با توجه به افزایش قیمت گوشیها در بازار، دیگر خیلی از کاربران در رنج قیمتی حدود ۷ میلیون تومان دنبال گوشیهای میان رده هستند. اما سؤال اصلی اینجا است که با این بودجه خرید چه گوشیای در بهار در سال ۱۴۰۲ مناسب است؟ در پاسخ شاید بتوان به گوشی شیائومی Redmi 12C اشاره کرد. اما در واقعیت آیا خرید این دستگاه بهترین انتخاب برای شما است؟ برای پاسخ به این سؤال بررسی شیائومی ردمی ۱۲ سی را تا انتها مطالعه کنید.
شیائومی در جعبه این محصول علاوه بر خود دستگاه، سری شارژ، کابل شارژ microUSB به USB-A، دفترچه راهنما و سوزن خارج کردن شیار سیم کارت را قرار داده است. اما نباید منتظر حضور قاب ژلهای محافظ در جعبه Redmi 12C باشید.
از نظر طراحی، Xiaomi Redmi 12 C شما را یاد گوشیهای میان رده اقتصادی میاندازد. چرا که طراحی سادهای دارد و جنس بدنه و فریم دور دستگاه از پلاستیک است. Redmi 12C از جنس پلاستیک طرح دار در پشت خود استفاده میکند. که این موضوع طراحی گوشی را زیبا کرده است.
شیائومی ستاپ دوربین و اثر انگشت Redmi 12 C را در قسمت بالا و چپ پنل پشتی قرار داده است. این موضوع باعث شده تا اندکی دسترسی به حسگر اثر انگشت دشوار شود. چرا که هنگام استفاده از حسگر باید انگشت خود را بالا بیاورید تا به حسگر دسترسی پیدا کنید.
در لبه سمت چپ دستگاه میتوان شاهد شیار قرارگیری سیم کارت و کارت حافظه بود. شما میتوانید به طور همزمان از دو سیم کارت نانو به همراه کارت حافظه micro SD در این گوشی استفاده کنید.
در لبه سمت راستی ردمی 12 C، دکمههای کنترل صدا و دکمه پاور گوشی قرار داده شده است. همچنین شیائومی درگاه جک 3.5 میلیمتری صدا را در این گوشی فراموش نکرده و آن را در لبه بالایی قرار داده است.
استفاده از المانهای قدیمی در طراحی این گوشی به جک 3.5 میلیمتری صدا ختم نمیشود. چرا که متأسفانه شیائومی همچنان از درگاه microUSB در لبه پایینی این گوشی استفاده کرده است. این در حالی است که درگاه میکرو USB دیگر منسوخ شده است. علاوه بر این در لبه پایینی Redmi 12C میتوان شاهد اسپیکر و میکروفون نیز بود.
ابعاد گوشی | ۸.۸×۷۶.۴×۱۶۸.۸ |
وزن گوشی | ۱۹۲ |
شیائومی وزن این گوشی را 192 گرم اعلام کرده است. ما در اندازهگیریهای خود نیز به عدد مشابه 193.5 گرم رسیدیم. در مجموع از نظر طراحی این گوشی کاملاً مناسب است و تنها نقطه ضعف آن کشیده بودن دستگاه و محل بد قرارگیری حسگر اثر انگشت است.
نوع پنل | IPS LCD |
اندازه صفحه | ۶.۷۱ اینچ |
رزولوشن | ۷۲۰×۱۶۵۰ |
تراکم پیکسلی | ۲۶۸ |
ردمی 12 C دارای صفحه نمایش 6.71 اینچی از نوع IPS LCD است. این صفحه نمایش رزولوشن 720*1650 پیکسلی دارد و با توجه به ابعاد بزرگ خود تراکم پیکسلی 268ppi را به کاربر ارائه میدهد.
نسبت صفحه نمایش به بدنه در ردمی ۱۲سی 82.6 درصد است. تصاویر نمایش داده شده در صفحه نمایش این گوشی کیفیت نسبتاً پایین و متوسطی دارند و نباید از این پنل انتظار زیادی داشته باشید. چرا که تراکم پیکسلی صفحه نمایش پایین است.
دامنه رنگی رنگهای نمایش داده شده نیز خیلی زیاد نیست. از این رو اصلاً نمیتوان صفحه نمایش ردمی 12C را به عنوان یک صفحه نمایش با کیفیت معرفی کرد. در مقابل صفحه نمایش Redmi 12 C دارای روشنایی ۵۰۰ نیت است که برای یک میان رده در این رنج قیمتی مناسب است.
