گوشیهای سری گلکسی A سامسونگ همواره در بین طرفداران محبوب بودهاند. امسال سامسونگ از نسل جدید این گوشیها رونمایی کرده است و یکی از دستگاهها در بین گوشیهای سری Ax4، گوشی Galaxy A34 5G است. اما سؤال اصلی اینجا است که آیا با توجه به قیمت این گوشی در ایران، این دستگاه تا چه میزان ارزش خرید دارد؟ برای پاسخ به این سؤال تا انتها با بررسی گلکسی A34 5G همراه باشید.
Galaxy A34 از نسل گذشته خود پیروی کرده است و امسال نیز خبری از شارژر درون جعبه این گوشی نیست. از این رو پس از آنباکس A34 شما علاوه بر گوشی، تنها کابل شارژ دو سر USB Type-C، سوزن خارج کردن شیار سیم کارت و دفترچه راهنما را در جعبه دستگاه مشاهده میکنید.
گلکسی A34 از نظر طراحی کاملاً با نسل گذشته خود متفاوت است. امسال سامسونگ زبان طراحی گوشیهای سری A خود را تغییر داده است. از این رو زبان طراحی این گوشیها به دستگاههای سری S سامسونگ نزدیک شده است. به طوری که شما در نگاه اول ممکن است گلکسی A34 را با Galaxy S23 اشتباه بگیرد.
سامسونگ در ساخت بدنه و فریم دور گلکسی A34 به طور کامل از پلاستیک استفاده کرده است. اما پلاستیک به کار رفته در بدنه پشتی بسیار با کیفیت است و به شما احساس یک گوشی میان رده ارزان قیمت را نمیدهد. از نظر ابعاد نیز با توجه به بزرگتر شدن ابعاد صفحه نمایش، ابعاد بدنه دستگاه نیز نسبت به گذشته بزرگتر شده است. اما این تغییر اندک، قابل لمس نیست.
ابعاد گوشی | ۸.۲×۷۸.۱×۱۶۱.۳ |
وزن گوشی | ۱۹۹ |
جنس قاب پشتی | پلاستیک |
جنس بدنه | پلاستیک |
استاندارد ضد آب | IP۶۷ |
Galaxy A34 5G وزن ۱۹۹ گرمی دارد. ما در اندازهگیریهای خود نیز به عدد ۲۰۰ گرم رسیدم که شاید اندکی سنگین به نظر برسد، اما این میزان شما را اذیت نخواهد کرد. سامسونگ، گلکسی A34 را در چهار رنگ مشکی (Graphite)، سبز لیمویی (Lime)، نقرهای (Silver) و بنفش (Violet) عرضه کرده است. البته رنگ نقرهای این گوشی در نور طیف رنگی زیبایی را از خود به نمایش میگذارد.
دکمههای کنترل صدا و دکمه پاور در لبه سمت راست Galaxy A34 قرار دارند. در لبه پایینی نیز سامسونگ اسپیکر استریو، میکروفون و درگاه USB Type-C را قرار داده است. علاوه بر این در لبه بالایی گلکسی A34 میتوان شاهد شیار سیم کارت به همراه کارت حافظه بود. سامسونگ امکان استفاده همزمان از دو سیم کارت نانو و یا یک سیم کارت نانو به همراه کارت حافظه جانبی را برای A34 در نظر گرفته است.
Smsung A34 5G مانند نسل گذشته از استاندارد مقاومت در برابر نفوذ آب IP67 پشتیبانی میکند که امکان مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار و آب دارد. از این رو میتوان به مدت نیم ساعت دستگاه را زیر عمق ۱ متری آب نگه داشت.
در بررسی تخصصی گلکسی A34 مشخص شد که این دستگاه از نظر طراحی امتیاز مناسبی کسب میکند. چرا که از زبان طراحی گوشیهای پرچمدار سامسونگ درون خود استفاده میکند و کیفیت ساخت مناسبی دارد.
نوع پنل | سوپر امولد |
اندازه صفحه | ۶.۶ اینچ |
رزولوشن | ۲۳۴۰×۱۰۸۰ |
تراکم پیکسلی | ۳۹۰ |
نرخ به روز رسانی | ۱۲۰ هرتز |
سامسونگ برای Samsung A34 5G از یک پنل سوپر امولد 6.6 اینچی استفاده میکند. این پنل امکان نمایش محتوا با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز را دارد. درصد صفحه نمایش به بدنه نیز در این گوشی اندکی از نسل گذشته بیشتر شده است و با توجه به بزرگتر شدن صفحه نمایش به 84.9 درصد رسیده است.
