شیائومی ۱۴ تی پرو، نه تنها نشانگر ورود گوشی‌های هوشمند به عصر هوش مصنوعی است، بلکه با ارائه مجموعه‌ای فوق‌العاده از فناوری‌های پیشرفته در قالب یک گوشی میان‌رده، استانداردهای جدیدی را در این رده تعریف می‌کند. گوشی هوشمند Xiaomi 14T Pro با بهره‌مندی از سخت‌افزار قدرت‌مند و نرم‌افزار بهینه‌شده، تجربه‌ای منحصربه‌فرد و فراتر از انتظار را برای کاربران به‌ارمغان می‌آورد؛ در ادامه به بررسی موشکافانه قاتل پرچم‌دار جذاب شیائومی ۱۴ تی پرو می‌پردازیم.

گوشی Xiaomi 14T Pro را فروشگاه شیائومی مرکزی  برای بررسی دراختیار رسانه علاالدین قرار داده است.

البته Xiaomi 14T Pro تنها به هوش مصنوعی محدود نمی‌شود؛ غول چینی با بازنگری در طراحی و بهبود جنبه‌های مختلف قاتل پرچم‌دارش، تجربه‌ای منحصربه‌فرد را برای کاربران رقم می‌زند. فریم آلومینیومی با پرداخت کاری دقیق و قاب پشتی با انحنای سه‌بعدی، ظاهری مدرن و درعین‌حال خوش‌دست به ۱۴ تی پرو بخشیده است؛ همچنین، برآمدگی دوربین نیز حفظ عملکرد، به‌شکلی ظریف‌تر با ظاهر جالب مشابه اجاق گاز در پنل پشت جای گرفته‌است.

آنباکس شیائومی 14تی پرو

با روشن کردن دستگاه، سیستم‌عامل HyperOS را پیش‌روی چشمان‌تان می‌بینید که با بهینه‌سازی‌های گسترده و افزایش کارایی، سرعتی فوق‌العاده را به‌ارمغان می‌آورد. صفحه‌نمایش با کیفیت و پردازنده قدرت‌مند نیز درکنار رابط کاربری HyperOS، تجربه‌ای روان را برای کاربران فراهم می‌کنند.

Xiaomi 14T Proمشخصات سخت‌افزاری
ابعاد (میلی‌متر)8.4×75.1×160.4
وزن (گرم)209
تکنولوژی نمایشگرAMOLED, 68B colors, 144Hz, Dolby Vision, HDR10+, 1600 nits (HBM), 4000 nits (peak)
ابعاد نمایشگر6.67 اینچ
تراشهMediatek Dimensity 9300+ (4 nm): Octa-core (1×3.4 GHz Cortex-X4 & 3×2.85 GHz Cortex-X4 & 4×2.0 GHz Cortex-A720)
رم و حافظه256GB 12GB RAM, 512GB 12GB RAM, 512GB 16GB RAM, 1TB 12GB RAM; UFS 4.0
دوربین اصلی50 مگاپیکسلی Omnivision OV50H با سنسور 1/1.3 اینچی
سایر دوربین‌هااولتراواید 12 مگاپیکسلی
تله‌فوتو 50 مگاپیکسلی
دوربین سلفی32 مگاپیکسلی
فیلم‌برداری8K با نرخ 30 فریم‌برثانیه
4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه
سیستم‌عاملAndroid 14, HyperOS
ظرفیت باتری5000 میلی‌آمپرساعتی
سرعت شارژ120 وات PD3.0
50 واتی بی‌سیم

شیائومی درمقایسه‌با غول‌های فناوری مانند گوگل و سامسونگ، رویکردی محتاطانه‌تر در زمینه هوش مصنوعی پیش گرفته‌است. گوشی شیائومی ۱۴ تی پرو نقطه شروعی مناسب برای تجربه قابلیت‌های هوش مصنوعی مانند Circle to Search و Gemini در زندگی روزمره محسوب می‌شود. قاتل پرچم‌دار چینی‌ها ویژگی‌های متعددی را ارائه نمی‌کند، اما به‌عنوان اولین نسل از پرکاربردترین ابزار برای جست‌وجو و نوشتن مقاله مجهز است.

چه شیفته دنیای هوش مصنوعی باشید و چه به‌دنبال سایر پیشرفت‌های اخیر شیائومی مانند شارژ بی‌سیم باشید، نسخه قاتل پرچم‌دار ۱۴ تی پرو شما را مبهوت خواهد کرد. مطابق انتظارات‌مان، چینی‌ها قابلیت‌ها و امکانات چشم‌گیری را با برچسب قیمتی نسبتا معقول، اما گران‌تر از 13T و 13T Pro ارائه کردند که به‌وضوح نشان می‌دهد پرچم‌دارانی مانند Galaxy S24 یا iPhone 16 درمقابل آن‌ها ارزش‌خرید تقریبا پایین‌تری دارند!

سیاست‌های شیائومی در زمینه عرضه محصولات مختلف، همچنان باعث محدودیت دسترسی در برخی بازارها می‌شود. سری Xiaomi 14T در بازار آمریکا عرضه نمی‌شود؛ ازاین‌سو، فرصتی طلایی را برای رقبایی مانند سامسونگ و وان‌پلاس فراهم کرده تا سهم بیشتری از بازار بزرگ ایالات متحده را دردست بگیرند. برچسب قیمت شیائومی ۱۴ تی پرو برای گوشی به‌دلیل کیفیت و عملکرد بسیار مناسب است، اما باید در نظر داشت که گزینه‌های گران‌تر با قابلیت‌های بیشتر دردسترس هستند.

طراحی و کیفیت ساخت شیائومی 14تی پرو
طراحی و کیفیت ساخت Xiaomi 14T Pro

شیائومی 14 تی پرو، قاتل پرچم‌دار چینی‌ها با طراحی چشم‌نواز و عملکرد قدرت‌مند، تجربه‌ای فراتر از یک گوشی میان‌رده را ارائه می‌دهد. در نگاه نخست، ظرافت و دقت در طراحی، به‌ویژه در پنل اصلی و فریم آلومینیومی آن توجه کاربران را جلب می‌کند. استفاده از آلیاژ آلومینیوم 6M13 در ساخت بدنه، نشان از توجه ویژه شیائومی به استحکام و دوام این گوشی دارد؛ سختی فریم 281 نیوتن‌بر‌میلی‌متر مربع و سختی دستگاه 260 نیوتن‌برمیلی‌متر مربع است که می‌توان گفت شیائومی 14T پرو در برابر ضربه و سائیدگی مقاومت بالایی خواهد داشت.

بخشی از جذابیت طراحی شیائومی ۱۴ تی پرو، مدیون نسبت‌تصویر 89.1 درصدی نمایشگر به بدنه و هم‌سطح بودن نمایشگر و فریم است. نسخه‌ای که در اختیار دفتر علاالدین قرار گرفت، از پنل پشت با ظاهری کاملا شیشه‌ای بهره می‌برد؛ البته انحنای ظریف لبه‌های پنل، مانند POCO F6 Pro، در فریبندگی این گوشی بی‌تاثیر نبود؛ البته باید اشاره کنم که نمایشگر و پنل پشت گوشی همچنان با پوشش پریمیوم‌تری محافظت می‌شود، اما مدل POCO F6 از گوریلا گلس 5 بهره می‌برد.

نمای پشتی Xiaomi 14T Pro طراحی چشم‌نوازی درمقایسه‌با گذشته دارد که به نسخه Redmi K70 Extreme Edition نیز بی‌شباهت نیست. برآمدگی دوربین که به‌شکل یک لوح شیشه‌ای و متفاوت با نسل قبل طراحی شده و ضخامت آن به اندازه‌ای نیست که ثبات دستگاه روی سطوح صاف را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین، طبق صحبت و نظرسنجی که داشتم ماژول مستطیلی‌شکل و چینش دوربین‌ها چندان نزد بچه‌های ما مورد قبول واقع نشد و برخی آن را به اجاق‌های رومیزی تشبیه کردند!

شیائومی 14T پرو در سه رنگ Titan Gray و Titan Blue و Titan Black عرضه می‌شود؛ نسخه نقره‌ای رنگ دراختیار ما بود از پوشش مات برخوردار بود، اما پنل پشت آن به‌سادگی اثر انگشت و چربی را جذب می‌کرد. باوجود ظرفیت باتری یکسان با شیائومی 13T پرو، ضخامت شیائومی 14T پرو به 8.4 میلی‌متر کاهش یافته است. البته، وزن آن حدود 9 گرم بیشتر از نسل قبل است که در استفاده روزمره احساس می‌شود، اما شخصا گوشی‌های سنگین‌تر به‌نظرم پریمیوم‌تر و خوش‌دست‌تر هستند.

طراحی و کیفیت ساخت شیائومی 14تی پرو

شیائومی ۱۴ تی پرو با طراحی منحصر‌به‌فرد و چیدمان هوشمندانه درگاه‌ها و سنسورها، تجربه کاربری راحت و کارآمدی را فراهم می‌کند. در لبه پایینی فریم، درگاه USB 2.0 Type-C برای شارژ و انتقال داده، جایگاه سیم‌کارت و همچنین بلندگو اصلی و میکروفن قرار گرفته‌اند. در لبه بالایی نیز بلندگوی دوم، میکروفن ثانویه و فرستنده مادون قرمز برای کنترل دستگاه‌های دیگر جای گرفته‌اند. دکمه پاور و تنظیم صدا نیز سمت راست گوشی قرار دارند، اما مانند نسل‌های قبل، خبری از جک 3.5 میلی‌متری صدا نیست.