میزان روشنایی صفحه نمایش به طوری است که شما به راحتی در محیطهای داخل ساختمان با نور زیاد به راحتی میتوانید محتوای صفحه نمایش را مشاهده کنید. اما مشاهده محتوای صفحه نمایش در زیر نور مستقیم آفتاب دشوار است ولی محتوای در حال پخش همچنان قابل خواندن است.
ردمی ۱۲سی دارای یک ستاپ دوربین دوگانه در پشت خود است. دوربین ۵۰ مگاپیکسلی واید و دوربین 0.08 مگاپیکسلی تشخیص عمق، دوربینهای این ستاپ دوگانه را تشکیل میدهند.
رزولوشن دوربینها | ۵۰و۰.۰۸ مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 1080p@30fps |
امکانات دوربین اصلی | PDAF |
تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی ردمی 12 C در نور روز مناسب است. درون این تصاویر جزئیات با دقت مناسبی ثبت شده و دامنه رنگی رنگها نیز مناسب است. البته درون رابط کاربری دوربین شما میتوانید حالت عکاسی ۵۰ مگاپیکسلی را نیز پیدا کنید. در صورت ثبت تصاویر با این حالت، در نگاه اول تنها اندکی شاهد سردتر بودن رنگها خواهید شد. اما با اندکی بزرگنمایی به روی تصاویر ثبت شده، میتوان به ثبت بیشتر جزئیات پی برد.
شاید به ذهن شما برسد که با توجه به مگاپیکسل پایین دوربین عمق، نمیتوان تصاویر پرتره مناسبی را با دوربین این گوشی ثبت کرد. اما در واقعیت تصاویر ثبت شده در حالت پرتره کیفیت مناسبی دارند و Redmi 12C میتواند با دقت مناسبی لبههای سوژه را تشخیص دهد.
البته مناسب بودن تصاویر دوربین، نسبت به یک گوشی میان رده در این رنج قیمتی است و نباید از دوربین Redmi 12C توقع زیادی داشت.
دوربین ردمی ۱۲ سی توانایی فیلمبرداری با کیفیت ۱۰۸۰ را دارد. ویدیوهای ثبت شده با دوربین ردمی ۱۲سی کیفیت متوسطی دارند و نباید از آن انتظار زیادی داشته باشید. جزئیات تا حد قابل قبولی درون ویدیوها ثبت میشوند و دامنه رنگی درون ویدیوها نیز خیلی زیاد نیست.
رزولوشن دوربین | ۵ مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 1080p@30fps |
شیائومی از یک دوربین ۵ مگاپیکسلی به عنوان دوربین سلفی این گوشی استفاده کرده است. درون تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی نمیتوان جزئیات زیادی را مشاهده کرد. همچنین دامنه رنگی تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی پایین است و رنگها اندکی سرد ثبت میشوند.
کیفیت فیلمبرداری دوربین سلفی ردمی 12 C نیز مانند دوربین اصلی ۱۰۸۰ است. از این رو خیلی نمیتوان به ویدیوهای ثبت شده در این حالت امیدوار بود. جزئیات درون این ویدیوها پایین است، دامنه رنگی رنگهای ثبت شده نیز خیلی زیاد نیست و مدیریت منابع نوری دوربین سلفی Redmi 12 C مناسب نیست.
نام تراشه | هلیو G85 |
تعداد هسته ها | ۸ |
معماری تراشه | ۱۲ نانومتر |
پشتیبانی از کارت حافظه | microSDXC |
شیائومی از تراشه ۱۲ نانومتری Helio G85 مدیاتک درون Redmi 12 C استفاده کرده است. این تراشه به همراه ۳، ۴ و یا ۶ گیگابایت حافظه رم و ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی، قلب تپنده سختافزار این گوشی را تشکیل میدهند.
نسخهای که ما برای بررسی در اختیار داریم، نسخه با حافظه رم ۴ گیگابایت و حافظه ذخیرهسازی ۱۲۸ گیگابایتی این گوشی است.
عملکرد سختافزار دستگاه در اجرای نرمافزارهای سبک، کاملاً مناسب است و Redmi 12 C به راحتی از پس اجرای روان این نرمافزارها بر میآید. اما اگر بخواید برنامههای سنگین را به روی این گوشی اجرا کنید، ممکن است حین اجرای نرمافزارها با لگ یا کندی مواجه شوید. همچنین ممکن است حین اجرای بازیها شاهد افت گرافیک بازی نیز باشید.