پنل صفحه نمایش گلکسی A34 5G رزولوشن 2340*1080 پیکسلی دارد. این عدد تراکم پیکسلی 390ppi را به کاربر نمایش میدهد. همچنین سامسونگ مانند نسل گذشته از گوریلا گلس نسل ۵ در این گوشی استفاده کرده است که مقاومت مناسبی در برابر ضربه و خشپذیری دارد.
با توجه به سوپر امولد بودن صفحه نمایش Galaxy A34، رنگها درون این صفحه نمایش به خوبی نمایش داده میشوند و شاهد نمایش دامنه رنگی بالای رنگها درون این پنل هستیم.
سامسونگ درون تنظیمات دستگاه امکان تغییر نرخ تازهسازی بین دو عدد ۱۲۰ هرتز و ۶۰ هرتز را قرار داده است. همچنین شما درون تنظیمات میتوانید دامنه رنگی را به روی دو گزینه Vivid و Natural قرار دهید. علاوه بر این امکان گرم یا سرد کردن رنگهای صفحه نمایش و تغییر White balance درون تنظیمات صفحه نمایش وجود دارد.
سامسونگ به طور رسمی به میزان روشنایی این گوشی اشاره نکرده است. اما طبق اندازهگیریهای انجام شده، بیشینه روشنایی این گوشی در حالت دستی ۴۰۰ نیت است و در حالت خودکار نیز این میزان به ۱۲۰۰ نیت میرسد که نسبت به گذشته بهبود یافته است. از این رو خواندن محتوای صفحه نمایش زیر نور مستقیم آفتاب و یا محیطهای با نور زیاد، دشوار نیست و محتوای صفحه نمایش خوانا است. البته نمیتوان انتظار گوشیهای پرچم دار را از این دستگاه داشت و خوانایی محتوای در حال نمایش خیلی زیاد نیست.
علاوه بر این نسبت صفحه نمایش Galaxy A34 5G نیز نسبت به گذشته تغییر کرده است و Galaxy A34 دارای نسبت صفحه نمایش 19.5:9 است که اندکی نسبت به گذشته پهنتر شده است.
رزولوشن دوربینها | ۴۸و۸و۵ مگاپیکسل |
کیفیت فیلم برداری | 4K@30fps, 1080p@30/60fps, 720p@480fps |
امکانات دوربین اصلی | PDAF, OIS |
گلکسی A34 5G برخلاف نسل گذشته خود با ستاپ دوربین سهگانه روانه بازار شده است و دیگر خبری از دوربین تشخیص عمق درون این گوشی نیست. دوربین ۴۸ مگاپیکسلی واید با دیافراگم 1.8 به عنوان دوربین اصلی، دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم 2.2 و پهنای دید ۱۲۳ درجه و دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم 2.5، دوربینهای این ستاپ سهگانه را تشکیل میدهند.
تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی در نور روز از کیفیت مناسبی برخوردار است. به طوری که درون این تصاویر دامنه رنگی عکسها مناسب است و جزئیات نیز با دقت مناسبی ثبت میشود. همچنین رنگها در این حالت اندکی شارپ و پر رنگ ثبت میشوند. به طور کلی میتوان گفت که عملکرد دوربین Galaxy A34 برای یک گوشی میان رده مناسب است.
علاوه بر این سامسونگ درون رابط کاربری دوربین امکان زوم تا ۱۰ برابر را قرار داده که مناسب است. البته طبیعی است که در زومهای بالا شاهد افت کیفیت نسبتاً زیاد هستیم. اما اگر با زوم ۲ برابری عکاسی کنید، تصاویر ثبت شده کیفیت مناسبی دارند.
تصاویر ثبت شده درون نور کم با دوربین A34 5G نیز کیفیت مناسبی دارند و گلکسی A34 نسبت به یک میان رده میتوانند به خوبی جزئیات را ثبت کنند. تفکیک رنگها درون این حالت نیز کاملاً مناسب است. اما طبیعی است که نباید انتظار زیادی از دوربین این گوشی در شب داشته باشید.