حسگر اثرانگشت اپتیکال در Xiaomi 14T Pro از نقاط قوت این گوشی به‌شمار می‌رود که با سرعت و دقت بالایی عمل می‌کند و در کسری از ثانیه اثرانگشت را شناسایی می‌کند. البته مساحت حسگر به اندازه حسگرهای موجود در گوشی‌های پرچمدار سامسونگ است که نشان می‌دهد غول چینی برای قاتل پرچم‌دارش سنگ‌تمام گذاشته است. علاوه‌بر حسگر اثر انگشت، شیائومی 14T پرو از سیستم تشخیص چهره دو بعدی نیز بهره می‌برد که با پیشرفت‌های اخیر در حوزه هوش مصنوعی، بسیار ایمن‌تر شده و نمی‌توان با عکس، قفل گوشی را باز کرد.

بررسی شیائومی ۱۴ تی پرو نشان می‌دهد که طراحی این نسخه شباهت زیادی به گوشی‌های Redmi K70 Extreme Edition و OpenPlus Nord 4 دارد؛ شباهت هردو مدل به Xiaomi 14T Pro به‌قدری زیاد است که می‌توان آن‌ها را از یک خانواده دانست. ازنظر قدرت پردازشی و سخت‌افزاری درمقایسه‌با نسل قبل، ۱۴ تی پرو نسخه قدرت‌مندتری به‌شمار می‌رود که می‌تواند برای کاربران حرفه‌ای مناسب باشند. طی سال‌های گذشته، شیائومی از زبان طراحی یکسانی برای تولید مدل‌های مختلف استفاده کرده، دلیل این سیاست مشخص نیست، اما بمباران مدل‌های اقتصادی و میان‌رده با ظرفیت‌های مشابه می‌تواند سود بیشتری برای چینی‌ها داشته باشد.

دربخش مقاومت مقابل فشار آب و گردوغبار، شیائومی 14T پرو از استاندارد IP68 پشتیبانی می‌کند؛ به‌این‌معنی که می‌تواند به‌مدت 30 دقیقه در عمق دو متری تاب بیاورد. درمقایسه‌با سال‌های گذشته، ظرفیت تحمل قاتل پرچم‌دار شیائومی نیم‌متر در آب افزایش یافته که خبر خوبی برای کاربران به‌شمار می‌رود.

نمایشگر و اسپیکر شیائومی 14تی پرو
نمایشگر و اسپیکر شیائومی 14T پرو

شیائومی 14T پرو مجهز به نمایشگر 6.67 اینچی CrystalRes OLED است که از نظر ویژگی‌های فنی، به‌صورت چشم‌گیری به قابلیت‌های ارائه شده در گلکسی S24 اولترا و آیفون 16 پرو مکس نزدیک است. پنل اصلی با رزولوشن 1220×2712 پیکسل و تراکم 446 پیکسل‌براینچ، توانایی ارائه تصاویر با کیفیت بسیار بالا و وضوح دقیق را دارد. نمایشگر شیائومی ۱۴ تی پرو از فناوری‌های پیشرفته‌ چندلایه بهره می‌برد که تجربه تماشای محتوای ویدئویی و بازی‌ها را به شکل چشم‌گیری ارتقا می‌دهد و به‌ویژه در ارائه تصاویر HDR بهینه عمل می‌کند.

تکنولوژی CrystalRes OLED در نمایشگر ۱۴ تی پرو، طیف رنگی DCI-P3 و sRGB را به‌طور کامل پوشش داده، اما از سطح NTSC فراتر نمی‌رود. قابلیت پشتیبانی از نمایش 68.7 میلیارد رنگ، از طریق معماری داخلی یک‌پارچه و تبدیل دقیق سیگنال RGB به طیف‌های نوری میسر شده و تصاویر بسیار واقعی نمایش داده می‌شوند، به‌گونه‌ای که از ایجاد پدیده banding جلوگیری شود و انتقال رنگ‌ها به‌صورت روان و طبیعی انجام گیرد.

علاوه‌براین، پنل به تراشه‌ای مجهز است که پردازش HDR با پشتیبانی از +HDR10 و Dolby Vision را انجام می‌دهد؛ این تراشه با استفاده از تکنیک Dynamic Tone Mapping، کنتراست محتوای HDR را براساس الگوریتم‌های یادگیری ماشینی تنظیم می‌کند تا فریم تصاویر، روشنایی و عمق رنگ بهینه داشته باشد. تکنیک داینامیک تن مپینگ، به‌ویژه در محتوای HDR داینامیک، از حداکثر ظرفیت پنل در نمایش کنتراست استفاده می‌کند و هم‌زمان سطح سیاهی عمیق و نقاط روشن با حداکثر روشنایی را مدیریت می‌کند.

نام گوشیحداکثر روشناییحداقل روشناییدمای رنگ
(کلوین)
گاماDELTA E RGBCMYDELTA E GRAYSCALE
شیائومی 14T پرو15122.168491.801.322.94
شیائومی 14T14712.070862.111.794.74
گلکسی S24 FE14571.969782.022.526.11
گلکسی S23 FE9851.766252.402.245.90
آیفون 1610250.8865882.452.316.42
گلکسی 2411280.9666122.12.635.21

رسانه علاالدین برای تست نمایشگر از نرم‌افزار CalMan استفاده کرده‌است

شاخص‌ترین نقطه قوت نمایشگر شیائومی 14T پرو، عمق رنگ 12 بیتی آن است؛ این فناوری که تنها در دستگاه‌های پرچم‌دار یا نمایشگرهای حرفه‌ای به‌کار می‌رود که قادر است حدود 68.7 میلیارد رنگ را با دقت بالا تولید کند که 64 برابر بیشتر از پنل‌های استاندارد 8 بیتی با توانایی نمایش 16.7 میلیون رنگ است. همان‌طورکه پیش‌تر گفتیم، نتیجه عمق رنگ پیشرفته، نمایش گرادیان‌های رنگی نرم‌تر، یک‌نواخت‌تر و طبیعی‌تر در تصاویر HDR است که تجربه بصری را ارتقاء می‌دهد و وضوح را افزایش می‌دهد.

حداکثر روشنایی نمایشگر ۱۴ تی پرو از سوی شیائومی تا 4000 نیت اعلام شده که در بررسی‌ ما توانست به عدد چشم‌گیر 4067 نیت دست یابد. شیائومی برای رسیدن به‌چنین نتایجی از ترکیب مواد OLED نسل سوم با پوشش‌های آنتی‌رفلکتیو بهره می‌برد که بازتاب نور خارجی را کاهش داده و رزولوشن تصویر را در شرایط نوری چالش‌برانگیز به‌حداکثر می‌رساند. پشتیبانی ازاین ویژگی در محیط‌های پرنور یا زیر تابش مستقیم خورشید اهمیت دارد، چراکه میزان روشنایی مورد نیاز را با مصرف انرژی بهینه فراهم می‌کند.

نمایشگر شیائومی 14تی پرو
نمایشگر شیائومی 14تی پرو

در شرایط کم‌نور، حداقل روشنایی 2.1 نیتی به‌دلیل فناوری PWM با فرکانس 2880 هرتزی، امکان استفاده در محیط‌های تاریک را فراهم می‌کند. تکنیک PWM مشکل پرش تصویر را کاهش داده و در طولانی‌مدت از خستگی چشم جلوگیری می‌کند. ترکیب PWM با الگوریتم‌های Custom Refresh Rate مصرف انرژی پنل را نسبت‌به نوع محتوای درحال نمایش بهینه‌سازی می‌کند. نرخ به‌روزرسانی 144 هرتز به‌صورت هوشمند برای گیمینگ فعال می‌شود، اما در شرایط ایستا، رفرش‌ریت به 60 کاهش می‌یابد تا باتری بهینه شود.

در بخش تنظیمات پیشرفته گوشی شیائومی 14T Pro، گزینه Color Scheme امکان دسترسی به پروفایل‌های رنگی Vivid و Saturated را فراهم می‌کند. پروفایل Vivid از طیف وسیع رنگی DCI-P3 پشتیبانی می‌کند که با قابلیت نمایش دقیق و زنده رنگ‌ها، تجربه‌ای نزدیک به نمایشگرهای سینمایی را برای محتوای HDR به ارمغان می‌آورد.

علاوه‌براین، پروفایل Vivid از لحاظ گاما و تعادل رنگی بهینه شده تا کنتراست بالاتر و انتقال رنگ بهتری داشته باشد. پروفایل Saturated نیز که براساس فضای رنگی sRGB کالیبره شده، برای کاربرانی طراحی‌شده که نمایش رنگ‌های اشباع‌شده را ترجیح می‌دهند؛ اگرچه به‌دلیل عمق رنگ بیشتر، احتمالا به نظر برخی کاربران بیش‌ازاندازه اشباع به‌نظر برسد.

درزمینه پوشش رنگ، شیائومی 14T پرو با پشتیبانی از 100 درصد فضای رنگی sRGB در پروفایل استاندارد، و 98 درصد پوشش DCI-P3 در حالت Vivid، به دقت رنگی نزدیک به 2 در Delta E دست می‌یابد، که نشان‌دهنده بالاترین سطح دقت در کالیبراسیون رنگ است. به کمک این تنظیمات، رنگ‌ها در نمایشگر به طرز چشم‌گیری نزدیک به‌واقعیت و بسیار دقیق نمایش داده می‌شوند. همچنین، در بررسی ما با شیائومی ۱۴ تی پرو، سطح روشنایی 859 نیتی، خوانایی زیرنور مستقیم خورشید را به‌همراه دارد و جزئیات حتی در روشن‌ترین و تاریک‌ترین بخش‌های تصویر حفظ می‌شود.

در زمینه تعامل لمسی، نرخ نمونه‌برداری لمسی 480 هرتزی در حالت عادی و تا 2160 هرتز در حالت Game Mode، تاخیر پاسخ لمسی را به حداقل می‌رساند. این قابلیت، که با استفاده از فناوری High-Precision Touch Sensing و الگوریتم‌های پردازش سیگنال دیجیتال، به‌طور قابل توجهی تجربه گیمینگ را بهبود می‌بخشد و به کاربران اجاره را می‌دهد که با دقت و سرعت بیشتری در بازی‌ها واکنش نشان دهند.

