بر طبق گزارشی جدید از سوی Nikkei، گوگل موفق شده که هزینه تولید پیکسل 9 پرو را نسبت به پیکسل 8 پرو کاهش دهد.

گفته می‌شود هزینه تولید جدیدترین دستگاه گوگل، یعنی پیکسل 9 پرو برابر با 406 دلار بوده که کاهشی 11 درصدی در مقایسه با پیکسل 8 پرو را تجربه کرده است. این کاهش به نظر می‌رسد بیشتر در قسمت صفحه نمایش و قطعات دوربین باشد. عمدتاً شرکت‌های بزرگ با تغییراتی در این دو قسمت، باعث کاهش قیمت گوشی‌های پرچم‌دار می‌شوند تا با قیمتی اقتصادی‌تر در دسترس قرار بگیرد و برای قشر بیشتری از جامعه قابل تهیه باشد.

بر اساس تحلیلی دقیق و قابل اعتماد، عمده هزینه تولید پیکسل 9 پرو در بخش‌هایی چون تراشه Tensor G4، صفحه نمایش و دوربین خرج شده است. صفحه نمایش این دستگاه که توسط شرکت سامسونگ تولید شده، در حال حاضر قیمتی برابر با 75 دلار دارد و سیستم دوربین نیز هزینه‌ای برابر با 61 دلار برای گوگل در برداشته است. این قیمت‌ها نسبت به نسخه قبلی سری پیکسل، با کاهشی قابل توجه مواجه شده‌اند.

جالب است بدانید که تراشه Tensor G4 که توسط خود گوگل و برای سری پیکسل 9 تولید شده، هزینه‌ای برابر با 80 دلار در بر داشته است. هزینه این تراشه نسبت به نسل قبلی افزایشی به خود دیده که نشان می‌دهد این افزایش قیمت، به دلیل تلاش گوگل برای بهتر کردن قدرت پردازشی و مصرف باتری در این تراشه بوده است.

از طرف دیگر، شرکت اپل آیفون 16 پرو را که به عنوان دستگاهی گران‌قیمت با کیفیت ساختی بالا به حساب می‌آید، با حدود 568 دلار می‌سازد که در مقایسه با هزینه تولید پیکسل 9 پرو کمی بالاتر به حساب می‌آید. هزینه‌های ساخت گوشی آیفون نیز متعلق به قسمت‌هایی چون صفحه نمایش سامسونگ M14 با قیمت 110 دلار، قطعات پیشرفته دوربین با قیمت 91 دلار و تراشه A18 پرو با قیمت 135 دلار بوده است. هزینه تولید بالاتر در آیفون 16 پرو به این دلیل است که اپل از قطعات پیشرفته‌تر و گران‌قیمت‌تری استفاده کرده است تا این دستگاه قدرتمند نسبت به سایر مدل‌ها، تفاوت‌هایی چه در ظاهر و چه در زمینه پردازشی داشته باشد.

هزینه تولید پیکسل 9 پرو

شرکت گوگل در سری پیکسل، هزینه چندانی بر روی قطعات نمی‌کند اما در زمینه نرم‌افزاری، در نهایت با هزینه‌ای بالا کار را تمام می‌کند. این شرکت در حال حاضر تمرکز ویژه‌‌ای بر روی توسعه و بهتر کردن نرم‌افزارهایی با قابلیت هوش مصنوعی دارد که خود این موضوع نیز بسیار هزینه‌بر تلقی شده و در نهایت، در قسمت هزینه تولید محصول نیز حرفی از این موارد به میان نمی‌آید و محاسبه نمی‌شوند.

یکی دیگر از نکات مهم در هزینه تولید پیکسل 9 پرو و آیفون 16 پرو، مربوط به تراشه‌هاست زیرا این قطعه هم بر روی عملکرد پردازشی و هم مصرف باتری تاثیرگذار است. تراشه Tensor G4 که در پیکسل 9 پرو استفاده شده و قیمتی برابر با 80 دلار دارد، به طرز واضحی از تراشه A18 پرو اپل با قیمت 135 دلار یا Snapdragon 8 Elite شرکت کوالکام با قیمتی حدود 200 دلار، عملکرد پردازشی پایینی دارد و نمی‌تواند به امثال این دو مدل از لحاظ قدرت پردازشی و مصرف باتری نزدیک شود. این تفاوت قیمت، به شکل واضح تفاوت عملکرد پردازشی در بین مدل‌های مختلف را به نمایش می‌گذارد و در نهایت، همین تفاوت قیمتی باعث اختلاف فاحش بین نتایج بنچمارک‌های گوشی‌های مختلف می‌شود.

با وجود کاهش هزینه تولید در گوشی پیکسل 9 پرو و استفاده از قطعاتی ارزان‌تر در قسمت دوربین و صفحه نمایش، نمی‌توانیم بگوییم که گوگل کیفیت این دو قسمت را کاهش داده است. این سری گوشی همچنان یکی از بهترین دوربین‌ها را دارند که عکس‌هایی تماشایی را به ثبت می‌رسانند و علاوه بر آن، هماهنگی دقیقی نیز با هوش مصنوعی گوگل به همراه دارند که همگی این‌ها دست به دست هم داده و یکی از بهترین تجربه‌های کاربری را تحویل خریداران می‌دهند.

با توجه به این که تراشه Tensor G4 در سری پیکسل 9 موفق شده اقتصادی ظاهر شود، برخی شایعات ادعا می‌کنند که تراشه نسل بعدی گوگل یعنی Tensor G5 قرار است بر اساس معماری 3 نانومتری شرکت TSMC تولید شود. این تغییر از معماری 4 نانومتری سامسونگ فاندری، به طور قطع آثاری مهم در افزایش عملکرد پردازشی و بهبود مصرف باتری به دنبال خواهد داشت. با این حال، این افزایش‌ها رایگان نبوده و به طور قطع، هزینه نهایی این محصول نسبت به Tensor G4 افزایش خواهد یافت زیرا معماری سه نانومتری، هزینه بالاتری نسبت به 4 نانومتری در بر دارد.

اگر گوگل از تراشه Tensor G5 استفاده و قیمت آن را افزایش دهد، به طور قطع قیمت کل سری پیکسل 10 تحت تاثیر این کار قرار خواهد گرفت. در هر حال، با وقوع این اتفاق و استفاده از معماری سه نانومتری TSMC تراشه Tensor G5 می‌تواند بهبودهایی بسیار واضح به همراه داشته باشد و برخی از مشکلات طولانی مدت کاربران با تراشه‌های سری Tensor از قبیل داغ‌کردن و عمر کم باتری را یک بار برای همیشه رفع کند. علاوه بر این موارد، افزایش عملکرد پردازشی نیز یکی دیگر از نکات مثبت استفاده از معماری جدیدتر و گران‌قیمت‌تر خواهد بود.