گوشیهای هوشمند پوکو F7 اولترا و گلکسی A56 بهعنوان جدیدترین و بهرین قاتل پرچمداران سال ۲۰۲۵ وارد بازار شدند؛ اکنون قصد داریم در رسانه علاالدین مقایسه قابلیتها و برتریهای هریک ازآنها را مشخص کنیم.
گلکسی A56 و پوکو F7 اولترا بهصورت بنیادی از کلاس میانرده هستند، اما با ارائه قابلیتهای بسیار بهینه و مشخصات سختافزاری قدرتمند میتوانند درکنار گوشیهای پرچمدار با قیمت بسیار گزاف قرار بگیرد. هردو دستگاه با گروهی از مخاطبان با سلایق متفاوت طراحی شدند و در بازار ایران و جهان با قیمت نزدیک به یکدیگر عرضه میشوند.


مقایسه طراحی POCO F7 Ultra و Galaxy A56
ازنظر ساختاری تفاوتهای زیادی میان گلکسی A56 و POCO F7 Ultra مشاهده نمیشود؛ این موضوع در نسلهای قبل بسیار متفاوت بود و قاتل پرچمدار چینی از فریم پلاستیکی و طراحی بسیار ضعیفتری برخوردار بود. امسال، POCO F7 Ultra با بهرهمندی از استاندارد IP68 عملکرد بهترین از گلکسی A56 با استاندارد IP67 را بهنمایش میگذارد؛ بهاینمعنی که امکان مقاومت تا عمق 2.5 متری را بهمدت 30 دقیقه خواهد داشت، اما میانرده سامسونگ مقاومت کمتری دارد.
تفاوت اصلی میان گلکسی A56 و پوکو F7 اولترا در ساختار طراحی زمانی مشخص میشود که به مقایسه شیشههای محافظ صفحهنمایش میرسیم. برگه مشخصات فنی نشان میدهد شیائومی از محافظ اختصاصی POCO Shield و سامسونگ از +Gorilla Glass Victus استفاده کردهاست؛ هردو شیشه مفاومت بسیار بالایی دارند، اما بهصورت قطعی نمیتوان از برتری آنها نسبتبه یکدیگر صحبت کرد.


مقایسه صفحهنمایش گلکسی A56 و پوکو F7 اولترا
دربخش صفحهنمایش تفاوتهای بسیار فاحشی میان تکنولوژی پنلهای گلکسی A56 و پوکو F7 اولترا دیده میشود. هردو گوشی بهرهمندی از صفحهنمایش 6.7 اینچی ابعادی یکسانی دارند، اما قاتل پرچمدار چینی با استفاده از پنل 12 بیتی AMOLED و پشتیبانی از 68 میلیارد رنگ روی کاغذ قابلیتهای بیشتری دارد و روشنایی آن هنگام تماشای متحوای HDR به 3200 نیت میرسد.
ازسویدیگر، گلکسی A56 با پنل AMOLED با عمق رنگ 8 بیتی از عملکرد بهتری هنگام نمایش رنگها برخوردار است و امتیاز آن در بنچمارک DxOMark بهمراتب بالاتر است. همچنین، هردو گوشی از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی برخوردار هستند که هنگام اجرای بازیها اهمیت بسیار بالایی دارد. پوکو F7 آولترا با رزولوشن 1440×3200 پیکسل و تراکم 526 پیکسلبراینچ میتواند به گلکسی A56 غلبه کند.
گلکسی A56 با رزولوشن 1080×2340 پیکسل و تراکم 385 پیکسلبراینچ نمایش معقولی دارد، اما بهپای پوکو نمیرسد. همچنین، هردو دستگاه از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند، اما قاتل پرچمدار چینی از تکنولوژی Dolby Vision برخوردار است که برای تماشای فیلموسریال و نمایش بهتر محتوا کاربرد دارد.