از لحاظ سخت‌افزاری، نمایشگر شیائومی 14T پرو با فناوری‌هایی مانند Motion Estimation و Motion Compensation، کالیبراسیون رنگ چندلایه، و پردازنده هوشمند تصویر، تجربه بصری پیشرفته و منحصر‌به‌فردی ارائه می‌دهد که برای کاربران حرفه‌ای و کسانی که به کیفیت تصویر اهمیت ویژه‌ای می‌دهند، انتخابی بی‌رقیب خواهد بود.

نمایشگر شیائومی 14تی پرو
نمایشگر شیائومی 14تی پرو

شیائومی ۱۴ تی پرو با سیستم صوتی دوگانه و بهره‌مندی از اسپیکرهای استریو پیشرفته، تجربه صوتی بی‌نظیری را برای کاربران فراهم می‌کند. بلندگوها از فناوری تطبیق هوشمند موقعیت صدا برخوردار هستند که به‌صورت خودکار جهت و الگوی صوتی را بسته‌به حالت نگهداری دستگاه تنظیم می‌کند. تکنولوژی یادشده با به‌کارگیری حسگرهای شتاب‌سنج و ژیروسکوپ، موقعیت دستگاه را شناسایی‌کرده و پخش صدا را برای تجربه صوتی استریو بهینه‌سازی می‌کند؛ این ویژگی باعث می‌شود که صدای خروجی همواره متعادل و بدون تغییر کیفیت باقی بماند.

در‌مقایسه‌با مدل‌های پیشین، شیائومی 14T پرو به‌لطف استفاده از تقویت‌کننده‌های دیجیتال با نرخ نمونه‌برداری بالا، سطح بلندی صدای بیشتری ارائه می‌دهد. تراشه صوتی مستقل به‌کاررفته قاتل پرچم‌دار شیائومی، با پشتیبانی از فرکانس‌های وسیع صوتی و گستره دینامیکی بالا، صدایی بسیار شفاف و واقعی تولید می‌کند. در ولوم‌های پایین‌تر، اسپیکرها با تکنولوژی
Adaptive equalizer، یک پروفایل صوتی متعادل و وسیع ارائه می‌دهند که تمام باندهای فرکانسی شامل فرکانس‌های پایین، میانی و بالا را به‌صورت دقیق پوشش می‌دهد.

در ولوم‌های بالاتر، صدای بیس تقویت‌شده و پاسخ فرکانسی باس‌ها به کمک الگوریتم‌های پردازش دیجیتال (DSP) برجسته‌تر می‌شود. الگوریتم‌ها برای جلوگیری از تداخل فرکانسی، به‌شکل خودکار سطوح میانی و بالا را با بیس تطبیق می‌دهند تا تعادل صوتی حفظ شود و وضوح صدا کاهش نیابد.

شیائومی ۱۴ تی پرو به فناوری Dolby Atmos نیز مجهز است که با ایجاد یک فضای صوتی چندکاناله و پردازش سه‌بعدی صوتی، تجربه‌ای فراگیر را ارائه می‌دهد. فناوری Dolby Atmos به کاربر اجازه می‌دهد تا صدای محیطی را با دقت بالا تجربه کند؛ این ویژگی برای تماشای فیلم و بازی، حس بی‌نظیری را ایجاد می‌کند. همچنین، تکنولوژی HRTF صدا را با دقت بالا در جهت‌های مختلف پخش می‌کند تا کاربر احساس کند صدا از جهات متفاوت به گوش می‌رسد.

علاوه‌براین، شیائومی 14T پرو از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند Hi-Res Audio و کدک‌های صوتی LDAC و aptX HD بهره می‌برد که صدایی با کیفیت بالا و نرخ نمونه‌برداری پیشرفته ارائه می‌دهند؛ این کدک‌ها به کاربرانی که از هدفون‌های بی‌سیم استفاده می‌کنند، تجربه صوتی بسیار دقیق و با جزئیات کامل را فراهم می‌سازد.

دوربین شیائومی 14تی پرو
سیستم‌ دوربین Xiaomi 14T Pro
دوربین اصلی50 مگاپیکسلی Omnivision OV50H
دوربین اولتراواید13 مگاپیکسلی OmniVision OV13B
دوربین تله‌فوتو50 مگاپیکسلی ISOCELL JN1
دوربین سلفی32 مگاپیکسلی ISOCELL KD1

گوشی شیائومی ۱۴ تی پرو با یک به‌روزرسانی جزئی در ماژول دوربین وارد بازار شده تا موفیت‌های مدل Xiaomi 13T Pro را تکمیل کند. دوربین اصلی از حسگر OmniVision 1/1.31 اینچی بهره می‌برد که شیائومی آن را با برند Leica توسعه داده است؛ حسگر از ابعادی نزدیک به حسگر Sony IMX800 نسل قبل است، اما بازدهی بالاتری در دریافت نور و بهینه‌سازی برای شرایط نوری چالش‌برانگیز دارد.

علاوه‌براین، لنز جدید دوربین واید با فاصله‌کانونی عریض‌تر و دیافراگم گشوده‌تر f/1.6، بهینه‌سازی دقیقی برای کاهش ابیراهی‌های کروی و کروماتیک جهت ارائه تصویری شفاف‌تر در حاشیه‌های کادر داشته است. ویژگی‌های جدید به دوربین اصلی اجازه می‌دهد تا در شرایط نوری ضعیف، داینامیک رنج گسترده‌تر و کنتراست بهتری را ارائه کند.

شیائومی از حسگر Samsung JN1 برای سنسور تله‌فوتو استفاده کرده که از نظر سایز اندکی بزرگ‌تر از OV50D مورد استفاده در مدل 13T Pro است. سنسور پیشرفته سامسونگ با طراحی ISOCELL 2.0 و پیکسل‌های بهبود‌یافته 0.64 میکرومتری، عملکرد بهتری در جذب نور و ثبت جزئیات دارد. دوربین تله‌فوتو به لنز جدید 60 میلی‌متری مجهز شده است که دیافراگم f/2.0 آن تعادل مناسبی بین عمق میدان و جذب نور برقرار می‌کند.

دوربینحسگرلنزویژگی‌ها
دوربین اصلی50 مگاپیکسل
ابعاد 1/1.3 اینچ
پیکسل‌ 1.2 میکرومتری
فاصله‌کانونی 23 میلی‌متری
دیافراگم f/1.6
فوکوس خودکار تشخیص فاز چند وجهی
لرزش‌گیر اپتیکال
فیلم‌برداری 4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه
8K با نرخ 30 فریم‌برثانیه
عکاسی 12 مگاپیکسل
دوربین اولتراواید13 مگاپیکسل
ابعاد 1/3 اینچ
پیکسل‌های 1.12 میکرومتری
فاصله‌کانونی 15 میلی‌متری
دیافراگم f/2.2
Fixed Focus
فیلم‌برداری 4K با نرخ 30 فریم‌برثانیه
عکاسی 12 مگاپیکسل
دوربین تله‌فوتو50 مگاپیکسل
ابعاد 1/2.76 اینچ
پیکسل‌های 0.64 میکرومتری
فاصله‌کانونی 60 میلی‌متری
دیافراگم f/2.0
فوکوس خودکار تشخیص فاز
فیلم‌برداری 4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه
عکاسی 12 مگاپیسل
بزرگ‌نمایی 2.6 برابری اپتیکال
دوربین سلفی32 مگاپیکسل
ابعاد 1/3.44 اینچ
پیکسل‌های 1.22 میکرومتری
فاصله‌کانونی 25 میلی‌متری
دیافراگم f/2.0
Fixed Focus
فیلم‌برداری 4K با نرخ 60 فریم‌برثانیه
عکاسی 12 مگاپیکسل

لنز سامسونگ فاقد قابلیت فوکوس نزدیک است و حداقل فاصله فوکوس آن 45 سانتی‌متر است، به‌همین‌دلیل امکان ثبت تصاویر با جزئیات دقیق در فاصله‌های نزدیک میسر نیست، اما با طراحی اپتیکی این لنز که شامل چندین لایه‌ پوشش ضدانعکاس و کاهش انحرافات است، تصاویری با رزولوشن بالا و حداقل پراکندگی نور ثبت می‌شوند.

دربخش دوربین اولتراواید، تغییرات محسوسی ایجاد نشده و همچنان از حسگر OmniVision 13 مگاپیکسلی استفاده شده است؛ این سنسور به دلایلی به 12 مگاپیکسل برش داده شده و همانند گذشته، فاقد فوکوس خودکار است. محدودیت سخت‌افزاری باعث می‌شود که دوربین اولتراواید در ثبت تصاویر کلوزآپ و نزدیک از قابلیت محدودی برخوردار باشد.

زاویه دید گسترده 120 درجه‌ای این دوربین، امکان ثبت مناظر باز و عریض را فراهم می‌کند، اما به‌دلیل نبود فوکوس خودکار، جزئیات نزدیک از وضوح لازم برخوردار نباشند. شیائومی با بهینه‌سازی الگوریتم‌های پردازش تصویر و کاهش نویز دوربین اولتراواید، تلاش کرده تا کیفیت تصویر را حتی در شرایط چالش‌برانگیز حفظ کند.

دوربین سلفی 14T Pro با استفاده از جدیدترین حسگر جدید 32 مگاپیکسلی سامسونگ طراحی شده و اندازه آن نسبتا کوچک محسوب می‌شود. باتوجه‌به تجربه‌های پیشین، می‌‌توانم به‌صراحت بگویم گوشی‌های شیائومی از رده اقتصادی تا پرچم‌دار عملکرد متوسطی دارند و دیدن مگاپیکسلی‌های ناکافی تنها باعث آزار و اذیت کاربران می‌شود. بااین‌حال، برای ارزیابی دقیق‌تر، در ادامه به بررسی دوربین شیائومی ۱۴ تی پرو می‌پردازیم.