عملکرد دوربین اولترا واید گلکسی A34 5G مناسب است و شما میتوانید جزئیات خوبی را درون تصاویر مشاهده کنید. البته تصاویر ثبت شده با لنز اولترا واید نسبت به دوربین اصلی، جزئیات کمتری دارند. دامنه رنگی دوربین در این حالت نیز اندکی کمتر از دوربین اصلی است و رنگهای ثبت شده نسبت به دوربین اصلی اندکی سردتر هستند.
عملکرد دوربین ماکرو Galaxy A34 5G نیز مناسب است و به شما امکان ثبت تصاویر ماکرو مناسبی را میدهد. به طوری که درون این تصاویر به راحتی جزئیات تصاویر مشخص است و فوکوس به روی سوژهها نیز به خوبی انجام میشود.
تجربه عکاسی پرتره با دوربین A34 هم مناسب است و با توجه به حذف دوربین تشخیص عمق در این گوشی، تصاویر ثبت شده همچنان مناسب هستند. به طوری که تشخیص لبههای سوژه با دقت بالایی انجام میشود.
در بررسی A34 مشخص شد که این دستگاه امکان فیلمبرداری با کیفیت 4K و فریم ریت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. همچنین شما میتوانید با این دستگاه ویدیوهای با کیفیت FHD و فریم ریت ۶۰ فریم بر ثانیه ثبت کنید. کیفیت ویدیوهای ثبت شده با گلکسی A34 کاملاً مناسب است. به خصوص اگر شما در حالت UHD یا 4K فیلمبرداری کنید، میتوانید جزئیات بالا و رنگهای مناسب را درون ویدیو ببینید.
علاوه بر این سامسونگ در این گوشی از لرزشگیر الکترونیکی یا EIS نیز استفاده کرده است و ما شاهد حالت Super Steady درون رابط کاربری دوربین هستیم که با فعالسازی آن به میزان زیادی لرزش درون ویدیوها کم میشود. اما باید منتظر افت کیفیت در این حالت باشیم و ویدیوهای ضبط شده در این حالت با کیفیت FHD ضبط میشوند و خبری از فیلم برداری با کیفیت UHD در این حالت نیست.
رزولوشن دوربین | ۱۳ مگاپیکسل |
کیفیت فیلمبرداری | 4K@30fps, 1080p@30fps |
سامسونگ درون بریدگی قطرهای بالای صفحه نمایش خود از یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم 2.2 استفاده کرده است. تصاویر ثبت شده با این دوربین کیفیت مناسبی دارند. جزئیات درون این تصاویر قابل مشاهده است و دامنه رنگی رنگهای ثبت شده نیز مناسب است.
همچنین عملکرد حالت پرتره دوربین سلفی نیز مناسب است و دوربین دستگاه به خوبی میتواند لبههای اطراف سوژه را شناسایی کند.
از نظر فیلمبرداری سامسونگ مانند دوربین اصلی امکان فیلمبرداری با دو کیفیت FHD و 4K را به کاربران داده است. ویدیوهای ثبت شده با دوربین گوشی در این حالت مناسب است. اما اندکی کیفیت ویدیوهای ضبط شده با دوربین اصلی بیشتر است و دامنه رنگی گستردهتری را درون دوربین اصلی میتوان تجربه کرد.
نام تراشه | دیمنسیتی ۱۰۸۰ |
تعداد هسته ها | ۸ |
معماری تراشه | ۶ نانومتری |
پشتیبانی از کارت حافظه | microSDXC |
بر خلاف سال گذشته، سامسونگ امسال از تراشه اگزینوس در A34 استفاده نکرده است. از این رو شاهد استفاده از تراشه ۶ نانومتری Dimensity 1080 مدیاتک در این گوشی هستیم. این پردازنده ۸ هستهای دارای ۲ هسته با فرکانس پردازشی 2.6 گیگاهرتز و ۶ هسته با فرکانس پردازشی 2.0 گیگاهرتز است و نسبت به گذشته پیشرفت خوبی را تجربه میکند.
علاوه بر این سامسونگ، Samsung A34 5G را در نسخههای مختلف با حافظه رم ۶ و ۸ گیگابایتی و حافظه ذخیرهسازی ۱۲۸ و یا ۲۵۶ گیگابایتی عرضه کرده است. نسخهای که ما برای بررسی در اختیار داریم نسخه با حافظه ذخیرهسازی ۱۲۸ گیگابایت و حافظه رم ۸ گیگابایت است.
