلفی POCO C 40 دیافراگم 2.2 دارد و ۵ مگاپیکسلی است. از این رو نمی‌توان از آن انتظار زیادی داشت. تصاویر ثبت شده با این دوربین صرف اینکه بتوانند لحظات را ثبت کننده، شمارا همراهی می‌کنند.

جزئیات درون تصاویر ثبت شده با این دوربین پایین است و مانند دوربین اصلی تصاویر از دامنه رنگی پایینی برخوردارند. کیفیت تصاویر ثبت شده نیز متوسط است. تصاویر پرتره ثبت شده با دوربین سلفی پوکو C40 هم قابل‌قبول‌اند. شناسایی سوژه و تار سازی پشت سوژه درون تصاویر ثبت شده با دوربین POCO C40 برای یک گوشی اقتصادی مناسب است.

تصاویر چهره ثبت شده با دوربین سلفی اندکی سردتر از واقعیت هستند که این موضوع می‌تواند اندکی آزاردهنده باشد. اما ازآنجایی که دقت رنگ‌های ثبت شده پایین است و پوکو C40 یک میان رده اقتصادی است، نمی‌توان از این دستگاه توقع زیادی داشت.

دوربین سلفی پوکو C40 امکان فیلم برداری باکیفیت 1080 و فریم ریت 30 فریم بر ثانیه را دارد. ویدیوهای ثبت شده با دوربین سلفی پوکو C40 کیفیت پایینی دارند و جزئیات و دامنه رنگی درون این ویدیوها پایین است. ویدیوهای ثبت شده در این حالت نیز صرف اینکه بتوانند لحظات را ثبت کنند، می‌توانند مفید باشند.

سخت افزار گوشی پوکوC40
سخت افزار پوکو C40

عجیب‌ترین بخش پوکو C40، سخت افزار این گوشی است. چراکه پوکو از یک تراشه غیر معروف و جدید در این گوشی استفاده کرده است که احتمالاً پیش‌تر نام آن را نشنیده‌اید!

نام تراشهJLQ JR510
تعداد هسته ها8
معماری تراشه11 نانومتر
پشتیبانی از کارت حافظهmicroSDXC

شیائومی برای پوکو C40 از تراشه ۱۱ نانومتری JR510 شرکت JLQ استفاده کرده است که کمتر گوشی هوشمندی از آن استفاده کرده است. این تراشه ۸ هسته‌ای، چهار هسته پردازشی با فرکانس 2.0 گیگاهرتز دارد و چهار هسته دیگر نیز فرکانس پردازشی 1.5 گیگاهرتزی دارد.

این تراشه گمنام را ۳ یا ۴ گیگابایت رم همراهی می‌کند. همچنین شیائومی این گوشی را با ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت حافظه ذخیره سازی داخلی عرضه کرده است که البته از طریق کارت حافظه جانبی امکان افزایش داد. نسخه‌ای که ما برای بررسی در دست داشتیم نیز نسخه با ۴ گیگابایت حافظه رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ذخیره سازی است.

با توجه به فرکانس پایین هسته‌ها، این تراشه عملکرد مطلوبی ندارد. چراکه برخی پردازش‌های سبک و ساده را نیز با کندی انجام می‌دهد. در بررسی‌های ما این تراشه از عملکرد پایینی برخوردار بود و عملکردی کمتر از انتظار داشت.

دمای سخت افزار دستگاه حین اجرای پردازش‌های سنگین نیز زیاد بالا نمی‌رود. این موضوع جزو معدود ویژگی‌های مثبت سخت افزار گوشی است. چراکه با توجه به ضعیف بودن سخت افزار پوکو C40 دمای زیاد سخت افزار شمارا اذیت نخواهد کرد. در بیشترین حالت و حین اجرای بنچمارک های سنگین و مداوم ما دمای پوکو C40 را حدود ۴۳ درجه سانتی‌گراد اندازه گیری کردیم.

تجربه گیمینگ گوشی پوکوC40
تجربه گیمینگ پوکو C40

ما برای بررسی بیشتر سخت افزار پوکو C40 بازی‌های مختلف را به روی این گوشی اجرا کردیم. نتایج به‌دست‌آمده اصلاً جالب نبود. چراکه شما با این گوشی تنها می‌توانید با گرافیک مناسب و بدون لگ بازی‌های سبک را اجرا کنید و عملکرد POCO C40 در اجرای بازی‌های سنگین اصلاً مناسب نیست.