عکاسی با شیائومی 14تی پرو

عکس‌های ثبت‌شده توسط دوربین اصلی Xiaomi 14T Pro در نور روز کیفیت بسیار خوبی دارند؛ طبق بررسی و ارزیابی من، تعادل رنگ سفید در عکس‌ها دقت بالایی دارند و این‌موضوع در محیط‌های بیرونی بیشتر به‌چشم می‌خورد. همچنین، داینامیک رنج تصاویر گسترده و مناسب است؛ میزان رزولوشن و جزئیات عکس‌ها خوب هستند، اگرچه گاهی وقت‌ها بافت تصاویر ظاهری بیش‌پردازش‌شده پیدا می‌کنند که خیلی بد نیست، اما ظاهر طبیعی ندارند.

نکته‌ای که باید در بررسی تخصصی به آن اشاره کرد، ترکیب حسگر و لنز دوربین شیائومی ۱۴ تی پرو است که عمق میدان نسبتا کمی دارد. اگر بخواهیم دقیق‌ به‌ این موضوع پردازیم، می‌تواند هم مزیت و هم مشکل باشد؛ ازیک‌سو، امکان جداسازی سوژه از پس‌زمینه را فراهم می‌شود، اما ازسوی‌دیگر، تمام قسمت‌های سوژه‌ای که عمق بیشتری دارد را به‌طور کامل در فوکوس قرار نمی‌دهد.

حالت Leica Authentic نتایجی متفاوت ارائه می‌دهد و عکس‌ها را با حال‌وهوای خاصی به‌نمایش می‌گذار؛ این حالت باعث می‌شود تصاویر با نوردهی تیره‌تر و رنگ‌های کمتر اشباع‌شده ثبت شوند. همچنین، برای عکس‌برداری معمولی مناسب نیست، اما در برخی صحنه‌های خاص می‌تواند گزینه خوبی باشد.

برای مقایسه دقیق، به‌سراغ سامسونگ گلکسی S24 FE و شیائومی 14T رفتیم که هردو از دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی برخوردار هستند. سامسونگ با استفاده از فناوری‌های پیشرفته پردازش تصویر نظیر ProVisual Engine AI، به بهبود کیفیت عکس‌ها در نور روز پرداخته است. فناوری یادشده باعث می‌شود تصاویر با رنگ‌های طبیعی و تعادل رنگ سفید دقیق ثبت شوند.

درمقایسه‌با قاتل پرچم‌دار شیائومی، عکس‌های S24 FE کنتراست بیشتر و جزئیات تیزتری دارد، اما همین تیزی گاهی اوقات باعث ازدست‌رفتن ظرافت‌های طبیعی در بافت‌ عکس شود. همچنین، الگوریتم‌های پردازش HDR سامسونگ به‌خوبی در کاهش روشنایی بیش‌ازاندازه و نمایش جزئیات سایه‌ها عمل می‌کنند.

ازسوی‌دیگر، شیائومی 14T با دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و حسگر IMX906 سونی 1/1.56 اینچی کمی کوچک‌تر از حسگر به‌کاررفته در مدل 14T پرو است. حسگر اصلی با دیافراگم f/1.7 عملکرد خوبی در جذب نور و ثبت جزئیات دارد و به‌لطف دیافراگم بازتر، نور بیشتری وارد حسگر می‌شود که باعث افزایش کیفیت عکس‌ها در نور روز می‌شود. دربخش پردازش تصویر، شیائومی 14T، از الگوریتم‌های پردازش رنگ و بهبود کنتراست بهره می‌برد که تصاویری با رنگ‌های متعادل و طبیعی را ارائه می‌دهد، اما درمقایسه‌با 14T Pro تصاویر کمی نرم‌تر به‌نظر می‌رسند و دقت جزئیات در بافت‌ها کمتر است.

در شرایط نوری مناسب، شیائومی 14T پرو به‌لطف حسگر بزرگ‌تر، تصاویری با داینامیک رنج گسترده‌تر، جزئیات دقیق‌تر و رنگ‌های طبیعی‌تر ارائه می‌دهد. درمقابل، شیائومی 14T با حسگر کوچک‌تر و الگوریتم‌های مشابه، عملکرد خوبی دارد، اما دقت و شارپنس تصاویر 14T Pro بیشتر است. سامسونگ گلکسی S24 FE نیز با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی و پردازش تصویر پیشرفته، تصاویری با کنتراست بالا و رنگ‌های جذاب ثبت می‌کند که برخی موارد کمی غیرطبیعی به‌نظر می‌رسند.

دوربین اصلی شیائومی 14تی پرو
دوربین اصلی شیائومی 14تی
دوربین اصلی گلکسی اس 24 اف ای

تصاویر ثبت‌شده از بچه‌های علاالدین با دوربین اصلی در گوشی‌های شیائومی 14T Pro، شیائومی 14T و سامسونگ گلکسی S24 FE از کیفیت بالایی برخوردارند و جزئیات چهره به‌خوبی نمایش داده می‌شوند. رنگ پوست به‌شکل طبیعی و متعادل ثبت می‌شود؛ البته در برخی شرایط، تعادل رنگ سفید کمی دچار انحراف شود؛ مثلا وقتی زمینه‌های چوبی و لباس‌های مدل در کادر حضور دارند، عملکرد خودکار تعادل رنگ سفید با چالش‌ مواجه می‌شود.

حالت پرتره نیز در هرسه گوشی عملکرد مناسبی دارد؛ تصاویر پرتره در نمای اصلی دوربین و هم در حالت زوم 35 میلی‌متری نتایح کاملا چشم‌گیری نشان می‌دهد. بااین‌حال، میزان دقت در تشخیص مرزهای سوژه و افکت بوکه در بین مدل‌ها متفاوت است.

عکاسی پرتره شیائومی 14تی پرو
عکاسی پرتره شیائومی 14تی
عکاسی پرتره گلکسی اس 24 اف ای

درخصوص عکس‌های 50 مگاپیکسلی دوربین اصلی شیائومی 14T و گلکسی S24 FE، نمی‌توان گفت که جزئیات بیشتری مشاهده می‌شود، بلکه در واقع نویز تصویر یا همان دانه‌های تصویر بیشتر و واضح‌تر دیده می‌شوند. در مدل‌ پیشرفته‌تر شیائومی 14T پرو، نویزها به‌لطف الگوریتم‌های پیشرفته پردازش تصویر به‌خوبی مدیریت‌شده و از تداخل آن‌ها با جزئیات تصویر کاسته می‌شود.

ازطرف‌دیگر، عکس‌ها درحالت زوم دو برابری ثبت‌شده با دوربین اصلی شیائومی ۱۴ تی پرو کیفیت بسیار خوبی دارند؛ تصاویر جزئیات بهتری در سطح پیکسل و تعریف دقیق‌تری نسبت‌به عکس‌های 50 مگاپیکسلی Hi-Res ارائه می‌دهند. بنابراین اگر به دنبال ثبت عکس‌های جذاب با فاصله‌کانونی 50 میلی‌متری هستید، استفاده از جالت بزرگ‌نمایی دو برابری نتایج خوبی به همراه خواهد داشت. تصاویر افراد با بزرگ‌نمایی دو برابری نیز از کیفیت خوبی برخوردار هستند، اما حالت ویژه‌ای برای عمق میدان وجود ندارد و تنظیمات پرتره به‌صورت خودکار اعمال نمی‌شود.

دوربین تله‌فوتو شیائومی 14T پرو با فاصله‌کانونی 60 میلی‌متری با بزرگ‌نمایی 2.6 برابری قدرت بسیار بالایی دارد؛ عکس‌های گرفته‌شده در محیط‌های بیرونی با ISO پایه از رزولوشن عالی برخوردار هستند و نویزی در عکس‌ها مشاهده نمی‌شود. حتی در شرایط نوری کمتر، کاهش نویز به‌خوبی کنترل شده است. گستره دینامیکی بسیار خوب ارزیابی می‌شود، اما کنتراست تصاویر بیشتر از حد مجاز است.

دوربین تله‌فوتو با زوم 2/6برابری شیائومی 14تی پرو
دوربین تله‌فوتو با زوم 2برابری شیائومی 14تی
دوربین تله‌فوتو با زوم 3برابری گلکسی اس 24 اف ای

حالت 50 مگاپیکسلی در دوربین تله‌فوتو عملکردی فراتر از انتظار دارد و جزئیات بیشتری را در صحنه‌های مختلف با نور مناسب ثبت می‌کند. حالت 5 برابری جزئیات بسیار زیادی را ثبت می‌کند، اما یکی از محدودیت‌های آن ناتوانی در فوکوس نزدیک است؛ به‌آین‌معنی که حداقل فاصله فوکوس حدود 45 سانتی‌متر خواهد بود و قادر به‌عکاسی ماکرو نیست.

هنگام بررسی دوربین تله‌فوتو شیائومی ۱۴ تی پرو نتیجه گرفتم که برای عکس‌های پرتره عالی است، چراکه فاصله عکاسی در این حالت به‌شکل مطلوبی تنظیم‌شده و برای عکاس و سوژه راحت خواهد بود. همچنین، دوربین پرسپکتیو جذابی ارائه می‌دهد و استفاده از تنظیم 75 میلی‌متری ضرورتی ندارد، چراکه تفاوت پرسپکتیو چندانی ایجاد نمی‌کند و کیفیت تصویر به‌طور محسوسی کاهش پیدا می‌کند.

درمقابل، شیائومی 14T و سامسونگ گلکسی S24 FE از نظر کیفیت دوربین تله‌فوتو کمی متفاوت عمل می‌کنند. شیائومی 14T از ویژگی‌های مشابه با مدل 14T Pro بهره می‌برد، اما در شرایط نوری شدید و محیط‌های کم‌نور، در جزئیات و کنترل نویز ضعف دارد. سامسونگ گلکسی S24 FE نیز با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی، سعی در بهبود کیفیت تصاویر تله‌فوتو دارد، اما در‌مقایسه‌با 14T Pro رزولوشن و جزئیات کمتری خواهد داشت.