سامسونگ امسال حافظه رم ۴ گیگابایتی را از نسخههای Galaxy A34 حذف کرده است و نسخه با رم ۶ گیگابایتی نیز تنها با حافظه ۱۲۸ گیگابایت عرضه میشود. از این رو میتوان گفت که شاهد یک پیشرفت نسبت به گذشته هستیم.
عملکرد سختافزار گلکسی A34 در اجرای پردازشهای سنگین و نیمه سنگین کاملاً مناسب است و دستگاه به راحتی از پس اجرای انواع پردازشها بر میآید. همچنین دمای دستگاه حین اجرای پردازشهای سنگین نیز خیلی بالا نمیرود.
ما برای آزمایش قدرت سختافزار Galaxy A34 انواع بازیهای سنگین را به روی این گوشی اجرا کردیم و A34 به خوبی از پس اجرای آنها بر آمد. برای مثال گلکسی A34 توانست بازی سنگین Asphalt 9 را با گرافیک خوب، به روانی اجرا کند و حین اجرای بازی نیز شاهد لگ یا کندی نبودیم. همچنین حین اجرای بازی فریم ریت صفحه نمایش به روی عدد ۱۱۸ای ۱۲۰ فریم بر ثانیه بود که کاملاً مناسب است. دمای دستگاه نیز تا ۳۶ درجه سانتی گراد اندازهگیری شد که کاملاً مناسب است.
به جز آسفالت ۹، ما بازی کالاف دیوتی موبایل را نیز به روی این گوشی اجرا کردیم و دستگاه به روانی از پس اجرای بازی با کیفیت خوب بر آمد. درون تنظیمات بازی نیز میتوان شاهد گزینههای گرافیک Low، Medium و High و گزینههای فریم ریت Low، Medium، High، Very High و Max بود.
Galaxy A34 امکان اجرای بازی به روی گزینه فریم ریت Max با گرافیک Low را به کاربر میدهد. البته اگر گزینه فریم ریت را به روی Very High قرار دهید، میتوانید گزینه گرافیک High را نیز فعال کنید. فریم ریت صفحه نمایش حین اجرای بازی به صورت ثابت به روی ۱۲۰ فریم بر ثانیه باقی ماند و دمای دستگاه حین اجرای بازی نیز در بیشترین حالت ۳۵ درجه سانتی گراد اندازه گرفته شد.
در مجموع A34 به راحتی میتواند انواع بازیها را بدون لگ اجرا کند. البته ممکن است درون بازیهای به میزان خیلی کمی لگ یا تأخیر جزئی را احساس کنید. همچنین گرافیک نمایش داده شده درون بازیهای سنگین کاملاً مناسب و خوب است. اما اگر خیلی به جزئیات گرافیکی بازیها اهمیت میدهید، A34 عملکرد متوسطی دارد.
همان طور که انتظار داشتیم با توجه به سختافزار مناسب این میان رده، گلکسی A34 توانست امتیازهای خوبی را درون بنچمارکها کسب کند. به عنوان نمونه Galaxy A34 5G امتیاز ۴۷۷۲۱۵ را در نسخه 9.5.6 بنچمارک Antutu کسب کرد. امتیاز این دستگاه در تست CPU بنچمارک Geekbench نسخه 6.0.0 نیز مناسب بود. به طوری که شاهد ثبت امتیاز ۱۰۲۱ در بخش تک هسته و امتیاز ۲۴۹۵ در بخش چند هستهای این تست بودیم. در تست Compute این بنچمارک در حالت OpenCL نیز ما شاهد ثبت امتیاز ۲۴۰۷ بودیم.
برای بررسی پایداری این گوشی ما تست Wild Life Extreme Stress Test بنچمارک 3D Mark را به روی این دستگاه اجرا کردیم و شاهد درصد پایداری بالای 99.5 بودیم. این عدد فوقالعاده عدم افت عملکرد دستگاه در پردازشهای سنگین به مدت طولانی را نشان میدهد. علاوه بر این ما برای بررسی سرعت حافظه دستگاه و بررسی عملکرد Galaxy A34 5G برخی تستهای دیگر را نیز به روی این گوشی اجرا کردیم که میتوانید نتایج آن را در زیر مشاهده کنید.