مقایسه سختافزار POCO F7 Ultra و Galaxy A56
سامسونگ برای ساخت گلکسی A56 از تراشه اگزینوس 1580 استفاده کرد که با لیتوگرافی 4 نانومتری از عملکرد بسیار خوبی در کلاس میانرده برخوردار است؛ بااینحال، POCO F7 Ultra با بهرهمندی از پردازنده سیلیکونی اسنپدراگون ۸ الیت در مقام یک پرچمدار واقعی وارد بازار جهانی شدهاست.
تراشه اسنپدراگون ۸ الیت کوالکام از دو هسته قدرتمند Oryon V2 Phoenix L با فرکانس 4.32 گیگاهرتزی و شش هسته بهینه Oryon V2 Phoenix M با سرعت 3.53 گیگاهرتزی تشکیل میشود؛ همچنین، واحد پردازش گرافیکی مجهز به Adreno 830 است که بهترین بازیهای موبایلی مانند Genshin Impact یا Call of Duty Warzone را مانند آبخوردن با فریمریت بسیار بالا اجرا میکند.
هردو گوشی با سیستمعامل اندروید 15 برپایه رابط کاربری اختصاصی HyperOS و One UI بهصورت پیشفرض عرضه شدند که قابلیتهای شخصیسازی و ویژگیهای بصری بیشتری را بهنمایش میگذارند. پوکو F7 اولترا با کانفیگ پایه 12 گیگابایت حافظه رم LPDDR5X و 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 4.1 عرضه میشود که برای اجرای مالتیتسکینگ و ویرایش ویدئو کافی خواهد بود؛ ازآنسو، Galaxy A56 با حداقل 6 گیگابایت و حداکثر 12 گیگابایت حافظه رم LPDDR5 و 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1 عرضه میشود.
باتوجهبه تستهای انجامشده تاکنون روی هردو گوشی، تفاوت چشمگیری میان UFS 4.1 و UFS 3.1 بهچشم میخورد که برای کاربران حرفهای و گیمرها بسیار حائز اهمیت است. بااینحال، کاربران عادی که اصولا از گوشیهای برای کارهای روزمره استفاده میکنند، افزایش سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی
ازطرفدیگر، گلکسی A55 با کانفیگ پایه 8 گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی شروع میشود و نسخه بالاتر آن دارای 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه است. باید اشاره کرد که این گوشی از UFS 3.1 استفاده میکند که کندتر از UFS 4.1 موجود در Poco است.


مقایسه دوربین پوکو F7 اولترا و گلکسی A56
هردو گوشی در بخش فیلمبرداری عملکرد بسیار خوبی را ارائه میدهند؛ گوشی پوکو با حداکثر رزولوشن 8K و نرخ 24 فریمبرثانیه و 4K با نرخ 60 فریمبرثانیه است که با سیستمهای لرزشگیری پیشرفته و حالتهای ضبط با فریمریت بالا پشتیبانی میکنند. ازسویدیگر، گلکسی A56 شامل فیلمبرداری 4K با سرعت 30 فریمبرثانیه است که بهوضوح نشاندهنده ضعف میانرده سامسونگ بهشمار میرود.
تفاوت اصلی دوربینها به حسگرهای سلفی بازمیگردد که قدرت قاتل پرچمدار شیائومی بسیار بیشتر است. چینیها برای ساخت پوکو F7 اولترا از حسگر 32 مگاپیکسلی با ابعاد 1/3.42 اینچ استفاده کردند که عملکرد درخشانی ندارد و تنها میتواند رزولوشن 1080p با نرخ 30 فریمبرثانیه را ارائه دهد. بااینحال، سامسونگ از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی استفاده کرده که میتواند با رزولوشن 4K با نرخ 30 فریمبرثانیه فیلمبرداری کند.
بهصورتکلی، قابلیتهای سختافزاری و نرمافزاری POCO F7 Ultra درمقایسهبا Galaxy A56 بسیار بیشتر است که از هرنظر آنرا بهگزینهای مناسبتر تبدیل میکند، اما اضافهشدن ویژگیهای متعدد در بخشهای مختلف باعث افزایش قیمت پوکو شدهاست که احتمالا همین موضوع روی خرید آن توسط کاربران علاقهمند به گوشیهای قاتل پرچمدار پوکو تاثیر بگذارد.


مقایسه باتری گلکسی A56 و پوکو F7 اولترا
ظرفیت باتری و سرعت شارژ برای کاربران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چراکه صرف وقت در شبکههای اجتماعی درمقایسهبا سالهای گذشته بیشتر است. کمپانی شیائومی برای پوکو F7 اولترا از باتری بزرگ 5300 میلیآمپرساعتی و سامسونگ از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده کردهاست.
باتوجهبه تستهای اولیه که توسط کاربران روی هردو دستگاه انجامشده، هردو دستگاه هنگام نمایش فیلموسریال یا وبگردی عملکرد بسیار خوبی و مطلوبی را ارائه میدهد که برای استانداردهای سال ۲۰۲۵ کاملا مناسب است. پوکو از شارژر سیمی 120 واتی استفاده کرده که ظرف مدتزمان 30 دقیقه کامل شارژ میشود.
ازسویدیگر، سامسونگ از شارژر سیمی ۴۵ واتی بهره برده که میتواند طی مدتزمان 60 دقیقه کامل شارژ شود. گوشی پوکو از شارژ بیسیم 50 واتی پشتیبانی میکند، اما سامسونگ بازهم مانند نسلهای گذشته این قابلیت را در گوشی میانرده خودش حذف کردهاست.