نکته مثبت درباره این دستگاه افزایش دمای به نسبت پایین سختافزار است. از این رو استفاده از دستگاه حتی در سنگینترین پردازشها نیز اذیت کننده نخواهد بود.
ما برای بررسی عملکرد ردمی 12C انواع بازیهای سنگین مانند Asphalt 9 و Call of Duty Mobile را به روی این گوشی اجرا کردیم و دستگاه توانست نسبتاً روان و مناسب بازیها را اجرا کنید.
در حین اجرای بازی آسفالت ۹ دمای دستگاه به حدود ۳۸ درجه سانتی گراد رسید. همچنین فریم ریت صفحه نمایش حین اجرای بازی بین ۵۸ تا ۶۰ فریم بر ثانیه بود. در بررسیهای ما آسفالت ۹ نسبتاً روان و بدون لگ به روی Redmi 12C اجرا شد و شاهد گرافیک نسبتاً پایین و متوسط بازی حین اجرا بودیم.
درون بازی کالاف دیوتی موبایل نیز گزینههای گرافیک Low و Medium و گزینههای فریم ریت Low، Medium و High وجود داشت. ما این بازی را به روی گزینه گرافیک Medium و گزینه فریم ریت High اجرا کردیم و Redmi 12C به راحتی از پس اجرای روان بازی بر آمد. البته اندکی تأخیر و کندی در جابهجایی بین صفحهها قابل لمس بود. گرافیک بازی نیز متوسط بود و خبری از گرافیک خیلی پایین در اجرای بازی نبود.
همچنین دمای ردمی ۱۲ سی حین اجرا بازی کالاف دیوتی موبایل در بیشترین حالت ۴۰ درجه سانتی گراد اندازهگیری شد که کاملاً مناسب است.
با توجه به میان رده بودن ردمی 12 C و اقتصادی بودن این گوشی نباید انتظار زیادی از نتایج به دست آمده از بنچمارکهای این دستگاه داشته باشید. ما بنچمارکهای مختلفی را به روی شیائومی ردمی ۱۲ سی اجرا کردیم و نتایج به دست آمده قابل قبول بود.
Xiaomi Redmi 12C پس از اجرای تست CPU نسخه 6.0.3 بنچمارک Geekbench توانست امتیاز 408 را در بخش تک هستهای و امتیاز 1213 را در بخش چند هستهای کسب کند. البته ما در تست OpenCL بخش Compute این بنچمارک شاهد خطای کامل اجرای نشدن تست بودیم. از این رو امتیاز 551 در این بخش کسب شد.
علاوه بر این ما نسخه 9.5.6 بنچمارک Antutu را نیز به روی Redmi 12C اجرا کردیم و این تست با نسخه Lite بنچمارک Antutu 3D Bench توانست امتیاز 219899 را ثبت کند.
برای بررسی عملکرد پایداری این ردمی 12C نیز تست Wild Life Extreme Stress Test بنچمارک 3D Mark درصد پایداری 98.9 را ثبت کرد که کاملاً مناسب است. به زبان ساده ردمی 12C در پردازشهای سنگین به مدت طولانی افت عملکرد خیلی کمی دارد.
در نهایت ما برای بررسی سختافزار Xiaomi Redmi 12 C چندین بنچمارک و تست دیگر را نیز به روی این دستگاه اجرا کردیم که نتایج آن را میتوانید در ادامه مشاهده کنید.
شیائومی از یک اسپیکر مونو در لبه پایینی Redmi 12C استفاده کرده است. صدای پخش شده از این اسپیکر نسبتاً زیاد است. کیفیت صدای پخش شده نیز مناسب و خوب است. البته طبیعی است که نباید انتظار شنیده شدن جزئیات صدا در این گوشی را داشته باشید و خبری از پخش دقیق بیس درون آهنگها نیست.
شیائومی از وایفای دو کاناله و بلوتوث نسل 5.1 در ردمی 12C استفاده کرده است. همچنین این گوشی دارای حسگر مجاورت و حسگر شتاب سنج است. از این رو خبری از قطب نما و ژیروسکوپ در این گوشی نیست.
این موضوع برای یک میان رده در سال ۲۰۲۳ اصلاً مناسب نیست، چرا که رقبای این گوشی مانند گلکسی A14 4G حداقل درون خود حسگر قطب نما را قرار دادهاند. نبود این دو حسگر باعث میشود که گوشی تنها بتواند موقعیت خود را با استفاده از GPS به روی نقشه مشخص کند و خبری از تعیین جهت گوشی در نرمافزارهای نقشه خوان نیست.