علی‌رغم سخت‌افزار نسبتا معمولی، دوربین اولتراواید شیائومی ۱۴ تی پرو در طول روز عکس‌های معقولی ثبت می‌کند. تصاویر از شارپنس جذابی چشم‌گیری بهره‌مند نیستند، اما به‌اندازه کافی رزولوشن خوب، گستره دینامیکی وسیع‌ و رنگ‌ها در محیط‌های باز جذاب به‌نظر می‌رسند. نبود فوکوس خودکار به‌این‌معناست که برای سوژه‌های نزدیک نمی‌توان انتظار ثبت نتایج شارپ و دقیق را داشت.

سلفی‌های Xiaomi 14T Pro به اندازه کافی رضایت‌بخش نیستند و جزئیات زیادی در عکس‌ها مشاهده نمی‌شود. پردازش بیش‌ا‌زحد جزئیات در بیشتر سناریوها به‌نوعی تجربه کاربری را از بین می‌برد. اگر شیائومی خروجی سلفی‌ها را با رزولوشن مناسب‌تر ارائه می‌کرد، می‌توانست جزئیات را به‌شکل طبیعی‌تری مدیریت کند. همچنین، نبود فوکوس خودکار امکان ثبت کلوزآپ‌های دقیق از چهره نیست.

سلفی شیائومی 14تی پرو
سلفی شیائومی 14تی پرو
سلفی پرتره شیائومی 14تی پرو
سلفی پرتره شیائومی 14تی پرو

دوربین اولتراواید شیائومی 14T Pro باوجود سخت‌افزار ساده‌تر، عملکرد خوبی در نور روز دارد و تصاویری با گستره دینامیکی وسیع و رنگ‌های زنده ارائه می‌دهد. شیائومی 14T نیز از حسگر اولتراواید مشابهی بهره می‌برد که در شرایط نوری مناسب عملکرد خوبی دارد.

درمقام مقایسه، سامسونگ گلکسی S24 FE که از فناوری‌های پردازش تصویر پیشرفته و الگوریتم‌های بهینه‌سازی رنگ برخوردار است، شاهد تصاویری با رنگ‌های زنده و گستره دینامیکی مناسب هستیم. باوجوداین، جزئیات تصاویر در مدل‌های 14T Pro و 14T به‌ویژه در شرایط نوری پیچیده کمی بهتر حفظ می‌شوند. پشتیبانی نکردن از فوکوس خودکار در هرسه مدل به‌معنای محدودیت در عکس‌برداری ماکرو است، اما پردازش تصویر گلکسی S24 FE تا حدودی این کمبود را جبران می‌کند.

براساس بررسی و ارزیابی‌های شخصی من با دوربین اصلی شیائومی ۱۴ تی پرو، حسگر اصلی در تاریکی شب عملکرد بسیار خوبی را به‌نمایش می‌گذارد. عکس‌های ثبت‌شده با این دوربین از گستره دینامیکی وسیعی برخوردار هستند که به‌ثبت سایه‌ها با جزئیات کافی کمک‌کرده و هم‌زمان بخش‌های روشن تصویر را به‌خوبی حفظ می‌کند. در زمینه تعادل رنگ سفید و اشباع رنگ‌ها نیز عملکرد دوربین بدون نقص بوده و جزئیات تصاویر به‌صورت چشم‌گیری عالی هستند.

عکس‌ها با بزرگ‌نمایی دو برابری کیفیت کمتری دارند و در آن‌ها از شارپنس شدید برای پوشاندن ضعف‌ها در ثبت جزئیات ریز استفاده می‌شود. با‌این‌حال، اگر تصاویر را درحالت نمایش عادی و تمام‌صفحه مشاهده کنید، کیفیت تصاویر رضایت‌بخش خواهد بود.

دوربین تله‌فوتو در شب عملکرد مناسبی دارد، اما کاملا بی‌نقص نیست؛ گاهی اوقات تصاویر کمی با کنتراست بیش‌ازاندازه و تنالیته‌های تند و تیز همراه هستند. جزئیات تصویر به‌صورت کلی خوب و رنگ‌ها نیز به‌درستی بازتولید می‌شوند، بنابراین نتایج کلی معقول هستند. جزئیات در زوم 5 برابری کاهش می‌یابد، اما اگر توجه زیادی به جزئیات نکنید، می‌توان آن‌ها را قابل قبول دانست. دوربین اولتراواید نیز در شرایط کم‌نور عملکرد خوبی از نظر نوردهی دارد و گستره دینامیکی مناسبی را ارائه می‌دهد. رنگ‌ها نیز به‌خوبی بازتولید می‌شوند، اما رزولوشن پیکسل‌ها به اندازه ایده‌آل نیست.

سخت‌افزار شیائومی 14تی پرو
سخت‌افزار، تجربه بازی و بنچمارک شیائومی 14T Pro

در بخش سخت‌افزار، Xiaomi 14T Pro به‌عنوان یک نمونه برجسته و رقابت‌پذیر در برابر محصولات پیشرفته مطرح می‌شود. این دستگاه به تراشه +Dimensity 9300 مجهز شده که با فناوری پیشرفته لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC ساخته شده است. ساختار معماری پردازنده شامل هشت هسته با کلاستربندی heterogeneous است که هسته‌ Cortex-X4 با فرکانس 3.40 گیگاهرتزی در کلاستر پرایم با پشتیبانی از دستورالعمل‌های vector 128-bit، سه هسته Cortext-X4 با فرکانس 2.85 گیگاهرتزی در کلاستر میانی و سه هسته Cortex-AA720 با فرکانس 2.0 گیگاهرتزی در کلاستر بهره‌وری می‌شود. این معماری پردازشی چندکلاستری، توان محاسباتی موازی بالا و بهینه‌سازی مصرف انرژی را تضمین می‌کند.

تراشه دایمنسیتی 9300 پلاس به موتور پیشرفته هوش مصنوعی مدیاتک مجهز است که توانایی اجرای عملیات پیچیده یادگیری عمیق، پردازش زبان طبیعی (NLP) و بینایی ماشینی را با بهره‌وری بالا فراهم می‌کند. موتور هوش مصنوعی چندگانه این تراشه می‌تواند عملیات تطبیق الگو و پیش‌بینی‌های مبتنی‌بر شبکه‌های عصبی را با توانایی پردازش هم‌زمان انجام دهد. پردازنده سیگنال تصویر (ISP) سه‌گانه با دقت پردازش ۱۸ بیتی، امکان ثبت ویدئوهای 8K HDR با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه با الگوریتم‌های پیشرفته حذف نویز فراهم می‌کند.

علاوه‌براین، شیائومی با معرفی AISP، یک پلتفرم پردازش تصویر مبتنی‌بر هوش مصنوعی، استانداردهای جدیدی را در عکاسی تعریف کرده‌است. سیستم هوش مصنوعی با یک‌پارچه‌سازی توان محاسباتی اجزای مختلف سخت‌افزاری، شامل پردازنده مرکزی، گرافیکی، موتور عصبی و سیگنال تصویر و همکاری نزدیک با سیستم‌عامل Xiaomi HyperOS، یک زنجیره پردازش تصویر end-to-end با کارایی بالا را ایجاد می‌کند.

شیائومی به‌صورت دقیق و کوتاه می‌گوید AISP از الگوریتم‌های پیشرفته هوش مصنوعی و یادگیری عمیق ماشینی برای تجزیه‌و‌تحلیل صحنه، تشخیص اشیا، تقسیم‌بندی معناشناسی تصویر و اعمال تنظیمات مناسب به‌صورت خودکار استفاده می‌کند. سیستم AISP با درک محتوای تصویر و شرایط محیطی، پارامترهای مختلف مانند نوردهی، تعادل رنگ سفید، فوکوس و کاهش نویز را به‌شکل بهینه تنظیم کرده و تصاویری با کیفیت فوق‌العاده و جزئیات خیره‌کننده تولید می‌کند.

پلتفرم AISP با استفاده از شبکه‌های عصبی کانولوشن (CNN)، صحنه را به‌صورت هوشمند تشخیص داده و تنظیمات مناسب را برای عکاسی از موضوعات مختلف مانند منظره، پرتره، غذا، معماری و سایر سناریوها اعمال می‌کند. سیستم با درک مفهوم صحنه، پارامترهای عکاسی را به‌گونه‌ای تنظیم می‌کند که تصاویر با جذابیت و کیفیت بالاتری ثبت شوند.

در بخش گرافیک، پردازنده گرافیکی Immortalis-G720 MC12 با معماری نسل پنجم Valhall و فرکانس 1300 مگاهرتزی، تجربه بازی فوق‌العاده روان را برای کاربران فراهم می‌کند. همچنین، این پردازنده گرافیکی با پشتیبانی از APIهای گرافیکی مدرن مانند Vulkan 1.3 و OpenGL ES 3.0، امکان اجرای بازی‌های سنگین با جزئیات گرافیکی بالا را می‌دهد.

