با وجود فشارهای قانونی و بدهی میلیاردی، تلگرام برای اولین بار به سوددهی رسیده و این موفقیت را با ورود به حوزه ارزهای دیجیتال، اشتراک‌های پولی و تبلیغات به دست آورده است.

تلگرام، شبکه اجتماعی نسبتاً بدون محدودیت، در ماه‌های اخیر مذاکراتی با سرمایه‌گذارانی که بیش از 2 میلیارد دلار به این شرکت وام داده‌اند، انجام داده است. هدف این مذاکرات اطمینان دادن به سرمایه‌گذاران در مورد آینده این شرکت بود، به‌خصوص پس از دستگیری بنیان‌گذار این شرکت، پاول دوروف، در فرانسه به اتهامات مرتبط با فعالیت‌های غیرقانونی روی پلتفرم.

تلگرام به سرمایه‌گذاران اعلام کرده که اقدامات جدیدی برای مدیریت محتوای کاربری انجام داده و بخش قابل‌توجهی از بدهی‌های خود را بازپرداخت کرده است. این شرکت در سال‌جاری تحت فشارهای فزاینده‌ای قرار گرفته است؛ از یک سو به‌دلیل میزبانی محتوای غیرقانونی مانند فعالیت‌های مجرمانه و از سوی دیگر برای اثبات توانایی خود در کسب درآمد.

برخلاف شرکت‌هایی مانند متا، تلگرام راه متفاوتی مثل استفاده نکردن از سرمایه‌گذاران خطرپذیر، ممانعت از فروش تبلیغات مبتنی‌بر داده‌های کاربران و عدم استخدام گسترده برای رشد سریع را در پیش گرفت. این شرکت به‌جای روش‌های مذکور، بر شهرت پاول دوروف، بدهی‌های سنگین و ورود به بازار ارزهای دیجیتال متکی بود.

سوددهی تلگرام

تلگرام اکنون در تلاش است تا با حل مشکلات مالی و قانونی، استقلال خود را حفظ کرده و برای عرضه عمومی سهام آماده شود. این شرکت اقداماتی همچون تلاش‌ برای نظارت بر محتوا با بیش از 750 پیمانکار، معرفی تبلیغات، اشتراک‌های پولی و خدمات ویدئویی، استفاده از ارزهای دیجیتال برای بازپرداخت بدهی و تقویت منابع مالی را در دستور‌کار خود قرار داده است.

نتیجه این اقدامات سودآوری پیش‌بینی‌شده برای سال‌جاری است. طبق گزارش منابع داخلی، درآمد تلگرام امسال از 1 میلیارد دلار فراتر خواهد رفت، درحالی‌که نسبت به سال گذشته با رقم 350 میلیون دلار رشد سه‌برابری داشته است. همچنین این شرکت حدود 500 میلیون دلار ذخایر نقدی دارد که شامل دارایی‌های دیجیتال نمی‌شود.

تلگرام اکنون نزدیک به 1 میلیارد کاربر دارد که 12 میلیون نفر از آن‌ها برای امکانات اضافی حدود 5 دلار در ماه پرداخت می‌کنند. بیش از نیمی از درآمد تلگرام در سال‌جاری از تبلیغات بوده است. این شرکت برنامه دارد تبلیغات را در کانال‌های عمومی که بیش از یک تریلیون بازدید در ماه دارند، گسترش دهد.

تلگرام از ارزهای دیجیتال نیز کمک قابل‌توجهی دریافت کرده است. این شرکت صدها میلیون دلار دارایی دیجیتال، از جمله Toncoin را فروخته است. تلگرام همچنین ایده‌هایی مانند استخراج ارزهای دیجیتال و امکان تبادل آن‌ها از طریق برنامه‌های ثالث در داخل پلتفرم را مطرح کرده است.

سوددهی تلگرام نشان‌دهنده توانایی این شرکت در تطبیق با چالش‌های مالی و قانونی است. با تنوع‌بخشی به مدل کسب‌وکار خود از طریق تبلیغات، اشتراک‌های پولی و ارزهای دیجیتال، این شرکت توانسته است مسیر جدیدی برای رشد و استقلال باز کند.

AMA