از این رو اگر دنبال یک گوشی برای مسیریابی هستید، ردمی 12C انتخاب مناسبی برای شما نیست.
ردمی ۱۲ سی علاوه بر شیوههای رایج برای ورود و احراز هویت، از حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره نیز استفاده میکند. عملکرد حسگر اثر انگشت Redmi 12C کاملاً مناسب است و ردمی ۱۲سی با سرعت نسبتاً زیاد و با دقت مناسبی میتواند قفل دستگاه را باز کند. تشخیص چهره ردمی 12C نیز سرعت بالایی دارد. اما طبیعی است که خیلی نمیتوان از نظر امنیتی به آن اعتماد کرد.
همان طور که در بخش طراحی نیز اشاره کردیم، تنها نکته منفی ردمی ۱۲c در این بخش محل قرارگیری نامناسب حسگر اثر انگشت دستگاه است که دسترسی به آن را دشوار کرده است. البته اندکی تأخیر در روشن کردن صفحه نمایش و باز کردن صفحه قفل به دلیل میان رده بودن این گوشی کاملاً طبیعی است.
نام ونسخه رابط کاربری | MIUI 13 |
نسخه اندریود | ۱۲ |
Redmi 12C با اندروید ۱۲ و نسخه ۱۳ رابط کاربری MIUI شیائومی روانه بازار شده است. عرضه یک گوشی میان رده در سال ۲۰۲۳ میلادی با اندروید ۱۲ مطلوب نیست. چرا که زمان عرضه اندروید ۱۴ نزدیک است وای کاش شیائومی این دستگاه را با اندروید بهروزتری روانه بازار میکرد.
عملکرد رابط کاربری ردمی ۱۲ سی در پردازشهای سبک کاملاً مناسب است. اما با توجه به میان رده بودن دستگاه ممکن است در برخی پردازشها شاهد اندکی تأخیر یا لگ در اجرای رابط کاربری باشید و منوها با اندکی تأخیر باز شوند. در غیر این صورت درون حالت عادی، Redmi 12C به روانی بین صفحهها جابهجا میشود. اما نباید توقع اجرای خیلی سریع منوها را از این دستگاه داشته باشید.
حجم | ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | ۱۰ وات |
شارژر در جعبه | آداپتور و کابل شارژ |
باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی برای یک میان رده در این رنج قیمتی میتواند انتخاب مناسبی باشد. از این رو شیائومی از همین ظرفیت برای باتری ردمی 12C استفاده کرده است.
ما در تستهای خود پس از اجرای حدود ۱۶ دقیقه بازی آسفالت ۹ شاهد افت شارژ ۴ درصدی گوشی بودیم. از این رو Redmi 12C در پردازشهای سنگین به راحتی میتواند حدود ۶ ساعت و نیم دوام بیاورد که کاملاً مناسب است.
اما متأسفانه از نظر سرعت شارژ، این گوشی از شارژ ۱۰ واتی پشتیبانی میکند و برای شارژ ۰ تا ۱۰۰ درصدی حدود دو ساعت یا بیشتر زمان لازم است. بنابراین انتخاب گلکسی A14 4G که رقیب این دستگاه به حساب میآید، از نظر سرعت شارژ اندکی مناسبتر است. چرا که Galaxy A14 4G از سرعت شارژ ۱۵ واتی پشتیبانی میکند.
در مجموع ردمی ۱۲ سی یک گوشی میان رده با دوربین مناسب برای استفاده غیرحرفهای است که صفحه نمایش بزرگی دارد. از این رو اگر به صفحه نمایش بزرگ احتیاج دارید، خرید این دستگاه برای شما مناسب است. اما با توجه به نبود حسگرهایی مانند قطب نما در این گوشی و رزولوشن پایین صفحه نمایش و درگاه شارژ قدیمی microUSB، رقبای این گوشی مانند Galaxy A14 4G انتخاب مناسبتری برای خرید یک گوشی میان رده در این رنج قیمتی است. از این رو اگر شما هم قصد خرید یک گوشی میان رده در رنج قیمتی حدود ۷ میلیون تومان در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ را دارید، حتماً بررسی گلکسی A14 4G را مطالعه کنید.
نظر شما درباره ارزش خرید Xiaomi Redmi 12C چیست؟ آیا شما حاضر به خرید این گوشی هستید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
از نظر خود من که از گوشی شیائومی ۱۲C
استفاده میکنم گوشی خیلی مناسبیه
🙂