مشخصات فنی+Dimensity 9300+Dimensity 9200
معماریARMv9.2-A (64-bit)ARMv9-A (64-bit)
لیتوگرافی4 نانومتری TSMC4 نانومتری TSMC
هسته‌ اصلییک هسته‌ 3.40 گیگاهرتزی Cortex-X4یک هسته‌ 3.35 گیگاهرتزی Cortex-X3
هسته میانی3 هسته‌ 2.85 گیگاهرتزی Cortex-X43 هسته‌ 3.0 گیگاهرتزی Cortex-A715
هسته کم‌مصرف۳ هسته‌ 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A7204 هسته‌ 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A510
کش L3 پردازنده مرکزی18 مگابایت8 مگابایت
کش L2 پردازنده مرکزییک مگابایتیک مگابایت
پردازنده‌ گرافیکیImmortalis-G720 MC12
با فرکانس 1300 مگاهرتزی
Mali-G715 Immortalis MP11 با فرکانس 995 مگاهرتزی
پردازنده‌ سیگنال دیجیتالمحاسبات نرده‌ای، برداری و تانسور
پشتیبانی از INT4 ،INT8 ،INT16 ،FP16
محاسبات نرده‌ای، برداری و تانسور
پشتیبانی از INT4 ،INT8 ،INT16
DRAMLPDDR5T
فرکانس 4800 مگاهرتز
چهار کانال 22.7 بیتی
پهنای باند 76.8 گیگابایت‌برثانیه
LPDDR5X
فرکانس 4266 مگاهرتز
چهار کانال ۱۶ بیتی
پهنای باند 68.2 گیگابایت‌برثانیه
تعداد ترانزیستور22.7 میلیارد17 میلیارد
ضبط ویدئو۸K30 HDR 4K60 720p 960p Dolby Vision, HDR10+, HDR10۸K30 HDR 4K60 720p 960p Dolby Vision, HDR10+, HDR10
پخش ویدئو۸K30, Dolby Vision, HDR10+, HDR10, AV1, VP9 ,H.264, H.265,۸K30, Dolby Vision, HDR10+, HDR10, AV1, VP9 ,H.264, H.265
مودم ۵GMediaTek T830 با 7.9 گیگابیت‌برثانیه دانلود 4.2 گیگابیت‌برثانیه آپلودMediaTek T800 با 7.9 گیگابیت‌برثانیه دانلود 4.2 گیگابیت‌برثانیه آپلود

علاوه‌براین، پردازنده دیجیتال سیگنال (DSP) Hexagon با پشتیبانی از تسریع سخت‌افزاری الگوریتم‌های پیشرفته هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، بهره‌وری سیستم را در اجرای وظایف سنگین هوشمند مانند تشخیص تصاویر و پیش‌بینی‌های مبتنی‌بر داده‌های بزرگ افزایش می‌دهد. تراشه دایمنسیتی 9300 پلاس با برخورداری از معماری بهینه‌سازی‌شده و ارتباطات بین‌کلاستری سریع، عملکرد چشم‌نوازتری را در پردازش‌های محاسباتی پیچیده به‌نمایش می‌گذارد.

تراشه پیشرفته +Dimensity 9300 که در شیائومی ۱۴ تی پرو به‌کاررفته، به مودم پیشرفته MediaTek T830 مجهز شده که برای تحقق حداکثر توانمندی‌های ارتباطی طراحی شده است. برگه مشخصات فنی مودم نشان می‌دهد که با پشتیبانی از طیف فرکانسی زیر ۶ گیگاهرتز و امواج میلی‌متری (mmWave) و همچنین تجمیع فرکانس 10CC، سرعت دانلودی تا سقف 7900 مگابیت‌برثانیه را تضمین می‌کند.

امتیاز گیک بنچ 6 تک هسته شیائومی 14تی پرو
امتیاز گیک بنچ 6 چند هسته شیائومی 14تی پرو

مودم MediaTek T830 با برخورداری از پروتکل‌های 5G NR-Light و RedCap برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در دستگاه‌های اینترنت اشیا با توان پایین طراحی شده‌اند که یکی از پیشرفته‌ترین نمونه‌های بازار محسوب می‌شود. همچنین، مودم از استاندارد Wi-Fi 7 با پهنای باند بسیار بالا و بلوتوث 5.4 که در انتقال داده بی‌سیم بهینه عمل می‌کند، پشتیبانی می‌کند.

برای بررسی عمقی توان محاسباتی و عملکرد پردازشی گرافیکی شیائومی ۱۴ تی پرو، این دستگاه تحت آزمایش‌های بنچمارک استاندارد و پیشرفته قرار گرفت که شامل Geekbench 6.2.2 برای تحلیل عملکرد پردازنده، 3DMark Wild Life Extreme برای ارزیابی بار پردازش گرافیکی، و GFXBench Aztec Ruins برای بررسی توان پردازش بازی‌ها و بارهای گرافیکی سنگین می‌شود. همچنین، مقایسه میان‌ مدل‌ها نشان داد که تراشه‌های نسل نهم مدیاتک دایمنسیتی عملکرد بهتری دارند؛ همچنین، Xiaomi 14T Pro باتوجه‌به استفاده از حافظه رم با ظرفیت و سرعت بالاتر، عملکرد بهتری در مدیریت مالتی‌تسکینگ و پردازش‌های موازی دارد.

مدل گوشی/ بنچمارکGeekBench 6 CPUGeekBench 6 GPUAnTuTu 9.5.6AnTuTu 10.2.23DMark Solar Bay3DMark Wild Life ExtremeSteel Nomad Light StressGFXBench Aztec Ruins 4K/ VulkanSpeedometer 2.0Jetstream 2.0
شیائومی 14T پرو2151
7027
12631
14046
138482919320266530383017633211578.245
شیائومی 13T پرو1294
3497
7895
8789
12303461475463548635201373218569.87
پیکسل 9 پرو ایکس‌ال1929
4854
6518
7031
96162512938742566102919185104.137
شیائومی 14 اولترا2297
7060
13967
16459
152833518456577526289523174
گلکسی S24 اولترا2279
7076
۱۳۴۰۷
13851
۱۳۹۹۳۵۴1586947۷۷۶۰۲۹۶۴22183
آیفون 15 پرو مکس2783
7237
16530
17153
۱۵۰۲۲۲۵1796825۷۳۲۸۳۵۲۷31176
شیائومی 13 اولترا1447
5293
۷۸۹۵
۸۶۴۰
۱۲۳۰۳۴۶۱۴۶۵۹۵۹۵۱۸۷243118145
پیکسل 8 پرو1673
4956
5789
6378
7584131117798168915۸۱.۳
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

آزمون‌ها در دو پروفایل تنظیمی Balanced و Performance به‌طور کامل اجرا شدند. براساس نتایج به‌دست‌آمده، پروفایل Performance با افزایش عملکرد پردازنده در تست تک‌هسته‌ای و چند‌هسته‌ای همراه بوده است، به‌طوری‌که امتیاز تک‌هسته‌ای Geekbench 6 افزایش 50 تا 60 درصدی و امتیاز چند‌هسته‌ای 100 درصدی را به‌ثبت رساند. بهینه‌سازی‌های انجام‌شده در سطح نرم‌افزار و مدیریت توان مصرفی، افزایش عملکرد پردازنده را به‌ویژه در فعالیت‌های پرمصرف پردازشی بیشتر می‌کند.

بنچمارک‌های 3DMark و GFXBench نشان دادند که عملکرد پردازنده گرافیکی به‌صورت کلی تحت‌تاثیر پروفایل‌های عملکردی قرار نمی‌گیرد و در هردو حالت توان بالایی را در پردازش‌های گرافیکی ارائه می‌دهد. براین‌اساس، پردازنده گرافیکی Mali-G720 Immortalis MP12 با فرکانس عملیاتی 1300 مگاهرتزی، به‌طور مداوم و پایدار، توانایی ارائه قدرت بالا برای پردازش‌های سه‌بعدی و گرافیکی پیچیده را دارد؛ البته مصرف انرژی آن نیز باید در نظر گرفته شود.

نام گوشیفریم‌ورکواسطهتک دقتیدقت نیمهکوانتیزه
Xiaomi 14T ProTensorFlow LiteNNAPI95550104775
Xiaomi 14TTensorFlow LiteNNAPI86940514073
Galaxy S24 FETensorFlow LiteNNAPI68711431285
Galaxy S23 FETensorFlow LiteNNAPI284280690
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

در بنچمارک Geekbench AI که عملکرد هوش مصنوعی گوشی‌ها را می‌سنجد، شاهد رقابت نزدیکی بین گلکسی S24 FE و شیائومی 14T پرو هستیم، اما شیائومی 14T پرو با فاصله زیادی عملکرد بهتری دارد. هرسه گوشی به‌لطف پردازنده‌های قدرت‌مند و واحدهای پردازش عصبی (NPU) اختصاصی، امتیازات متفاوتی را در این بنچمارک کسب می‌کنند.

همان‌طورکه در جدول بالا مشاهده می‌کنید، شیائومی 14T پرو با تراشه دایمنسیتی 9300 پلاس و واحد پردازش عصبی MediaTek APU 790 در صدر جدول قرار می‌گیرد و عملکرد قوی‌تری درزمینه هوش مصنوعی با 33 میلیارد پارامتر نسبت‌به دو قاتل پرچم‌دارگوشی سامسونگ و بردار کوچک‌تر خودش ارائه می‌دهد. گلکسی S24 FE با تراشه Exynos 2400e و واحد پردازش عصبی جدید سامسونگ در رده سوم قرار می‌گیرد.

گیمینگ شیائومی 14تی پرو

شیائومی به‌منظور حفظ پایداری عملکرد در شرایط بار سنگین پردازشی، از یک سیستم خنک‌کننده پیشرفته ‌تحت‌عنوان 3D IceLoop System استفاده کرده‌است. سیستم خنک‌‌کننده با برخورداری از تکنولوژی LHP و طراحی سه‌بعدی منحصربه‌فرد، به‌طور موثری گرمای تولیدشده تراشه Dimensity 9300 Plus و پردازنده گرافیکی Immortalis-G720 را منتقل کرده و از افزایش دمای گوشی جلوگیری می‌کند.

تکنولوژی LHP با استفاده از یک ساختار مویرگی برای انتقال جریان گاز و مایع خنک‌کننده در کانال‌های میکرو فلوییدیک بهره می‌برد که عملکرد بسیار موثرتری نسبت‌به روش‌های سنتی دارد. در سیستم LHP، مایع خنک‌کننده در اثر گرمای تراشه، تبخیر شده و به‌سمت کندانسور حرکت می‌کند؛ سپس، بخار در کندانسور خنک شده و دوباره به مایع تبدیل می‌شود. همچنین، استفاده از مایع خنک‌کننده با ویسکوزیته پایین و ضریب انتقال حرارت بالا، به‌بهبود کارایی سیستم کمک می‌کند.