برای مثال ما بازی سنگین Asphalt 9 را به روی پوکو C40 اجرا کردیم. زمان لود بازی بسیار بالا بود و سرعت دستگاه در جابه‌جایی بین منوها درون بازی به‌شدت پایین بود. فریم ریت نمایش داده‌شده توسط صفحه نمایش دستگاه حین اجرای بازی حدود ۶۰ فریم بر ثانیه بود و گرافیک بازی نیز متوسط و نسبتاً پایین بود. اما در مقابل حین اجرای بازی به دلیل ضعیف بودن سخت افزار دستگاه به‌شدت شاهد کندی و لگ های بسیار بودیم. این لگ‌ها و تأخیر در اجرای انیمیشن‌ها به‌قدری زیاد بود که بازی کردن را بسیار دشوار کرده بود.

علاوه بر این ما بازی سنگین Call of Duty Mobile را نیز به روی این گوشی اجرا کردیم و نتوانستیم تجربه گیمینگ مناسبی را دریافت کنیم. زمان لود و جابه‌جایی در منوهای بازی زیاد بود. درون تنظیمات بازی نیز شاهد گزینه‌های گرافیک Low و Medium و گزینه‌های فریم ریت Medium، Low و High بودیم.

ما بازی را به روی گزینه گرافیک Medium و گزینه فریم ریت High اجرا کردیم و به‌شدت شاهد کندی، لگ و تأخیر در اجرای بازی در هر دو حالت Multiplayer و ‌Battle Royale بودیم. میزان لگ و تأخیر در انیمیشن‌های بازی درون حالت Battle Royale نیز خیلی زیاد بود و این موضوع بازی کردن با گوشی را مشکل کرده بود.

حین اجرای این دو بازی سنگین نیز دمای دستگاه به ترتیب تا ۳۶ و ۳۸ درجه سانتی‌گراد افزایش یافت که این میزان کاملاً مناسب است و آزاردهنده نیست.

نتیجه بنچمارک گوشی پوکوC40
نتایج بنچمارک‌ها

با توجه به عملکرد پایین سخت افزار دستگاه در اجرای نرم افزارها، انتظار زیادی نیز نمی‌توان از نتایج بنچمارک‌های کسب‌شده داشت. بنچمارک‌های گرفته‌شده توسط ما نیز عملکرد پایین سخت افزار دستگاه را تأیید می‌کند که در ادامه می‌توانید آن‌ها ما مشاهده کنید.

علاوه بر این با توجه به سخت افزار ضعیف پوکو C40، دستگاه امکان اجرای Stress Test در بنچمارک 3D Mark را به ما نداد. همچنین بنچمارک Antutu نیز با نسخه Lite بنچمارک Antutu 3DBench اجرا شد.

اسپیکیر گوشی پوکوC40
اسپیکرها

Poco C 40 دارای یک اسپیکر مونو در پایین دستگاه است. کیفیت صدای خارج‌شده از این اسپیکر متوسط و پایین است و اسپیکرهای دستگاه امکان تفکیک فرکانس‌های مختلف صدا در صدای های شلوغ و دارای بیس زیاد را ندارد. اما در مقابل میزان صدای خارج‌شده از اسپیکرهای پوکو C40 نسبتاً زیاد است و شمارا راضی نگه می‌دارد.

همچنین حجم صدای خارج‌شده در درصدهای مختلف صدا مناسب است و میزان صدای خارج‌شده از اسپیکر دستگاه به‌صورت یکنواخت کم یا زیاد می‌شود. درمجموع عملکرد اسپیکر پوکو C40 برای یک میان رده اقتصادی مناسب است و انتظار کاربران را پاسخ‌گو است.

سنسورها و تکنولوژی‌های اتباطی

شیائومی از سنسورهای مجاورت و شتاب سنج در این دستگاه استفاده کرده است و خبری از قطب نما و ژیروسکوپ درون این گوشی نیست. از این رو در استفاده روزانه ممکن است با اندکی مشکل مواجه شوید. چراکه عدم حضور ژیروسکوپ در برنامه‌های مسیریابی باعث عدم امکان تشخیص جهت قرار گرفتن گوشی می‌شود. علاوه بر این POCO C40 از وای‌فای دو کاناله، بلوتوث نسل ۵، رادیو FM و درگاه IR نیز پشتیبانی می‌کند که مناسب است.