گلکسی A34 5Gاز یک جفت اسپیکر استریو در لبه پایینی و بالای دستگاه استفاده میکند. در نگاه اول حجم صدای زیاد اسپیکرهای دستگاه توجه شما را به خود جلب میکند. چرا که این اسپیکرها حجم صدای بالایی را خروجی میدهند. از نظر کیفیت نیز صدای پخش شده کیفیت کاملاً مناسبی دارد. البته اگر صدای در حال پخش خیلی بیس داشته باشد و یا صدا شلوغ باشد، امکان شنیدن جزئیات صدا را ندارید. در مجموع Galaxy A34 از نظر اسپیکر عملکرد خیلی خوبی دارد و یک انتخاب مناسب برای خرید در این رنج قیمتی است.
گلکسی A34 از بلوتوث نسل 5.3 و وایفای دو کاناله پشتیبانی میکند. همچنین این دستگاه دارای حسگرهای مجاورت، شتاب سنج، ژیروسکوپ و قطب نما است. سامسونگ در برخی بازارها این گوشی را به همراه NFC عرضه کرده است. از این رو شما در استفاده عادی از Galaxy A34 با مشکل خاصی رو به رو نخواهید شد. علاوه بر این گلکسی A34 از OTG و USB نسل ۲ نیز پشتیبانی میکند.
گلکسی A34 برای احراز هویت علاوه بر شیوههای رایج از تشخیص اثر انگشت و تشخیص چهره استفاده میکند. دقت تشخیص اثر انگشت دستگاه بالا است. اما سرعت تشخیص خیلی بالای نیست و اندکی فرایند تشخیص اثر انگشت زمان بر است.
نام ونسخه رابط کاربری | One UI 6.1 |
نسخه اندریود | ۱۳ |
Galaxy A34 با اندروید ۱۳ و نسخه 5.1 رابط کاربری One UI سامسونگ روانه بازار شده است. از این رو میتوان اکثر ویژگیهایی که در این نسخه از One UI ارائه شده را در گلکسی A34 تجربه کرد. عملکرد رابط کاربری نیز با توجه به سختافزار مناسب گوشی کاملاً مناسب است و شما به روانی و بدون لگ میتوانید بین منوها جابهجا شوید و نرمافزارهای مختلف را با هم اجرا کنید.
حجم | ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ سیمی | ۲۵ وات |
شارژر در جعبه | کابل شارژ |
امسال نیز سامسونگ باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی را برای میان رده خود در نظر گرفته است. از این رو نیاز نیست نگران شارژدهی دستگاه باشید. ما در تستهای خود پس از اجرای ۱۶ دقیقه بازی سنگین Asphalt 9 شاهد افت شارژ ۴ درصدی بودیم. از این رو میتوان گفت که این دستگاه در استفاده سنگین و مداوم با روشنایی نه چندان زیاد صفحه نمایش میتواند تا حدود ۶ ساعت و نیم باتری دهی داشته باشد که کاملاً مناسب است. بنابراین میتوان گفت که این دستگاه در استفاده ترکیبی و نه خیلی سنگین به راحتی میتواند یک روز استفاده را پاسخگو باشد.
از نظر سرعت شارژ نیز Galaxy A34 5G با شارژ سریع ۲۵ واتی عرضه میشود که معمولی است. از این رو این دستگاه در مقابل رقبای خود مانند Redmi Note 11 Pro+ 5G با سرعت شارژ ۱۲۰ واتی حرفی برای گفتن ندارد.
در مجموع گلکسی A34 5G نسبت به نسل گذشته ارتقا خوبی را تجربه میکند. چرا که هم سختافزار قویتری دارد و هم دارای صفحه نمایش با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز است. از این رو میتوان گفت که A34 میتواند یک انتخاب خوب برای کسانی که دنبال یک گوشی میان رده با کیفیت هستند، باشد. اما در مقابل قیمت حدود ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی (در فروردین ماه ۱۴۰۲) نسخه با ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی این دستگاه نیز زیاد است و شما میتوانید با این بودجه سراغ رقبای این محصول مانند Xiaomi 12 Lite بروید و یا گوشیهای ارزانتر با مشخصات پایینتر را انتخاب کنید. از این رو میتوان گفت که ارزش خرید این محصول اندکی پایین است. البته با توجه به افزایش قیمت گوشیها در بازار، خرید گلکسی A34 5G دور از ذهن نیست.
نظر شما درباره گلکسی A34 5G چیست؟ به نظر شما این دستگاه تا چه میزان ارزش خرید دارد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بررسی: اگر به محصولات سامسونگ علاقهمند هستید، میتوانید بررسی سامسونگ گلکسی A54 را نیز مطالعه کنید.