تعرفه‌های جدید ایالت متحده که با روی کار آمدن دونالد ترامپ وضع می‌شود احتمالا باعث بالا رفتن قیمت گوشی تا ۲۶ درصد و نیز لپ‌تاپ تا ۴۶ درصد خواهد بود.

دونالد ترامپ بار دیگر به‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده سوگند یاد می‌کند. این رویداد توجه بسیاری از بزرگان فناوری را به خود جلب کرده است. مدیرعامل متا، مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار آمازون، جف بزوس و رئیس OpenAI، سم آلتمن، همگی میلیون‌ها دلار برای تأمین مالی مراسم تحلیف او اختصاص داده‌اند. این کمک‌ها بخشی از مجموع ۱۷۰ میلیون دلار کمک‌های خصوصی ثبت‌شده است که رکورد جدیدی را نشان می‌دهد.

با برنامه‌ریزی دونالد ترامپ برای اجرای تعرفه‌های گسترده در دومین دوره ریاست‌جمهوری‌اش، صنعت فناوری یکی از بخش‌هایی است که بیشترین تأثیر را از این سیاست‌ها خواهد دید. ترامپ در نوامبر اعلام کرد که با روی کار آمدنش، تعرفه‌هایی سنگین علیه چین، مکزیک و کانادا وضع خواهد کرد.

ترامپ در شبکه اجتماعی Truth Social نوشت: «۲۰ ژانویه، به‌عنوان یکی از اولین دستورات اجرایی، تمام اسناد لازم برای وضع تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام محصولات وارداتی از مکزیک و کانادا را امضا خواهم کرد. همچنین، بر محصولات وارداتی از چین علاوه بر تعرفه‌های قبلی، تعرفه‌ای ۱۰ درصدی وضع خواهد شد.»

این سه کشور، بر اساس آمار دفتر نمایندگی تجاری ایالات متحده، بزرگ‌ترین شرکای تجاری آمریکا هستند. چین به‌تنهایی بیش از نیم تریلیون دلار کالا به ایالات متحده صادر می‌کند که تقریبا برابر با کل صادرات اتحادیه اروپا به آمریکاست.

تعرفه‌های جدید احتمالا منجر به افزایش قیمت بسیاری از کالاهای فناوری خواهد شد. طبق تحلیل‌های Harvard Business Review، در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، خریداران آمریکایی عمدتا هزینه‌های افزایش‌یافته تعرفه‌ها را پرداخت کردند. همچنین، تحقیقات نشان می‌دهد که شرکت‌ها معمولا در مواجهه با تعرفه‌ها، قیمت محصولات خود را افزایش می‌دهند.

تعرفه‌های ترامپ قیمت گوشی

گزارشی از Trade Partnership Worldwide که به سفارش انجمن فناوری مصرف‌کننده تهیه شده، نشان می‌دهد که تعرفه‌های پیشنهادی می‌تواند قیمت لپ‌تاپ‌ها را ۴۶ درصد، کنسول‌های بازی را ۴۰ درصد و گوشی‌های هوشمند را ۲۶ درصد افزایش دهد. در پی این افزایش قیمت‌ها، پیش‌بینی می‌شود که میزان هزینه مصرف‌کنندگان برای لپ‌تاپ و تبلت‌ها، کنسول‌های بازی و گوشی‌ها به ترتیب ۶۸، ۵۸ و ۳۷ درصد کاهش یابد.

علاوه‌بر‌این، سایر دسته‌های محصولات فناوری مانند لوازم جانبی رایانه، تجهیزات صوتی، باتری‌ها، تلویزیون‌ها و رایانه‌های رومیزی نیز احتمالا با افزایش قیمت مواجه خواهند شد. تعرفه‌های جدید تأثیر قابل‌توجهی بر شرکت‌های فناوری خواهد داشت، به‌ویژه آن‌هایی که تولید و مونتاژ خود را در خارج از آمریکا انجام می‌دهند.

انویدیا، پیشرو در تولید چیپ‌های هوش مصنوعی، یکی از بزرگ‌ترین تأسیسات تولیدی خود را در مکزیک ساخته است.
لنوو، بزرگ‌ترین برند رایانه‌ای جهان، دارای کارخانه‌هایی در مکزیک برای ساخت محصولات مرکز داده در آمریکای شمالی است.
ال‌جی و سامسونگ، بخش عمده‌ای از تولیدات خود برای بازارهای آمریکای شمالی را در مکزیک انجام می‌دهند.

این شرکت‌ها از هزینه‌های پایین نیروی کار و مزایای تجاری توافقنامه ایالات متحده-مکزیک-کانادا (USMCA) بهره می‌بردند. اما تعرفه‌های جدید ممکن است آن‌ها را به تغییر زنجیره تأمین وادار کند که خود منجر به افزایش هزینه‌ها برای مصرف‌کنندگان خواهد شد.

مدیرعامل انجمن فناوری مصرف‌کننده، گری شاپیرو، هشدار داده است که تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ می‌توانند اثرات تورمی شدیدی داشته باشند. او این سیاست‌ها را با دوران رکود بزرگ اقتصادی مقایسه کرده است.

بر اساس برآوردهای Budget Lab دانشگاه ییل، اگر تعرفه‌های جدید اجرایی شوند، قیمت مصرف‌کننده ممکن است تا ۵.۱ درصد افزایش یابد که معادل ۱۹۰۰ تا ۷۶۰۰ دلار هزینه اضافی برای هر خانوار آمریکایی با احتساب نرخ دلار ۲۰۲۳ است.

تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ نه‌تنها بر قیمت گوشی و لپ‌تاپ و سایر محصولات فناوری تأثیر می‌گذارد، بلکه ممکن است رفتار مصرف‌کنندگان و استراتژی‌های تولیدی شرکت‌ها را نیز تغییر دهد. این سیاست‌ها احتمالا به افزایش فشار مالی بر مصرف‌کنندگان منجر خواهد شد، در‌حالی‌که مسیر آینده بسیاری از برندهای فناوری را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

AMA