شیائومی 14 تی پرو اولین گوشی در سری Xiaomi است که از طراحی سه‌بعدی ویژه برای خنک‌کننده CPU بهره می‌برد. در این طراحی، یک برآمدگی سه بعدی در خنک‌کننده ایجاد شده که سطح تماس با پردازنده را افزایش داده و به‌انتقال حرارت به‌شکل موثرتری کمک می‌کند. ساختار سه بعدی باعث می‌شود تا گرما یکنواخت‌تر توزیع شده و از ایجاد داغی نقطه‌ای در تراشه جلوگیری شود.

تراشه دایمنسیتی 9300 پلاس به‌عنوان قلب تپنده شیائومی ۱۴ تی پرو قدرتش را به رخ پرچم‌داران سامسونگ می‌کشد و تجربه‌ گیمینگ بسیار روانی را ارائه می‌دهد؛ برای ارزیابی و بررسی عملکرد این تراشه در شرایط واقعی، به سراغ سه بازی محبوب و سنگین یعنی Call of Duty: Warzone Mobile و Genshin Impact به‌همراه Devil May Cry: Peak of Combat رفتیم که می‌تواند دستگاه را با چالش‌های نفس‌گیری روبه‌رو کند.

گیمینگ شیائومی 14تی پرو

شیائومی 14T پرو می‌هواند بازی Genshin Impact را با تنظیمات گرافیکی حداکثری (Ultra) و نرخ 60 فریم‌برثانیهاجرا کند. وسعت و جزئیات بازی با کیفیت بصری خیره‌کننده‌ای رندر می‌شود و کاربران می‌توانند از تجربه بازی بسیار چشم‌گیری لذت ببرند. در صحنه‌های شلوغ با افکت‌های ذره‌ای فراوان و درگیری‌های سنگین با دشمنان متعدد، شاید فریم‌ریت به‌صورت محدود کاهش یابد، اما عملکرد بازی بسیار خوب و پایدار است.

برای بررسی و ارزیابی افزایش حرارت شیائومی ۱۴ تی پرو، بازی Genshin Impact به مدت 70 دقیقه با تنظیمات گرافیکی حداکثر اجرا شد. دمای سطح گوشی در این مدت به 45.7 درجه سانتی‌گراد رسید که نشان‌دهنده عملکرد خوب سیستم خنک‌کننده 3D IceLoop System در کنترل دمای گوشی در شرایط بار پردازشی سنگین است.

بازیتنظیمات گرافیکنرخ تصویر
Genshin ImpactUltra60 فریم‌برثانیه
Asphalt 9: LegendsVery High120 فریم‌برثانیه
Devil May Cry: Peak of CombatSuper High120 فریم‌برثانیه
Call of Duty WarzoneHigh60 فریم‌برثانیه
NBA InfiniteVery High105 فریم‌برثانیه
Shadowgun LegendsUltra120 فریم‌برثانیه
Wild RiftUltra120 فریم‌برثانیه
Arena Breakout: Realistic FPSVery High95 فریم‌برثانیه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

علاوه‌براین، شیائومی ۱۴ تی پرو بازی اکشن و مهیج Devil May Cry: Peak of Combat را با گرافیک Super High و نرخ 120 فریم‌برثانیه اجرا می‌کند. جزئیات گرافیکی شخصیت‌ها، محیط و افکت‌های ویژه با کیفیت بسیار بالایی رندر می‌شوند و تجربه بازی بسیار هیجان‌انگیز و سینمایی است. نرخ فریم در این بازی بسیار پایدار و روان است و حتی در صحنه‌های شلوغ با دشمنان زیاد و استفاده از کامبوهای پیچیده، افت فریم محسوسی مشاهده نمی‌شود.

حرکات سریع و مهارت‌های ویژه شخصیت‌ها در این بازی با رزولوشن عالی به‌نمایش در‌می‌آیند و تجربه بازی بسیار هیجان‌انگیز است. بررسی ما نشان می‌دهد سیستم خنک‌کننده شیائومی ۱۴ تی پرو در این بازی نیز عملکرد خوبی دارد و دمای گوشی در فراتر از 41 درجه سانتی‌گراد نمی‌رود. بااین‌حال، در صحنه‌های درگیری شلوغ و استفاده از مهارت‌های ویژه با افکت‌های گرافیکی سنگین، دمای گوشی کمی افزایش یابد.

تجربه گیمینگ شیائومی 14تی پرو

علاوه‌براین، بازی پرطرفدار Call of Duty: Warzone Mobile را با گرافیک «Very High» و فریم‌ریت «Max» اجرا می‌کند. در تنظیمات، جزئیات محیط، شخصیت‌ها و افکت‌های ویژه در سطح بسیار خوبی قرار دارند و تجربه بازی بسیار واقع‌گرایانه است. فریم‌ریت در بازی نیز بسیار پایدار و روان است و حتی در صحنه‌های درگیری و انفجار نیز افت فریم محسوسی مشاهده نمی‌شود.

شیائومی ۱۴ تی پرو با صفحه‌نمایش 144 هرتزی، تجربه بازی بسیار روانی را در Call of Duty: Warzone Mobile فراهم می‌کند. حرکات سریع و هدف‌گیری دقیق در این بازی بسیار آسان و روان است و به بازیکنان در پیروزی در نبردها کمک می‌کند. سیستم خنک‌کننده Xiaomi 14T Pro در این بازی نیز عملکرد خوبی دارد و دمای گوشی در حد معقول باقی می‌ماند.

مدل‌نرخ خواندن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن ترتیبی (مگابایت‌برثانیه)نرخ خواندن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)نرخ نوشتن تصادفی (مگابایت‌برثانیه)
شیائومی 14T پرو3506.53548.5261.9419.0
آیفون 16 پرو مکس28731832.14250.654.3
پیکسل 9 پرو ایکس‌ال1998.11299.1237.4331.0
شیائومی 14 اولترا2874.91197447.67299.84
گلکسی S24 اولترا۲۷۱۰.۲۲۱۲۲۱.۵۴333.97422.5
پیکسل 8 پرو۱۵۹۸.۲۱۹۵۴.۲۱236.25290.58
آیفون 15 پرو مکس1664.41691.1161.545.3
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

گوشی هوشمند شیائومی 14T پرو به 12 گیگابایت حافظه رم از نوع LPDDR5X مجهز شده که جدیدترین نسل حافظه RAM موبایل با معماری 16 بیتی چهار کاناله است که درمقایسه‌با نسل قبلی از سرعت و پهنای باند بیشتری بهره می‌برد. حافظه ذخیره‌ئازی یادشده با فرکانس 8533 مگابیت‌برثانیه کار می‌کند و با پشتیبانی از ویژگی WCK (Write Clock)، امکان انتقال داده با سرعت بسیار بالا را در دو جهت فراهم می‌کند.

استفاده از LPDDR5X در قاتل پرچم‌دار شیائومی باعث کاهش تاخیر در دسترسی به داده‌ها و افزایش سرعت پاسخگویی سیستم می‌شود. همچنین، این نوع حافظه با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته مدیریت انرژی مانند DVFS (Dynamic Voltage and Frequency Scaling) و PASR (Partial Array Self-Refresh)، مصرف انرژی را به‌صورت چشمگیری کاهش داده و به‌افزایش عمر باتری گوشی کمک می‌کند.

شیائومی ۱۴ تی پرو در سه مدل با ظرفیت‌های 256 گیگابایت، 512 گیگابایت و یک ترابایت ارائه می‌شود؛ برای هرسه مدل، از حافظه UFS 4.0 با رابط HS-GEAR5 استفاده شده که جدیدترین نسل حافظه فلش موبایل با سرعت انتقال داده بسیار بالا است. UFS 4.0 با استفاده از معماری دو خطی (two-lane) و پروتکل M-PHY 5.0، امکان انتقال داده با سرعت دو برابری نسل قبلی را فراهم می‌کند.

سرعت خواندن ترتیبی در UFS 4.0 به 4200 مگابایت‌برثانیه و سرعت نوشتن ترتیبی به 2800 مگابایت‌برثانیه می‌رسد؛ سرعت بالا باعث می‌شود تا نصب و اجرای برنامه‌ها، بارگذاری بازی‌ها و انتقال فایل‌های سنگین با سرعت بسیار بالایی انجام شود. همچنین، UFS 4.0 با پشتیبانی از قابلیت‌ پیشرفته مدیریت انرژی Deep Sleep، مصرف انرژی را کاهش می‌دهد.

رابط کاربری شیائومی 14تی پرو
رابط کاربری و نرم‌افزار شیائومی ۱۴ تی پرو

قاتل پرچم‌دار شیائومی با سیستم‌عامل HyperOS برپایه اندرویدی 14 وارد بازار جهانی شده که به‌عنوان جانشین MIUI معرفی شده است. رابط کاربری جدید با بهره‌مندی از زبان طراحی آشنا، عملکرد بهبود‌یافته و یک‌پارچگی عمیق با هوش مصنوعی، تجربه کاربری منحصربه‌فردی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.

رابط کاربری HyperOS با تمرکز روی بهینه‌سازی عملکرد و کاهش مصرف انرژی طراحی شده است؛ این رابط کاربری با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند مدیریت منابع، به‌طور چشم‌گیری مصرف پردازنده مرکزی، گرافیکی و حافظه رم را کنترل کرده و باعث افزایش عمر باتری و بهبود عملکرد گوشی در اجرای برنامه‌ها و بازی‌های سنگین می‌شود.

رابط کاربری شیائومی 14تی پرو
رابط کاربری شیائومی 14تی پرو
رابط کاربری شیائومی 14تی پرو
رابط کاربری شیائومی 14تی پرو
رابط کاربری شیائومی 14تی پرو

رابط کاربری جدید شیائومی از هوش مصنوعی برای شخصی‌سازی تجربه کاربری، بهبود عملکرد دوربین، افزایش امنیت و ارائه ویژگی‌های هوشمند مختلف استفاده می‌کند. به‌عنوان‌مثال، HyperOS با استفاده از یادگیری ماشینی، اولویت‌ها و الگوهای استفاده کاربر را یاد گرفته و رابط کاربری را مطابق با نیازهای او تنظیم می‌کند.