رابط کاربری
نام ونسخه رابط کاربریMIUI 13
نسخه اندروید11

پوکو C40 با اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 13 شیائومی روانه بازار شده است. البته این نسخه مخصوص پوکو است و در ظاهر اندکی با رابط کاربری سایر گوشی‌های شیائومی و ردمی تفاوت دارد.

با توجه به عرضه سایر گوشی‌های با MIUI 13 با اندروید ۱۲، عرضه این گوشی با اندروید ۱۱ در اواسط سال ۲۰۲۲ میلادی جای تعجب دارد و یکی از نقاط منفی POCO C40 است. این در حالی است که تاکنون هیچ به‌روز‌رسانی برای ارتقا این گوشی به اندروید ۱۲ نیز عرضه نشده است.

عملکرد رابط کاربری پوکو C40 اصلاً قابل قبول نیست. چراکه با توجه به سخت افزار ضعیف دستگاه، اجرای نرم افزارها به کندی انجام می‌شود و شاهد لگ یا باگ حین اجرای نرم افزارها و یا جا به جایی بین منوها هستیم.

سرعت باز شدن منوها هم پایین است و جا به جایی در رابط کاربری به روانی تمام انجام نمی‌شود. از این رو ممکن است در استفاده روزانه با POCO C40 نیز با مشکل رو به رو شوید و این دستگاه انتظار شما را برآورده نکند و شما را اذیت کند.

امنیت و احراز هویت

شیائومی نیز مانند رقبای خود در این رنج قیمتی از حسگر اثر انگشت استفاده می‌کند. سرعت و دقت تشخیص اثر انگشت پوکو C40 بالا است و در استفاده روزانه به خوبی شما را همراهی می‌کند.

اما در مقابل مکان قرارگیری حسگر اثر انگشت در پشت دستگاه و در کنار ستاپ دوربین دستگاه است. از این رو زمانی که دستگاه به روی سطح صاف باشد، امکان باز کردن آن با اثر انگشت را ندارید.

همچنین محل قرارگیری حسگر اثر انگشت نیز مناسب نیست و دسترسی به آن دشوار است. از این رو نمی‌توانید به راحتی و با یک دست قفل صفحه نمایش را باز کنید و برای قرار گرفتن انگشت خود به روی حسگر با مشکل رو به رو خواهید شد. علاوه بر این پوکو C40 از قابلیت تشخیص چهره که در سایر گوشی‌های اندرویدی شاهد آن هستیم، پشتیبانی نمی‌کند.

شارژ گوشی پوکو C40
شارژ دهی و سرعت شارژ POCO C40
حجم6000 میلی‌آمپرساعت
سرعت شارژ سیمی18 وات
شارژر در جعبهآداپتور و کابل شارژ

مهم‌ترین نقطه قوت پوکو C40 استفاده این گوشی از یک باتری با ظرفیت ۶۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است. این موضوع اجازه باتری دهی یک و نیم الی دو روزه از دستگاه در استفاده متوسط و روزانه را به کاربر می‌دهد.

در تست باتری دهی ما نیز POCO C40 در اجرای حدود ۲۲ دقیقه بازی سنگین Call of Duty Mobile تنها ۶ درصد افت شارژ داشت. از این رو با تخمین می‌توان به باتری دهی حدود ۸ ساعت در اجرای پردازش های سنگین با پوکو C40 رسید که بسیار زیاد و فوق‌العاده است.

همچنین پوکو C40 از شارژ سریع 18 واتی نیز پشتیبانی می‌کند که برای یک میان رده مناسب است. اما متأسفانه درون جعبه دستگاه یک شارژ ۱۰ وات قرار داده شده است. از این رو برای استفاده از شارژ سریع‌تر باید سری شارژر را به صورت جداگانه تهیه کنید.

جمع بندی

درمجموع پوکو C40 یک میان رده اقتصادی با باتری دهی زیاد است که سخت افزار مناسبی ندارد و در استفاده روزانه نیز با لگ و کندی همراه است. از این رو تنها اگر نیاز به یک گوشی با قیمت پایین و باتری دهی بالای دارید، این دستگاه مناسب شما است. در غیر این صورت رقبای این گوشی مانند گلکسی A04s سامسونگ یا Redmi Note 11 شیائومی در همین حدود قیمتی ارزش خرید بالاتری دارند.

نظر شما درباره ارزش خرید POCO C40 چیست؟ آیا حاضر به خرید این گوشی در بازار ایران هستید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بررسی: اگر به گوشی‌های پوکو علاقه‌مند هستید، می‌توانید بررسی POCO X4 GT را نیز مطالعه کنید.