درزمینه عکاسی، HyperOS با پشتیبانی از Xiaomi AI Imaging System Platform (AISP) و الگوریتم‌های پیشرفته پردازش تصویر، به‌صورت چشم‌گیری کیفیت تصاویر را بهبود می‌بخشد. AISP با تجزیه‌وتحلیل صحنه و اعمال تنظیمات مناسب به‌صورت خودکار، تصاویری با کیفیت فوق‌العاده، جزئیات خیره‌کننده و گستره دینامیکی وسیع ثبت می‌کند. همچنین، HyperOS از ویژگی‌های امنیتی پیشرفته برپایه هوش مصنوعی بهره می‌برد؛ این رابط کاربری با تشخیص تهدیدات امنیتی مانند بدافزارها و سایت‌های فیشینگ و محافظت از اطلاعات شخصی کاربران، امنیت گوشی را تضمین می‌کند.

رابط کاربری شیائومی 14تی پرو
رابط کاربری شیائومی 14تی پرو
رابط کاربری شیائومی 14تی پرو
رابط کاربری شیائومی 14تی پرو
رابط کاربری شیائومی 14تی پرو

اپلیکیشن برنامه Gemini در گوشی‌های سری شیائومی 14T حضور دارد تا کاربران برای رفع نیازهای روزمره مانند نوشتن مقاله، ایمیل یا خلاصه‌سازی متون از آن استفاده خواهند کرد. همکاری نزدیک Xiaomi و Google در زمینه هوش مصنوعی، باعث می‌شود کاربران بیشتری برای خرید قاتل پرچم‌دارهای این کمپانی ترغیب شوند.

شارژ باتری شیائومی 14تی پرو
باتری و سرعت شارژ Xiaomi 14T Pro

شیائومی با برخورداری از باتری با ظرفیت بالا و فناوری شارژ سریع پیشرفته، عملکرد بسیار خوبی را ارائه می‌دهد. فاتل پرچم‌دار شیائومی 14T پرو به یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5000 میلی‌آمپرساعتی مجهز شده که باتوجه‌به ابعاد و وزن گوشی، چگالی انرژی بالایی را ارائه می‌دهد. همچنین، فناوری شارژ سریع 120W HyperCharge به کاربران اجازه می‌دهد تا باتری گوشی را در ظرفی مدت زمان کمتر از 20 دقیقه شارژ کنند.

برای ارزیابی عملکرد باتری Xiaomi 14T Pro در شرایط مختلف، از بنچمارک PCMark 3.0 Work 3.0 استفاده کردیم؛ این پلتفرم با شبیه‌سازی وظایف روزمره مانند مرور وب، ویرایش اسناد و تماشای ویدئو، مصرف باتری را در شرایط واقعی اندازه‌گیری می‌کند. براساس بررسی رسانه علاالدین، شیائومی ۱۴ تی پرو در این آزمون توانست بیشتر از 19 ساعت شارژدهی داشته باشد!

محصول/بنچمارکنمایشگرباتریپخش ویدئو (دقیقه:ساعت)کاربری روزمره (دقیقه:ساعت)
شیائومی 14T پرو6.67 اینچ، 1220×2712 پیکسل، 144 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت19:2714:24
آیفون 16 پرو مکس6.9 اینچ، 1320×2868 پیکسل، 120 هرتز4685 میلی‌آمپرساعت22:4216:57
پیکسل 9 پرو ایکس‌ال6.8 اینچ، 1344×2992 پیکسل، 120 هرتز5060 میلی‌آمپرساعت15:4312:37
آیفون 15 پرو مکس6.7 اینچ، 1290×2796 پیکسل، 120 هرتز4422 میلی‌آمپرساعت22:2915:27
گلکسی S24 اولترا6.8 اینچ، 1440×3120 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت17:2813:45
شیائومی 14 اولترا6.73 اینچ، 1440×3200 پیکسل، 120 هرتز5000 میلی‌آمپرساعت13:2311:07
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

در بررسی عملکرد باتری شیائومی ۱۴ تی پرو هنگام اجرای بازی‌ها، نتایج جالبی به‌دست آمد. اجرای بازی Devil May Cry به‌مدت 3 ساعت با نرخ به‌روزرسانی 144 هرتزی و تنظیمات گرافیکی بالا، منجر به کاهش شارژ از 100 درصد به حدود 59 درصد شد؛ این نتایج نشان می‌دهد که Xiaomi 14T Pro در زمینه‌ شارژدهی هنگام اجرای بازی‌های گرافیکی سنگین، عملکرد خوبی دارد و گیمرهای حرفه‌ای نیازی به‌چندین‌بار شارژ مجدد در طول روز نخواهند داشت.

باتری شیائومی 14تی پرو

فناوری شارژ سریع 120 واتی HyperCharge از یک آداپتور شارژ با خروجی 20V/6A استفاده می‌کند و با پشتیبانی از پروتکل‌های شارژ سریع مانند PD 3.0 و QC 4+، باتری گوشی را در مدت زمان بسیار کوتاهی شارژ می‌کند. در بررسی و تست‌های ما، باتری شیائومی ۱۴ تی پرو از 0 تا 100 درصد تنها ظرف مدت‌زمان 18 دقیقه شارژ شد که یک رکورد بسیار خوب در بین گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود.

مدل گوشیXiaomi 14T ProPOCO F6 ProPOCO F6Redmi Note 13 Pro 4GRedmi Note 13 Pro PlusPOCO X6 ProRealme 12 Pro Plus
۵ دقیقه45 درصد27 درصد16 درصد۱۶ درصد۴۰ درصد۱۵ درصد۱۰ درصد
۱۰ دقیقه62 درصد67 درصد33 درصد۳۱ درصد۶۰ درصد۳۱ درصد۲۰ درصد
۲۰ دقیقه100 درصد100 درصد62 درصد۵۳ درصد۱۰۰ درصد۵۳ درصد۳۷ درصد
۳۰ دقیقه❌❌96 درصد۷۵ درصد❌۷۶ درصد۵۲ درصد
۶۰ دقیقه❌❌❌❌❌❌۹۲ درصد
شارژ کامل18 دقیقه20 دقیقه35 دقیقه۴۹ دقیقه۲۱ دقیقه۴۸ دقیقه۷۵ دقیقه
تمام بنچمارک‌ها توسط رسانه علاالدین انجام شده‌است

علاوه‌براین، شیائومی 14T پرو از فناوری Xiaomi AdaptiveCharge بهره می‌برد که با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی، عادات شارژ کاربر را یاد گرفته و سرعت شارژ را بهینه می‌کند. همچنین، تکنولوژی AdaptiveCharge با جلوگیری از شارژ بیش‌ازاندازه باتری در طول شب، به افزایش عمر مفید باتری کمک می‌کند.

باتری شیائومی 14تی پرو

تراشه Xiaomi Surge G1 نیز نقش مهمی در مدیریت انرژی و شارژ شیائومی ۱۴ تی پرو دارد. سازنده چینی ادعا می‌کند این تراشه با کنترل ولتاژ و جریان شارژ، از باتری در برابر نوسانات برق و شارژ محافظت می‌کند و به افزایش ایمنی و عمر مفید باتری کمک خواهد کرد.

مقایسه و جمع‌بندی شیائومی 14تی پرو
جمع‌بندی بررسی شیائومی ۱۴ تی پرو

در اتنهای بررسی شیائومی ۱۴ تی پرو باید گفت که جدیدترین گوشی قاتل پرچم‌دار Xiaomi، با ترکیبی چشم‌گیر از سخت‌افزار قدرت‌مند، نرم‌افزار پیشرفته و طراحی زیبا، تجربه کاربری فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد. غول چینی از تراشه MediaTek Dimensity 9300 Plus، پردازنده گرافیکی Immortalis-G720 MC12، حداکثر 12 گیگابایت حافظه رم و حداکثر یک ترابایت فضای ذخیره‌سازی UFS 4.0، عملکرد بسیار سریع و منسجمی را در اجرای برنامه‌ها و بازی‌ها به‌نمایش می‌گذارد.

صفحه‌نمایش 6.67 اینچی CrystalRes OLED با نرخ به‌روزرسانی 144 هرتزی و رزولوشن 1220×2712 پیکسل می‌تواند تجربه بصری فوق‌العاده‌ای را برای کاربران فراهم کند. نمایشگر شیائومی 14T پرو با کیفیت تصویر عالی، رنگ‌های زنده و روشنایی بالا، برای تماشای فیلم، بازی کردن و وب‌گردی ایده‌آل است.

همان‌طورکه در بررسی شیائومی ۱۴ تی پرو اشاره کردیم، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با سنسور LightFusion 900 و لنزی با دیافراگم f/1.6 تصاویر با کیفیت و با جزئیات بالا ثبت می‌کند؛ دوربین اولترا واید 13 مگاپیکسلی و دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی نیز به کاربران اجازه می‌دهند تا عکس‌های خلاقانه و متنوعی بگیرند.

سیستم‌عامل HyperOS که برپایه اندروید 14 توسعه‌یافته تجربه کاربری روان و هوشمندی را ارائه می‌دهند. HyperOS با تمرکز روی بهینه‌سازی عملکرد، یک‌پارچگی با هوش مصنوعی و ارائه ویژگی‌های کاربردی گوناگون، به‌عنوان یک رابط کاربری پیشرفته و کارآمد ظاهر شده است. در نهایت، باید اشاره کنیم که شما می‌توانید به‌روزترین قیمت گوشی‌های شیائومی را در لیست قیمت روزانه رسانه علاالدین مشاهده کنید.

بررسی‌های مرتبط: